Skoleelever er med forældrene på ferie i skoleperioden.

Skoleelever er med forældrene på ferie i skoleperioden. cassiopaya
Alt for mange skoleelever holder ferie uden for ferierne. Horsensianske forældre lader i stigende grad deres børn glemme alt om dansk og matematik udenfor de fastlagte ferieperioder. Forældrene beder ganske enkelt om fri på deres børns vegne, så de f.eks. kan tage med på ferier.

I løbet af et halvt år har 38 pct. af kommunens skoleelever fået ekstra fridage, og det tal er så højt, at politikerne i børn - og ungeudvalget har bedt forvaltningen om at undersøge, hvorfor så mange forældre lader deres børn blive væk fra skole. Antallet af børn, der holder ferie fri uden for ferierne veksler fra skole til skole.

Jeg syntes, at det er for dårligt af forældrene, at de tager deres børn ud af skolen, bare fordi familien skal på en billig ferie. Eller er det fordi, vi kan jo ikke holde ferie, alle sammen på en gang. Og så kan de kun få ferie i
skoleperioden. Hvad siger I her på sol.

Nej det er fordi at det finere Holger
og skaber den opmærksomhed, som folk gerne vil have omkring deres ferier.

vrøvl og sludder filtut
vi kan jo ikke alle sammen holde ferie lige når skolen har lukket, det kan vi feks ikke på Novo Nordisk. derfor.
Filtut

Hvad med lærerne jetpost
de holder også ferie udenfor skoleåret, og du skal ikke tro at det er kvalificeret vikarer der kommer ind der. Jeg har 2 børn i folkeskolen 4. og 5. kl. Det er slemt med 4. klassen, der går ikke en uge uden at der er mindst en af to lærere der er fraværende ( læs syg)........Så er jeg fløjtende ligeglad om mine unger holder ferie udenfor skoleferien. De holder hvert år 2 uger fri i maj måned. Der er lærerne alligevel mentalt gået på ferie.

generaliserende anonym
mental på ferie, må jeg være fri. Og lærerne har vel lige så ret til at holde fri grundet overarbejde på lige fod med andre arbejdende folk her i Danmark, det har intet med børnene at gøre.

Hvordan du kan bruge det som argument i forhold til at holde dine børn væk fra skole grundet ferie er mig lidt en gåde. Ser du, det er ikke deres arbejde at gå i skole, det er en lovpligt.

vh anonym

Det er ikke en lovpligt.... DitteG
at gå i skole... Der er undervisningspligt i Danmark, det er ikke helt det samme! Forældre står frit for selv at undervise deres børn. Og hvis det ikke er lærerigt at tage på ferie og besøge andre lande,lære andre kulturer at kende, ja så ved jeg ikke hvad er!

ej ok.. men hun kan ikke anvende det anonym
argument, som hun gør alligevel, da det ikke to forligelige størrelser.

Du har ret, dog er det ikke alle der tager på kulturoplevelseferie... men ned i sydens sol og strand.... .-)

vh anonym

ved heller ikke hbad hun har det i Maj a
Mentalt på ferie, helt ærlig :-(
Lærere er i dag nogle af de mest stressede lønmodtagere i samfundet og nogle af de mindst værdsatte. Deres arbejdsvilkår bliver dårligere og dårligere, derfor søger mange ikke længere ind på seminarierne eller springer fra. Man må tage til takke med ukvalificerede vikarer. Det er ikke lærernes skyld, men dé kommer til at hænge på den samt al den skæld de samtidig får fra forældre der ikke sætter sig ind i læreresituationen i dag. Tror pokker de holder mere ferie. Det er stress.

Jeg har meget at have det i jetpost
når jeg år efter år oplever at børnenes bøger bliver indsamlet i starten af juni måned. det er ensbetydende med at læreprocessen delvis stopper.

arbejder ikke altid udfra bøger Anonym
der er mange måder at lære på...... og læreprocessen ophører altså ikke fordi bøgerne indsamles.

vh anonym

Jeg er enig med Mocafe teknikkeren
Jeg har siddet i skolebestyrelsen på min datters skole flere år, og når vi nærmer os første juni, så daler lærernes effektivitet ganske betydeligt.
tek-12

Det er meget lærerigt at rejse irene54
især når det sker på bekostning af stavefærdigheder, regning, m.v.

Så kan du til den tid, hvor barnet skal have en videre uddannelse overveje, hvor mange point rejserne udenfor ferierne tæller.

Hvis skolen kan acceptere fraværet irene54
er der vel ikke noget at komme efter.

På min datters skole var det ikke tilladt - kun hvis det f.eks. handlede om forældrenes runde fødselsdag, eller lignende større begivenheder.

Selv da blev fraværet pga. ferie lagt sammen med øvrigt fravær pga. sygedage.

Jeg syntes det er ok britzen
Men det skal ikke tage overhånd -

Feks var vi i Rom sidste år og der er den bedste tid altså maj måned, hvis man ønsker dejligt vejr, uden det er for koldt eller for varmt -

På min datters skole har vi også drøftet det og 1 enkelt uge i løbet af et skoleår er fint nok, kommer selvfølgelig an på, at barnet passer sin skole og lektier til dagligt, ingen pjæk fra disse ting, så kan man uden bekymring for barnets lærdom tage afsted 1 uge udenfor den alm skoleferie -

Nu er det jo hverken dig eller mig, der har lagt skoleferierne, hvor de ligger vel, og mange, ja rigtig mange mennesker har ikke råd til at rejse i de dyre perioder, som jo smart nok er lagt i industri og skoleferierne, gæt selv hvorfor -

Jeg kender flere, der ikke ville kunne tage udenlands med deres børn, hvis de var nød til at rejse i disse perioder -

Når vi har rejst udenfor skoleferien har vi med datteren sat os ind i, hvilket sted, kultur osv det pågældende land har, der er tjek på nettet, bøger fra biblioteket, (vi tager aldrig på charter/pool/hotel rejser) og vi mener at vores barn tilegner sig megen nyttig viden og oplevelser på de rejser, som er mindst lige så vigtig som det faglige arbejde i skolen, en god kombination -

Sidst mener vi suverænt, at det er vores ansvar og ret som forældre at vurderere, hvad som er bedst for vores barn -

Godt emne du tager op, det var oppe sidste år også og der kan jeg godt sige dig, at der kom en masse brænde på bålet tsk tsk
Mange sind var oprørte, så det er med stor opmærksomhed jeg vil følge dit indlæg -

Smil til dig
guller

Øhh er det et forsøg på britzen
ironi ?

guller

ja var det for de lange feriers skyld britzen
så ville jeg sgu også være lærer -

Det er da ikke ferier de mangler -

guller

Hænderne i vejret jetpost
endelig end er ved hvordan det foregår i den virkelige verden...Tror at der er mange forældre der ikke følger rigtigt med i hvad der foregår i skolerne.

Jamen det er det da også teknikkeren
Lærerne skal ikke bestemme hvornår mine børn skal på ferie, det skal jeg nok selv bestemme.
Tek-12