Står du ved dine meninger?

Står du ved dine meninger? Krigsbarn
eller er du en af dem der ændrer dem i forskellige sociale sammenhænge, et eks., jeg blev dybt skuffet her i ugen da jeg var til en større fest hvor vi sad 8 ved små borde, ved mig sad en ven i en dyb samtale om alle de skyderier rundt i landet han talte med en meget stærk personlighed (højttalende) der bestemt stod ved sine meninger, der bl.a var sit generelle had til både flygtninge og indvandrere, han nævnede bla. at det er deres skyld at der nu bliver brugt våben her i landet og til min skuffelse taler min ellers meget tolerante ven manden fuldstændig efter munden,- jeg nævner det for ham næste dag og til sit forsvar siger han at til en fest kan man ikke sådan diskutere (jeg er meget skuffet)

Kom dig over det 70erbarn
Altså

Kender du slet ikke det, at sidde i festligt lag, hvor der er en eller anden båtnakke med hævet stemme, som taler nærmest truende? Hvis du nu havde lidt intelligens, kunne du nok forudse, at hvis din ven sad og begyndte at argumentere seriøst, så vil der med 100% sandsynlighed blive en dårlig stemning, da båtnakken blot ville sidde og råbe af din ven.

Sådanne typer lader man bare snakke og siger "nå" og "jo" de rigtige steder, så de hurtigere får snakket af. Sådanne typer har jeg da også snakket efter i festligt lag. Man sidder da heller ikke og snakker seriøst og sidder og bliver uenig til sådan en større fest, hvor det bare drejer sig om at more sig.

Jeg må sige, at jeg slet ikke kan genkende det med at blive skuffet over en ven på sådan et spinkelt grundlag. Er du selv meget frelst?

Skuffet over dig selv? Meningsmod
Er du lidt skuffet ovre du ikke selv blandede dig, nu du syntes den højtråbende skulle modsiges?

Din ven har været en god gæst over for værten ved ikke at bringe ved til bålet. Måske har han så været lidt for imødekommende, men som han selv sagde en fest er ikke et diskussionsforum.

Hvad med dig, Krigsbarn? Vertigo
Står du ved dine meninger, eller kryber du ned i et musehul, når en anden hæver stemmen med en mening, du er uenig i?

Det lyder jo grangivligt sådan. Hvad med at gribe i egen barm først?

Men som en anden nævner: det er jo en fest og ikke en diskussionsklub!

Gehør. la34sf
Man behøver ikke altid og i en hver sammenhæng at sige hvad man mener inderest inde, på en arbejdsplads ville det betyde daglige kamp og fyrersedlerne ville ryge rundt i luften, på hospitalerne ville det betyde gråd og tændernes gnidsel, men man skal stå ved sin mening over for sig selv, man kan jo også skade andre ved at sige sin mening højt så alt i alt spil efter gehør det kommer man længst med.

Det kan der godt være noget om Krigsbarn
at jeg er skuffet over mig selv - man kan også sige at en fest ikke er et diskussionsforum men jeg ved at jeg ville have stoppet manden hvis det var direkte til mig han havde henvendt sig, jeg har prøvet noget lignende hvor jeg sagde at den sag vil jeg ikke diskutere til en fest, jeg er da for stolt til at blive sat i hartkorn med den slags racister - nu kan manden jo roligt sige at min ven mente det samme.

Uha... rodemund
Det scenarie kender jeg bedre end godt. Jeg må af og til bide tungen af mig selv, for ikke at komme i konfrontation med denne type og jeg står bestemt ved mine meninger. Men af respekt for værten er man nødsaget til ikke at indlede en diskussion af den slags, som denne type ofte higer efter. Din ven kan jo også have følt sig overrumplet af denne meget ivrige debatør, og derfor "smidt sig på ryggen". Jeg kan sagtens forstå din vens taktik og synes ikke at du har grund til atvære skuffet.

Man skal vælge.... Anonym
....sine slag med omhu, og en fest er hverken rette tid eller sted til en højlydt og ophedet diskussion. Og som du fremlægger sagen så blev der fremført stærke, højlydte meninger, som ikke tålte modsigelse. Ethvert argument imod disse stærke meninger, havde sikkert bare hævet lydniveauet endnu mere og det er dårlig opførsel overfor værterne og de andre gæster.

Altid junk
Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har holdt igen eller snakket nogen efter munden for husfredens skyld. Og jeg hader, når folk holder igen eller snakker mig efter munden for at få ro. Jeg mister enhver respekt for denne konfliktsky type og ser dem som svage, løgnagtige og uselvstændige.

Men i denne tråd ser det ud til, at jeg er i undertal. De fleste her er åbenbart friske på at præsentere sig selv som folk uden rygrad.

Det kan skyldes rodemund
at vi har etikette måske? [:(]

Jo men med en dårlig smag i munden Krigsbarn
jeg havde stadig stoppet det før og sagt at jeg ikke dikuterede politik eller skydevåben til fester og slået det over i noget humor, - det kan godt stoppes selv de højtravende typer er også bange for at blamere sig.