SU rabat på licens - rimligt ?

SU rabat på licens - rimligt ? Rave
Ja, det synes jeg det er:

Fordi 2000 kr er mange penge for én, der
lever af SU. Og fordi pensionister,
der ofte har flere penge mellem hænderne end

studerende, allerede får 50% rabat (og i øvrigt ser mere DR og TV2
end de studerende - pt. sender DR1 fx
genudsendelse-nok-engang af

Huset på Christianshavn i bedste sendetid kl. 20 og lur mig, om
ikke publikums gennemsnitalder overskrider
de 30 med en hel del...)

Men først og fremmest fordi studerende ikke længere kan fravælge
licens ved
og ret at undvære et fjernsyn. Fremover
opkræves licens for at have

internetforbindelse, og det er jo nærmest et
must, hvis man læser (fx hvis man vil
kende sin læseplan eller
eksamenskarakterer... eller holde sig
orienteret om aflyste forelæsninger og
lokaleændringer. Ret væsentligt).


Jeg synes der er mange gode grunde til at indføre rabatordning for studerende. Det handler ikke om at jeg IKKE vil betale licens, men som tingene er nu lever jeg uden fjernsyn for jeg har simpelthen ikke råd til den slags luksus, medmindre jeg snyder og det gør jeg ikke.


Hvad synes du om at man indfører studierabat på licens ?

Hørt Hørt fattig
Jeg er 100 procent enig. Skal vi starte en underskkriftindsamling?

klart rimeligt Balan
og det ville da give flere penge i kassen til DR, for flere studerende vil betale.

Men hvorfor skal der licens på internet, det har jeg ikke forstået ? Hvem skal tjene på det og hvorfor ?

ingen jokes Rave
tror der er rigeligt med underskriftsindsamlinger :0) Men glad for at folk er enige

Nej det er ikke Anonym
rimeligt. Vi får alle den samme ydelse... derfor skal vi også betale det samme.

At jeg så mener at licensen skulle afskaffes og at DR skulle privatiseres eller laves til betalingsmedie er noget andet.

Jeg er forøvrigt på SU på tredie år, så ved hvad jeg taler om.

tv tuner jetpost
det er fordi de fleste nyere pcére har indbygget tv tuner så man kan se tv på den, og så skal man naturligvis batale licens ligesom folk der ser tv på et fjernsyn

Derfor licensbetaler
Alle der ser DR skal betale licens. Om du ser det på TV eller din PC bør jo ikke spille nogen rolle. Jeg vidste så ikke at der var licens på TV-kigning over Internettet (man kan jo se TV2s programmer på nettet bla.) men måske er det rimeligt nok.

Hmmm..studierabat på licens....ved snart ikke, dengang jeg var studerende og yngre end 27, der var der slet ikke så mange rabatter, som der er nu. Desuden fandtes internettet ikke, så der var mange rabatter man gik glip af fordi man ikke havde hørt om dem. Alligevel klarede vi os da fint dengang...dem af os der betalte licens, vel at mærke.

Men jeg tror da gerne, at det kan være hårdt at sidde i en forældrekøbt lejlighed.

forkert licensbetaler
TV-tuneren modtager signal via enten et antennekabel eller et kabelnet. Det har ikke noget med internettet at gøre. Men du kan se TV på internettet. TV2 har sådan en service (har pt. glemt hvad den hedder).

nej det er ikke forkert jetpost
hvad jeg skriver......tv2 tjeneste koster penge.

Det har ingen betydning Attila
om computeren har tv-tuner kort eller ej. Hvis man har en internetforbindelse skal man betale uanset.

Det burde være gratis ullabrandt
For du har helt ret. Du har brug for internetforbindelsen i forbindelse med dine studier, og vi gamle tusser ser jo bare nostalgisk på de gamle serier. De er jo ikke en skid værd andet end historisk. Og hvor mange historiestuderende er der lige i.f.t. så mange andre studier?

det ved jeg godt jetpost
men begrundelsen er at tv tuneren gør at man kan modtage tv på computeren

Hvad så med de ældre??? en uden tv og radio...
For det første er sidder alle studerne ikke i forældre købte lejligheder men på usle kollegier på 14 kvm fra 1800 tallet til et par tusinde om mdr. Mens gammel mennesker der sidder i deres huse der er betalt og glor fjernsyn en hel dag for 50% i rabat.. hvor er det rimelige i det henne???

men jacob.lykke
med al respekt, så kan vi ikke bruge hvad der var tilgængelig dengang du var studerende til noget.

tiden har ændret sig, ligeledes udviklingen.
derfor er det (tildels) også naturligt at der kommer en medie licens - selvom jeg ikke er glad for det - men synes dog at der godt kunne gives rabat til studerende, netop fordi det er afhængige af en computer og internet (det er jeg i hvert fald).

nu må vi se hvordan det bliver.

mh Jacob

jepper jacob.lykke
dit argument med at flere gamle ser DR end unge synes jeg ikke holder. men ville da gerne se af der blev givet rabat til os studerende, hvad angår medie licensen!

kan forstå at Brian Mikkelsen dog kigger lidt på muligheden for at droppe licensen for de lavere internet forbindelser, det er altid noget, men næppe noget som berøre de fleste studerende.
man kan kun håbe han også vil se på vores rabat ønske.

som du selv skriver tror jeg ikke en underskrift indsamling vil være til meget gavn. især ikke hvis det er over nettet - det er for let at snyde med dem.

mh Jacob

men hvis man ikke laddyladdy
sidder i en forældrekøbt lejlighed, så kan det være lidt hårdt for pengepungen at betale licens også. Grunden til at I kunne klare jer dengang er, at det ikke var ligeså dyrt at leve dengang, som det er i dag. SU´ens økonomiske fremgang er nærmest stagneret i forhold til den økonomiske fremgang f.eks pensionister har oplevet gennem de seneste mange år. Vi har ikke fået mange flere penge mellem hænderne, men tilgengæld er alt blevet ret meget dyrere. Ikke at jeg skal beklage mig over at vi får SU, vi er meget forkælede og får den højeste sats i verden, mig bekendt, men det er sgu blevet dyrt at leve og en dyr licens kan hurtigt flå et stramt budget i stykker, når der også skal være plads til uforudsete udgifter. Og desuden må vi jo ikke tjene ret meget ved siden af SU´en.

Det har du ganske ret i Jacob laddyladdy
Det er også fint med mig at man betaler licens for internettet, hvis man bruger det til at se fjernsyn. Men øh, der må snart komme en rabatordning på tale, så man rent faktisk har råd til at betale. På den måde vil de også få flere penge i kassen, det er jeg ret sikker på

men hør Majka
der er mange mennekser der bor dyrt og ikke har anden mulighed...eller de har et dyrere studie. De har ikke råd til at betale al den licens, så i sidste ende får alle ikke den samme ydelse, fordi nogen er finansielt udelukket