Skal vi have valgfri skoleferie?

Skal vi have valgfri skoleferie? sebl
http://jp.dk/meninger/ordeterdit/article1476739.ece Nu foreslås det, at lade det være valgfrit (indenfor en måned), hvornår man vil holde efterårs- og vinterferie. Det vil give folk mulighed for at score de billige ferierejser, men vil jo også gøre, at skolelærerne skal have løn for at undervise i 2 uger ekstra (det koster et par milliarder om året, at få dem til det).

For et par milliarder om året kunne man med lethed indføre gratis skolemad og derved give især de svage børn et bedre grundlag for at koncentrere sig og dygtiggøre sig. Så hvad er vigtigst - billige ferierejser til forældrene, eller gratis skolemad til eleverne?

Det kan godt være ungerne er genstridige Robert Petersen
Men 12 ugers ferie om året er nu ikke at foragte.

Man skulle have valgt at blive skolelærer.

Ja, det er fedt sebl
Men husk nu, at prisen er lange arbejdsuger uden for ferien. Skolelærere har ligeså mange timer om året som alle andre.

Duer ikke Anonym
Det gør jo ikke nogen forskel. det duer da ikke at man holder ferie på forskellige tidspunkter. Så har man en halv klasse der sidder tilbage og så kommer de andre bagefter og så skal læreren bruge tid på at de indhenter de andre ugen efter.

Idag holder man jo alligevel ferie når det passer forældrene.

Du er naiv, de religiøse Moritan
ateister og islamister vil i virkeligheden afskaffe alle kristne hellig- og fridage.

Nå ja undskyld en-aegte-dansker
Vi ikke tror på en gud. Undskyld vores liv ikke er så ynkeligt, at vi må opfinde en person, der vil redde os. Undskyld vi ikke er som små bange børn, og hopper på jeres infantile forestillinger.

Hvornår skal jeg have ferie? Skolelæreren
Jeg vil også have min efterårs - og vinterferie. Hvornår skal jeg så tage dem? Mine børn vil også gerne afsted på de billige rejser!

børn skal ikke have mere ferie, end forældrene. bedstemor i kæret.
i gamle dage skulle skolebørnene hakke roer, hjælpe til med høsten, og samle kartofler i efterårsferien.

det er der ingen børn der gør mere, heldigvis, men der ingen mening i, at de skal have 16 ugers ferie.

5 uger er rigeligt, i samvær med deres forældre, men det er sikkert ikke muligt, da der findes mange børn rundt omkring fra brudte familier, og mange papforældre.

lærerne arbejder kun 22 timer om ugen, selvom de får løn for 37 timer. derfor har de tid til deres politiske udskejelser, husk lærerne har engang sagt, vi skal ikke opdrage, vi skal undervise, i england skal de også opdrage ungerne, og ungerne har respekt for lærerne, fordi det har konsekvens, hvis ikke de opfører sig korrekt.

pædagoger og folkeskolelærer, kan bedst sammenlignes med en gammel lugtende mødding.

Hvad dækker de 22 timer? flaks
Det kan godt være de dækker de timer de står i undevisningslokalet. Men hvad med forberedelse og rettelser af opgaver? Og elevsamtaler og forældre møder? Dækkes de også af de 22 timer?


Jeg mener også at lærene ikke skal stå for den grundlæggende opdragelse af børn. De har en opdragende effekt på børnene, i det at de er sammen med børnene i så mange timer som de er.
Men kan forældrene ikke oppdrage deres egene børn, skulle de have ladet være med at få dem. Børn er et fuldtidsjob, ikke et kæledyr der kan aflives når det har tygget for mange sko i stykker. Fordi ejeren ikke evner at opdrage det.

Den lure selskaberne da bare flaks
Det ville da være naivt om man troede at rejseselskaberne ikke lure den og tilrette ligger deres priser efter det.

De er foretningsselskaber der skal tjene penge hjem til ejerene.
Det lyder lidt som om at folk bare tror at hvis de alle holder ferie på et andet tidspunkt end det der er højsæson. Så vil priserne blive på det leje altid.
Men udbud og efterspørgelse vil altid sætte prisen. Når/hvis det blvier indført med flydende ferie. Vil rejseselskaberne stille og roligt indrette deres priser efter det. Så er man jo lige vidt.

22 timer?? - lyder himmelsk! studt
Det glæder jeg mig til. Eller er det allerede trådt i kraft? Jeg vil i så fald stoppe med at bruge aftener og weekends på:
- rettearbejde af danske stile (24 elever gange 1/2 time - en gang/md.)
- rettearbejde af engelske stile (61 elever gange 1/2 time - ca. 1 1/2 gang/md.)
- rettearbejde af engelske oversættelser (61 elever gange 10 minutter - ca. 2 gange/md.)
- rettearbejde af diktater (24 elever gange 15 minutter - 1-2 gange/md.)
- øvrigt rettearbejde af vekslende varighed
- skriftlige udtalelser til projektopgaven (24 elever gange 1/2 time - 1 gang/år)
- skriftlige elevplaner (154 elever gange min. 15 min. - 2 gange/år)

- udarbejdelse af eksamensspørgsmål til engelsk, dansk og kristendom (jeg har ABSOLUT ingen anelse om tidsforbruget i hvert eneste "forsømt forår", men 40 timer er ikke højt sat)

- skole-hjem-samtaler, planlagte (91 gange 20 min./år - plus forberedelse!)
- skole-hjem-samtaler, uplanlagte - i snit 3 eller 4 gange 1 time årligt
- forældremøder (3 gange 3 timer/år - plus forberedelse!)
- netværksmøder m. forældre, PPR og socialforvaltning - typisk 1 eller 2/år

Jeg vil også lade være med at tage telefonen, når bekymrede forældre ringer - jeg vil ikke tilbyde elever med problemer at tale med dem efter skoletid - jeg vil nægte deltagelse i lejrskoler og til skolefester, forældrearrangementer osv.

MEN! Først og fremmest vil jeg holde op med at forberede min undervisning - troppe op uden at have planlagt, hvad vi skal arbejde med, og improvisere lidt tilfældig undervisning. Om det så lige kommer til at passe med, hvad de faglige mål siger, og hvad eleverne skal igennem til afgangsprøverne, må vi jo se til.

Mine elever og deres forældre HAR for indeværende respekt for mig - men jeg tvivler på, det fortsætter, hvis jeg gennemfører ovenstående.

TAK!!! Studerende08
Tak for lige at fastholde, at de 22 timer er ren undervisning og ikke indeholder tiden man bruger til at faktisk lave undervisningen!!

Hvorfor nu det? Studerende08
pædagoger og folkeskolelærer, kan bedst sammenlignes med en gammel lugtende mødding ??