Skal myndighedsalderen sættes ned?

Skal myndighedsalderen sættes ned? aabenraamand
Hvornår er de unge gamle nok til at stemme og bestemme over deres eget liv? Når en teenager fylder 18 år bliver hun myndig. Hun får ret til at stille op til valg, til at låne penge i banken, få kørekort og til at bestille en fadøl på et diskotek. Men spørgsmålet er om den aldersgrænse er rimelig - når man fx kun skal være 15 år, før man er gammel nok til betale skat og blive straffet for noget kriminelt. Bør myndighedsalderen sættes ned, fordi de unge i dag er mere modne og vant til at træffe beslutninger end tidligere? Eller er de stadig så kaotiske og humørsyge, at de har brug for forældrenes stramme greb til at føre dem gennem ungdommen?

jada anonym
Jeg er selv 20 år gammel, og jeg må indrømme, at jeg før i tiden også mente, at myndighedsalderen ikke skulle sættes ned.

Men efter nærmere eftertanke, synes jeg faktisk, at det ville være godt. For de gamle røvhuller i tinget, kunne få godt af, at lortet ud gennem bagenden, istedet for ud gennem den port, de bruger til at skovle deres gylde ind med.

Det sker ikke Oldemor
altid at alder, forstand og modenhed følges.
Du skriver du er 20 det er svært at tro.

Jeg mener at alle skal stå til ansvar for hvad de laver ligegyldigt deres alder.
En dreng som er 12 år, og tæver eller slå en anden i hjel, skal kunne straffes.
En ung dreng/pige sætter sig ind i en bil og kører nogen ihjel, fordi det er sjovt.
Han udfører en voksen forbrydelse, så er han også voksen nok til at modtage sin straf.

De kriminelle skal ikke have lov til at stemme, for det første de forbrydelser de laver er imod samfundet, og dermed har de forbrudt sig i mod samfundet, hvorfor skulle de så have deres rettigheder uden at de skal gøre noget for at få dem igen.
Jeg mener nej.

det ses Oldemor
at mange forældre ikke er deres ansvar voksen i den periode hvor de har børn som er modtagelige for dårlig indflydelse.De træffer nogle andre valg.

Børn hvor forældrene er om dem, er mere umoden end de børn som må klarer sig selv og tage stilling til mange ting som de slet ikke har den modenhed til at kunne tage.

Den er svær, fordi der er en stigende kriminelle unge helt ned til 8 år.

Kan en ungt menneske lave en voksen forbrydelse
så viser det at forældrene ikke har magtet opgaven.

Jeg mener straffen skal afspejle forbrydelsen, der skal ikke være en gevinst i at vedkommende er ung. En voksen forbrydelse skal give en voksen straf.

En kold ufølsom ungt menneske er kold også i en senere alder så det er med at tage det i opstarten så det ikke sker igen.

Det unge menneske skal ikke hjem til far og mor og klappes og aes, og nu må du opfører dig bedre og efter en tid, så er det unge menneske på egen boldbanen igen.

Valgalderen kunne sænkes til 14 år og den kriminelle alder skal stå i forhold til forbrydelsen.

Der skulle ikke være nogen nedre grænse for det.