Socialismen er en illusion...

Socialismen er en illusion... D&J
... Den bygger på en næstekærlighed, som ikke eksisterer... Når alt kommer til alt er alle i virkeligheden liberale...

- Kommentarer ønskes...

Korrekt anonym
Har du først opdaget det nu?

ja er det ikke sørgeligt. boheme
Men er det ikke underligt at det i Danmark er sådan at folk er blevet mere og mere egoistiske med tiden, idag er det jo sjældent at du ser nogen gøre noget for andre, f.eks at hjælpe en gammel dame op der er faldet på det isglatte fortov, når det sker lader folk som om de ikke har set det, nogen står endda og griner og peger for at deres venner/veninder skal se det og dem der står helt tæt på og ligesom er i rampelyset sammen med den gamle bliver pinligt berørte, men er der nogen der hjælper? nej ikke en eneste!.

For at tage nogle flere emner, så er der den stadig mere og mere uhæmmede vold, der er i det hele taget mangel på respekt for andre mennesker og deres levemåde, det er overfladiskhed overfor menneskelige værdier alt går på udseende, tøjstil, musiksmag og hvem man kender.

Men hvorfor har jeg kun oplevet det i Danmark og ikke foreksempel i Spanien hvor jeg bor nu? eller i de fleste andre lande jeg har været i længere tid i? hvorfor er det at nogen lande bliver mere og mere egoistiske og overfladiske, heriblandt Danmark??

Vrøvl Anonym
Som medlem af Eh.L. kan jeg kun konkludere, at vi da heldigvis ikke alle er skabt ens...

alle stedder? melcor
Min opfattelse af dagens Danmark, er lige blevet godt beskrevet, men jeg mener da at der er nogle stedder, som stadig er idylisk, hvor mennesker hjælper hinanden når man kan. Lige nu tænker jeg på Snave, hvor jeg en gang gik i skole, længe før det blev kendt på grund af sonofon reklamerne. Jeg var godt nok en lille dreng dengang, men jeg glemmer aldrig det kæmpe shok jeg fik, da jeg flyttede fr landet på fyn, til Brøndby.. DAMN! Jeg var skræmt fra vid og sans i flere måneder efter, på grund af den måde folk opførte sig på, deres mangel på respekt for andre. Nu har jeg, desværre, ikke længere kontakt med nogen i Snave og omegn, så jeg ved ikke hvordan det er dér mere, men jeg tror (eller håber?) at det stadig var det dejlige sted jeg engang kendte. Og når der findes sådan et sted, er jeg ret sikker på at man finger mange stedder der ligner det meget. Nok mest på landet, desværre, og mindre byer.

Eller tager jeg helt fejl?

Generalisering? Bimmer
Jeg kan desværre ikke genkende billedet, men det sker
sikkert i Spanien.

http://www.cvjoergensen.dk/tekster/txcostadelsol.html

"hjælpe-hvem!?.. get organised.d.25/8.04
hvem vil hjælpe-hvis hjælpen ikke er venligt ment?.
det er somsagt ikke alle gamle mennesker som ser noget godt i folk:"nogen af dem´,kan foresk.være unge mennesker!..
jeg bor foresk. et sted hvor der komanderes med de unge mennesker af et par gamle hoveder.komandoer om hvor stille der bør´være et sted ..blandt ældrer mennesker,og hvornår de "MEGET HENRIVENDE ÆLDRER" må bestemme over andres livsvaner.så overfladisk-tjoh´, det kan man vil hvis rolig sige det er.-har du selv nogensinde hørt latterlige folkelige historier om en uansvarlig historie fra et par ældrer mennesker -hvor det går ud over et par unge mennesker?."eller bliver drevet ud af sit eget hjem af sådanne nogen menesker"!.
-jeg kan aldeles ikke se om man bør´ vise respekt over andrer mennesker-hvis det ikke er gensidigt!..
-korekt der et par mennesker som -ser ned på andrer og deres eget udseende,tøjstil...for ikke at sige deres levemåde.hvorfor kan man ikke lære ,at passe sig selv leve sit eget liv-hvis det er det man skal!?

-dem som enlig ser DÅRLIGT PÅ -ANDRER MENNESKER ER SOMREGEL DEM SOM IKKE VED HVORDAN DERES EGET LIV SKAL FUNGERE!..

CITAT:
DU SKAL IKKE TRO DU ER NOGET
MEN DU KAN VISE MIG HVEM DU ER.

-DEN UHÆMMEDE VOLD ER DEM SOM STARTER DEN IMOD ANDRER.

M.V.H.

(GET ORGANISED):-)

Tumber funkmonk
Liberalisme kan bruges i alle politiske spektre.

I Amerika er de Liberale for det meste Socialister.

måske yvonn
Jeg ville til for nylig have givet dig fulstendig ret, jeg kom fra en stor by og havde samme opfattelse som du, men min søster som for nylig er flyttet med sin familie til en lille by "hvis man kan kalde det by" :)og hvis søn, der for nylig har fået stilet en sjælden diagnose, har oplevet lige det modsatte, folk de ikke kendte, både privat og på arbejdspladsen har vist sig at være helt utroligt forstående og hjælpsomme og vist en næstekærlighed "kan man hvist nærmest kalde det" som hun aldrig har oplevet før.
Men dessværre skal man hvist længere ud på landet :o) for at opleve den :)

Du burde læse noget mere om socialisme claespedersen
`Hej D§J
Jeg vil foreslå dig at læse lidt mere om socialisme, som så meget andet i tilværelsen bygger socialisme på en illusioner om et bedre samfund for alle med lige muligheder til arbejde og uddannelse.

Men det man ikke just sige at det er det socialdemokraterne står for i dag, da det mere blevet et parti for de offenlige ansatte, og de har ikke den respekt for arbejderen, som de havde i gamle dage.
Der var partiet også medlemmers sociale netværk hvor man mødes med hinanden, i dag forholder det sig sådan medlemmerne kommer stort set ikke til ordre, hvis de ikke har en længergående uddannelse.

Jeg tror ikke Socialistisk Folkeparti er anderledes stort set.

Enhedslisten er nok også et parti for de veluddannet, og mange fra universitet miljøet der stemmer på dem, men efter det er et parti der dannet ud af flere partier, er det lidt svært at blive helt klar over deres partiprogram.

Personlig stemte jeg på tre partier til sidste folketingsvalg, og jeg vil ikke være bundet til et parti.

Men i min egen overbevisning har jeg fra Syndikalisterne, som du kan læse mere om på www.sac.se og hvad de står for, men det er troen på det lille menneske i samfundet.

Ellers er der meget læse stof at finde rundt omkring på nettet, som du kan læse om socialismen.
Mvh

Hej Claes D&J
Det jeg mener er, at socialismen bygger på "dele-princippet". Jeg vil derimod påstå at denne "dele-næstekærlighed" ikke eksisterer, når man skærer ind til benet, - alle er sig selv nærmest først! Ingen ville give sit sidste stykke brød til naboen, hvis det betød at ens egne børn ville sulte, vel? Så socialismens grundsten eksisterer jo slet ikke i praksis - derfor en illusion. Hvorimod liberalismen sidder i os alle. - Enhver er sin egen lykkesmed, enhver er sig selv nærmest. Nogle.. hmm... lad mig rette det til MANGE (der er jo trods alt desværre ret mange socialister til, ikke?) vil bare ikke erkende dette faktum.

Du har jo nok ret` claespedersen
Hej D§J`
Du har jo nok ret, sådan ville de fleste mennesker regere. Men så stil dig spørgsmålet hvad med bag efter, jeg tror ikke du vil være så glad for din nabo var dø. Det er det gør dig til menneske. Men skal socialismen kunne virkeliggøres, forud sætter det at du kan se det arbejde du gør i større sammenhæng, og det har en mening.

Men hvis du tænker nærmer over det tror ikke du opfatter din lykke individuel, du vil jo gerne dele din lykke med andre. Men ellers ved jeg hvor du møder alle de socialister, jeg har mødt nogle der kalder sig sådan og spurt dem om vi ikke selv skulle starte med bruge vores penge til positive formål. Det var de ikke så interesseret i, de at selv skulle tage et ansvar for vores omverden. Men ellers har jeg haft omgang med nærme familie medlemmer til mangtfulde erhvers folk, og de var da mere sollidarisk end mange jeg har mødt der siger de er socialister.

Men ellers vil jeg sige, at det positiv du stiller dig disse logiske spørgsmål, om menneskes affærd og bliv ved med det.

Men jeg bevare nu min drøm og håb om en socialistisk verden, hvor der brød nok på bordret til alle mennesker.
Mvh

hjælp jatim
jeg skal op til socialisme, har du ikke et par kloge jeg kunne fyre af..

Socialismen er en illusion... ihdhgslshgf
[quote="D&J" post=54493]... Den bygger på en næstekærlighed, som ikke eksisterer... Når alt kommer til alt er alle i virkeligheden liberale...

- Kommentarer ønskes...[/quote]

[:X]