spekulerer meget på vægten

spekulerer meget på vægten MLB82
Jeg er 26 år gammel og har det i bund og grund godt. Er glad for mit liv, min kæreste, mit arbejde, ja det hele.
Da jeg var 14 år tabte jeg mig en del, var rigtig utilfreds med mig selv om min krop. Jeg stoppede med at spise og det gav hurtigt resultat.
Jeg ved inderst inde, at hvis jeg ikke havde tabt mig så drastisk den gang som jeg gjorde, havde jeg været overvægtig i dag. Stort set hele min familie er overvægtige og det ville jeg bare ikke være.
Jeg kan godt se det ikke var den rigtige måde at tabe mig på, men den virkede og det fact at det virkede, ligger stadig i mig. Her 12 år efter er vægten stadig noget jeg bekymrer mig om. Jeg er 171 høj, vægten svinger men ligger mest på omkring 60 kg.
Når den kommer under 60 kg, mærker jeg det samme rush som jeg havde den gang.
Mine madvaner er ikke de bedste. Og med al den sundheds snak man bliver bombarderet med, så kan man næsten ikke undgå at blive bekymret.
Jeg spiser ikke altid morgenmad, mit hovedmåltid er frokosten og den består hver dag af salat, lidt kød og en bolle af en art. Aftensmad, tja det er meget forskelligt, men tit bare en portion pasta med ketchup.
Jeg har det skidt med at spise for meget mad og hvis det hænder at jeg spiser så jeg er virkelig er mæt, går jeg ofte ud og kaster op igen.
Jeg ved jeg burde spise morgenmad, men for pokker det er svært. Generelt set spiser jeg de rigtige ting. Men vil gerne igang med at spise rigtigt. Er der nogen der kender nogle seriøse hjemmesider, hvor man kan se gode råd og ideer til morgenmaden? HAr selv set en hjemmeside, der sagde man skulle spise kød hver morgen, men det kan jeg ikke. Det siges at man bliver fed af ikke at spise morgenmad, kan det passe?!
Er der andre der har haft det på samme måde, men som er kommet videre? det er frustrerende at skulle gå og spekulere på vægten konstant.
Nogen der spiser noget om morgenen som giver dem god energi?
Håber at høre fra nogen af jer.

tænker også på vægten den lille tykke :)
Hej.
Jeg er ikke ret stor dvs 155 men føler jeg har en appetit, som var jeg større!
Det er ikke nemt for mig at holde vægten og jeg føler at jeg har ca 4 kg for meget konstant, vjer 48.

Jeg tror ikke der findes noget sundere end havregryn.... men altså, du kan jo spise alverden til morgen mad, hvad med A38 med noget musli, eller noget grovbrød?
Frugt er også godt om morgenen

... Zsn
Det med kødet, det tror jeg de færreste kan om morgenen. Jeg vil gerne frabede mig det i hvert fald. :-)

Jeg har selv haft svært ved morgenmaden, jeg syntes ikke jeg var sulten og i den dur, men det er en vanesag. Man vænner kroppen til ikke at spise, ligeså vænner man kroppen til at få sin "benzin" at starte på. Jeg er selv skrupsulten om morgenen nu. Jeg spiser ikke meget, men nok til at der er noget at arbejde med.

Jeg er modsat dig en stor pige, og skulle derfor lægge mine madvaner om, hvilket endte med havregryn hver morgen, og et vægttab på 12 kg. :-)

Jeg tror du skal starte i det små, så du ikke mister lysten eller føler det som et onde.
Måske en banan er noget for dig, eller skrevet i andet indlæg lidt fra mejeriet. :-)
Lidt er jo bedre end ingenting, og det er da helt klart bedst at få morgenmad indebords, både for sundheden og for vægten, men du lyder ikke til at få problemer med vægten for det.

Pas på dig.

Find ud af hvorfor flaks
Det lyder som om du skulle tage nælden ved dens rod. Altså finde ud af hvorfor du spiser som du gør. Vi har alle faste handlemønstre der gør at vi opføre os som vi gør, positive som negative. Så hjælper det lige fedt at man bare får en stak gode opskrifter der har det der skal til for at vi får vores næring osv. Når man falder tilbage i den samme rille gang på gang.
Alkoholikere og rygere har også svært ved at stopper deres misbrug. De kan få hjælp, men os der kæmper med en elevatorvægt, får bare at vide vi skal spise sundt og tage os sammen.
At vi har denne her elevatorvægt eller har svært ved at tabe os. Må jo et eller andet sted betyde at det er en form for misbrugsproblem også.
Vi begår bare selvmord med kniv og gaffel i stedet for at smadre lungerene eller leveren.

Ja, hvorfor... MLB82
Jeg er helt enig. Det er jo en ond cirkel som rygere og alkoholikere er i.
Men jeg tror at fordi det er "for mit vedkommende" meget psykisk. At det er tanker der driver mig til dårligt selværd, dårligere spisevaner osv, så tror jeg omverdenen har svært ved at se problemet, fordi det ikke er håndgribeligt. Man kan jo fjerne alkoholen fra alkoholikerne og cigaretterne fra rygerne, men man kan jo ikke fjerne maden fra os...
Jeg synes bare det er trist når man bruger så meget energi på at have det dårligt med sig selv. Personligt ligger det nok bare i mig, at jeg skal have kontrol over maden, vægten, arbejdet, kærligheden - ja alt.

Kontrol flaks
Hejsa, blæs på hvad omverden siger(og det er nemmere sagt end gjort, jeg tænker nemlig også meget i den bane.) Men begynd i det små, glem alt om kontrol. For det er et rigtigt negativt ladet ord der bare trækker skyldfølelse frem og endnu en øv oplevelse.

Start i det små og beløn dig selv med at være glad for det du netop har gjort. Smil over hele 5-øren[:D]. Eller lav den der armbevægelse man ser sportsfolk lave når de har brudt en rekord el noget. Med lyd og det hele.[l][l][l][l][l][l]
Bogen - Undskyld dit liv venter, har en god måde at forklare hvordan du kan spore dig ind på at se det positive og booste en lykkefølelse i sig selv.

Måske skulle du tænke på noget der hjælper noget mere målrettet. En coach kunne hjælpe dig med at spore dig end på det du vil og hjælpe dig med at holde dig på sporet.
Eller få fat i en god psykolog til at rydde op på øverste etage.
En af de to ting kan måske hjælpe dig vidre. Med en coach skal du så være opmærksom på at der ikke er nogen form for kontrol på marked. Enhver kan nedsætte sig som coach. Så der skal du være kritisk. Det er der med en psykolog og deres uddannelse.

Men ellers kan jeg anbefale at læse et par bøger. Jeg har været glade for dem og har købet dem. Du kan starte med at finde dem på biblioteket For hvis de ikke er noget for dig. Så spar pengene. [;)] Find dem evn i et brugt bogshandler.
Men start kun med at læse den ene og så gå til den næste hvis du har lyst. Da det godt kan være lidt massivt at læse dem på en gang. Jeg har haft mest ud af dem, da jeg netop kun læste en bog af gangen i mit tempo.

Den første "undskyld dit liv venter"
http://www.bog-mystik.dk/default.asp?Action=Details&Item=2336

Den anden "Helbred dit liv"
http://www.bog-mystik.dk/default.asp?Action=Details&Item=1917

Ryd op i dit rod
http://www.bog-mystik.dk/default.asp?Action=Details&Item=2205
De fås også på lyd-CD.

Lidt om principperne i bogen Ryd op i dit rod her, kort.
http://www.neofengshui-huset.dk/index.php?id=121

Frem for alt husk at smile[:)][l][l][l][l][l][l][l]