Sløv og lad af sukker

Sløv og lad af sukker sukkergris
Jeg kom til at spise en halv pose ama'r kiks og en hel del vindruer i formiddags og nu er jeg bare totalt lad og ugidelig. Føler det nærmest som milde tømmermænd. Det stærkeste jeg drak igår var imidlertid kaffe.

Mærkeligt. Er jeg ved at få gammelmandssukkersyge eller er det normalt at blive sløv efter at have spist meget sukker.

Normalt er jeg ikke ret slikken.

Sukker boy-in-blue
plejer at gøre en mere aktiv så det er ikke derfor du er lad...

måske du kom senere i seng igår ?
eller ikke kan vente på det bliver weekend ?
igang med en opgave eller et stykke arbejde du ret beset ikke har den store lyst til at lave ?

der kan være mang faktorer som spiller ind

Blev først aktiv og derefter lad sukkergris
Jeg har sovet fint men til spørgsmålet "igang med en opgave eller et stykke arbejde du ret beset ikke har den store lyst til at lave ? "

Ja, det kan der være noget om!

evt. insulinchok anonym
nogle får pga. af stor sukkerindtagelse over kort periode den oplevelse først at blive meget aktive og derefter lad. Og det behøver intet at have med diabetes/sukkersyge at gøre.

Hvis du derimod samtidig drikker meget væske og/eller går meget på toilettet, så er det et tegn på sukkersyge.

Du skriver dog også du normalt ikke er ret slikken og du lader til i dit 2. indlæg i tråden, at være i gang med noget, der på en eller anden måde kan virke stressende; det kan faktisk give dig en større sukkerlyst end normalt.

Sukker sløver Acex
Det er en misforståelse af man bliver frisk af sukker. Det er præcus det samme med kaffe. Først bliver man godt nok friskere, men mens kroppen arbejder på højttryk for at få fjernet det rene sukker som jo ikke er en "normal" fødekilde, så kommer den også til at fjerne vores reservelagre af energi. Når rusen er ovre så bliver kroppen træt og der er ingen energi til overs.

Jeg kender flere som siger at de har fået mere energi i kroppen efter at de har skiftet til sukkerfrie/light produkter.

"Sanna Ehdin kan opremse en hel liste af dårligdomme, som sukker fører med sig (se boks). Fejlagtigt tror vi, at sukker hjælper hjernen, så vi bliver friske i hovedet, men rent faktisk bliver vi i stedet ufokuserede og trætte, og huden ældes også hurtigere end ellers, fordi de små blodårer bliver sprængt i huden "
http://www.ehdin.com/DK_info.html

Insulin Anonym
Når man indtager store mængder sukker vil blodsukkeret stige hurtigt og man bliver mere kvik.
Når det sker øger kroppen insulin produktionen. Dette sker for at regulere blodsukkeret på plads, men da indtagelsen af sukkeret var hurtig og koncentreret, vil kroppen lave en oger produktion af insulinet.
Resultatet bliver at blodsukkeret nu er lavere ind det var inden 2 poser vingummibamser og derfor bliver man lad og ugidelig.

Mvh
Nhs

Korrekt sbrander
Det er meget naturligt at blive træt efter ekstrem sukker indtag.

Din krop prøver at balancere mængden af sukker i blodet inden for en meget smal grænse. Når du indtager mad optages sukker i maven og dit blodsukker niveau stiger. Det trigger kroppen til at producere insulin der er et signal til kroppens celler om at optage mere sukker fra blodet.
Tilsvarende, hvis du har lavt blodsukker vil kroppen lave et andet hormon, glucogen, der stimulerer afgivelse.

De to mekanismer er ikke særligt hurtige, så når du først stopper dig med sukker, så producerer kroppen en masse insulin og kroppen optager alt sukkeret... men når du rent faktisk når til det niveau der er naturligt, så vil der stadig være masser af insulin hormon i blodet, og kroppen vil blive ved med at optage sukker lidt endnu. Det resulterer i at du kommer i sukkerunderskud!
Når kroppen registrerer dette, skifter den til at lave glucogen og blodsukker niveauet vil stige. Men problemet genopstår med omvendt fortegn, nu er der for meget glucogen i blodet og blodsukkerniveauet er for højt.. dog ikke så højt som lige efter den oprindelige sukker indtagelse.
Således vil blodsukkerniveauet skulle bruge 1-2 timer på at stabilisere (tiden og udslaget er afhængig af hvormeget "hurtig" sukker du indtager.)

Det er her man ser grunden til at man skal spise sundt og solidt om morgenen. F.eks. havregryn - uden strøsukker. Starter du dagen med en gang frosties eller anden sukkerbombe begynder blodsukker niveauet at svinge. Hver gang det er lavt bliver man sulten og sløv og når, det er højt har man tendens til at være ukoncenteret.