Spørgsmål til arbejdsløse:

Spørgsmål til arbejdsløse: Wheel
Hvorfor tager I ikke "bare" et vilkårligt job og har det indtil I finder et bedre? Altså på den måde arbejder jer op ad stigen. Nogen gange må man jo bide i det sure æble for at nå sine mål. Ingen behøver jo i princippet at gå arbejdsløs...og det er nemmere at få job, hvis den arbejdsgiver man søger job hos, kan se at man ikke bare har gået derhjemme, men selv har været opsøgende og ikke er bange for at smøge ærmerne op

Det er fordi jens261
at der er mange af dem der ikke gider lette røven.

Gid det dog.. Arbejdsløs
.. var så enkelt!
Men jeg lover dig, at som akademiker er det ikke en brugbar mulighed.. Man bliver betegnet som værende overkvalificeret og ustabil (fordi forventningen jo fra arbejdsgiverens side er, at man smutter når det "rigtige" job dukker op!)
Jeg har været ledig i ni måneder og har ellers en gloværdig karriere bag mig - troede det ville være piece of cake at finde et job - fordi vi jo tudes ørerne fulde af denne mangel på arbejdskraft.. men nej - det er ganske enkelt vildt svært - arbejdsgiverne gør sig end ikke den umage at svare når man søger.. (gælder i mit tilfælde for ca. 75%!)
Så glem fordommene (jeg har selv siddet på din side af bordet og ment det sammen), men jeg kan garanterer, at det har jeg i den grad trukket i mig igen!
Den hetz der køres er ret og slet urimelig!

God tirsadg :-)

Er vist slet ikke.. Arbejdsløs
.. hvad det handler om! Jeg har været vant til at arbejde min. 60 timer om ugen - så jeg "gider" nu godt lette mig.... en så fordomsfuld kommentar er ikke særlig konstruktiv!

hvis jeg var s.jepsen
ville det sikker være af den grund at det er møghamrende svært at få nyt arbejde hvis man allerede har et, har søgt nok 50/60 steder inden for de sidste 2 måneder, som om at der ikke er nogen steder de vil have en der allerede har noget andet...

Jeg kan kun... ArbejdsløsQ
tilslutte mig det du skriver. Jeg har det selv på samme måde.

Bor på Lolland-Falster og det er bestemt ikke nemt at finde et job hernede!

:-(

hallooooooooo Anonym
Det afhænger jo også i stor grad af hvor i landet du bor.. Har for eksempel lige afsluttet en uddannelse, men er flyttet i mellemtiden, og hvor jeg bor nu, er der ingen muligheder for at få arbejde inden for min uddannelse..

Men men.. Havde jeg nu været håndværker havde jeg fået både det ene og det andet job smidt i nakken. Men hvor mange steder tror i de gider have en kvinde rendende som knap nok ved hvordan man holder på en hammer??

Ergo.. Man er altså langt fra selvforskyldt altid. Har også søgt et hav af jobs, men får altid undskyldningen at jeg mangler erfaring.

Og har også prøvet at søge et job der ikke havde nogen som helst fordele, og fik som andre herinde, at vide jeg var overkvalificeret (hallo... har gået på hg... wow...)

Men før i dømmer andre, så prøv lige at se realiteterne i øjnene!

De arbejdsløse. mandaabenraa
Har du virkelig ikke hørt om dem der siger , kontanthjælp - det kan ikke betale sig at arbejde.
Har du ikke hørt om , mange mennesker på kontanthjælp , der befinder sig i et andet land ( dobbelt statsborgerskab).
Lille far vil ikke have at lille mor går på arbejde , det bestemmer lille far ( og åbenbart ikke kommunen).

Samtidig - tvinger kommunerne kontanthjælps modtagere til at arbejde for ca. 5000,-kr. pr. mdr. www.ladk.dk kan berette om de meget lave satser.....

Et brev fra en minister - jeg sendte ham en mail - citat " Kontanthjælpen er ikke ment som en varig forsørgerydelse".

??? De fik kontanthjælp i flere år uden aktivering.

www.jobindex.dk eller job - guide på SOL.

Jeg ser gerne mange flere mennesker bliver aktiveret , Libanon krigen beviser , hvor uforståeligt det hele er.

Ansat i over 7 år i samme firma , og det er en god oplevelse. Pt. sygemeldt , skal på arbejde i morgen.

Her i sønderjylland... mandaabenraa
... får vi mange nyansatte fra Tyskland og også nu fra Polen.
I Aabenraa har vi rigtig mange ledige lejligheder , fordi de bygger meget nyt.
Jeg kan da godt se , at det kan være et problem med en stor uddannelse , men skulle der ikke være en mulighed for et job , det er jo alle mulige jobs der er ledige nu.
Ha en god dag.

nååerh derfor Wheel
Det har jeg da i øvrigt også godt hørt folk sige. Nogle af mine brors venner var ude i samme situation og de kom oven i købet fra DTU hvor de ellers bliver flået ind på arbejdsmarkedet.

Tak for dit svar :0)

Ingen mangel på arbejdskraft Kommende strejkevagt
Se bare her: http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=2&conference=47&posting=785570

Lyder nemt... miss-mee
...i teorien:-)

Jeg er nødt til at gå efter job, der for hovedparten af timerne ligger indenfor institionernes åbningstid, da der kun er mig til at hente og bringe mine børn. Jeg kan ikke klarer mig med et deltidsjob og jeg er slet ikke kræsen. Jeg har nu været ledig i 1,5 måned efter at have været ansat i vikariater, det samme sted i 2,5 år.

Her hvor jeg bor, hænger job ikke på træerne. De ledige job ligger især inden for håndværksfagene og byggeriet; og uanset om man er villig til at arbejde sig op, så bliver en kontorassistent altså ikke ansat som smed eller nedrivningsarbejder:-)
...mee

og må ikke efteruddannes ibiz
Det er svært at være uden job i Danmark i dag. Især som akademiker. Man bliver sorteret fra mange stillinger,fordi man forventes at skifte job, når et bedre dukker op. Og man må heller ikke efteruddanne sig - heller ikke om aftenen, så man måske kunne blive interessant for arbejdsgiver. Man kan få lov at sidde hjemme og blive dum.

nej ibiz
Nej, der er ikke "alle mulige jobs" - der ER mange akademikere som ikke kan komme i arbejde, fordi deres profil ikke passer til arbejdsmarkedet - og de ikke må efteruddanne sig (kun hos fagforeningen, og det er da bunden af bunden)

Akademiker Anonym
Ja det kan jo altså lade sig gøre også for en akademiker!

Blev efter 10 års studier lukket ud som arkæolog. Tog midlertidigt job på et billedbureau (barselsvikar)Lav løn mv dengang 10 år siden 17.500! Men jeg var glad for det. En af mine medkandidater spurgte mig overasket "Hvordan får man sådan et job?" jeg var måløs! man starter først og fremmest med at søge.

Siden blev jeg gravid fik min dejlige datter. Har gennemført forskellige kurser indenfor IT osv. Jeg har haft perioder med arbejdsløshed.
Men har for ikke at halte bagud altid fået noget langt fra mit fag, men hvor jeg kan bruge mine mange forskellige evner.

Som enlig mor, skal der mange penge til. Og blev jeg arbejdsløs i morgen, ville jeg ikke tøve med at tage et job som avisbud. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kunne opnå større månedsløn ved at slide mere i det ved at gå med aviser og det ville jeg hoppe ud i til hver en tid.

Jeg skal medgive at de jobs jeg søgte i sin tid var mange og nogle steder blev jeg kaldt til samtale fordi jeg var arkæolog og de ville se "giraffen"! og alligevel fik afslag fordi jeg var for velkvalificeret.
Det er ikke nemt, men det kan lade sig gøre!

Venligst

Arkæologen

Det skal jeg fortælle f.eks. Tarzan
dig, det er fordi der ikke er et vilkårligt job at finde, henvis mig til et og jeg tager det.

Arbejdsløs Salgskonsulent lhenningnielsen
Jeg er vant til at arbejde ca 55 til 60 timer om ugen som salgskonsulent, mit forrige firma blev solgt og lukket, alle blev fyret, jeg selv har været ansat der i ca 19 år, nå men jeg skal da bare have et andet job, no problem, MEN efter 325 ansøgninger of 102 samtaler, no job, nej salgskonsulenter er der ikke brug for p.t. kun tekniske men der er ikke lige min linie, samtidig med ansøgningen efter nyt job arbejdede jeg som vikar hos Manpower til meget lille løn, overskuddet havde været større hvis jeg var blevet hjemme, så kom ikke og sig at der er mangel på arbejdskraft, og til AABENRÅMANDEN, der er heller ikke alle de job i Åbenrå og omegn som du skriver om hele tiden, fortæl konkret hvor de er, kom med bare 2 eller 3 eksempler, det kan du nemlig ikke, jeg bor selv i Åbenrå, så lad være med at nedværdige de arbejdsløse, det der for mig til at skrive her er, at jeg selv lige har fået nyt job med fastansættelse, men ikke i jobindex og hvad der ellers findes nej mit netværk, kører til Århus hver dag, endnu en gang behandl de arbejdløse med RESPEKT, de har det meget svært i forvejen, så hjælp dem, istedet for at trampe på dem, God søndag til alle de seriøse medmennesker

Du kunne starte Garfield&Co.
som hjemmehjælper eller social og sundhedshjælper som det hedder idag.

De skriger på arbejdskraft og uddannelse er ikke nødvendig.

Du kunne gå på plejehjem, hvor de også råber på arbejdskraft - der er altid arbejde at hente.

jeg kan ik tale for andre icarus
men har praktisk talt søgt næsten alt...

rengøring, børnepasning, ældrepleje, sælger mm.

det eneste der var jeg kunne få var aften/natarbejde eler weekend job...

hvilket er lidt svært som enlig mor.

der er nedskæringer alle steder icarus
og ansættelsesstop, selv der hvor der mangler folk.

men vil da sige at jeg som ledig står som vikar, så arbejder da ret meget alligevel selvom jeg går under betenelsen "arbejdsløs"

Jeg har netop prøvet det du beskriver der... LenaMarie
Jeg har gennem det sidste år startet nederst på rangstien for at komme ud af min situation som bistandsklient. Det startede med et rengøringsjob... og så endne et rengøringsjob... så søgte jeg flere forskellige jobs og fik så kun positivt svar fra: et rengøringsjob. Jeg er eller en veltalende, intelligent pige, siger de ofte til samtalen - en rigtig vinder! Men det er utroligt svært at komme videre til næste trin på stigen! Her er ingen ledige jobs for en u-uddannet (der har valgt at få børn frem for uddannelse). Jeg er ellers en rigtig god medarbejder siger de alle steder. Har netop opsagt mit job som jeg har haft gennem det sidste år (har hele tiden haft 2 jobs, hvor det ene så er skiftet ud et par gange). Så måske er det netop derfor at nogle arbejdsløse ikke syns det er værd at tage forsøget, for jeg må da indrømme at jeg ofte har fortrudt at jeg har gjort det, for jeg kommer jo netop IKKE videre... (søger og søger...)

lene marie hvor anonym
bor du i landet, omkring københavn

Søg ind på IHI Kura
Hvis du har en uddannelse på en videregående, kan jeg da anbefale at søge ind på IHI i København. Jeg ved de mangler arbejdskraft derinde og ville selv have søgt, men har et andet arbejde.
Der er mange læger der arbejder derinde og man kan vist arbejde sig på af rangstien og starter med en rimelig løn. Om ikke andet er den god at have på CV´ et hvis/når man søger videre.
Jeg sender lige et link -

her er linket Kura
http://www.ihi.com/danish.asp

enig, meget enig Anonym
kunne ikke være mere enig ;)

og det er altså ikke særlig svært at få arbejde... jeg har nu haft 2 forskellige jobs siden jeg kom ud fra militæret sidste år.. plus jeg er blevet tulbudt et til... men skal bare være en smugle opsøgende...

det er ikke iorden at folk ikke gider tage de job de får tilbudt når de ikke har noget... ud og gå med aviser selvom du har en ph.d , at folk bliver uddannet til arbejdsløshed er et fælles ansvar.

Kan være svært. paddy
HEJ.

Jeg sidder her og tænker hmm, får besked på at man bare kan lette røven. Det er nemmere sagt end gjort. Jeg sidder lige nu på barsel. Men har været uden arbejde i 2 år, det har ikke været det sjoveste for jeg vil meget gerne have et arbejde så jeg har noget at stå op til om morgenen, men jeg synes ikke det var nemt at få et arbejde. Jeg tror jeg har skrevet over 400 ansøgninger og det har fik jeg ikke job af. Nææ en gang imellem er det så let at sige at de arbejdsløse er arbejdsløse fordi at de ikke gider lette røven, nogen er måske, kender flere eksempler på sådan nogle, men der er altså også nogle der søger og søger men ikke kan komme i arbejde, men det er der ikke mange der tænker over. Måske skulle højrøvede folk lige tænke sig om en ekstra gang før de siger at de arbejdsløse ikke vil lette røven, men han kan måske hjælpe andre mennesker med at få arbejde. Der er ca. 50% i dk der lider af social fobi også er der også nogen der er syge af andre grunde som forhindre dem i at komme ud på arbejds markedet. Så tænk før du taler. Og kom heller med et godt råd til hvordan vi får dem alle på arbejdsmarked.

Prøv lige og.... fnis
hør her kloge åge... det er sku ikke så nemt at finde et job, da de fleste job kræver en eller anden uddannelse og det er sku ikke alle der kan finde ud af at sidde på skole bænken i 3 år for at tage en eller uddannelse.. sorry to disapoint you.. men sådan er livet...

Hvis man ikke kan Ikke Kloge Åge
finde ud af at tage en uddannelse - og der findes kortere uddannelser end 3 år, må man finde sig i at tage det, der er - om det rengøring, avisudbringning, eller andet - og så er den ikke længere.

Jeg er en Den arbejdsløse
af dem der har været arbejdsløs siden jeg blev nyuddannet i 2004. Jeg er uddannet smørrebrødsjomfru men pga. en arberjdsskade i min læretid måtte jeg omskoles til en anden uddannelse. En uddannelse som ifgl. vejlederne ville det ikke blive et problem at få job, når vi var færdiguddannet. Senere fandt vi ud af at det bare var noget vejlederne sagde for at få penge for de elever de tog ind. Så jeg blev omskolet til en uddannelse jeg ikke kan få job i.
Den grund som arbejdsgiverne giver, på mine afslag, er at jeg er for ung (27 år)og har ikke noget erfaring eller også giver de ingen svar.
Jeg sender mindst en uopforderet ansøgnig hver dag plus de opfordret. Så i skal ikke komme og sige at arbejdsløse ikke gider at komme i arbejde. For var det ikke for mig arbejdsskade ville jeg ikke være arbejdsløs i dag.

ledige må ikke deltage i Sofi
Der må ændringer til, således ledige kan deltage i kursus, og ufaglærte burde have ret til at uddanne sig.
Er du ufaglært eller ikke brugt din faguddannelse igennem en årrække,
opfordres du til at søge om voksenuddanelses støtte (I den periode skal man ikke stå til rådighed). Søg på nettet el. få hjælp ved en VUC vejleder, hvis AF/kommunen ikke kan hjælpe dig videre i systemet.

Fordi vi hellere vil være her Dilemma Johnny
god dag

Har prøvet det anonymQ
Det har jeg prøvet. Til samtalen spurgte de mig hvorfor jeg søgte et job som jeg var over-kvalifiseret til, og at jeg ikke skulle regne med at få jobbet, da de ikke regnede med jeg ville blive der ret længe!!!!

Det var ikke ret sjovt at få at vide, når man nu så gerne ville have det job.

Jeg bor LenaMarie
I sønderjylland

ja så er anonym
det sku nok svært at finde et job der, man taler ellers om bambo i Aabenraa, men hvor fedt det er at arbejde der, ved jeg ikke, flyt til sjælland der er mere at lave

En godt råd Zorgus
Jeg ved, at det er en smule fordækt men undlad så vidt muligt oplysningen om, at du har en akademisk uddannelse, hvis du søger ufaglært arbejde - det gør, at du kommer indenfor og derfra kan man forholdsvis nemt arbejde sig opad indenfor virksomheden - hvis den har en smule administration. Jeg har gjort det og en del af mine venner, der stod i samme situation har gjort og det virker.

Har du selv arbejdet der? Laus
Hvordan er kollegaerne, hvordan er aldersfordelingen ?? Kunne da godt finde på at søge ind, det lyder ildt interessant faktisk

Tak for tippet.

Det vil jeg nok også sige Lasso
der findes alle mulige former for uddannelser og tilmed nogen der varer mindre end 3 år. Hvis man ikke har rygrad nok til det, så er man selv ude om det

Det er rigtigt Iberia
det virker, kender også adskillige der har gjort det. Tilmed folk der har taget en overbygning men har løjet om den og har sagt at de kun har en BA. De fik job og arbejdede sig fremad.
Jeg har heller ingen skrupler med at gøre det. Hvis ikke andre vil lønne en for de 6 år man har læst, så må man jo selv gøre det i en eller anden forstand.

same goes for you honey Wheel
tænk før du taler.

Det jeg mener er, at dem der bare venter på at det rette arbejde skal vise sig, burde prøve at gå ud og tage et vilkårligt arbejde, således at de enten kan arbejde sig fremad (hvilket så ikke er så ket ser jeg) eller have en bedre chance for at komme ind på den arbejdsplads de ønsker, når de kan dokumentere at de har haft andet arbejde og ikke er bange for at smøge ærmerne op.

Du kan jo lige spørge først hvad jeg mener, inden du sviner mig til. Hvis det er den eprosnlighed du lægger for dagen, kan jeg godt forstå du har svært ved at finde arbejde

Nej, den der går ikke Lizette
I hvert fald ikke når man tidligere har arbejdet i en IT-udviklingsvirksomhed.

- Hvad lavede du så hos XXX. Vel ikke ufaglært arbejde på lageret. (Hvilket lager)

- Øeeh nej, jeg øh... sad i receptionen.

- Nå, ja. Så mu du jo være kontoruddannet, og sikkert mere interesseret i kontorarbejde, men det kan vi ikke tilbyde.

Og det hjælper heller ikke at anføre at man bere vil have et job. Overhovedet slet ikke.

Nogle siger da også, at ærlighed varer lægst, men man kan komme i tvivl - indrømmet.

Bliv avisbud! miss-mee
Det hører jeg tit udtalt i forbindelse med arbejdsløse. Ja, smart tænkt, hvis det ikke lige var for at de eneste avisbude, der søges i landdistrikterne, skal være 13-14 år gamle. Er de nogen, der tror, at jeg har en chance for at nakke en avisrute fra et barn til 35 kr i timen....??

Eller at jeg kan tage min cykel og køre de 80 km til København hver nat for at dele aviser ud, mens min børn ligger alene og sover??

Jeg synes sq nogle gange, at den her debat om arbjedsløse bliver lidt urealistik...mee

Hvor er jeg dog træt af den nedladende holdning leiv2910
Som mange, især yngre, mennesker lægger for dagen. Jeg har selv været arbejdsløs igennem en årrække. Jeg havde det man kalder svære psykiske og sociale problemer og efter en lang sej kamp er det endelig lykkedes mig at bryde sen sociale arv og mine egne uheldige mønstre. Jeg er kommet gennem HG for studenter og sidder nu på min arbejdsplads, hvor jeg er ansat som elev.
Jeg har ikke glemt hvor forfærdeligt indskrænkede og snævertsynede "folk" er/var. "Du kan jo bare..." og "Der er jo mangel på arbejdskraft" var hyppige kommentarer. Især den sidste gjorde ondt. For hvis der var mangel på arbejdskraft, hvorfor ville de så ikke have mig???
Det krævede 83 ansøgninger før jeg fik en elevplads og jeg var ikke kræsen!!!!!
Jeg var ikke kræsen før det og sendte læssevis af ansøgninger afsted. Men fik altid afslag. Men hvad. "Der er jo mangel på arbejdskraft, så du kan jo bare......"

Lad os delles om det. claespedersen
Der er langt fra jobs til alle i samfundet og de jobs der er kræver en faguddannelse faktisk er svært at få et job hvis man ikke har de rigtige kvalitationer og personligt må jeg udføre arbejde det lån af hvad en polsk kulmine arbejder får.

Jeg har forhørt mig hos Åbenrå manden om mine rettigheder men det svar jeg fik var dog langt ude i skoven.

Mvh

Fordi forskellen Attila
på de offentlige ydelser og mindstelønnen er for lille... det kan knap betale sig at arbejde til mindsteløn.

Mindstelønnen er fastsat ud fra udbud/efterspørgsel og afhønger stærkt at vores nabolande, derfor kan den ikke sættes op.

De offentlige ydelser derimod kan let sættes ned, hvilket forøvrigt også vil være til gavn for skatteyderne, og det burde også gøres. -Man kan leve på SU, derfor kunne man med rimelighed sætte de øvrige offentlige ydelser til et niveau på højde med SU´en!

vilkårligt job Anonym
Det er faktisk bevist, at hvis en højtuddannet, tager et vilkårligt job, som f.eks, avisbud, lagerarbejder, eller andet, så er det i virkeligheden skadeligt for hans chancer, for overhovedet, at få det job, som han er uddannet til, når han søger det!


Har du foresten overhovedet prøvet at være arbejdsløs?

Det vil de arbejdsløse også Bimmer ILP
Men ledelsen i firmaerne vil ikke
ansætte overkvalificeret arbejdskraft.

Jeg har talt med utallige mennesker, der
har søgt ufaglærte jobs. De har alle haft en
kortere eller længerevarende uddannelse, og
de blev afvist med den begrundelse.

Jeg har selv søgt den type jobs, men har
aldrig fået jobbet.

Jeg har lige sendt 3 ansøgninger;
En til et job fra af.dk, men firmaet
svarede overhovedet ikke på modtagelsen
af min ansøning.

Et job fra en jobportal, hvis de svarede
på modtagelsen af ansøgningen. Men de sendte
aldrig en oplysning om, at jobbet var besat
til anden side.

Det tredie arbejdsgiver gav alle de korrekte oplysninger:
Modtagelse af ansøgningen
Afslag pga. besat til anden side.

Afslaget kom så hurtigt, at jeg med sikkerhed
ved at jobbet aldrig har eksisteret.

80% af alle ledige jobs kræver erfaring, så
virksomhederne ansætter kun folk, der i
forvejen har et arbejde. Resten udenfor
arbejdsmarkedet har virkelig svært ved
at få et job.

Er du syg i hovedet Bimmer ILP
Du kan ikke leve af en SU, og det
har hellere aldrig været meningen!

Spørg en studerende, så får du svaret;
SU kan betale en etværelses lejelejlighed, og
600-800 kr. til mad om måneden.

Hvad du ikke kan betale for en SU:
Licens til Danmarks Radio.
Tøj på kroppen.
Mad på det mest skrabede budget
koster 1500 kr. om måneden, hvis du skal
have en sund og alsidig kost. Så du kan
holde dig frisk, og være klar til et arbejde.
Det kræver at du har en ordentlig frysekapacitet, så
du kan lave storindkøb. Så du får den samme
besparelse, som en familie på fire personer.

Der er lige lavet en undersøgelse, hvor
de havde et madbudget på 2200 kr. for
en voksen person. Så 1500 kr. er et meget
skrabet madbudget.

ret paddy
Jeg kan godt se at du ikke har læst ordenligt. lige nu er jeg på barsel. Og når man har barsel, så mener jeg så kan man ikke arbejde. Men det kunne være at du skulle have skrevet det før du kommer med udtalen om at Arbejdsløse burde lette røven. Jeg giver dig ret, men det er jo ikke alle arbejdsløse der bare sidder på deres flade røv og ser tv. Og skal måske lige sige at jeg har et arbejde, men jeg har prøvet at sidde som arbejdsløs, det er ikke sjovt.

ta et arbejde anonym
I arbejdsløse gider ikke at arbejde, man skulle fjerne bistand, ser tit og ofte at fakta søger kassedamer, det er der mange supermarkeder der gør, op af sengen og sæt jeg bag kassen fra 0900-1800 og tjen jeres penge, SAMFUNDSNASSER

Ja, ja... Anonym
Ja, nu behøver man jo ikke ligefrem blive ondskabsfuld, men der er da noget om det, find et hvilket som helst job, hel eller deltid, få resten suppleret, indtil der er timer nok til jer, det er da bedre end ingenting...jeg forstår det heller ikke.

hvem vil give mig et arbejde?? nyame
Ta et arbejde, siger du! Du har åbenbart dit på det tørre! Tror du, at du er garanteret livslang ansættelse, så du aldrig selv kommer ud for problemet arbejdsløshed????

Ta et arbejde. Jeg kan ikke tvinge nogen chef til at ansætte mig, kan jeg!???
Al den snak om mangel på arbejdskraft, som har kørt de sidste måneder, er efter min overbevisning kun sandhed indenfor nogle brancher og også geografisk betinget! Vi kan ikke alle sammen uddanne os til ingeniører, smede og tømrere og derefter flytte til København/Sjælland. Der er masser af "yderområder", fx. Sønderjylland, hvor arbejdet altså ikke hænger på træerne. Skulle disse områder totalt affolkes og alle danskere bo på Sjælland, Århus eller "trekantsområdet" (Vejle-Fredericia-området)? Nej, vel.

Og en del virksomheder er, synes jeg, måske stadig lidt forvænt og vil kun have folk med lang erfaring, så de i hvertfald ikke selv skal spilde tid med at oplære dem. Hvis virksomhederne var knap så kræsne og mere villige til at oplære folk, så ville de måske kunne få den arbejdskraft, de mangler!
Jeg har oplevet at en virksomhed ikke engang vil lade mig arbejde gratis for dem i en måned, fordi jeg ikke havde erfaring indenfor området! Det var jo nok pga. manglende erfaring, jeg tilbød mig i praktikjob, og ville så oparbejde erfaring. Men nej tak var beskeden.

Der kommer ikke flere i arbejde af at skære i bistandshjælp og/eller dagpenge - bare flere fattige danskere. Det er da virkelig ikke en attraktiv ting at være afhængig af det offentlige - men hvis du er uheldig og havne i situationen, skal du da ikke straffes yderligere for dit uheld ved at skulle leve i yderste armod. Mange af os har altså børn, og skal de ikke have lov til at gå til fx. fodbold, selvom deres mor er arbejdsløs i en periode???

Hvorfor ikke tage et job? Anonym
Hvorfor ikke tage et job? Flere end 100.000 er idag deltids-ansatte imod egen vilje og ønsker flere arbejds-timer.

Jeg er på kursus cnc drejer/fræser metal med 4 ugers virksomhedspraktik og bli' informeret og omskolet på et grundlæggende kendskab til faget-niveau her fra sep. 06.

Jeg har ikke fået fuldtidsarbejde indenfor butik hvor jeg er uddannet og har arbejdet. El. det pædagogiske hvor jeg har arbejdet, i alt, 12 år.

Jeg kunne ikke få fuldtid el. mere end 30 timer pr. uge v/netto og v/Åmoseskolen, og blev således desværre derfor arbejdsledig. Jeg havde ja ikke længere en økonomi, til at ikke have fast de mere end 30 timer pr. uge. Jeg bl.a. havde v/ferie og v/sygdage afvikling flere timer...

Jeg har siden været bl.a. adecco - vikar og AF -vikar. Og bli' nu fuldtidsansat metalarbejder. Det håber jeg meget på, vil ske efter ja min 4 ugers praktik. Men mere end 100.000 er deltids-ansatte imod egen vijle og ønsker når muligt ja flere arbejds-timer. (Tal fra HK).

Vh! jan.h.kronborg@sol.dk

Tja Anonym
Det er da vist lige et rimeligt surt opstød fra en, der aldrig har været arbejdsløs. Jeg er uddannet akademiker men jeg kan ikke engang få et rengøringsjob og da slet ikke kassedame !! Arbejde indenfor mit fag, det er sandelig heller ikke ment. Så det er da vist ikke et spørgsmål om, at arbejdsløse ikke gider at arbejde, men et spørgsmål om, hvor man kan få et arbejde !! Men hvis du har en rigtig god idé, så kom med den !! For da du jo øjensynlig har så ondt et vist sted, så må du også ha svaret på mit spørgsmål.....

Hvem siger at Arbejdsløs
Hvem siger at alle arbejdsløse er raske arbejdsløse?

Folk kan jo være syg og ikke være i stand til at finde et arbejde.

Gad vide , om der ikke er en eller anden mulighed... mandaabenraa
http://www.job-guide.dk/?partnerid=sol

... for at få et job , når man selv søger et.
Hvis det ikke kan lade sig gøre nu , så er der nok ikke noget der kan lade sig gøre.

Hej Carl Attila
Nej, jeg er ikke syg i hovedet... ikke officielt i hvert fald.

Jeg har selv levet af SU, for indtil få år siden og det kan godt lade sig gøre, hvis man sætter forbruget derefter. -Det er et spørgsmål om vilje!

Noget andet er at det heller ikke er meningen, at man skal leve af offentlige ydelser (undtagen SU)... de er ment som en midlertid hjælp indtil man finder et job. Og hvis man gider kan man let finde et job... der er job til alle der gider at lave noget.

De personer der ikke gider at lave noget, er jeg ikke interesseret i hvordan det går med, da de ligger som de har redt.

Kontor ass. mandaabenraa
Derfor kan man vel godt prøve noget andet , job - guide på SOL.

Standardtanker salomo
Det er en smuk og illusionsløs tanke om de arbejdsløse du her har opridset. Mit og min makkers sidste arbejdsforhold var gennemsyret af en mildest talt elendig nullert af en chef: forkert lønudbetaling, manglende lønsedler, for sen lønudbetaling osv. Der blev skam, ved et møde med chefen, lovet bod og bedring, men foretagendet blev drevet videre ad samme trøstesløse vej. Jeg pressede chefen og blev GRUNDLØST fyret og min makker skred 4 dage derefter. I tidligere arbejdsforhold har jeg oplevet manglende sikkerhed osv.....-hvor mange gange skal man lade sig drive rundt i manegen, før man siger stop? Arbedsløse er ikke alle uden interesse i at klare sig selv økonomisk. Det ér muligt at finde et lavprofileret job, det er ikke altid det sagen drejer sig om! Det er ganske indlysende nemt at påberåbe sig skiftende regeringers påstande om arbejdsløses ugidelighed, fordi det kan flytte nogle mandater, det hjælper bare ikke at sparke på folk der ligger ned.....

Har også prøvet andet... miss-mee
...butik, hjemmeplejen, fabrik osv. og jeg søger skam alt muligt. Er slet ikke låst af min uddannelse. Det løser bare ikke problemet - at der ikke er så meget arbejde at søge på. ...mee

giv det en change lady-sommer
Jeg har selv prøvet det, og det gav mig et nyt job i den virksomhed hvor jeg var vikar. Det er en fordel for dig at få startet, så er du interesseret i et arbejde, så klø på.

Lettere sagt end gjort studerede
Jeg skulle finde et arbejde, og det siges jo og være så nemt. Jeg søgte 20 steder og hørte svar fra et.
Så måtte jeg jo på bistand, for ellers havde jeg ingen penge.
Jeg skulle så på uddannelse og fik nogle kanon karakter, men jeg fik søgt ind på den næste skole for sent. Tilbage på bistand.
Hvordan skal jeg få et arbejde, når jeg skal begynde på skole om 2 måneder? Der er ingen der vil tage mig, har søgt alle stede, også bare som vikar. men nej. Jeg skal jo videre, også selvom jeg ikke siger noget om at jeg skal uddannes videre, vil de ikke tage mig, fordi at jeg er en ung pige.

HØR LIGE HER!!!!! tinajhansen
Nu vil jeg godt lige brokke mig lidt for det er ikke "bare" lige sådan at få et job. nu er jeg i job men har haft meget besvær med at finde et, selv om jeg var åben for alt. Jeg er udlært som butiksassistents med speciale i guld og sølv og gik på et kursus hvor vi lærte at skrive ansøgninger. Jeg sendte på 1 måned over 300 ansøgninger og blev kun kaldt til en samtale... Jeg har prøvet at være bistandklient og det er ikke lykken. Det er hårdt nok at skal ned og kigge en overlegen sagsbehandler i øjene og sidde og tigge efter penge, men værre er at man bliver sendt ud og skal gå sammen med stofmisbruger og folk med pyskiske problemer i det som de kalder aktivering. Det er fint at alle går ud og siger at de mangler arbejdskraft men så må de sgu også lade være med at være så kræsne og i skal også tænke på at mange af de ledige jobs er deltids med timer under de 20 om ugen og det er der ikke mange der kan leve for vel.....

Ta DU (Aabenraamand) og smid dine skyggeklapper og se hele billedet Hermann
Ja Goddaw-DO ! Aabenraamand. Ih hvor er du dygtig til at fortælle at du stemmer på DF. Jeg undre mig hvergang når en "DF'er" udtaler sig om noget samfundsrelateret, så skal der næsten altid lige skabes en direkte forbindelse til invandre (nydanskere) og andre godtfolk, fra hvad problemstillingen er. Du har fat i nogle overskrifter, men de mangler dybde kammerat. For du gør det som Ekstra Bladet er bedst til, at ridse tingene op, men lader "os andre" om at finde på noget kontruktivt. Det konstruktive som er der hvor gevinsterne ligger er: Hvad kan vi gøre ved de overskrifter/emner der vedrøre ledighed. Fakta: Du vil aldrig få et samfund hvor der ikke er nogen på støtte, det er meget vigtigt at det bliver accepteret af alle, eller så kommer vi aldrig videre. Dette må være en af udgangspunkterne for at UDVIKLE vores samfund og ikke køre det i smadder. Der må og skal være rummelighed til at dem der har brug for støtte, kan få den -fordi vi har ikke råd til andet. Fjernes blikket fra det økonomiske, er det faktisk mennesker vi taler om og ikke en produktionsstastik på en fabrik. Derfor er jeg træt af at høre på sure opstød på denne måde. Det vil der imod være interresant at høre dit bud på problemmet omkring "gider ikke gå på arb. -det kan ik betale sig" (f.eks.). Det er jo næsten en debat for sig selv bare der :-) . Der er jo flere sider af dfen sag. F.eks. ku mindstelønnen jo hæves pr./person til en flad 100lab pr/time, uanset branche uanset køn, bare man er fyldt 18 år. Se! Det er et konstruktivt forslag !!! (Ik sikkert det er det bedste eller det eneste) ;-)

Du kender ikke dansk erhvervsliv Bimmer ILP
Der er ikke job til alle, det er et
mediestunt skabt af de borgerlige!

Jeg har mit cv liggende i indtil flere
jobdatabaser, hvis arbejdsgiverne maglede
arbejdskraft. Så havde jeg fået et tilbud
for længe siden. Desuden gider de ikke ansætte
mig, når jeg rent faktisk skriver mange ansøgninger.

Du har sikkert levet på SU, og din kone
har et vellønnet job. Derfor har du ikke
manglet noget, men det betyder ikke at andre
kan klare sig for sølle 4000 kr. om måneden.

Meld sagsbehandlerne til Arbejdsministeriet Bimmer ILP
Stofmisbruger og folk med psykiske problemer, skal
ikke aktiveres sammen med sunde og raske
mennesker.

WHAT Mona.p
Det kan du da ikke mene. Vil det virkelig sige, at du har den holdning, at folk med psykiske sygdomme eller stofmisbrug skal isoleres, vi skal da acceptere hinanden, som vi er allesammen.
Hvad ville du selv gøre, hvis du blev psykisk syg, ville du så ønske, at andre ikke vil arbejde sammen med dig - tænk dig godt om.

Kommer også an på rotterotte
hvor i landet man bor. I nogle egne er det nemmere at finde arbejde end i andre.
Og så er der jo altid det evindelige problem med, at man bliver tudet ørerne fulde med, at samfundet ønsker veluddannede folk, men de veluddannede folk har svært ved at finde et arbejde der passer til dem og de kan ikke få arbejde andre steder da de der er overkvalificerede. Ja, det giver ikke mening i mit hoved at det skal være på den måde. Der er nogle grove selvmodsigelser på det område

Det var så den første arbejdsløse Millemarie
der svarede her - gælder det også alle i andre. Jeg mener - spørgsmålet var til de arbejdsløse eller hur?

Tror ikke det var det Bimmer mente Millemarie
Men selv Hjort-Frederiksen må indse at nogle er for syge til at figurere i arbejdsløshedsstatistikkerne. De skal evt have pension.

De er ikke normale Bimmer ILP
Ellers ville hun/han ikke gør opmærksom på det.
De skal først aktiveres, når de er under
behandling. Og behandlerne mener at aktiveringen
er forsvarlig. Men det er langt fra tilfældet
i dag. Der er nemlig alt for mange inkompetete
socialrådgivere i Danmark.

(R) De er ikke normale Bimmer ILP
Ellers ville hun/han ikke gør opmærksom på det.
De skal først aktiveres, når de er under
behandling. Og behandlerne mener at aktiveringen
er forsvarlig. Men det er langt fra tilfældet
i dag. Der er nemlig alt for mange inkompetente
socialrådgivere i Danmark.

Det skal jeg såmænd... Arbejdssøgende
Det skal jeg såmænd sige dig: Jeg har søgt ALT indenfor: Rengøring, produktion, børnepasning, kontorass, ufaglærte jobs, vikar-jobs osv... Alle stillinger bliver besvaret med ca 150-200 ansøgninger HVER! Så chancen for at lige netop JEG bliver valgt til jobbet er MEGET lille. Så det der med at der er mangel på arbejdskraft, gad jeg da godt at vide, for det er IKKE i region Midt-Vest!!!!!!!!!

Arbejdsløs = arbejdsuønsket hera
Tjah, hvad så, når man end ikke kan få et idiotjob?

Jeg har søgt & søgt på de jobs, jeg er kvalificeret til & som interesserer mig, og som jeg sagtens kunne forestille mig stadig vil synes er enormt spændende om mange år - og har end ikke været kaldt til samtale..

Jeg har osse søgt på idiotjobs'ene, og her er situationen den samme; "Tak for din ansøgning, men.."

Hvordan tror I arbejdshavende egentlig det er at være ledig?

Fusk med ledighedstallene hera
Der er mere end 800.000 på overførselsindkomster (herunder dagpenge) - stadig..

Gad vide, hvornår Claus Hjort får armene ned & øjnene op? De jobs, der er at finde, er kun som daglejer hos et vikarbureau - hvor langt vil DU synke? Til ikke at vide om du skal på arbejde i morgen - eller hvor mange timer, du i det hele taget vil nå op på HVIS du blir kaldt ud?

Har selv haft i alt 4,5 timers arbejde i sidste dagpengeperiode - det er bare SÅÅ opløftende!??

Suk!

Og deri har du ret.. hera
Jeg er tilmeldt jeg ved ikke hvor mange jobagenter, ud over min jobprofil på AF's hjemmeside..

Men har det givet pote?

Nææhh..

Lidt lysglimt er der dog:
Der er én arbejdsgiver, der har tjekket mit cv hos AF, siden jeg lagde det ud for 1½ års tid siden! Wauw!!!

Lillefar & arbejdsmarkedet hera
Det er sjovt, så mange gange man hører om "Lillefar" der ikke vil lade konen arbejde..

For det første kan "Lillefar" ikke bestemme dén slags, medmindre han er rig nok til at kunne forsørge sin kone udelukkende vha. sin egen indkomst (og nej, det kan han ikke på kontanthjælp). Det kan dermed kun gælde for herrerne i whiskybæltet, det med de hjemmegående damer hjemme i villaerne..

For det andet har jeg endnu ikke, i min globale bekendtskabskreds & i mit tidligere arbejde som indvandrerlærer (blev fyret pga. mangel på arbejde - der er jo ikke så mange udlændinge der ankommer til landet), mødt nogen mand der forbød sin kone at arbejde..

Så hvor har du fordommene fra, Åbenråmand? Måske samme sted, hvor jeg har min ide om sønderjyders manglende intelligens fra - nemlig dumhed & uvidenhed..?

Aah, endelig én der véd noget! hera
Godt at se at der er folk her på debatten, der gider bruge tid på at undersøge tingene, før de skvaldrer op om det ene & det andet.. :)

Godt, at heldet tilsmiler nogle! :) hera
Kan det smitte lidt af på mig, en anden akademiker, der søger alle mulige slags jobs langt under mit uddannelsesniveau? :)

Kh. Den Håbefulde

Hvad er din og Ikke Kloge Åges uddannelser? hera
En uddannelse giver ikke nødvendigvis et job, og man bør måske ikke kaste med sten efter folk der ikke kan overkomme en uddannelse, uanset dens længde..

Der er jo heller ikke ligefrem en gulerod i at få én, vel? Jeg mener, har I set ledighedstallene for akademikerne?

Overkvalificeret.. hera
Jeg arbejdede selv på kontor på et vikarbureau i et stykke tid, og de vikarer med akademikerbaggrund, der meldte sig på banen under fanen med parolen "Hvad som helst, jeg vil gerne arbejde, uanset hvad!" blev omtalt som "lidt for desperate" og blev siet fra, før de overhovedet var blevet registreret i dén database, hvor der blev søgt folk til vikariater..

Nogle gange kan man næsten føle sig fristet til at agere "socialistisk ballademager" foran Christiansborg, og forklare de høje herrer, hvordan landet egentlig ser ud - hvis de da vil lytte?

Gud Fader bevare Danmark.. hera
Og giv de sagtmodige lidt mere viden om de faktiske forhold..

Efter at det er blevet muligt at registrere daglejerjobs (ansat fra dag til dag-vikar-arbejde med skiftende arbejdstider), ser det ud som om der er flere jobs - men det er jo ren sminke!

Er tilmeldt flere vikarbureauer, og søger jobs langt under mit faglige kvalifikationsniveau, men har endnu intet fået..

Og kan se på statistikkerne, at der stadig er 800.000 på overførselsindkomster. Hvor er de 800.000 jobs?

Gud bevare Danmark..

Uddannelse - kan / kan ikke... Tullemor
Jeg vil bare lige komme med en kommentar til at "ikke have rygrad nok til at tage en uddannelse" Selvom der er uddannelser der er kortere end 3 år er det ikke sikkert man har fysik/psyke til at sidde på "skolebænken" for at tage den. Vi har en i familien der lider af ADHD og han har ikke psyken til at være i ro så længe som en uddannelse tager, uanset om det er en af de kortere. Men i dag behøver man ikke have en uddannelse for at få et job.

Ovennævnte har søgt alle de job han mente han kunne magte, både de annoncerede, men så sandelig også ved at opsøge steder der ikke har søgt. Det har givet pote. Han har nu et fantastisk job på en møbelfabrik, hvor han lige så stille har arbejdet sig op ad rangstien til en bedre løn, bedre arbejde osv og det vel at mærke uden uddannelse og erfaring fra starten af.

Det kan lade sig gøre, hvis man virkelig vil også selvom man har fysiske/psykiske handicap.

Men i dag bliver vi også vurderet på hvad vi er og ikke hvem vi er. Når man møder nye folk stille alle det samme spørgsmål: Hvad laver du så? Der er ingen der spørger: Hvem er så du? Er det okay at vurdere et menneske sådan?

tullemor

Du giver selv svaret på irene54
at i mange tilfælde kan det betale sig at være ihærdig.

Vi skal heller ikke være blinde for at der er geografiske forskelle på jobmuligheder, men det, at en fremmed skulle spørge mig om hvem jeg er, det vil jeg meget gerne have mig frabedt.

På dette punkt vil pågældende person overskride min grænse for hvad jeg finder acceptabelt.
De mennesker som jeg mener bør, kan, skal vide hvem jeg er - de ved det.
Resten kommer det ikke ved.

det var mere ment anonym
som en joke, forstår at du bor i det Jyske og ja det jyske er svært at få job i, hvis man ikke er håndværker, løsningen vil være at Regeringen sænker skatten og ejendomsskatten for de virksomheder som vil udvide og derved ansætte flere folk

Har du selv prøvet det??? tinajhansen
Det kan godt være at det lyder koldt, men det er ikke sjovt at gå dag efter dag med mennesker der snakker om hvor dårligt de har det, hvor fede de stoffer de sidst var på og at de bare ikke gider at finde sig et arbejde. Jeg ved ikke med dig men det giver altså et hak i ens selvværd som i forvejen er næsten helt i bund p.g.a. alle de afslag man har fået....

nemlig malleaa
Det er ikke fedt at stå uden arbejde, efter altid at have haft et. Arbejdsskade har sat stopper for arbejde. Nu står den på revalidering eller fleksjob for at komme videre i systemet. Så værd glad for jeres arbejde dem der har et. Og pas på i ikke komme til at stå uden, så får i at se hvor svært det er at få et. Jeg ville gerne have klaret min egen røv, men efter arbejdsskaden må jeg finde mig i, hvad det offentlige vil give mig og hvad jeg kan. Sgu ikke opløftende.
Men hvis det er nogen der kender til revalidering eller fleksjob, vil jeg meget gerne høre fra jer.

Det jeg mente var... Tullemor
... at i dag bliver et menneske vurderet på hvad man arbejder med/som ikke på hvem man er.

Det var måske også lidt klodset formuleret, men det er ikke fordi jeg mener man skal spørge fremmede mennesker om hvem de er, det ville jeg heller ikke bryde mig om. Det jeg vil frem til er om man i stedet kunne spørge om hvad de interesserede sig for eller lignende. Hvorfor skal man altid vurderes på hvilket arbejde man har?

Tullemor

OK - så er jeg med irene54
er egentlig ikke uenig med dig, mener dog at der er forskellige omstændigheder der spiller ind, hvad jeg spørger om, når jeg møder et nyt = ukendt menneske.

For mig er det ikke ligegyldigt hvad jeg spørger om, når jeg er inviteret til middag, når jeg lufter hunde, eller er et helt tredje sted.
Har jeg f.eks. en dødssyg og kedelig bordherre, kan jeg godt finde på at "genoplive ham" ved at spørge hvad han laver.
Egentlig ikke fordi det interesserer mig, men så siger han da noget, i det mindste.

Når jeg lufter hunde spørger jeg aldrig hvad pågældende person laver - vi har rigeligt at tale om = hunde.

Derfor vil omstændigheder og ikke at forglemme, kemi, være altafgørende for hvad jeg spørger om.

arbejdsløs miglucky
fordi at nogen efter mange år i industrien.. er slidt ned af skader og derfor ikke kan tage et hvilket som helst job.. og at man på dagpenge det første år kun har ret til 6 ugers kursus.. tænk lige over hvad folk på kontant hjælp får tilbudt i forhold til