Stakkels kæledyr...

Stakkels kæledyr... Go-mod-dyr
Der er alt for mange, der anskaffer sig et kæledyr, uden at have gjort sig klart hvor meget sådan en familieforøgelse egentlig kræver...

Kæledyr er også levende væsner, og de kræver omsorg! Men alt for mange danskere smider deres kæledyr ud, når de opdager, hvad det vil sige at passe dyret [:O]

Jeg kan simpelthen blive så harm, når jeg hører om alle de stakkels hunde, katte, marsvin, kaniner osv. som bliver kasseret af deres såkaldte ejere – på mere eller mindre humane måder – fordi det lige pludselig går op for dem, at hunden altså skal luftes og aktiveres, selvom man kommer dødtræt hjem fra arbejde [:(] Men hvad er det lige for en køb-og-smid-væk indstilling? Man må da tage ansvar! Her taler vi om et uskyldigt lille væsen og ikke om et fejlkøb af en grim sweater.

Der er sket en markant stigning i antallet af dyr, der afleveres på dyreinternaterne
– hvor størstedelen ender med at blive aflivet. Men nogle har endda ikke engang hjerte til at aflevere deres uønskede kæledyr på et internat men lukker dem såmænd bare ud i naturen – hvad dælen er det for en mentalitet?

Hvis jeg skulle følge mine helt egne egoistiske ønsker, ville min lejlighed være fyldt med hunde og katte – eller i hvert fald en lille sød hund. Det kunne være så hyggeligt at komme hjem til sådan et bette kræ hver dag. MEN jeg ved også, at der ville være alt for mange dage med konstant dårlig samvittighed over ikke at have nok tid og overskud til den. Og det vil jeg ikke byde hverken en hund eller mig selv! [:$]

Ville du kunne kassere dit kæledyr? Har du nogensinde købt et kæledyr for derefter at skille dig af med det igen, da det gik op for dig, hvor meget det krævede? – eller fordi det ikke lige passede ind i dine levemønstre? Hvordan kan vi få folk til at tænke sig bedre om, inden de anskaffer sig et kæledyr, så vi undgår alle de uønskede væsner?

Aldrig...... Løvemor
Jeg mener man bør tænke sig grundigt om, og sætte sig ind i hvad lige netop det kæledyr kræver, før man anskaffer sig et.

Det er så noget andet hvis du viser dig at være alergisk overfor det.

Meen ellers klart nej.[:*(]

Løvemor

nej aldrig En dyreven
Jeg har altid betragtet min hund, som et medlem af familien, han (Hunden) er tillidsfuld fordi han ved at jeg aldrig vil gøre ham ondt. Gensynsglæden er enorm efter få timers adskillelse.
Ved at behandle sin hund ordentlig (vær opmærksom på dens behov og krav) får man den hund man ønsker sig.

Tag jer sammen greven_af_vester_nebel
Alle jer der andskaffer jer kæledyr uden at vide hvad det kræves skal virkelig tage jer sammen.
Jeg har selv haft hund og kat igennem hele min barndom og med to karriere forældre har jeg tit sørget for dem i dagevis af gangen. Selv for en lille knægt med masser af fritid er det en del, jeg kan knap nok forestille mig hvor hårdt det må være at presse det ind i en travl dagligdag.
Jeg har dog besluttet mig for at jeg når jeg flytter hjemmefra skal have mig en kattekilling.

Det er i din holdning, du tager nightnurse
grundlæggende fejl.

At sørge for ens kæledyr er ikke nogen sur pligt - det er en glæde! Intet er mere afslappende, afstressende, især ovenpå en "l....vagt" at gå en lang tur med hundene.

Den dag, en hundeejer føler at det er sur pligt, burde vedkommende slet ikke have dyret.

Anskafning af kæledyr graf
Når man anskaffer sig et kæledyr, og der tænker jeg især på hunde...
ALLE burde ha en slags 'kørekort' bare for at få lov til at få en hund,
og ALLE burde sætte sig grundigt ind i hvad det kræver af tid, tålmodighed at
få det kæledyr man nu engang har tænkt sig at få. Mange tænker IKKE før bagefter..de køber bare.
Alkoholikere og narkomaner burde slet ikke få lov til at have nogen som helst kæledyr før de kunne fremlægge bevis for at de har været clean i mindst ET ÅR.

Jeg har selv været alkoholiker gennem 25 år og ville gerne have haft en hund, men jeg havde dog så meget hjerne tilbage at jeg ikke købte den før efter ca et år uden alkohol.
Jeg vidste at hvis jeg købte den dengang jeg drak at så vil jeg ikke magte at kunne passe den ordentligt, og da slet ikke gå de ture en hund skal have.

vh Graf, som nu ikke har drukket siden 2002.

Hvad fanden er det for noget.... den dyrevenlige
Til dig der har skrevet indlægget, vil jeg bare sige at jeg kan ikke være mere enig med dig. Det er ganske enkelt noget svineri, når folk behandler deres dyr på den måde.

Der burde laves et slags register, for folk, der gør sådan noget, så de aldrig nogensinde igen kan købe et kæledyr.

Jeg sidder lige nu og bliver rigtig gal over at der er folk, der kan finde på at være sådan over for deres dyr.

Selv har jeg to rigtig dejlige hunde (+nogle andre dyr, som skulle have været kasseret som var det afald), som jeg har overtaget fra to forskellige ejere, som heller ikke længere ville have deres dyr, efter henholdsviss 2 og 4 år. Den ene af dem er sågar blevet misbrugt. De skulle bare have været aflivet, fordi de tidligere ejere ikke lige gad dem mere. Det kunne mit hjerte ikke bære, så jeg tog dem til mig og har nu haft dem i snart et år. Det har været en hård og lang kamp at vinde deres tilid, men nu har jeg verdens bedste to hunde, som jeg for alt i verden ikke ville undvære. Og som jeg hver dag glæder mig til at komme hjem til og gå ture med.

Til jer der kunne finde på at gøre sådan,SKAM jer. Tænk hvis der var jer selv der bare blev kasseret på den måde.

Mvh.
Den dyrevenlige

Du har desværre ret Anonym
Hej Go-mod-dyr

Jeg ønsker mig f.eks en nuttet kat[l] (alle katte er nuttede) men de skal jo ha' plads til at drøne rundt (det gør katte meget!) men jeg har ikke meget drønerundtplads på 65 m2 i 2. sal højde (suk!)[:*(]
Så jeg må nøjes med at nusse pelsen af "uskyldige" forbipasserende katte.
Gad vide om man kan nusse en kat ihjel? Det er ikke lykkedes for mig endnu, men jeg arbejder hårdt på sagen![:)]

Hilsen:

Kristian

Har haft hund hele min barndom ernst_kolding
og ungdom, sådan at forstå, at familien havde hund og i min ungdom anskaffede jeg en hund, du godeste hvor havde jeg mange gode timer med den.

Da jeg flyttede hjemmefra kasserede jeg hunden, på den måde, at jeg ikke nænnede at fjerne den fra dens vante omgivelser og mine forældre, da var hunden omkring 10 år og det ville være synd at flytte den.

Siden har jeg ikke haft kæledyr, jeg er ikke hjemme timer nok i døgnet til at kunne varetage et dyrs behov og jeg mener det er dyremishandling at anskaffe et dyr der skal være alene de fleste af døgnets timer, dog har jeg haft akvarium, men fisk har lidt lettere ved at undvære mig.

Den kedelige mentalitet med at anskaffe kæledyr og kassere dem når de bliver for besværlige er en følge af den rigdom der er blandt danskere, man køber og smider væk og når folk har råd tænker de ikke på et dyr som andet end en vare de kan smide ud når det er tilstrækkeligt brugt.

En af mulighederne for at komme det til livs er, at lade plejekrævende kæledyr koste så meget at folk tænker sig grundigt om før de anskaffer et, ved godt det går ud over de som behandler deres dyr godt, men det må være prisen for at komme det uvæsen til livs.

Med hilsen dyreelskeren

Ernst

Suk!! Anonym
Hej Ernst.

Ja, fisk er til at ha' med at gøre. Det bedste er at de ikke overfalder postbudet[:D]
Måske kunne man overveje et "kæledyrskørekort"

Hilsen:

Kristian

Vi har to store hunde og to børn tyren fra Randers
Ja, jeg må indrømme der kræves meget tid til hundene. Vi har to store hunde. Vi har en en hvid sjamodespids, han er bare den dejligste hund i verden. Han blev smidt ud på gaden da han var omkring to år gammel i Århus. Jeg kan bande over som folk ikke orker at passe deres hunde, som selv har anskaffet. Han er omkring 10 år gammel hund. Han har aldrig bedt børnene, han finder dig i alt. Han blev indlagt på dyrhospitalet, og bliver mere syg. Vi var så ræd for vi ikke har en hund mere. Så købte vi en blanding af schæffer og border collie. Hund ligner mest schæffer med ørerne hænger som border collien. Da vi fik hende var hund knap tre måneder. Og vi er den trejde ejer, jeg må sige STAKKELS USKYLDIG HUND! Jeg kan ikke forstår at folk anskaffer sig sådan nogle dejlige hunde, og giver videre. Hundene få stress, og de kan ikke finde ud af hvad det har gjordt forkert. Vi mennesker må tage ansvaret, det er ikke hundenes skyld hele taget!
Vores børn er rigtig glad for hundene, og giver dem godbider. Børn har rigtig godt af at have dyr i huset. Hundene har godt af en have som det kan tumle på. Jeg kan ikke lide hvis hundene bor i lejligheder, det er synd!Jeg bander på folk når de kasserer deres dyr væk!

jeg ville.. mijav
Jeg ville aldrig skille mig af med mine dejlige misseskatter med mindre jeg gik hen og fik allergi og ikke kunne tåle dem.
Står i den situation hvor at min kæreste ikke kan tåle katte, men af en mærkelig grund godt kan tåle mine. men han ved også at hvis han går hen og ikke kan tåle dem, så må vi bare bo hver for sig. for det var kattene der kom først..

Nu bliver ......... Løvemor
jeg misundelig Nightnurse. Har du både hest og hund?

Jeg er bange for at jeg ikke kan klare mere end hesste, kat og tre kaniner, men hvor ville vi gerne have en hund også.

Det har vi også på papiret, men teknisk er den stadig hos løveungens far [:*(] Han fik jo hus og have og så rendte jeg med "killingen" i stedet [;)]

Løvemor

hej Anonym
jeg elsker dyer så jeg kun ikke lever ude min dyer har selv et marsvin som jeg holle maget af så nej det kun jeg ikke finne på

Hej Løvemor, nightnurse
jeg føler mig også indimellem som manager i zoo - men ville/kunne ikke undvære nogen af delene.
Er lige kommet hjem fra rideturen - hundene løb ved siden af hesten, så de er godt trætte nu.

(Sidder lige og venter på at ciabattabollerne bliver færdig bagte - og skal på arbejde herefter).

Jeg synes nu ellers du holder dig godt med dyr - det er også noget af et menageri du har; men vi ville ikke undvære noget af det, vel? Tænk også på sikke en "killing" du har! [:D] [:D]

vi er .... freya
vokset op med dyr og vi kunne ALDRIG finde på at bare skaffe os af med de dyr vi tager til os. Men , jeg kender flere der anskaffer sig dyr og når det bliver for besværligt så gidder de ikke have dem mere..jeg har prøvet at forklare flere hvor meget det indebærer at have et kældeyr og bedt dem overveje det nøje inden..men mange gange sker det i et øjebliks moment. Folk tænker sig ikke nok om, de impulskøber, som om det var en vare de tog nede i supermarkedet på hylden. Det gør mig rasende når der går ca 6 mdr og de små hvalpe ikke er så nuttede mere eller stadig ikke er renlige ell folk skal på ferie og skaffer sig af med deres dyr..som var det ting.

Jeg sger skam ikke greven_af_vester_nebel
det er en sur pligt blot at det er en pligt man ikke skal tage let på. Det er bestemt en glæde det ved jeg og det benægter jeg heller ikke! Jeg siger bare at hvis man ikke er klar til at lægge den tid (og kærlighed) i ens kæledyrs velbefindelse så har man ikke nogen ret til at holde hund, kat, whatever!

ALDRIG!!! Anonym
Det kunne jeg aldrig finde på!! Vi har 2 katte, 5 rotter og vil gøre alt for dem.. vidste godt hvad det var jeg gik ind til da vi fik dyr, at de skal passes og plejes og det bliver de også.. Og jeg kan blive så gal på dem der bare køber sig et dyr og så tror det bare et stykke tøj man bare kan bytte!!

Desværre :-( Anonym
Vi fik en kanin da vores datter var lille, og vi måtte desværre af med den igen. Vi kunne simpelthen ikke få den tam, ligegyldigt hvor meget vi prøvede. Den bed og var virkelig nærmest ondskabsfuld. Så den måtte aflives.

Nu har vi en hund, en dejlig labrador. Må da indrømme at jeg indimellem ønsker den langt væk, når den har ædt halvdelen af bryggerset når vi kommer hjem, men den bliver hos os :0) Vi ser vores hund som en familiemedlem, og børnene smider vi jo heller ikke væk, bare fordi de skaber sig til tider.

Mvh Hunde Mor :0)

hilton dillen hr hansen
ja. kan forestille mig at mange af hundene er små skødehunde købt af de der magre tøzer der ville have en bette hund fordi Paris Hilton også have sådan en... fniser hver gang jeg ser en fyr lufte sådan en.. men synd er det sgu for kræet at de så bliver smidt ud når det ikke er på mode længere

Jeg ville vælge udfra... Hundemor til to
... hvad der er bedst for dyret og ikke være egoistisk!
Et dyr har langt bedre af at flytte til en ny ejer, der har overskud til det frem for at blive hos sin ejer der ikke magter dyret.
Jeg mener, ikke at der er tale om dyremishandling at komme frem med den konklusion at man af en eller anden årsag ikke magter sit husdyr og derfor vælger at give dyret en ny og bedre chance hos en ejer med mere overskud.

Jeg har set mange steder i bl.a. USA, hvor folk beholder dyrene selvom at overskuddet/evnen til at varetage dyret ikke er tilstede og resultatet bliver at dyret må lide så forfærdelig. Disse tilstande må endelig ikke få her i DK. det er for mig meget være, end det at tage beslutningen om at give dyret fra sig!
Jeg har selv to hunde og en kat.

kan kun give cheser
dig ret i næsten alt det du skriver [;)]

bortset fra den med at størstedelen af dyr der afleveres på internat blier aflivet.
ja hvis det var USA vi talte om der blier GASSET omkring 5 mill kæledyr hvert år.

herhjemme kommer 99 % af de indleverede dyr heldigvis videre til nye hjem.

har selv 2 små hunde og en pappegøje der var blevet kasseret. den ene af en dansk mor og teenage datter der mente at hunden en lille Jack russel var skyld i at de 2 ikke kunne enes hmmmmmm
den anden er adopteret fra Grækenland hvor problemet med kasserede kæledyr er langt langt større end herhjemme.
min papegøje syntes ejeren ganske enkelt var for kedelig derfor røg han ud, og snakker nu som en vandfald hjemme ved mig [;)]

jeg synes silo
det er ok at skaffe sig af med et dyr man ikke magter - hvis man gør det på en ordentlig måde.
Jeg forbander de mennesker langt væk, som kan finde på at sætte deres kat og evt killinger i en lukket transport bur langt fra - hvor chancen for at de blir fundet er meget lille. Jeg forbander de der smider deres små killinger og hvalpe i glas kontainere, som var de affald. Jeg forbander de der bindes deres hund til et træ i skoven, hvor den så kan dø af sult og tørst. Jeg forbander dem der "glemmer" deres lille uskyldige kanin i buret (børnen gider den ikke mere - og du havde sagt de selv sku passe den, selvom det har de slet ikke kompetancer til). Jeg forbander de mennesker der kører et dyr nej og kører videre - mange dyr dør ikke og lider voldsom. Og jeg ku blive ved. Jeg ved godt at dyrmishandlingen tit er værre i andre lande - men uanset hvad land, så bør vi fanme smart begynde at behandle alle vores dyr ordentigt. Kædedyr eller ej -det er små uskyldige levende væsner, som har brug for os for at leve.
Mit hjerte græder og gør ondt dagligt, da jeg i mit arbejde daglig støder på mishandlede dyr.

Katte før kæresten Anonym
Hvad er værst at man skiller sig af med et par katte eller kæresten. Men en mand er vel heller ikke et menneske med følelser for kvinder. Det er sku da grotesk at læse sådan noget at man kan vælge et par katte frem for sin kæreste. Det er jo ikke dine børn det ville være en anden sag, men et par katte.

Vi kan gøre 2 ting: meget dyrevenlig
Enten må vi la dyrehandlerne nøjes med at sælge dyr til de kunder, der via udfyldningsblanket er i stanbd til at opfylde kriterier(og så får dyrehandlerne solgt mindre)

Eller hvis vi griber skyldnerne på fersk gerning, må vi bare anmelde dem, så de kan få en rigtig dejlig bøde på 5000kr. Ikke nok med det! De burde så ydermere få sig en plettet"starffeattest", der indikerer at de DESVÆRRE aldrig blir hundeejere mere...

SÅ ka de fanme lære det - ka de!

min mening bentefd
Hej

Jeg synes at du har fuldstændig ret.
Min mening er at til hunde burde man have et kørekort til.
Ang. med at kasser sit kæledyr, min hund er superaktiv og har væltet mig 2 gange.
Jeg har svage knæ og derfor ikke så stærk.Så denne gang er det med jernerystelse og sår i hele hovedet.
Men i morgen skal han kasteret, så jeg håber at han bliver mere rolig.
Jeg gir ikke op det er min hund.

Hilsen Bente

Spis dem.. Natura
Mener det er endnu et af de problemer vi forkælede danskere har taget os.
I fattige kulturer er dyr, nyttedyr, og ikke "kæledyr".
Hvis du spurgte et kæledyr, ville det da helst leve i den frie natur.
Endnu et menneskeskabt problem! Selvfølgelig skal man behandle dyr godt, men hvis vi viste lidt respekt for det frie individ, hvad end det er hund, kat fugl, fisk eller menneske, ville problemet ikke være så stort.
Det er jo menneskekets behov for tryghed og nærvær der gør at man anskaffer sig en stor hund i en lejlighed. Hvis du spurgte hunden, ville den da hellere leve i en flok af sine egne i den frie natur..
Når folk så ikke gidder dem alligevel, kan de jo ligeså godt spise dem og bruge pelsen til sutsko??
Dyr er gode som nytte dyr! Og en hund kan blive et ægte familiemedlem!
Men når de ikke passer ind, er det sku ikke værre end at æde flæskesteg eller bøf. [:D]

Efterladt på gaden.. f.eks. Tarzan1
Jeg syntes det er sådan noget svineri!!!
Engang fandt jeg en rotte som var lukket inde i en kasse fra en dyrehandel, alle lufthullerne var tapet til og den var bare efterladt på gaden. Rotter er normalt ikke min stil, men at behandle dem på DÉN måde, syntes jeg er synd.

du er mijav
Åbenbart ikke dyreejer. hvis du var det ville du nok kunne følge mig..

kan kun cheser
give dig ret....

er alt alt for meget dyremishandling og dyr der bare blier til overs fordi det var smart li at have den slags. [:/] ildere feks, osv

dyr er DESVÆRRE blevet nået man bare anskaffer sig uden omtanke, og smider ud når man blier træt af dem.

er selv en stor foretaler for både såkaldte kamphunde og diverse dyreorganisationer som jeg støtter med et fast beløb hver md for det er ALDRIG dyrenes skyld, men oz menneskers ansvar, det er der desværre så bare alt alt for mange der ikke er voksne nok til at tage.

vores dejlige kat Anonym
Vi har måtte aflive vores kat som var vores bedste ven igennem 18 år. Man skal tænke sig godt om når man anskaffer et kæledyr, det er et familiemedlem og dem skiller man sig ikke af med når der er problemer. Vores kat har givet os meget glæde og var der altid når man var ked af det. Det er godt man kan aflive et dyr når de er blevet for gamle eller er syge,[l]

væk med kæledyr synderen
I tror, det er bare nemt at skille sig af med et kæledyr, man ikke orker at passe, men så enkelt er det ikke for alle. Jeg anskaffede mig en hunf fr jeg fik børn. Så opdagede jeg, at al min tid gik med spædbørn og stakkels hun blev luftet for lidt, blev ikke børstet - resultatet: en forsømt hund, dog ikke hvad mad og drikke angår, da blev den altid forkælet. Den dårlige smavittighed resulterede i at give den væk til en dyrvenlig familie. Den har det godt idag, bedre hjem kunne jeg ikke give det. Det er i mine øjne en human æøsning af problemet, men nej, man kan ikke se alting på forhånd. Så købte jeg ikke hunden.
venlig hilsen fra "synderen"

kun et spørgsmål synderen
Har du taget dig af den stakkels rotte eller gik du videre og skældte ud på rotteejeren? For så er du nemlig ikke selv en hak bedre.

hilsen

føler et stort had elisapigen
til dem der tror dyr er døde ting de bare kan sende med skraldemanden.
ja. kørekort til at have kæledyr er en god ide og er faktisk blevet prøvet med børn, når de skulle have kæledyr.
har selv to katte og havde den ene da jeg fandt min kæreste. besluttede så at få en til, som selvskab til den første kat. min kæreste havde intet imod dem overhovedet.
han spurgte så om vi skulle flytte sammen og mit svar var ja det kunne vi godt, men at han skulle tænke sig om om det var det han ville, for kattene forsvandt ikke.

vi flyttede sammen og kattene kom med. det har været hårdt men nu kan han heller ikke undvære dem. selvom han siger andet:):)

og for at nævne noget andet: dem der mishandler sine dyr enten med vold eller sult, skulle igennem nøjagtig det samme som de gør ved de forsvarsløse dyr.

så forleden to drenge, der havde bundet en herreløs kat og stod og var ved at kvæle den, mens de sparkede den. der hævede jeg stemmen og tog hårdt fat i dem. tror de blev rimelig bange for mig, but i don´t care. katten tilhøre nu min veninde og den er møg dejlig:)

det er også noget andet. elisapigen
du gav hende til en familie med overskud og som elskede dyr.
dem der er tale om her, er dem der er fuldstændig ligeglad. som bare efterlader dyret på et internat hvor de risikere at blive aflivet. eller sætter dem i vejkanten og så må de klare sig selv.

synes det er flot du selv har brugt tiden på at finde en dejlig familie til din hund.

Dyreejer Anonym
Jeghar da haft en kat, ja flere katte, men jeg ville da aldrig vælge kæresten fra på grund af en kat. Helt ærligt det er da lang ude, så må man da være lidt småskør eller hvad.

1:Kæreste,giftes,have børn

2:2 katte

Jo det er da klart at man vælger nr 2, selvfølgelig det er da indlysende.

NOT!!!!!!!!!!!!!!

hund lab. mas 1234
hvis man har haft hund i mange år ,kan man ikke undvære en .

den sidste døede i maj 14år gammel og jeg var ikke menneske før vi fik en ny ..går nu til træning med den . det er jo hårt arbejde med en ny hund men det er det værd

PS har altid poser med og bruger dem[l]

Jeg er vegetar....... tuttelut
....og jeg kan forsikre dig om, at jeg æder dig før jeg æder et dyr. Vi overvurderer i den grad individer blandt mennesker.

Godt..... tuttelut
...for jeg kan forsikre dig for, at havde det været mig var de ikke sluppet med at blive taget fat i og talt hårdt til.
Sandsynligvis ville de resten af deres liv have husket episoden hver gang de så sig i spejlet

Jeg har FORLÆNGST opdagede det latina-der-elsker-solen
i de tomme danskere. Jeg var chokeret. Jeg kunne ikke forstå at dyr blev myrdet og kaldte forbrydelsen for "aflivet". Jeg er stadig væk i chok..men prøv at svømme mod strømmet. Man bliver træt og til sidst kaster den hvide klud udmattet

Jeg snakker for over ti år siden..Måske var du et barn dengang. Men dit folk har været mordere og afskylige i alle disse år, siden Margrete den højest snylter fik fjernet hendes majestætiske uterus.

bye

jeg vil egentlig også elisapigen
ønske at jeg havde gået lidt drastisk til værks. men ender jo med at blive anmeldt, smidt i retten og derefter spjældet, fordi nogle forældre uanset hvordan deres opdragelse har været bare har produceret små svin som børn.

jeg går slet ikke ind for at slå børn, men havde det været mine egne unger der havde lavet det nummer, havde de nok fået en lussing så hurtigt at de ikke ville nå at opfatte hvad f... der skete. tolorere bare ikke folk der på nogen måde gør deres dyr ondt.

det samme med de svin der ødelægger deres muskelhunde, ved at lade dem kæmpe til døden. de skulle smides ind i et bur og så bare lade hundene få frit lejde. det samme med dem der bruger haner.
bare min mening, også må folk bedømme om jeg er et ond menneske, der bare skal flytte fra landet eller andet.

et forslag til kommende dyreejere elisapigen
1) undersøg ALTID ALT om dyret før man køber det. uanset om det er en undulat eller en abe. er det et flokdyr, hvad med foder osv
2) tænk jer altid rigtig godt om før i køber- har jeg og vil jeg bruge tid på dyret?- er jeg hjemme nok, har jeg råd til dyrelæge osv.
3) snak med andre der selv har dyret, snak med dyrelæger, med dem der arbejder der hvor i vil anskaffe jer dyret om hvordan det er at have netop det dyr.

OG HUSK: dyr (uanset hvilket) skal snakkes med, passes og plejes med kærlighed ligesom et barn.

Hvad fabler du om Kinapige
og hvorfor er du så besat af Margrethe¨? Det er underligt.


I øvrigt kan man jo ikke ligefrem sige at latinamerika er kendt for god dyrevelfærd, hvis vi endelig skal skyde på hinanden?!

Køb og smidvæk samfund chinc
Jeg tror problematikken er, at vores køb og smidvæk mentalitet er blevet overført på vores dyr.
Det er jo langt fra unormalt at se en familie der f.eks. anskaffer et marsvin til børnene. Når de skal på ferie er det for besværligt at få dyret passet, så det bliver givet væk eller aflivet. Når familien kommer hjem igen, får ungerne et nyt marsvin.

Problemet ligger i høj grad også hos alle de mennesker der ude, der tager to dyr, sætter dem sammen, og får et hav af unger.
Der er ingen mål med avlen, andet end at "unger er nuttede", hvilket for såvidt også er rigtigt, men der kommer alt for mange dyr på den måde, hvor man ingen ærlig chance har for at finde ud af hvad de evt. kan indeholde af arvelige defekter, og når der er for mange, giver man dem jo næsten altid væk gratis, bare for at slippe af med dem.
Hvis du får et dyr gratis, hvorfor så bruge penge på at få det passet? Så er det nemmere at skilde sig af med det, for man kan jo bare få et gratis dyr når man kommer hjem igen.

Jeg ved ikke om det er et problem med hunde og dyr der er større end hunde, men med alle andre dyr er det et problem.
Folk er ligeglade med deres ansvar, lige meget hvor omfattende deres dyrehold er.
Af en eller anden grund går det ikke op for mange af disse mennesker, at dyr ikke er hjernedøde individer, der ikke opfatter forandring.

Og ja, jeg er sur over folk der avler på rævl og krat, uden at have sat sig ind i genetikken, eller have som hovedmål at forbedre standarden i en eller anden retning.

Hvis man anskaffer sig et dyr, er det for dyrets livstid, med mindre man bliver allergisk e.l. Når man avler, har man ansvaret for de dyr man sætter i verdenen, og man SKAL have pladsen til unger man ikke kan komme af med.

At få dyr er præcis det samme som at få børn i den forstand, at man udelukkende får dem for ens egen skyld, ikke for deres skyld...

Jubie.. V M A
Her har vi p.t 1 halvgammel kat (11½ år) 1 ungkat (næsten 1 år) 1 baby mis (15 uger)
1 hamster 1½ år (skulle aflives pga allergi- nu bor han her)- 1 kaninmor, 1 kaninfar, 2 kaninunger(alle løvehoved) og 1 marsvin på 7 år (skulles aflives pga allergi - nu bor han her)
Vi må kun have 1 hun eller 1 kat.. så hunden må vente. Hesten har vi ikke plads til -
da jeg tillod min veninde at hendes hest kunne græsse i haven, da hun lige kiggede forbi under en ridetur - fremkaldte de STORE reaktioner. (bor i lejebolig)

De giver meget arbejde og med min sygdom (gigt relateret) er det nogen dage hårdt
men når min lille datter (26 mdr) og min store dreng (12 ½ år)som det første om morgenen og når de kommer hjem, drøner ind til dyrene og kysse/krammer/nusser dem, ja så er det en sandfryd.

Og nej vi ville ikke smide vores dyr ud.

Begge børn stod med tårer i øjnene da 2 af vores små kaninbabyer ikke overlevede fødslen og vi efterfølgende måtte begrave dem i haven - pænt pakket ind i bløde klude så de kunne ligge blødt.

Her tager vi afstand fra dyremishandling.

Tillykke V M A
Med at du nu har været tørlagt i 5 år.
Stor respekt til dig!!![:D]

Hunde kørekort lindebjerg2003
Du har fuldstændig ret, mange tror at det er legetøj til børnene eller en babysitter.
Det er så uhyggeligt at tænke sig at mange folk går og tror at en hund tænker som mennesker.
Jeg ville gerne være med til at oprette en godkendt hunde køreskole, således at dyrene og menneskene taler samme sprog.
Jeg har Border Collie og hvis man anskaffer sig en så aktiv hund kræver det mange timer sammen, men så får man også en 300% go glad lydig vagtsom mm mm.
Jeg tænkte om det kunne lade sig gøre at indføre en ting som man har i Sverige, der bliver undersøgt hvor lang tid hunden er alene,der skal man dokumenterer at hunden kun er alene i MAX 4 Timer det er da en start ik? pipa.

dyr en værre frækkert
hvis man vil ha et kæledyr så ska man sku da lige tænke over hva det kræver,at ha et kæledyr man ska værre gode mod både dyr og mennesker[l][:)]

som altid MAYZA
Som altid er du lidt bedre end alle andre. Stort overskud - som du som altid har stort behov for at udbasunere. Nybagte boller - dyrene er trætte - men du - den uovertrufne heltinde skal også på arbejde.

Den var til Nightnurse MAYZA
Den var til Nightnurse

Ja, misundelsens brød smager bittert nightnurse
- men må det bekomme dig vel, alligevel!

Ikke evig nuttet Carl Mar
Man skal også huske på at en hund, fx, ikke bliver ved med at være en nuttet lille "bamse"-hvalp. Og selvom den ikke er det mere, kræver den stadig kærlighed og motion.

Desuden er det næsten det samme som at få en baby, og den ville man vel ikke bare skille sig af med - eller hvad?

Hunde i naturen Amin Jensen
Jeg vil lige gøre opmærksom på at hunden aldrig har levet "frit".
Hunde har gennem flere tusinde år levet side om side med menneskene.

Der er naturligvis bortløbne hunde og ulve, men de tæller ikke.