Soldater bryder tavsheden

Soldater bryder tavsheden modild
Israelske soldater hjemvendt fra seneste anslag mod Palæstina og Libanon, har som soldater overalt i alle krigssituationer, mange problemer.

Vi kender alle historier om amerikanske soldater, der aldrig mere genfinder en rytme med det omgivende samfund efter krigsdeltagelse. Mange er flippet ud med katastrofale følger for deres nærmeste, og ikke mindst dem, deres handlinger er gået ud over.

I Israel er nogle soldater blevet enige om, at for at overkomme de barske oplevelser, vil de tale ud om det, de foretog sig i de besatte områder, og altså seneste krig.

Det er ikke skøn læsning, der er intet retfærdigt at finde, intet håb, og dem der stadig mener, at krig er nødvendigt, eller de helt fjollede, at den kan være retfærdig, lever en ussel tilværelse blottet for indignation og medfølelse.

Her kan man læse lidt om denne nye form for hjælp til selvhjælp, nemlig at bryde tavsheden, og formidle sandheden:

http://www.dagbladetinformation.dk/1515/1515-200906s.pdf

Der er link til det website, der formidler billedmateriale og beretninger.

Lad os håbe, at Israel ikke flipper igen, og lad os se, om de vil tage imod fredstilbuddet fra den arabiske verden, hvilket er en helt anden historie, som fortjener en anden tråd.:)Det tror jeg nemlig ikke at Israel er interesseret i.

V.H. Modild

Hizbollah er ikke soldater Oldemor
udelukkende terrorister.
Vi skal nok ikke regne med de lider af skyldsfølelser.
Den måde de dækkede sig bag ved den libanesiske civilbeflokningen må kunne give et normalt menneske mareridt.

At de isralske soldater viser sorg og vrede, er et sundhedstegn, det viser at de ikke er vant til at gå i krig men mere kæmper for at forsvarer sig, hvilket de altid har gjort.

Hvor dum kan Hizbollah så være at de angribe Israel, medmindre det havde et andet formål, det er forsat ikke komme frem.

Krig er ikke smuk ligegyldig hvilken side der kæmpes fra, men med en ideologi som Islamismen bliver den direkte ond for bombningen var rettet uden forvarsel imod alle civile i Israel .

dine forudsætninger Oldemor
gør du er for ensrettet i din fordømmelse.

Krig var ikke Israels ønske, nu ønsker de en mere varig fred i deres område, og falder ikke for hvad som helst af de arabiske "fredsaftaler" for så at se Hizbollah flippe ud igen, for de vil ikke fred, med at sende Iranske bomber ind over Israel som før krigen.

God dag

Oldemor

Nej undskyld mig galemathias
Hvilket fredstilbud fra de arabiske lande??

De grupper, som startede krigen, vil end ikke anerkende Israel. Det er forudsætningen først og fremmest.

Jeg har også dyb medfølelse med disse soldater. Medfølelse, fordi de skal leve og kæmpe på et sted, hvor de er omgivet af hejenevaskede monstre der udfører terror mod deres børn og forældre.

medfølelse modild
har jeg skam ligeledes, min medfølelse gælder så bare alle i området.

Din vinkel er tydeligt præget af dit nick.:)

Tjahh... hvorfra skulle du da også vide, at man er interesseret i fred? De eneste vi ikke kan være sikre på vil det, er Israel, der jo ikke gerne skruer tiden tilbage til 1967. Hvilket ligger som et omdrejningspunkt i den kommende aftale. Men ellers er der skam rum til alle i aftalen, endda officiel anerkendelse af Israel som stat, hvilket jo ikke er en overraskelse. Overraskelsen vil vise sig, hvis Israel tilslutter sig denne aftale.:)

Men jeg synes den er værdig til en debat for sig selv.:)

V.H. Modild

Israelsk foirståelse 1-2-3
Hola Modild
Så fornyligt en doku. med interviews med israelske kamppiloter. Det var meget nærtgående interviews hvor de fortalte om deres liv. Den Israelske militærcencur overværede interviewene og brød ind hvis det blev for "politisk". En enkelt kamphelikopter-pilot nåede dog at svare at han havde forståelse for palæstinensernes store lidelser OG at han forstod deres reaktioner (selvmordsbomber). I sit civile liv var han børnelæge og behandlede bl.a. palæstinensiske børn ......
En anden var en de F16 pilot, der nægtede at operere i de besatte områder. Han sagde klart og utvetydigt at det er en krigsforbrydelse at operere i befolkede områder med F16 fly. Han var blevet fyret pga. sin vægring.

1-2-3

Fx. syrien 1-2-3
...*Israel* er 2-3 gange sprunget *fra* en aftale med Syrien. Syrien der, i modsætning til Israel, har overholdt 67 våbenhvilaftalen til punkt og prikke............ og det handler om vand i de besatte Syriske områder. Israel henter 30 % af sit vand herfra og pakker det hele ind i strategiske interesser. Så jo - Syriens støtte til Hizbollah skal ses i dette lys.

1-2-3

krig er ikke smuk Oldemor
om det var Hizbollah der sendte 4000 bomber ind over Israel eller det var de isralske jægerpiloter, så er det intet smukt over dette.

Højt sidden i deres fine fly bomber de, så de ikke kan se deres ofre i øjnene, mens Hizbolah skjuler sig blandt beflokningen og sender deres misiler, nej der er intet flot over dette.

Et isralsk barn er ligeså meget værd som et lille barn fra Libanon, ligedan kvinder og mænd, unge som ældre.
Hvorfor gør de det! den ene forsvarer sig, og de andre angriber.

Nogle isralske soldater har sagt nej, det er flot, men hvornår begynder Islamisterne og Hizbollah at sige "nej".

Modild. Mjølner.
Den moderne femtekolonne !.

Tror du, modild
at du kan prøve at skrive et debatindlæg? Eller vil det blive for svært?

Tsk tsk tsk

V.H. Modild