Sprogkundskaber og lønforhandling...

Sprogkundskaber og lønforhandling... Tirili
Hej

Jeg flytter snart sammen med min kæreste som bor nede ved grænsen.

Det er også jobmæssigt interessant for mig, fordi jeg er tosproget (min mor er tysker). Og der er som bekendt en del samhandel dernede, så for en nyudlært speditør som mig er det nok et plus at kunne tysk.

Jeg er bare lidt usikker på, hvorvidt det er noget der er penge værd til en lønforhandling.

Det er jo ikke nogen egentlig kvalifikation. Men på den anden side har jeg da set folk fra f.eks. handelsbranchen få lidt ekstra for at have taget et sprogcertifikat. Selvom det så kun var "for viderekomne". Mens jeg jo hoster op med modersmålsniveau, selvom der så ikke er papir på det.

Så hvad siger i - er det noget jeg kan satse lidt på eller er det underforstået at sprogkundskab er med i købet - gratis.

Selvfølgelig Demokrat1
er et sprog ekstra en kvalifikation. Især da når firmaet ligger helt nede ved grænsen, men havde også været det ellers, især når det er på modersmålsniveau!
Det er altid en fordel og mere direkte at kunne snakke med folk/kunder på deres eget modersmål i stedet for at det skal foregå via engelsk, som for efterhånden er det eneste fremmedsprog mange danskere (selv ret højtuddannede) kan.
Inden for andre brancher ville du måske risikere at rende ind i en provinsiel chef, som selv kun kunne engelsk og derfor ikke kan se fordelen i andre sprogkundskaber, men en speditør vil kende det potentiale, der er i at kunne tysk. Der bor trods alt 100 millioner tysksprogede mennesker lige syd for os ... det største sprog i Europa.

Det gælder ikke bare at tysk er en fordel at kunne. Fransk, spansk, italiensk, osv. også. Men folk opdager ofte først fordelene, hvis de KAN sproget. Ellers ved de ikke, hvad det er, de misser.

Hvor meget... Tirili
...ville Du så satse på?

Som udgangspunkt får en nybagt speditør jo de 23-24.000, hvad er sproget så værd oveni?

Tak for svar, btw. :-)