Sygdommen de kaldte 'børn'....

Sygdommen de kaldte 'børn'.... signesmail
Jeg får lidt det her indtryk når jeg læser her på debatten og abort og graviditet:

Først skal man være fyldt 30, have villa, vovse og volvo, god uddannelse og styr på alt i sit liv. SÅ kan man få børn.
Er man ung, under uddannelse, single eller passer det egentligt bare lidt bedre om et par år, så kureres graviditet som var det enhver anden sygdom: Man fjerner den...

Abort i dag burde egentlig ikke være nødvendig. Springer kondomet, eller er man så ualmindelig stupid at dyrke ubeskyttet sex kan man tage sig en fortrydelsespille. Ja, p-pillerne kan så svigte... Men så må man tage sit ansvar!

Man kan blive voldtaget. Være stofmisbruger eller alkoholiker. Barnet kan være mongol eller misdannet... SÅ forstår jeg abort!

Kan man virkelig ikke tage sig af barnet kan man bortadoptere det efter fødslen... Der er masser af barnløse par der intet ønsker sig højere end et barn... Men fordi vi tænker "mig" og "mit", så når tankerne ikke længere end "JEG" kan ikke være mor, så barnet skal dø, det er det bedste...

Ja, hellere dræbe et ufødt barn end at give det end chance for at få et godt liv med en anden familie...

Det er jo grotesk og usmageligt!

Jeg kan ikke lade være med at tænke: Hvornår blev 'børn' til en sygdom?!?

...når samfundet betaler regningen! Virkelighedens Engel
Børn er ikke en sygdom... men derimod et kæmpe ansvar.
Det er der nogle som kan magte - og nogle som ikke kan.

Ansvarlighed er som regel noget man får med alderen, men helt sikkert noget som man også kan se hos helt unge (dog min påstand at det er sjældent)

Jeg synes det er helt ok at tage beslutningen om at få børn - det har jeg stor respekt for. Det kræver bare også at man kan bakke "ordene" op med handling.¨

Mit problem er når folk går ind i disse sager med et helt vildt romantiseret og forenklet billede.

Det hvor det konkret bliver en "sygdom" er når de alligevel ikke kan klare problemerne (som de troede) og skal have hjælp af det offentlige, famile og venner. Familie og venner er ok, men det er samfundet jeg har problemet med. Jeg synes det er urimligt at jeg som samfundsborger skal være med til at financiere en eller anden ung piges glansbillede og fragment af en drøm - som går i stykker.

Hvis folk vil have børn er det helt fint med mig. Bare få dem, plej dem og opdrag dem uden at klynke eller belaste det øvrige samfund med ydelser og støtte. Det ville jeg synes var en stor bedrift (som milliarder har gjort før dem) som jeg ville have respekt for. Man kan ikke komme og sige at man vil det hele... uden at stå til regnskab.

Har man tilvalgt - har man også fravalgt (og det skal man være klar over inden man tager beslutningen).

Jeg er træt af at høre folk sige ih... og åhhh til de unge piger som pludseligt bliver gravide (det er jo sjældent noget de har planlagt) og VIL have barnet koste hvad det vil. Der er alt for mange som bare siger: go for it osv osv... Men hvem fortæller dem sandheden om hvad det vil sige at tage det tilvalg - og dermed alle fravalgene?

Det som irreterer mig er at de ikke forholder sig til virkeligheden og accepterer at de har roddet sig ud hvor de ikke kan bunde og benytter sig af den kæmpe luksus som samfundet tilbyder ved fx en abort. Det er langt fra alle verdens kvinder som kan tillade sig den luksus.
Men nej, man vælger så i stedet at anlægge sig en markant "holdning" til det pludseligt om hvor forfærdeligt abort er og hvor smuk det er at få et barn osv.

Hvis man vil have børn er det ens eget valg - man skal bare kunne takle det selv - og ikke bede nogen om hjælp (slet ikke samfundet). Så er det fint med børn.

Børn er langt fra en sygdom - det er bare dyrt for samfundet at betale for konsekvenserne af en beslutning som er blevet taget på falske præmisser.

VE

PS Lad os da tage en snak om tvangsabort med det samme. Hvorfor skal idioter have lov til at have børn?

Kan du beskrive.... Anonym
Kan du fortælle os hvordan en idiot ser ud?

børn er ikke en sygdom mille33
men jeg tror der er så mange krav til mennesker idag at det kan være svært at overskue det at være forældre. der er et pres på unge idag om at få en uddannelse, deres muligheder for sabbatår bliver indskrænket og samtidig mangler samfundet børn, det er meget fordelagtigt at får børn idag. jeg er sikker på at hvis man fjernede børnecheck og skar barselsorloven ned til under de 5 måneder den vr på før så ville mange vente endnu længere før det fik børn. man er naiv hvis man tror at alle disse tilskud er lavet for forældrenes blå øjne. det er planøkonomi ligesom SU, samfundet har brug for at unge tager en uddannelse og kommer ud i arbejde, derfor kan de få hjælp til uddannelse.

Der hvor det går galt er når de unge ikke kan vælge, de vil gerne det hele, man lad se i øjnene at det ikke kan lade sig gøre. du skal altså være mere end superkvinde for at være ung, smart, under uddannelse, karriereorienteret og mor samtidig. så ja det bliver ofte valgt fra, det kan ikke hidse mig op, helt ærligt før aborten blev fri, blev der født masser af børn som ikke var velkommende og elsket. folk giftede sig og holdt sammen for det gjorde man, men helt ærligt så kan jeg ikke se at det er mere fordelagtigt end de muligheder vi har idag.

idag er der også fokus på forældreskabet som aldrig før, du skal helst være den perfekte mor fra starten, du skal elske dit barn ud over alle grænser, og du skal helst opdrage på den rigtige måde. de kan nok skræmme et par stykker, mig selv incl. det kræver modenhed og overskud at opdrage et barn, og det kommer bestemt med alderen, så hatten af for dem der venter, det tror jeg vi får mere stabile børn ud af. jeg har selv fået børn i en ung alder, ikke at jeg har fortrudt det, men det har være følelsesmæssigt hårdt og krævende, min børn har udviklet sig fint, den største er teenager nu, og jeg synes selv at jeg har været en god mor, men jeg er også blevet bedre med opgaven og alderen.

til dem der bruger abort som mulighed for at udskyde børnene; fint med mig.

til dem der rakker andres valg ned her i livet; vær sikker på at du selv er perfekt, før du dømmer andre.

til dem der mener at vi ikke må ligge samfundet til last; pas på, det kunne være dig selv, dine børn, din familie, venenr mm der en dag fik brug for hjælp, så tvivler jeg på at du ville sige nej tak.

mille

Du er da for dum! Virkelighedens Engel ???????
Virkelig dum.

mille er COOL! mig selv
TOMMELFINGEREN OP FOR DIG!

Svar! Jojojojo
Du har SÅ meget ret!!

Flot serie af argumenter... klovn Virkelighedens Engel
Du er nok en af dem som ikke skulle have lov til at have børn...

VE

Idioter i jakkesæt Nicklees
PS Lad os da tage en snak om tvangsabort med det samme. Hvorfor skal idioter have lov til at have børn?

God ide.
Kan det muligvis have noget at gøre med, at der er en rimeligt stor flok, primært venstreorienterede idioter i jakkesæt, , som har udformet et regelsæt, hvor vi alle er lige. Ja lige må vi da være, for det er da kun idioter der accepterer, at få trukket sådanne regelsæt ned over hovedet, når man tillige er så stor en idiot, at knokle r... ud af bukserne for, at skrabe sammen til en af de absolutte dyreste udgiftsposter på sundhedsbudgettet.
Og for at gøre os endnu mere lige , har den selvsamme flok idioter i jakkesæt, sikret den omtalte gruppe af
idioter en økonomi, der meget ofte overstiger den indkomst, som de idioter, der må varetage, at idioterne
i det heletaget kan klare dagen og vejen både fysisk, psykisk, hygiejnisk og socialt. Så selvfølgelig skal idioterne have lov til at få børn, i lighed med diverse invandrergrupper, hvor det at få børn søskende i blandt er på mode. Det kommer der som oftest også kun idioter ud af.
Lad os få noget mere af det, så er der en dag kun ganske få idioter tilbag til at tage sig af resten af samfundet.
Joooeee Engel du har sgu ret lad os få en debat, det er vist tiltrængt efterhånden

Nicklees

Der er mange Virkelighedens Engel
Der findes jo en lang række under kategorien "idioter"

Her er en delmængde:

Narkomaner
Alkoholikere
Folk med arveligt mentalt (eller fysisk) handicap
Pædofile
Folk uden ressourcer til at tage sig af børn

Jeg synes da det også ville være en god ide hvis man skulle "tage kørekort" til at få børn

VE

VE

God pointe Virkeligheden Engel
Tak for dit god og let ironiske (og humoristiske) svar.

Jeg er enig.
Problemet med at "samfundet" skal sætte "normalen" og efterfølgende udføre den.

Det er jo sjældent at alle kan blive enige om hvad der er rigtigt og forkert (hvem der er idioter). Derfor er det nemmere at kalde det mangfoldighed...

VE

Børnemangel.... signesmail
Hvordan ville du egentligt løse problemet med at danskerne føder for få børn? Netop ved at INGEN kommer til at lide nød ved at få børn, holder man fødselstallene oppe!

Hjælp til børnefamilier er en investring for samfundet, IKKE en udgift...

Du ser lidt for snæversynet på det. Martha
Har det aldrig faldet dig ind, at der kan ligge mange andre grunde bag en abort?

Forestil dig en kvinde, der i forvejen har barn/børn. At hun efter hendes sidste graviditet fik en fødselsdepression. Er du klar over, at risikoen for at få endnu en efterfødselsreaktion, er mere end fordoblet, hvis man i forvejen har været ramt af det.?
Er det så ikke mere hensynsfuldt at få foretaget en abort?
Kunne det ikke tænkes, at det ville være bedst for de børn, som allerede ER i familien?
Og hvordan tror du, at det ville gå for den familie? Så ville far, mor og børnene lide under det.

At få et barn kræver meget. Og man skal være klar til det 100 %, både fysisk og mentalt.
Og nu behøver man ikke blive uønsket gravid, kun fordi man glemte at beskytte sig. Det kan også lade sig gøre at blive gravid, selv om man bruger spiral eller p-piller.

Og at bortadoptere, som du så fint foreslår. Hmm, lad os igen forestille os en kvinde, der pga. en psykisk sygdom vælger abort - hvordan tror du, at hendes sindstilstand ville være efter en bortadoption?

Abort er frygteligt at gennemføre - men noget der er værre, er mennesker, som mener de skal dømme udefra.

Tænk over det. Alting er ikke sort og hvidt.

Jamen herregud..... Martha
Nu er det da ikke kun unge piger der på et tidspunkt bliver afhængige af det offentlige.
Det kan ske for alle - og har intet med alder eller status at gøre.

Prøv da lige at se tingene fra flere synspunkter - i stedet for at stirre dig blind på én ting. Det er for primitivt og beviser tydeligt manglende indlevelsesevne og sympati for de, som har sværere med livet end andre.

Du må kede dig.... Martha
eller også ved du bare ikke bedre.

Narkomaner: Er ikke idioter. De bør ikke få børn før de er 100% clean, og har været det i lang tid. Men idioter er de ikke.

Alkoholikere: Heller ikke idioter. De kan være blevet alkoholikere af mange forskellige årsager: Tvangsauktioner, kriser m.m

Folk med arveligt mentalt (eller fysisk) handicap: De er handicappede -IKKE idioter. Og de er lige så meget værd som du, jeg og alle andre.

Pædofile: Dem har du placeret i en forkert kategori. Hvordan kan de stå sammen med de andre du har skrevet?

Folk uden ressourcer til at tage sig af børn: Den må du forklare nærmere. Hvornår er man uden resurcer?

Sjovt som du kategoriserer idioter. Personligt har jeg det sådan, at alle mennesker er noget værd. Alle kan ikke være lige heldige, alle kan komme ud i en krise.

Men de som mener, at de er i deres gode ret til at kalde dem for idioter - tjaaa.....det må vel i bunde og grund være dem der er idoterne...?

Nej... signesmail
Du har også ret, så jeg burde have tilføjet at "abort også er forståeligt i tilfælde af man fysisk eller mentalt ikke er i stand til at gennemføre graviditet."

Det ændrer ikke på det er et egoitisk valg i forhold til det ufødte barn, men nogen gange kan det være det eneste valg at tænke egoistisk. Tænke egoistisk for sin egen eller sin familes skyld. I det valg findes, sammen med egoismen, en hensyntagen der gør valget fuldt forståeligt.

Så, ja, det burde have været tilføjet i det første indlæg.

Du har nemlig ret, verden er ikke sort/hvid.

Men jeg hader tanken om at sunde og raske forældre slår deres ufødte barn ihjel, fordi de ikke selv kan tage sig af det efter fødslen. Især når de siger det er af hensyn til det udfødte barn...

Meget muligt Martha
Men du har ingen anelse om hvorfor forskellige par vælger en abort. Det er sjældent noget man taler åbent om, med gud og hver mand.

Der kan ligge SÅ meget bag beslutningen. Meget, som ingen andre ved noget om.

Derfor mener jeg, at udestående skal blande sig pænt udenom. Det er ikke vores sag at dømme dem.

Hvem dømmer?!? signesmail
Ja, undskyld mig, men hvem dømmer jeg vil at sige at abort er egoistisk i hensyn til det ufødte barn?!? Det er da ikke barnet man tager hensyn til...

Du føler dig åbenbart stødt over de ting jeg skriver, det er så i orden. Men lad være med at hidse dig op og svine mig til, tak, det er for lavt, især fordi jeg tror du virkelig HAR noget på hjerte. Og jeg påstår ikke abort ar skidt i alle tilfælde! Jeg påstår bare at der intet hensyn findes til det udfødte barn ved at slå det ihjel. Men det gør der måske?

DU dømmer. Martha
DU dømmer de folk, som i følge dig sagtens kan magte at få et barn. Du dømmer dem, uden at du overhovedet er klar over hvorfor de har fravalgt sig barnet.

Et liv er et liv - et foster på 6 uger er lige så meget et liv, som et på 28 uger. Der er vi enige. Men du mener det er egoistisk at fravælge sig et barn. Måske det ligefrem kan tænkes, at det er mere egoistisk at få det?

For, som før skrevet, så aner du ikke grunden til det valg der bliver foretaget. Du aner ikke, om det rent faktisk er det bedste for barnet at blive "valgt fra"?

Om jeg har noget på hjerte?..Tja, det har vi vel alle - os der deltager i diverse debatter.

Om jeg vil dele det med dig? Aldrig i livet.

Jeg mener stadig at du ser for snæversynet på det hele.

Men måske tager jeg fejl, måske kommer forskellige par hen til dig og fortæller dig grunden til, at de valgte en abort?

Men døm ikke andres handlinger. Og slet ikke når du ikke kender grunden til dem.

Det er og bliver du aldrig i din gode ret til.

Svar... signesmail
Du har måske ikke haft andet valg end at være egoistisk. Det kan jeg ganske enkelt ikke vide. Men HVIS du tænkte på barnet, så var barnet født og evt. bortadopteret ved fødslen, hvis du ikke ville kunne give det den tilværelse du ønskede! Det havde fået en tilværelse hos nogle forældre der ønskede og elskede det. Dét ville være til barnets bedste. At få et liv og en chance. (Ja, jeg går ud fra vi stadig snakker sunde, raske børn, som jeg hele tiden har gjort?)

Det gjorde du ikke, enten fordi du ikke havde muligheden for at gennemføre en graviditet, eller fordi du ikke ville kunne bære tanken om at dit barn levede godt UDEN dig. Altså et hensyn til DINE EGNE følelser.

Det er ALDRIG barnets bedste ikke at blive valgt fra. Det er måske til DIT EGET bedste, eller det bedste i forhold til tidligere børn man skal passe, men ALDRIG i forhold til barnet!

Du fratager det muligheden for at kunne få et godt liv!

Jeg gider ikke synke ned på dit niveau, så dette bliver det sidste svar du får... Og du er ganske velkommen til at få det sidste ord...

tjaa bare mig
du er da ligeså dum som V E

virkelig ??? bare mig
Er mere overbevidst over DU er en af dem der ikke burde have børn! Tænk sig, om det er dine egen børn der en dag står med valget om en abort, osv!

DAMN du vil få problemer så!

mongoler ska fjernes? kristen-pige
hvordan kan du sige at fordi barnet er mongol er det grund nok til at personen kan få abort?
har de ikke lige så mange rettigheder som os andre? fordi de kræver mere tid og mere hjælp, er det i orden at slå dem ihjel?

jeg har haft den glæde at min mor arbejder med mongoler og handicappede.. De er utrolige mennesker, og har samme følelser som dig og mig! De er bare blevet stemplet som besværlige og så er det det.
"Lad mig få en abort, SÅ meget tid vil jeg heller ikk bruge på mit barn!"

min fætter er dermed også handicappede.. Jeg elsker ham ikke mindre fordi han ikke er lige så "normal" som andre. Ja han har krævet meget tid og det er helt sikkert været hårdt, og taget meget på min familie, men han er lige så meget mennesker som du og jeg og har lige så meget ret til at opleve livet.

Fordi... signesmail
Fordi det er så meget mere krævende at have et barn der på en eller anden måde er handicappet!

Så ja, jeg synes det er i orden at vælge et handicappet barn fra (jeg siger ikke man skal), ud fra den betragtning at handicappede medfører ekstra besvær. Jeg ved godt at handicappede kan have lige så mange følelser, og kan være dejlige mennesker (har selv gennem mange år en spatisker som ven).

Men det ekstra ansvar, tid og energi et handicappet barn medfører, kan jeg godt forstå nogle vælger fra. Jeg ved godt man ikke nødvendigvis kan vide om barnet er handicappet før det fødes, men HVIS man allerede ved det synes jeg det er i orden at sige fra.

Selvom jeg ikke mener handicappede er ringere mennesker end andre, så mener jeg stadig det er groteskt at slå et rask barn ihjel, hvorimod det er forståeligt hvis barnet er "sygt".

Der hvor jeg skelner er om barnet er sundt og velfungerende eller ej. Ikke noget med "alt liv er helligt" og andre slidte klichéer.

Snaeversynet katiamai
Du ved godt at de 3 gange ud af 100 hvor du efter statistikker skulle blive gravid er ikke fordi kondomet er odelagt eller noget andet det er bare ikke sikkert og med p-piller er det dog kun 1 ud af 100, men det er ikke fordi man ikke tager sine p-piller ect.
Skulle man hver gang man har haft sex lobe til apoteket for at faa en fortrydelsespiller pga. man maaske er gravid og absolut ikke onsker et barn.
Man skal ikke vaere 30 have villa volvo og vovse, men man skal vaere parat. Nogen er det naar de er 20 andre aldrig. Det kan odelaegge en kvinde fuldstaendig at faa et barn hvis hun ikke er parat og det er et liv at odelaegge ikke det ufodte barn.
Og personligt kender jeg ingen og har hellere ikke hort om nogen der bruger abort som prevention og det vil gore ondt paa en hver kvinde at faa en abort, men for nogen betyder en abort et forsat liv og det er vigtigt.
Men maaske er det kun de ufodte der er vigtige i dit liv.

sweetdreams katiamai
Hvor er den bornemangel?
Danmark er det land i vesteuropa hvor kvinderne foder flest born efter Sverige.
Er du tilknyttet barnehjem ect. eller paa anden maade noget med dem at gore?
For det har min familie og der er saa mange born ingen gider have, hvad med at give dem et hjem forst for vi saetter flere born i verden som ingen gider at have.
Jeg forstaar dig ikke, jeg kan forstaa hvis du er efter de faa kvinder som ikke beskytter sig, bliver gravide og faar en abort, men alle andre???
Jeg har heldigvis aldrig vaeret i den situation og haaber aldrig at komme det, jeg beskytter mig saa godt som jeg kan, men hvis jeg blev gravid, ville jeg faa en abort, for jeg onsker ikke et barn og de psykiske mén man faar ved at skulle baere et barn man absolut ikke vil have eller kan tage vare paa i 9 maaneder og derefter give det vaek til et liv paa enten et bornehjem eller en familie der kun onsker pengene fra staten, nej tak.
Selvfolgelig er der faa gode historier, de er bare faa, i alle de aar min familie har vaeret tilknyttet dette system har der kun vaeret faa...

Altså... signesmail
Hellere slå et barn ihjel end at skulle ofre noget af sig selv?

Hvorfor er der ingen der tør stå ved at det er dét abort reelt er?!?

der er ingen mellemvej asator
Jeg er på en måde enig med dig, og så alligevel ikke helt. Der er mange Problemer med at sætte regler op for hvornår det er okay at få en abort, og hvornår det er forkert. Hvis en pige siger hun er blevet voldtaget, skal hun så have lov til at få en abort, eller skal voldtægsforbryderen være dømt får vi tror hende? og hvis kvindens ord er nok, så står vi med det problem at mange måske bare vil påstå dette for at få en abort. du siger det er okay at få en abort hvis barnet er mongol, nu har jeg mødt flere der var mongol, og de behøver ikke nødvendigvis at have et dårligt liv, og hvor er grænsen så? skal man også have lov til at få en abort hvis barnet har indlæringsvanskeligheder, vil blive blind, døv? kan du se problemet, det er derfor det er umuligt at have en lovgivning i forhold til abort, det er ulovligt eller lovligt, det andet kan ikke lade sig gøre. Personligt går jeg ind for abort, men er enig med dig i at der er nogle der misbruger det.

handicappede må GODT lave!! Nilla
Jeg syntes det er forkert at men siger at mongoler og udviklingshæmmede ikke er nomale! Jeg syntes de er lige som alle andre men de op føre sig bare ikke sådan udvædigt! Men indvændigt er de nok lige som alle andre! Dem som siger at de skal dø er dumme! Hvis jeg var gravid og fik af vide at jeg skulle have et handicappet barn ville jeg hellere gå og passe mit barn end at have et job! De må meget gerne leve! Og andre skal lade være med at drille dem der er handicappede!