Skal vi kvitte hende?

Skal vi kvitte hende? Anonym
Min mand og jeg kommer begge fra alkoholiserede hjem. I mit hjem havde jeg en stedfar som ikke drak, så mit var til at leve med. Også fordi min mor fik hverdagen til at fungere tiltrods for sit misbrug.
Min mand's var meget slemt.
Et eksempel:
Min svigermor tog engang på ferie i 3 uger, da han var 12 og hans bror var 10. Hun stak ham 100kr. og sagde at der var mad i fryseren. (Hun havde bare glemt at lærer dem at lave mad, så de måtte stjæle mad i Kvikly for at få noget at spise.)Derudover levede hun et stort set på et værtshus i hele hans barndom. Han var ansvarlig for sin bror og sin søster.
Hans bror er siden rendt ind og ud af fængelserne og er først faldet til ro i forbindelse med at han har fået børn.

Hans søster har klaret sig fint indtil for et år siden. Men nu sidder hun på værtshuset som sin mor og drikker hjernen ud, sammen med sin mand. Hendes børn på 12 og 14år passer sig selv, men hun sørger da, så vidt vi ved, for at de får noget at spise.
Før alt dette startede så vi hende mindst en gang om ugen. Nu ser vi hende aldrig. Hun har lånt penge som hun "glemte" at komme med den dag vi havde aftalt. Hendes mand aflyst til en fødselsdag en time før de skulle komme og hun blev 1½ time, hvor hun konstant kiggede på klokken og vi var overhovedet ikke i tvivl om, at hun heller ville sidde på stamværtshuset. Da min mand fyldte 40, sendt hun ham en sms, med beskeden "Tillykke du gamle!"
Det har været en "hemmelighed" at hun var begyndt at drikke. Vi fik det af vide af min mands bror.
Min mand vil ikke blande sig i hendes liv og hendes valg. Og nu er spørgsmålet så, skal vi kvitte hende?
Jeg kan og vil ikke leve med al den druk. Jeg smed min svigermor ud af vores liv i 9 år af samme grund. Jeg ville ikke have, at vores børn skulle opleve de svigt som følger i kølvandet på en alkoholiker. Min mand var dengang enig med mig!
Men skal jeg endnu engang være den som afskære ham fra sin familie?
Jeg kan se på ham, at han er ked af det, men hvad skal jeg gøre?

Vi drikker aldrig i hverdagen, men vi drikker til fester som alle andre. Vi er altså ikke helt fanatiske.

bland jer Ting
Jeg ved godt du skriver at i ikke ønsker at blande jer i din svigerindes liv, men jeg vil foreslå at i gør det alligevel. Giv jeres holdning til kende. Hvis hun stadig ikke gider gøre noget ved sit misbrug så afskær forbindelsen. Det er hårdt, men det er nødvendigt at tage drastiske skridt nå du har med alkoholikere at gøre.
Det var det råd jeg og min familie fik af en alkoholrådgiver da vi ikke vidste hvad vi skulle gøre ved min fars misbrug.
Jeg håber i kan bruge det. Ellers vil jeg foreslå at i også prøver at henvende jer til en professionel. Jeg har gode erfaringer med det.
Håber i finder ud af det

I kan droppe hende nimbuto
Men det er nok den nemme løsning. Det kan være meget svært alene at komme ud af et misbrug. Hvis nogen ikke hjælper hende sker det nok ikke.

Prøv at få hende på antabus, en typisk reaktion fra hende vil være at hun godt kan styre det / det ikke er så slemt / I skal blande jer udenom. Alkoholikere ved normalt godt, at de drikker for meget, de vil bare ikke indrømme det. Så må i forklare hende hvilken afsagn hendes børn lider, og at hun burde huske hendes egen barndom.

Tilbyd at passe børnene imedens hun er væk. Hvis det lykkedes at få hende på antabus, så sørg for at være der for hende konstant i starten. Sørg for at det bliver en kold tyrker, hvis man begynder at drikke med måde skrider det ofte igen. Hjælp hende i gang med sunde interesser, så hun ikke keder sig og falder tilbage på pubben, få hende eventuelt til at flytte, så hun nemmere kan starte på ny. Prøv også at få børnene til at hjælpe. Få dem til at kontakte jer så snart hun rører gift.. jeg mener alkoholen igen.

Hvis det hele skulle fejle, burde hun ikke have børnene. De har meget lille chance for at leve et normalt liv med en forsømt barndom. Både børnene og svigersøsteren vil hade jer, hvis i melder dem til kommunen, men det kan være den eneste løsning. Så bliver forbindelsen nok afbrudt og i har måske hjulpet.

Links og numre nimbuto
http://www.anonyme-alkoholikere.dk/
70 10 12 24

De kan helt sikkert give bedre råd.

Jeg håber det lykkedes