spørgsmål ang. udd.

spørgsmål ang. udd. Sarah Smith
Jeg står i denne situation at jeg skal vælge en uddannelse efter dette skoleår. Jeg går i 10. klasse nu, og skal på gym. derefter ...

Jeg vil super gerne på HHX, da det er spændende osv. Men problemet er at jeg gerne vil være læge i fremtiden, så jeg skal have fysik og kemi.. Jeg tænker så lidt på at jeg gerne vil på HHX og derefter vil jeg tage et turpo år i fysik og kemi på evt. VUS .. jeg har snakket med studievejlederen og hun siger at jeg godt kan gøre det på den måde .. Ved nogle hvor længe en uddannelse til læge tager og hvad er gennemsnittet .. Jeg er blevet egnet til gym. og har et gennemsnit på 9 på nye skala så det er intet problem .. Men synes nogle det er en dum vej at tage, altså HHX ..

Jeg vælger netop det fordi det passer rigtig godt til mig, og hvis jeg finder ud af at læge ikke er mig, så kan jeg altid læse til finansøkonom eller international økonomi, da jeg synes det er enormt spændende ..

Fremtid Anonym
Hej Sarah
Jeg vejleder altid mine elever til at følge deres motivation. Den er den vigtigste, når det nu er jer, der står i det. Hvem ved at det stadig er læge, som du vil være, når du er færdig med din ungdomsuddannelse??? Så hellere have 3 gode år med fag, som du har lyst til.
Ang uddannelsen til læge så kig på www.ug.dk - her er rigtig mange gode beskrivelser.

Rasmus modsat dandegn
Hej du,

Min gamele kammerats far sagde engang noget klogt: Vælg en uddannelse som alle siger og kan vise har en høj arbejdsløshed ect - han pegede dendang på ingeniør - der var en tårnhøj arbejdsløshed og der var ikke mangel på advarsler, men ups hvad skete der !!! 5 -7 år længere fremme, tja der var vel frit valg på alle hylder for en nyuddannet ! [:O]

Egne erfaringer Anonym
Kære Sarah,
før du får mit råd vil jeg gerne spørge hvorfor du mon synes HHX er mere interessant end alm. gym.? Meget kommer an på hvad dit svar til dette spørgsmål er.
Her får du så mit råd - godt eller ej - som bygger på egne erfaringer. Jeg har selv taget HHX og for at være helt ærlig gjorde jeg det kun for at undgå fag som Idræt, Musik, Fysik og Kemi. Jeg nød da mine tre år på HHX men må nu indse at jeg er endt med at gå i en helt anden retning. Jeg er ved at afslutte en MA i Italiensk moderne nationalitets-historie efter at have studeret social videnskab. Selvom dette er lykkes for mig, er det meste af min undervisning på Handelsskolen slet ikke til hjælp. Hvad enten vi vil det eller ej skulle vi måske være ærlige og indrømme at HHX er og bliver en mere erhvervsrettet uddannelse end alm. Gym. Jeg ved at HHX giver adgang til en masse muligheder men jeg synes også at unge mennesker bør være klar over at de vælger noget fra selvom de vælger andet til. Jeg fortryder nu at jeg end ikke kan læse Latin, noder eller mange andre ting som, efter min mening, burde være end del af al almen dannelse blandt unge mennesker.
Derfor består mit råd mest af et par spørgsmål: Hvorfor i alverden tage det ekstra knokle-år efter handelsskolen? Hvorfor har du overhovedet overvejet HHX? Og, hvis grunden til at vælge HHX er at du ikke rigtigt ved hvad du vil, burde dine præferencer så ikke være for noget hvor HHX er adgangsgivende men ikke alm. gym. istedetfor, som det er, det modsatte?
Jeg håber dette svar kan være til hjælp.

Med venlig Hilsen,

Anja som fortryder ikke at være blevet alment dannet[;)]