Skal vi tvinges til motion i arbejdstiden?

Skal vi tvinges til motion i arbejdstiden? Nicky
En ny undersøgelse viser, at 75 % af de arbejdende danskere er interesserede i at blive pålagt en times motion om ugen i arbejdstiden af deres arbejdsplads [:O] Danskerne vil med andre ord gerne have at deres arbejdsplads blander sig i deres sundhed og livsstil.

Vi ved i bund og grund godt, hvad der skal til, for at få et sundere liv, men mange har svært ved at finde tid og overskud til at motionere i den travle hverdag. Og jeg går ud fra, at de "mange" er interesserede i at få en sundere livsstil, så for dem er tvungen motion i arbejdstiden måske en rigtig god idé?

Jeg kan godt se, at tvungen motion på arbejdspladsen er en win-win-situation, da medarbejderne får en sundere livsstil og mere overskud, og arbejdsgiverne får nogle sundere – og mindre syge – medarbejdere. Men jeg er generelt imod at man tvinger sine medarbejdere til at gøre dit og dat [:/]

Jeg ville ikke have det godt med at blive tvunget til at dyrke motion i min arbejdstid. Jeg skal nok selv finde ud af, hvor, hvornår og hvordan jeg vil motionere, det skal min arbejdsgiver ikke blande sig i!

Men jeg synes, det er en rigtig god idé, at arbejdspladsen giver sine medarbejdere mulighed for at leve sundt bl.a. ved at tilbyde sund mad i kantinen og et fitness rum, som medarbejderen kan benytte i den udstrækning, de ønsker. Og det ville da også være helt fint, hvis man satte min arbejdstid ned med en time og sagde, at den var inddraget til motion. Men så ville jeg helt selv bestemme, hvornår den time skulle bruges på motion – evt. lørdag formiddag i mit lokale fitnesscenter [:)]

Men hvorfor ikke indføre kørselsfradrag for os der cykler til og fra arbejde hver dag? Eller hvad med en lækker firma-cykel? Virksomheden kunne jo også tilbyde at betalte sine medarbejderes medlemskort til deres lokale fitnesscentre? [;)]

Hvad mener du? Hvordan ville du have det med at blive tvunget til at dyrke motion i arbejdstiden?

[f] Nicky

Dyrke motion i arbejdstiden? nightnurse
Godt for dem, der har et arbejde, hvor det kan lade sig gøre.

M.h.t. kørselsfradrag - alle har ret til kørselsfradrag uanset transportmiddel, hvis afstanden mellem bopælen og arbejdspladsen er 12 km hver vej. Har du mindre en det, er der intet kørselsfradrag for nogen.

båda og aeblegaarden
Personligt ville jeg syns det er godt da jeg ikke selv er for god til at finde tiden til det eller udnytte tiden der hjemme når jeg har mulighed for at durke motion....

Syns det er rigtig godt at kantinerne serverer sund mad men den med motionen er alle medarbejder nok ikke med på så derfor syns jeg så bare det skal være et tilbud for dem der gerne vil have motion i arbejds tiden også lade dem være som ikke ønsker tilbudet...

Eller som du siger at de tilbyder at betale for et medlemsskab for sine ansatte...

Fri cykel Diget
Det kan da være en udemærket motivations faktor, at dyrke motion i en gruppe man kender. Det kan give et bedere samarbejde i dagligdagen.
Så jeg syntes at det er en god ide.

aldrig i livet Anonym
jeg bestemmer selv hvilken form for sport eller motion jeg vil dyrke. om nogen i det hele taget. det er så personligt og privat, at ingen skal diktere sådan noget.
at arbejderensgiveren så istedet er den motiverende faktor,med fx fyraftensfitness, motionsløb osv, så har jeg ikke noget imod det. man kan så melde fra uden frygt for konsekvens, læs evt. fyring pga dårligt helbred.
for det er i allerhøjeste grad en glidebane af de helt store, hvis vi overlader til arbejdsgiveren hvad der er godt og skidt med hensyn til motion. det skla ikke komme dertil at fordi man bliver stakåndet af at gå på trapper, eller har lidt ondt i ryggen, at så bliver der set skævt til en. det bliver nævnt at samarbejde og sport blandt kolleger, kan være en positiv ting. ja, men i lige så stor grad negativ. jeg personligt vil føle enormt ubehag at blive tvunget til sport sammen med mine kolleger.
og hvornår stopper dette helsevanvidsregime. jeg mener, man pådutter en stor del af befolkningen dårlig samvittighed. spiser du rigtigt, får du nok frugt, drik ikke så meget, og hvornår holder du op med at ryge??????
arbejdgiver-bestemt motion: Aldrig i livet

Hvad med 1 times arbejde og 36 timers motion? Hr hansen
Det ville jeg foretrække.. men sådan en arbejdsgiver finder jeg nok ikke.. hmmm

Motion - Ja tak! Nitre
Jeg synes motion i arbejdstiden er helt ok. Det ville betyde at jeg kunne tage til vandgymnastik på et formiddagshold, gå i fitness-center når der ikke var crowded, gå en lang tur om vinteren og samtidigt forebygge vinteerdepression eller cykle for den sags skyld.
Jeg er i et firma, hvor vi får tilbudt Fitness og adgang til svømning til halv pris, det er helt fint, men tiden i hverdagen skal også være der, hvilket jeg (med mindre børn) har svært ved at finde. DERFOR: "Ja, tak til motion i arbejdstiden".

Jo tak s.jepsen
Ville også være helt fint med at der blev taget 10-15 min om dagen hvor man skulle lave en form for motion. Da de fleste arbejdspladser er meget ensformige. enten meget stående eller siddende.
Synes det er en god idé fra kontor musen i Aalborg

Mere energi til hjernen Ditt
Jeg synes det ville være en fremragende ide. Det ville være passende hvis det kunne foregå midt på dagen, så hjernen kunne få noget mere energi - til at fungere optimalt, resten af den lange arbejdsdag. Det ville også kunne sætte gang i blodcirkulation og mavens funktion - da mit job er stille siddende, ville det klart hjælpe min hverdag!

Der er ikke noget så godt som ny energi af motion..!

Jeg ser det... Anonym
som om vi gerne vil overlade vores sundhed til andre.Hvad om vi selv tog et ansvar og kom lidt igang i vores fritid. Jeg synes ikke om denne ide da jeg alligevel cylker til og fra arbejde for at gøre noget for mig selv (det har også hjulpet) og så cukler jeg rundt i "mit" område i kraft af mit arbejde hele dagen. Så jeg ville da nok takke nej Vi må da have interesse i selv at gøre noget.[:D][l]

Hvem betaler? anonym
Først vil jeg lige slå fast, at jeg er IKKE arbejdsgiver eller selvstændig, men bare almindelig lønslave.
Alligevel vil jeg spørge, hvem der skal betale for medarbejdernes motions? Jeg synes ikke det er rimeligt, at det skal pålægges arbejdsgiverne. De fleste af os er da vel interesserede i at leve et nogenlunde sundt liv, og der er masser af måder at dyrke gratis og ikke særligt tidskrævende motion på, hvis man ikke selv vil bruge tid og penge på det.
Hvis en arbejdsplads alligevel stiller fitness-fasciliteter til rådighed på arbejdspladsen, synes jeg bare, at det er et ekstra flot frynsegode. Men det bør aldrig blive et krav til arbejdsgiveren. Det er heller ikke alle arbejdspladser, der har råd i øjeblikket.

jo, det findes bibben
jo det findes: cykelbud ;-)

nasserøve stensgaard 54
ja i mener firmaet skal betale det hele??nasserøve[:|]

JADA... Tarzan& Jane
[;)]Hej Alle "herinde"..
Ville være enormt fedt, (om ikke andet, jeg blev "beordret" til at Gå/løbe min. 1 time om ugen, i arbejdstiden), men gerne flere timer, sålænge det er arb. giveren der skal betale...
Kan godt se problemet, med folk, som jobber om natten...hmmm
men som skrevet, er det personligt "KANON"...

Cykel eller gå til arbejde???? emilieduus
Du kunne jo tage at bruge dine ben eller din cykel, når du skulle til arbejde.

JA TAK Frk.Gammelgaard
vil MEGET gerne pålægges en eller flere timers motion om ugen... gerne 45min om dagen hvis det lod sig gøre..... tror det ville gavne på så mange punkter og give så meget mere lyst til at komme på arbejde....

PS - TIL MIT INDLÆG Frk.Gammelgaard
OG NEJ JEG ER IKKE EN SLANK DAME... JEG ER EN OVERVÆGTIG DAME SOM SIGER JA TAK TIL ET VELTRÆNGT SPARK I BAGDELEN

Eller... hr hansen
Porno "skuespiller"

Ok med< motion i arbejdstiden debatmageren
Vi burde vel alle være glade for, hvis vores arbejdsgiver vil lade os motionere i arbejdstiden, altså med fuld løn. Reglerne er jo nganske klare f.s.v.a. transport i arbejdstiden enten statens gældende takst ellers stiller arbejdsgiveren transport til
rådighed uden udgift for den ansatte.

Tænk lige over det tilbud det egentlig er!!