spidstegte / rôtisseri-ovn

spidstegte / rôtisseri-ovn Skaller
Hjælp, jeg skal til at bruge min nye ovn som kan spidstege (kylling På roterende spyd i ovnen) men hvor lang tid skal denne have og temp ? Nogle snakker også om langtidsstegning......hvad er temp og tid så her ?

yyyyyy lm21
en time på grill 250 grader

kylling Hyttemeyer
Ved måling med et stegetermometer stukket dybt ind i kødet, skal kyllingen minimum være 83 grader varm, efter at den er færdigstegt.
Du kan langtidstege ved at sætte ovntermostaten på f.eks 100 grader, hvis du ønsker det.

kyllingefnidder, kun kvinder kan være kok on the top of the world.
så dumme.

hvis du tager en kylling på ca 1500 gr, så skal den stege i ca 45 min ved 180 grader, du kan også bare lade den stege i 30 min, og lade den trække 15 minutter i ovnens varme.

et ovntermometer er ikke 5 potter pis værd, da kødets kvalitet og alder spiller ind, så smid det bare i skraldespanden.

hvis du absolut vil bruge et termometer, skal det stikkes ind ved kyllingens lår, brystet er færdigstegt længe før lårene.

en tynd træ pind er meget bedre, stik den ind i det ene lår, lige der hvor lår normalt kan rives fra kroppen, og hvis saften er klar, er kyllingen færdig.

kyllinger kan ikke bruges til langtidsstegning, da det blot udtørrer brystet, du kan bruge det til lam, vildtkøller, eller okseinderlår i store stykker, altså hele inderlåret.

termometeret er et reklamefif som ikke kan bruges profesionelt, med erfaring kan du lære hvornår kødet er færdigt.

husk altid med oksekød, at du skal brænde kødet af, inden du sætter det i ovnen, dette betyder at alle sider af stegen skal ristes i lidt olie, eller gerne svinefedt, som tåler højere temperatur, så saften ikke siver ud, når du sætter kødet i ovnen.