Skal soldater have tavshedspligt?

Skal soldater have tavshedspligt? anonym
Jeg har lige set Den Hemmelige Krig, og her var der noget der rystede mig:

Tolken, der havde set torturen fik at vide, at hvis han fortalte hvad han havde set, vil han blive fængslet.

Kan det virkelig være rigtigt, at soldater, eller andre der arbejder i det danske militær, skal have mundkurv på, og ikke må udtale sig om noget, der strider imod loven?

Ja selvfølgelig Justin
Ligesom alle andre ansatte i offentlige og private "virksomheder"!!!

Specielt hvis det går siddende BS Chr.
magthavere imod. Glem ytringsfriheden, hvis du vil til at påberåbe dig den nu. Gælds ikke under Fogh.

Hvad er dit argument? anonym
Argumentér venligst for, hvorfor man ikke skal have lov til at udtale sig om, at nogen har brudt reglerne. Hvorfor skal tavshedpligten gælde her? HVORFOR?

Frank Grevil. claespedersen
Er et godt eksempel på det og det eneste han oplyst offentligheden var at de informationer de havde videre givet til folketinget var ikke ordlydende med de oplysninger, som folketings politiker sagde de havde videre givet.

Han er straffet for at være til fare for riges sikkerhed, men virkeligheden er det vores Regeringen og Dansk Folkeparti, der har udsat landet for en forøget risiko for vi bliver et af de næste angreb mål.

Medvirkning til invasionen af Irak har jo medført at mange unge bliver skolet i at udføre terror handlinger så når først vi tilsluttet os en krig så være sikker at landes almindlige gældende love bliver tilsidesat samt sandheden skal man lede længe efter.

At høre på Anders Fogh Rasmussen der drager sammenlininger til Nazi Tyskland føre anden Verden krig er langt ude i hampen i forhold til Irak.

Men en ting er sikkert den regering vi har nu vil fremtiden ikke huske for det positive og tænk på hvor meget Danmark kunne havde udrettet andre steder i Verden for de penge vi har brugt i Irak.

Mvh

Soldaten skal have kaiogkaren
tavshedspligt, nå regeringen skal prøve at redde skindet. Militære hemmeligheder er et, men i Den hemmelige krig har Danmark udleveret fanger til tortur. Regeringen prøver at tilbagevise dette. Kan det være på grund af forsvarsministerens manglende begavelse, som er åbenlys?