Stakkels Anders Fogh

Stakkels Anders Fogh Den eftertænksomme
Man kan da ikke have andet end ondt af den nyvalgte statsminister.

Godt nok kunne han på valgnatten se sit parti gå tilbage samtidig med at regeringsgrundlaget blev mindre. Men han forsøgte da at sælge den som om han var blevet styrket af vælgernes dom.

Men siden er det da gået helt galt for ham.

Overforbrugsministeren lavede skandale og måtte gå. Krampagtig forsøgte nogle at holde fast i at hun da havde gjort det godt og kunne vende tilbage igen på et tidspunkt. Det tales der ikke mere om efter at skandalesagerne ikke vil forsvinde i forbindelse med hende og hendes mands måde at agere på.

Så kom regeringsgrundlaget hvor man klart afviste at overholde valgløftet omkring dankortet. Samtidig blev det afsløret at vicestatsministeren havde spillet dobbeltspil overfor butikserhvervet. Efter flere dages "dødsdans" måtte regeringen så skifte kurs en gang til og gennemføre en løsning som skabte surhed både blandt bankerne og butikkerne.

Samtidig indholdt regeringsgrundlaget også en aflivning af valgløftet om gratis adgang til museer. Dog kunne det blive til hele to stk. museer med gratis adgang i KØBENHAVN. Så var Kultur-Brian sat på plads.

Så kom statsministerens egen åbningstale. Det centrale afsnit omkring regeringens store succes med skattelettelser og bekæmpelse af arbejdsløshed blev præsenteret som noget af det mest vellykket samtidig med at det blev offentliggjort, at 4. kvartal af 2004 bød på en uhørt nedlæggelse af arbejdspladser - især inden for industrien.

Og lige bagefter kom så nyheden om at en af Venstres egne ministre går så meget ind for udviklingsbistand at hun og hendes mand uden om reglerne har hentet nogle af dem op for at arbejde i mandens landbrug.

Den blev godt nok forsøgt afværget ved at fortælle at det var hendes mand der var moralsk anløben - selv havde hun intet vidst om hans virksomhed.

Men det må have kaldt på tåre i den stakkels statsministers øjne da det så blev afsløret, at ministerens egen hushjælp også var hentet op som led i en ulovlig udviklingshjælp. Det har hun sikkert heller ikke vidst noget om - men efterhånden melder spørgsmålet sig om vi har en regering fyldt med medlemmer der ikke ved noget om hvad der sker i deres hjem.

Eller har de bare taget ved lære af Thor P alle sammen i håb om at det aldrig får konsekvenser?
I givet fald skal de blot se på Tove Fergo. Hun ved hvad det vil sige at møde vælgernes dom, og Thor P gik så meget tilbage i personlige stemmer, at også han må frygte det næste valg.

At det så under åbningsdebatten blev afsløret, at det bliver mere end svært at holde alle regeringens valgløfter og få opfyldt hele sit regeringsgrundlag var ekstra uheldigt. For DF har åbenbart lyst til at vise at man kan skabe flertal uden om regeringen på en række områder som ikke indgår i regeringens økonomiske politik.

Alle disse sager har skabt så mange ridser i den nye regerings image, at det vil tage lang tid før optimismen er tilbage igen.

Men når man nu ved hvor vigtigt det er for statsministeren at have kontrol med situationen. At være den der udlægger dagsordene og som ikke kan lide svage mennesker der begår fejl - ja så må det jo være en frygtelig periode manden i øjeblikket oplever. Og mon ikke han allerede er ved at fyre udviklingsministeren?

Men han og hans regering er da garanti for at vi går en rigtig sjov revysæson i møde.

Anders er ikke stakkels Anonym
Ihvertfald ikke mere stakkels end alle de pampere i S og fagbevægelsen der hyttet deres eget skind på bekostning af arbejderklassen.

Hvad med at du lavede en lille opremsning af hvad socialdemokratiske fagforeningsledere har begået af fejltrin de senste årtier?

Husk at det er fagforeningslederne der bestemmer hvem fra S der ender i folketinget. Det er muligt at MF'erne forstår at holde sig nogenlunde fri af skandaler, men de er støttet af de største skandaler nogensinde. Så hvad er forskellen?

Desuden: S er ikke spor bedre end V. Det er bare et spørgsmål om hvem der gider foretage opremsningen.

Forskellen? arkimedes02
Forskellen er at det er OS der har valgt MFérne ind, fordi det var dem vi troede vi kunne have tillid til? Ved næste valg bør vi vise dem at vi tog fejl.

Du glider lidt for... native
...let henover Gebyr-Bendt, som måtte svede i en uge, før han kunne præsentere forbrugerne for hvordan de nu skal betale den famøse 50-øre pr. Dankort-transaktion.

65 millioner skal nu opkræves hos forbrugerne via bankernes gebyr-jungle, mens 120 millioner lægges på varepriserne. Og spoler vi så filmen tilbage til de glade valgkampdage, hvor Gebyr-Bent med alvorlig mine fastslog: Forbrugerne slipper for de 50 øre, hvis jeg har ansvaret efter valget.

Nu skal man jo være mere end et almindeligt godtroende fjols, hvis man troede, at der overhovedet kan findes en løsning på Dankort-fadæsen uden at involvere forbrugernes lommepenge. Jo, én løsning er der: At Gebyr-Bendt selv betaler regningen, ikke af statskassemidler, men af egen lomme. Men særlig realistisk er den løsning næppe heller.

Derfor har Gebyr-Bent stadig et æresproblem. Han gav et løfte, som han ikke kunne indfri.

Bendt Bendtsen kan kun genoprette sin ære ved at trække sig tilbage - såvel som minister og som formand for Det konservative Folkeparti.

Men ellers er din gennemgang af forløbet en fin status over rigets almindelige stilling, og regeringens i særdeleshed. Det går ufatteligt godt i Danmark (det var en stærkt sarkastisk slutbemærkning, red. anm.).

Du er en sjov størrelse Den eftertænksomme
Du prøver at sammenligne 14 dages indsats fra en folkevalgt regering med årtiers indsats fra fagbevægelsen.

Kan du selv se det sjove i det - eller har du brug for at vi gøre mere ud af det?

Hvis nu du er så optaget af forholdene i fagforeningerne, så har du vel forlængst meldt dig ud.

Når det derimod drejer sig om noget så alvorligt som landets regering, så kan man jo ikke melde sig ud - men er nødt til at påpege forholdene sådan som de er.

Men tænk sig hvad det kan blive til i løbet af 2-3-4 år, når den stakkels mand har fået så mange problemer de sidste 14 dage.

Sidste gang han havde store problemer søgte han jo mod udfordringer i EU. Dennegang skulle han måske prøve at få den ledige stilling i FN.

Det skal være ham vel undt.

Undskyld Den eftertænksomme
hvis du synes at jeg er gået for let hen over Gebyr-Bendts problemer. Men jeg mente bare at der var en lang debat lige netop om dette emne der gjorde at det ikke var rimeligt at gentage alle nuancerne igen.

Men mon ikke alle de regeringstro der fremkom med deres støtteerklæringer til Gebyr-Bendt lige efter forliget blev indgået nu er begyndt at kunne se at det ikke kan sælges som en sejr for ham og regeringen?

Det er en god sasse
opremsning du har lavet over den siddende regerings fejl og og manglende overholdelse af valgløfter.
Det kunne de fleste af os jo se inden valget.
Desværre kunne "han" stille et flertal med hjælp fra fjolle partiet.
Folk der har stemt de mennesker ind igen, som har lavet brølere, snyd og bedrag, må have det dårligt nu, ellers tror jeg de vågner med et sæt, når det går op for dem.
Hvor tror du/I vi ville sidde henne hvis vi havde lavet kreativ bogføring.!
Det er da utroligt ikke. Man kan være statsminister, selv om man er en fusker.
Danmark er mulighedernes land, bare man er fræk nok.

Hvorfor Anonym
ser i alle sammen kun det der går dårligt for regeringen?

Der er da også mange ting der går godt.

Så lav lige en liste over det også.

Lav SELV én.... arkimedes02
....hvis du synes der er noget positivt at skrive hjem om. Jeg mener at "liste" defineres af at der kommer til at stå mere end én ting?

Gerne Den eftertænksomme
For man skal da ikke lukke øjnene helt for at der kan komme gode ting fra V og K.

F.eks. har de ikke lagt skat på billige grin.

Men ellers har jeg lidt svært ved at finde ting til en positiv-liste over heldige sager for dem efter valget. Men der må da være andre af de sædvanlige "vi-er-der-altid-med-vores-støtte-når-det-går-dem-godt"-debatøre der vil fortælle hvad det er vi andre ikke har set.

Vi overlader det til dig maren
..at gøre os opmærksom hvad der er godt ved den sidende regering. Du er udstyret med en bedre fantasi end vores kan række. Tag dog dine klapper fra æjnene eller har du allerede stemplet dig som dum

Vask lige din mund, kære Maren.. deci...
..for det er da utroligt, som du fylder dette forum med skældsord og smider om dig med grimme navne som tumpe, nar, dumme tosk, idiot, bondeknold osv. hver eneste gang en debattør ikke er enig med dig - og næsten hver eneste gang i en utrolig nedladende, hoverende tone. Samtidig beder du andre om at holde mund, hvis de ikke har noget pænt at sige?

Og du punker andre for at udvise manglende respekt, hvis de tilfældigvis ikke har den samme mening som dig om Islam, landets integrationsproblemer og politik? Det er en debat, du deltager i, ikke en losseplads hvor du kan smide dine verbale overgreb efter forgodtbefindende. Folk har ret til at have en anden mening end dig, uden at du behøver overfalde dem.

Hvis du virkelig vil respekteres og have dine indlæg taget seriøst, burde du vist lige læse SOL's debatregler ordentligt - du kan ikke undgå det, for de står nedenunder feltet, hvor du skriver dine skældsord. Og så i øvrigt selv udvise lidt af den humanitet og tolerance, som du beskylder andre for ikke at have.

For lige at komme dig i forkøbet, så er jeg hverken FOR den siddende regering, I MOD muslimer, tilhænger af DF eller andet, du kunne finde på at bruge som "forklaring" på mine ord til dig. Jeg synes simpelthen bare, det er under lavmålet, som du behandler andre i debatten.

Tankevækkende Den eftertænksomme
at vi her mindre end 1 måned efter valget ikke kan se et indlæg der kan/vil påpege hvor det er Venstre og de konservative har haft en god sag.

Så vores fornemmelse af total fiasko som start for den nye regeringsperiode har altså været rigtig.

arhhh Anonym
selv en SR regering vil intet kunne udrette indenfor en md. så klap lige hesten.

Det KUNNE jo også.... fxx
tænkes, at folk ikke lige skriver, fordi det tilfældigvis behager dig at opfordre til det....

Hvorfor så sur? Den eftertænksomme
Jeg troede ellers du var så glad for den "store sejr"?

Nu kan du vel godt tåle lidt modgang? Hvor det er nok ikke sidste gang vi ser at den regering er i alvorlige vanskeligheder.

Og når selv du har svært ved at skælde os andre ud for at dække over deres problemer, så er det rigtigt alvorligt.

Årh, mon ikke Den eftertænksomme
det var sket noget andet end 3 ministrefyringer af forskellig kaliber?

Og på samme tid efter sidste valg havde Fiffi-Anders da fået lavet uanede besparelser, og fyret alle de "smagsdommere" som han ikke kunne lide.

Men dennegang har han naturligvis været optaget af noget vigtigere: Skandale-kontrol.