Spørger man træneren

Spørger man træneren Kim Nielsen
for det danske herrelandshold i håndbold, Ulrik Wilbek, er der ikke den store forskel på dét at skulle vælge en håndboldspiller fra til en slutrunde og dét at skulle sige til en medarbejder, at vedkommende er blevet fyret.

Den helt store fejl, som lederne ofte begår, er ifølge Ulrik Wilbek, at de glemmer at holde kontakt med den fyrede medarbejder i nogle uger efter, at den svære besked er blevet afleveret.

- Som leder gør man ofte meget ud af at forklare en person ordentligt og redeligt, hvorfor man er nødt til at fyre ham. Det er noget værre fis. Det har jeg fundet ud af, for der er ikke nogen af os, der lytter til noget de næste ti minutter, når vi lige har fået at vide, at vi ikke skal være der længere. Ikke den dag, siger Ulrik Wilbek, til magasinet Lederne.


Foto: Ulrik WilbekDerfor handler det ifølge Ulrik Wilbek om som leder eller træner at holde kontakten med den spiller eller medarbejder, som er blevet kasseret, ved lige i en uge eller to.

Først herefter er det nemlig muligt at forklare vedkommende, hvad baggrunden for afskedigelsen er, og hvad han eller hun skal gøre for igen at kunne komme i betragtning.

___________________________________________________________________

Ja nu er det håndbold-artikel, men derfor kunne det lige så godt ske for en tømre, synes man skal takle situationen sådan?

God søndag.