Sticky Date Pudding - Populær australsk dessert

Sticky Date Pudding - Populær australsk dessert Jens Bloch
125 g smør
225 g udstenede dadler
1 spsk natron
5 spsk sukker
2 æg
1 kop mel
1 tsk salt
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
smør til pensling

karamelsovs:
1 kop piskefløde
125 g smør
115 g farin
1 tsk vanillesukker

flødeskum:
1/2 liter piskefløde

Dadlerne hakkes, lægges i en gryde og dækkes med vand. Bring dadlerne i kog og lad dem simre i tre minutter. Sæt gryden til side og tilsæt natron. Smid ikke vandet ud.
Pisk halvdelen af smørret med sukker og æg. Tilsæt et æg ad gangen. Vend forsigtigt mel, salt og vanille i. Rør forsigtigt bagepulver i og lidt af dadelvandet, så dejen minder om pandekagedej. Rør så dadlerne i.
Bag kagen ved ca. 200 grader i ca. 40 minutter - eller indtil kagen er bagt i midten.
Imens kommes resten af smørret, piskefløden, farin og 1 tsk vanille i en gryde. Det bringes i kog og simrer i 3 minutter. Hæld noget af sovsen over kagen, mens den køler og server resten ved siden af kagen. Kagen kan pyntes med flødeskum.