skimmelsvamp hjælp

skimmelsvamp hjælp øresneglen
Min kæreste har fået skimmelsvamp i kælderen, hvor der lugter fælt, og alle fliserne på badet er fyldt med sorte pletter, hvor nogle er til at vaske af, andre sidder fast i fugerne. Der er dårlig ventilation,som han nu vil gøre noget ved. MEN hvad med alle de møbler, ting og bøger han har stående i de tilstødende rum? Skal alt det smides ud?
Jeg spør fordi jeg har været syg af svimmelhed i 6 mdr, og jeg opholder mig en del hos min ven. Nu tør jeg ikke være der, og de ting som er mine, der står i hans kælder, tør jeg ikke tage hjem af frygt for skimmel. Er der nogen, der ved noget om det, vil jeg og min ven blive glade...tak.

Det sidder da ikke i ting og møbler medmindre Læser
det er angrebet af svamp og det er det vel ikke? Jeg tror du skal tage det lidt roligt.

re.svamp anonym dame
I skal vaske fliserne/vægge med enten klorin eller Rodalon, lad sidde lidt inden der skylles efter og aftørres godt, det burde fjerne det sorte på fliserne. Og HUSK ALTID at tørre op efter bad.

Møbler m.m. i tilstødende rum tror jeg ikke er angrebet,fjern evt. hvis der står noget op af vægge, så kan I se om der er "sort" bagved. Møbler kan evt. taget ud og bankes godt.

Udluftning ER nr.1.

Læs evt. mere om skimmelsvampen her

http://www.skimmel.dk/Generel%20information%20og%20gode%20råd.aspx

Lugten sidder i møblerne,ja alle steder. anonym
Lugten af skimmelsvamp sidder i alle steder,selv i tøjet og møblerne
Prøv at lugte til dit tøj når du kommer hjem til dig selv,ja selv i huden sidder det.
Hold da dig langt væk fra din vens lejlighed.Skimmelsvamp er farligt.
Hvordan kan din ven dog holde ud af være i den bolig.Han bliver dødsyg.

møblerne øresneglen
møbler og billeder har sorte pletter, som er til at tørre af. Det er ting der står i de tilstødende rum. Men hvis jeg tørrer dem af, er de så fri for svamp eller skal det kasseres?? Jeg har læst siden skimmel.dk,-og fik ikke svar på det med møbler og bøger der.

re.svamp anonym dame
Møblerne bør ud i det fri og bankes godt igennem (må ikke stå og blive våde/fugtige) billederne vaskes som fugerne (dog IKKE hvis det er rigtige malerier - der skal fagfolk til)

For mere info prøv at kontakte Jeres Kommune de må have en afd. der kan give mere info.

HVIS lokalerne som er angrebet er noget som er lejet, så burde I/din kæreste måske lige tale med huslejenævnet i Kommunen.

Når du/kæresten skal vaske for svampen så brug maske for munden og næsen. Husk at alle klude/børster/støvsugerposer/koste SKAL kasseres efter brug.

vh.

tak for hjælpen øresneglen
Tak for hjælpen,-det er uoverskueligt pludselig at stå i,-og godt man kan finde nogen herinde at tale med...[s]