Skolepengene retur.

Skolepengene retur. Anonym
Mon ikke det var en god ide for mange af debattørerne her på Sol, at overveje om ikke de skulle forlange at få deres skolepenge tilbage.

Kigger man lidt på mange forskellige indlæg herinde, bliver man chokeret over hvor ufattelige ringe staveevner mange folk besidder.

Det kan næsten være en kamp at læse sig igennem nogle indlæg og det kan være ret svært at være objektiv overfor emnet der tales om, når man enten er ved at knække sammen af grin eller bare irriteres over alle fejlene. Tag jer dog sammen og gennemlæs indlægget inden i poster det. Bare et godt råd.

Ja mange staver som en brækket arm Nullert(K)
Det har du evig ret i, men tit sker stavefejlen også p.g.a. af taste fejl. Jeg taster f.eks. altid sakl i stedet for skal. Det er hunde irriterende, at jeg har fået den vane i fingrene. En del stavefejl skyldes vel også at der er mange der skriver sms'er og bruger forkortelser. De kan ikke stave ordet rigtigt. Skolerne gør nu heller ikke så meget ud af det som for bare 10 år siden. Ungerne idag er jo ikke til at undervise, der er larm og uro, så det er sikkert et problem der vil blive langt større. Vi må krydse fingre for at det vil blive bedre. Kom lige til at tænke på, at en lærer engang sagde "det er vigtigere hvad de unge skriver end hvordan de har stavet ordrerne" ja! så den holdning kan man også have. Hurra! for det danske sprog :o)

egge god stave Mali
jaj egge goj at stava mæn dærfør jaj alievæl ha en meneng om mannge teng ve jo ik alde lide goje tel at stava, so jaj hope ad i maaske allegevel fordstor maj

Det kniber... Piat
Det er ikke kun irriterende, i nogle tilfælde er indholdet ganske uforståeligt.

Mange..ja rigtig mange, har ikke lært at formulere sig skriftligt..jeg kan tydeligt se, om det er et ungt eller lidt ældre menneske der har skrevet indlæggene, måske har skolerne en stor del af ansvaret for de unges dårlige skriveegenskaber.

Jeg syntes det er svært at tage "dem" alvorligt, når ikke de kan noget så simpelt, som at udtrykke sig i skrift.

Man kan sagtens se forskel på tastefejl og stavefejl...begge dele er tilgiveligt, bare de ikke bliver det altdominerende.

Vi må slå et slag for flere og mere effektive timer i DANSK !

Nu igen...... Gitte
Hvis du kigger lidt nøjere efter på debatten, vil du se at der for nylig har kørt en dabat med dette emne. Så hvorfor spilde tid på det nu igen?

Du har ret ! Piat
Nu er det ikke mig der har startet tråden her, men jeg vil alligevel ytre mig desangående.

Der er mindst fem-seks indlæg HVER DAG om "utoskab" og "Dating-flirt" er det mere relevant end dansk retskrivning ?

Jeg sytes de unge skulle lære at skrive før de begynder på utroskaber..det kunne jo være det ville gavne dem i livet, nu som senere.

Just a note
Vh..Piat

ordblinde anne
Så findes der desværre mange ordblinde - nok især blandt lide ældre, da der før i tiden ikke blev forsøgt gjort noget ved problemet.

Disse mennesker har også ret til at deltage i debatter, så hvis du, som ikke har det problem, ville være en smule tolerant, så kan du også sagtens læse og forstå, hvad der bliver skrevet!

"hvilken stavefejl? miss solskin.d.14/08.04
tjah´desvære er der ret mange med det problem.det lyder som om du er en form for skolelære, er du det?.-hvis "I"IKKE KAN LÆSE ELLER FORSTÅ HVAD DER STÅR SKREVET -SÅ LAD VÆR´ MED ,AT LÆSE DERES INLÆG TAK!.

-så,prøv helere en af de andres hvis man ikke kan forstå "NUDANSK SPROG´!.
HELD OG LYKKE MED SPROGET-IØVRIGT I BEHØVER IKKE AT TAGE JER SAMMEN-FOR DER ER NOGEN SOM GODT KAN FORSTÅ HVAD I SKRIVER TAK!..

sommer kn.til den uheldige.fr.miss solskin:-)

Se efter i egne rækker, før du rakker... Anonym
Du skriver, at det irriterer dig at læse folks små stavefejl osv, men du skriver selv "I" med småt, er det ikke en fejl?
Man skal ikke rakke andre ned, der måske har svært ved at stave, det er budskabet der tæller.

Anonym