slippes ud i parken?

slippes ud i parken? cec
Hei alle i amstaff-eiere. Jeg har et spørsmål mht jeres erfaring med jeres hunds oppførsel. Er Amstaffen en hund man kan slippe løs i parken sammen med andre hunder som den tilfeldigvis treffer på sin vei. Jeg har hørt fra en eier av en amstaff at rasen er beryktet for å være meget dominerende og hurtige til at sette andre hunder på plass... Takk for svar!!

Du burde Anno-nym
ikke have anskaffet dig en sådan hund, når du ikke engang har gidet at sætte dig ind i den races temperement mm.

føj!

anno-nym... nette21
Du ved vist heller ikke rigtig hvad du taler om!!!

og det trivi
gør du?

Hundetræning nette21
Hvis hunden er opdraget ordentligt kan alt lade sig gøre, men man skal ikke slippe sin hund fri i parker osv. i kan møde andre hunde som lægger op til slagsmål, men det vil altid være amstaff'en der får skylden, så for din og hundes skyld ha den i snor, evt. en lang line så den stadig kan mærke lidt frihed, vi bruger den til vores staffie og han nyder det...

god tur..

???? nette21
Har tilfældigvis selv en kamphunderace så ja jeg vil mene at jeg ved hvad jeg taler om.

Jeg henvender meg... cec
....som sakt til folk der har noe fornuftig å komme med. Du "annonym" virker på meg ubehøvlet og meget sneversynt, samtidig er du nok heller ikke så god til å forstå tekst da jeg igen pressiserer at spørsmålet var rettet til mennesker med anstaffer som livsledsager.

takk cec
Takk for sakelig og godt svar... Jeg er mye i kontakt med en schæfer/ japansk spids-blanding som det overhodet ikke er problemer med å slippe løs i en park hvor det er mange andre hunder (stort sett alle går fri!), men jeg kan nok tenke meg at anstaffen vil bli syndebukken dersom noe skulle skje... Jeg har ikke bestemt meg for hva slags hund jeg vil anskaffe meg, men jeg synes anstaffens utseende er veldig flott, kan godt lige dens muskuløsitet og hårdførhet, og dens aktivitetsnivå som jo blir beskrevet som ganske høyt. Det som holder meg tilbake er nok andres stempel på meg og min hund. Jeg er en vennlig person og ønsker ikke å oppfattes som en der vil være farlig og som nyter den fryktinngydende effekten som anstaffen tydeligvis har på folk, samt dens intoleranse overfor andre hunder:)

Og du anonym
burde læse hvad han skriver.
Han skriver intet om, at han har anskaffet sig hunden. Han søger information om hunden.
Meget fornuftigt, ik´...

Til CEC irene54
jeg har ikke en Amstaff selv, har en anden race, men min veninde har en 8-årig Amstaff, som jeg og mine hunde har kendt i flere år.

Denne Amstaff (læg lige mærke til at jeg skriver DENNE) kan frit være venner med alle tæver, men hanhunde, selv de, som han kender, kan han ikke være løs sammen med.
Min venindes Amstaff er altså det elskeligste væsen på 4 ben overfor børn og mennesker og overfor tæver, men tolererer under ingen omstændigheder andre hanner.

Lige til sidst vil jeg bemærke at min veninde har haft schæfere som hun har opdraget til adskillige brugshunde certifikater, så hun er ingen novice m.h.t. hundeopdragelse.
Men det, at Amstaffen ikke kan sammen med andre hanhunde, uanset hvor underdanige de viser sig, er kommet en del bag på hende.

Brækker mig Hundefar
Føj hvor jeg brækker mig en meter op i luften af alle de hellige røvhuller som dig Ano-nym, der sidder og lukker galde ud herinde gemt bag deres anonymitet bag computerskærmen! "Jeg er bare den perfekte hundeejer - så fed er jeg!"
Selvfede spassere der sviner alle andre til - fuck sgu da et andet sted hen og overlad dette forum til seriøse personer, der bruger det til at søge råd og vejledning fra andre.

nej sch
Hold jeres kamphunde i snor så er der ingen problemer .... som grund regl kan ingen kamphunde med andre hunde ... sådan er det ... og hvis en eller anden kamphunde ejer siger andet ved han/hun ikke hvad de har med at gøre

Takk for svar cec
Din informasjon er til hjelp, da jeg forsøker å danne meg et så realistisk bilde som mulig av amstaffen som rase. Er din venninnes amstaff kastrert? Dens intoleranse overfor andre hannhunder kan jo ha med manglende kastraksjon å gjøre.

enig! cec
Jeg må nok si meg enig med "Hundefar". Pussig at det er folk inne på denne siden som ikke kommer med konstruktiv kritikk, men som bare "langer" ut efter andre mennesker. Det lader seg kun gjøre gjennom annonymiteten, disse folka er sikkert for underopplyste til å komme med brukbar informasjon. Forøvrig tror jeg at "sh" eller "ish" eller "annonym" er samme person under forskjellige navn. Det kan man gjennomskue pga den korte og uintelligente måten personen skriver på, nekter nemlig å tro at det finnes flere enn en av det slaget:) he he

Nemlig Hundefar
Selvfølgelig kan en kamphund ikke med andre hunde - den er nemlig trænet til kamp gennem mishandlinger mm. Så medmindre vi taler om hunde, der har gennemgået decideret kamptræning, er det forkert at bruge betegnelsen KAMPHUNDE. Det er et medieskabt udtryk. Alle Schæfere er jo heller ikke politihunde ligesom alle gamle mænd ikke er pædofile grisebasser!

kamphund sch
Kamphunde er lige præcis hvad de er ... og det behøves skam ikke at være et "dårlig" ord for de er avlet til netop kamp ... .. Og det betyder at de har stadigvæk træk som gør at de er (kan være) livsfarlige for andre hunde... dermed ikke at de ikke kan være utrolige kærlige overfor deres ejer osv ... de ved jeg de kan være .. Fx Malinois bliver jo stadigvæk kaldt hyrdehunde selvom de bliver brugt til meget andet..

Til CEC irene54
Nej, han er ikke kastreret - og her kommer min personlige mening (min venindes ligeså) om at det er synd at kastrere en hanhund, medmindre der er medicinske grund dertil.

Jeg har selv 2 hanner af anden race - de er ikke kastreret og de kan med alle hunde; både hanner og tæver.

Uanset, så ønsker jeg dig held og lykke med valget af hunderacen - lad os vide, hvad det bliver til.

Læs venligst mit indlæg irene54
- der er forskel - også på "kamphunde".

venner og ikke venner ludvina
Hej Cec

Jeg har en Amstaff på 18mnd, der er kasteret!
Han er opvokset sammen med en Bichon Havanais (han) og de fungere fint sammen!

Men dit spørgsmål galt fremmede hunde!
Rex er altid glad for at møde andre hunde, halen logrer og han ligger sig ned på jorden foran dem når han møder en ny hund!
Jeg spørg altid andre ejer om han må hilse/lege med deres hund inden jeg slipper ham!

Han kender en kleiner münsterlænder som han elsker at lege "tagfat" med, de finder en pind og render efter hinanden og tager den fra hinanden!

Han kender en Golden Retreiver som ikke vil dele "legetøj" Så bare vi sørger for der ikke er den slags så leger de godt! Golden Retriveren knurre meget under leg, men min fjerner sig bare lidt fra ham, indtil han har lyst til at løbe om kap igen!

Vi kender en Border Collie som lige nu er i "pubertsalderen" De plejer også og lege godt sammen! Men for et par uger siden, ville Collien prøver kræfter med min amstaff. Den snappede efter snuden og bagpartiet mens den viste tænder! Jeg kaldte min til mig, men halvvejs over ved mig hoppede Collien op på ryggen af ham! Min amstaff står stille og jeg kan godt se at grænse er ved at være nået! Jeg kalder ham på plads og heldigvis kommer han på plads og jeg kan tag fat i Collien og få den over til dens ejer!
Så lige nu venter vi med at lege med Collien indtil "puberten" er overstået!

Amstaff er som andre hunde, nogle kan med alle, nogle kan ikke med nogen og de sidste kan med udvalgte! Bare du kender dens styrke og sind inden du slipper den, så du kan gå ind og bremse, hvis det skulle være optakt til noget! Som der tidligere blev skrevet til dig, så får amstaff sandsynligvis skylden hvis der sker noget fordi den er så fysisk og psykisk stærk! Men kender du din hund og du har vist den din plads som leder, så skal du nok få en god oplevelse!