svigermor´s problemer

svigermor´s problemer nanna21
Hejsa Læser!!
Jeg er ikke helt klar over hvor jeg skal skrive mit indlæg henne, så det gør jeg så her.
Jeg fik en kæreste for 6 måneder siden, og jeg elsker ham over alt på jorden, og hans familie har taget så godt imod mig og jeg holder helt vild meget af dem, men nu er jeg kommet i et problem eller et dilemma, min svigermor har oplevet så meget i hendes liv af frygtelig ting, såsom hendes tidliger mand har banket hende meget og hun var i denne forbindes tæt på at død så mange bank fik hun, sener bliver hendes datter meget syg og de troede hun skal død, men efter flere år bliver hun så rask, svigermor´s søn fik så scerose ( en meget frygtlig sygdom, som han kan bliver meget handicappet af og det ender med døden)han har dog ikke nogle mene af det endnu, hun havde så en ældre søn som køret galt for 5 år siden og døde, det er bare lidt af alt det hun har været igennem samt en meget bask barndom.
Hun har aldrig fået hjælp til at bearbjde dette og hun er meget psykiske ude af balance nu og har det rigtig skidt, hende og jeg snakker meget om det, hun tiltror mig alt og det er jeg meget glad for, da jeg synes du er et utrolig godt menneske, mit problem/ dilemma er at jeg vil gerne hjælpe hende alt hvad jeg kan,men jeg har brug for nogle redskaber til at hjælpe hende vider fra hvor hun er i dag, det skal lige siges at jeg arbejder som social og sundhedsassistent på et center for kvinder med kriser af forskellige arter, men jeg ved ikke hvordan jeg kan hjælpe hende andet end at snakke med hende og det er fustreret, da jeg holder meget af hende.
Er der nogle der ude der kan hjælpe mig ???
venlig hilsen nanna21

ja det er svært ! Lili
Jeg kan godt følge dig i, at du gerne vil hjælpe een du holder af.

Men jeg tror ikke du er den rigtige, du er nok for tæt på følelsmæssigt...sker der uoverensstemmelser mellem dig og svigermor, kan du risikere at det kommer til at gå ud over dit forhold til din kæreste..det bliver en balancegang som er svær.

Du vil ikke kunne optræde proffelsionelt når du er i "familie" og det er påkrævet, da din svigermors problemer er fra en ældre dato, og sidder godt forankret i hende.

Jeg syntes hun skal gå til sin læge og snakke med ham/ hende, der er sket ting i din svigermors liv, som jeg tror hun kan få gratis psykologhjælp til.

Det er altid godt at få talt om problemer, og du gør da en god indsats ved at tale fortroligt med svigermor, men du vil altid være begrænset i din udfoldelse, da i har private interesser og hensyn at tage...uanset hvor god din mening er, så er du ikke den rigtige.

Håber dette er til lidt hjælp...og jeg ønsker godt for jer alle.

Lili

tilbag meldning nanna21
Kære ´Lili`
Tusind tak for dit svar, og du har nok meget ret i hvad du siger at det kan gå hen og ødelægge noget i vores forhold og det ønsker jeg bestemt ikke, men det er var svært at stå på sidelingne og se hvordan hun har det ude at kunne gøre noget, min svigermor vil ikke gå til læge eller psykolog da du på et tidliger tidspunkt i sit liv fik af vide at en psykolog at de ikke kunne hjælpe hende, hvorfor der er blevet sagt sådan ved vi ikke, så det vil hun ikke. men tusind tak for dit råd
venlig hilsen nanna21

Tænk over dette. Trojka
Hej Nanna.

En ting jeg synes du skal tænke på, jeg går ud fra at din alder er 21, dvs. du er meget ung og arbejder med kvinder i krise i dit daglige arbejde og derfor har du nok at at tænke på i det daglige.
Du skal passe på dig selv og dit forhold til din kæreste.

Det du skal tænke på kommer her:
"Ingen kan løse problemerne for den, hvis problem er et manglede ønske om at få problemerne løst"

Måske er den lidt kringlet, men jeg tror den giver mening i din svigermors tilfælde.

Du er velkommen såfremt du ønsker uddybning.

Go' søndag - Trojka

Pas på dig auntie
HEj Nanna

Pas endelig på dig selv....
Det kræver rigtig meget at hjælpe mennesker der har været det igenenm din "svigermor" har været igennem....

Og det kræver frem for alt en stor viden om at arbejde med mennesker i krise....

Du er nødt til at overveje om du er den rette, og forsøge at få hende i profesionelle hænder.

Her kan en dygtig psykoterapeut sagtens være et rigtig godt bud, da de mere hjælper mennesker til at hjælpe sig selv, og netop kan tage fat i dem som ikke selv kan komem ud af det, og dermed belaster "familie" - "nye bekendte" og alle mulige andre med ders "problemer".

Tænk på at selv om det har været nok så slemt, ja så er der nogle af dem hun er omgivet af der har det værre - de skal nemlig både bære deres egen lidelse og se på hendes ved siden af!!!

Så pas på dig og få hende til en prof person...NU. Hun er ikke dit ansvar.

Med omtanke for dig

E_F_K

Psykoterapi ! Lili
Du gir´ et fint svar..men hvis ikke "svigermor" har penge ,ja mange penge, så kan hun ikke benytte sig af pyskoperapeuter, det er meget almindeligt at sådan nogle tager mellem 800 og 1.200 kr. for en konsultation a´ een time, og forløbet kan nemt strække sig over mange måneder, ja sågar år....så det er ikke længere kun et spørgsmål om vilje, men mere om økonomi.

Men stadigvæk er det for stor en mundfuld for svigerdatteren...som måske ikke kender sin egen begrænsning, ingen kan i døgndrift arbejde med andre menneskers problemer, uden det får store personlige omkostninger for een selv.

Det er en styrke at kunne sige fra, og ikke en svaghed..husk det "svigerdatter" :-)))

Lili

hmmm anonym
Lige en lille ændring... sclerose er ikke en "farlig" sygdom, det ender ikke med at man dør. Jeg kender en der har det handicap, og hun fungere fint.

Sclerose Lili
Det er dejligt at høre, at din ven/ bekendt har det godt med sin Sclerose...men det ændrer ikke på, at Sclerose er en MEGET ALVORLIG sygdom....det der bliver beskrevet i indlægget her fra Nanna21..er ikke usædvanligt.

Der er to slag Sclerose, nogen kan have sygdommen i mange år uden de store problemer, mens andre mister førligheden i et tidligt stadie.

Så Nanna21 skal ikke korrekses for sin påstand i denne sag..bare lige for at forsvare hende, og korrigere din påstand.

takker nanna21
Hejsa lili
tusind tak for dit forsvar, det var da dejlig at du gjor det
venlig hilsen nanna21

svar: svigermors problemer 123
...tal med din egen læge om situationen. Hun eller han kan give dig nogle gode råd. -Din egen læge er ikke kun til når det er dig der fysisk fejler noget, også hvis du har brug for en at tale med.

ok men ser her for der er 2.. Anonym
undskyld mig lige. Der er 2 former for sclerose. Dem alm. mennesker kalde den milde og den slemme. Den slemme og den som man dør af er den man forkorter ALS og den anden er den man kalde sclerose og den hvor man i mange år kan have det meget fint...