Stor dansk hiphop-compilation på vej

Stor dansk hiphop-compilation på vej djdaddy
I årene 2003 – 2006 skete der enormt meget I dansk rap. Playground Music har samlet de fleste af profilerne.De sidste tre år er der virkelig sket meget på den danske hiphop-scene. Bare for fem år siden var der virkelig langt mellem snapsene. Vi havde producerne og tankerne herhjemme, men den praktiske erfaring og specielt de mundtligt-tekniske færdigheder lod meget tilbage at ønske. Vi var mange, der havde afskrevet dansk rap som en pubertær størrelse, der skulle have mere tid til at modne. Meget mere tid.

Men lige pludselig skete der noget. Rapperne kunne lige pludselig rappe rigtigt. Næsten ligesom i Amerika. Med et flow og nogle tricks, de ikke mestrede bare år forinden. Ikke bare nogle få enere, men efterhånden mange, der kunne bruge munden som det dominerende ekvilibristiske instrument, det bør være i rap. Hvad der præcis er sket, kan muligvis forklares helt enkelt. En ny generation har taget rap til sig tidligt nok i deres livsforløb, hvilket gør dem i stand at indøve rappen som deres helt personlige udtryk og nå meget længere end tidligere generationers mc'er. Og hurra for det.

Det synes også Playground Music at kunne se, i hvert fald på salgstallene. Derfor har selskabet fået den smarte idé at samle det hele på en kompilation. En hel kasse med snaps af variende kvalitet, men dog stadig snaps. I kompilationen er der to skiver. Den ene er hiphop-hit fra radioen, som de fleste kender, hvorimod cd nummer to er langt mere interessant med, for de brede masser muligvis, ganske ukendte kunstnere.

”Dansk rap er mildest talt umulig at overse, specielt hvis man retter blikket mod toppen af hitlisterne. Her boltrer kunstnerne sig på toppen af hvad man kan kalde dansk raps tredje store bølge med salgstal og airplay, der er stjerner værdige. Under overfladen er der bestemt også heftig aktivitet, men det er ikke alle, der har fået øje på den. Det er her – i undergrunden – man finder den kreative, anderledes og somme tider mest gennemførte dansk rap. Vi har derfor valgt at samle det bedste og det mest sjældne fra den kategori under betegnelsen ’Hittegods’ på cd2. Her præsenterer vi numre fra hele den danske raphistorie, som på en eller anden måde er blevet glemt, og bare venter på at blive fundet, støvet af og få muligheden for at skinne igen”, skriver promotion manager – med hiphop som sit område – Martin Møller fra Playground.

DANSK RAP 2003 - 2006 + Hittegods udkommer den 2. oktober

Trackliste / CD01: 2003 – 2006

1. L.O.C. – Frk. Escobar
2. Jokeren feat.: Mass – Godt taget
3. Troo.l.s & Orgi-E feat.: Jooks og Tue Track – Rolig-rolig
4. Ataf Khawaja – Bare en thug
5. Suspekt – Hvem er en…kælling?
6. Niarn – Dobbelt A
7. Ali Kazim – Spørgsmål
8. Rent Mel – Ta’ det af
9. Per Vers – Black power
10. UFO Yepha – Op med håret
11. U$O – Ikk’ Å
12. Johnson – Kig forbi
13. Bikstok Røgsystem – Fabrik’
14. Hvid Sjokolade – Nummi nummi
15. Lucie Baines – Working man’s hustle
16. Majid – New love
17. Track 72 feat.: Wildchild – Dat shit
18. Static & Nat Ill feat.: Promoe – GetUpGetOut

Trackliste / CD02: Hittegods

1. Per Vers – 24 timer
2. Essensen – Pulscheck (Tue Track remix)
3. 2bak I Munden feat.: Tue Track – Tjener 3 øl
4. Gramsespektrum feat.: Glenn og Shorty – Bademestrenes storhedstid
5. Jyder Mæ’ Attityder feat.: Kong Winther og PTA – Historien bag (remix)
6. Ataf & Natasja – Gøre noget
7. Paulo & DJ Cars10 – Hvem rister
8. Kong Winther – Henning
9. B.A.N.G.E.R.S. – Rutinen
10. Strøm – Ære og skam
11. 24 Karat feat.: Jøden, Niarn, Per Vers, PTA og Jonny Hefty – Lige ud ad landevejen
12. Sphaeren feat.: Jokeren – Kbh.dk part II
13. Jøden – Århus – smilets by
14. Jonny Hefty – Muggen røv (til dit ansigt)
15. Jeppe Rapp – bilernes ven
16. Gisli – On top of the World
17. MisMarie – Get a grip boy....