synd for mine børn..

synd for mine børn.. ensom mor
jeg har ingen familiemedlemmer længere og julen og nytåret nærmer sig snart...
Det der er så trist er, at jeg skal være selv med mine børn til jul og nytår. Alle jeg kender skal selvfølgelig holde jul med deres familie. Dem der ingen børn selv har, gider selvfølgelig ikke fejre nytår med mig, som har børn, men også de få jeg kender, som har børn, skal enten være sammen med deres familie, på arbejde, eller noget helt andet...

Jeg føler mig bare så ensom og så forladt, som om ingen gider mig...

Er der ikke andre enlige, som står i lig. situation og er der ikke nogen steder, hvor der bliver taget hånd om folk, der står i sådanne en situation, for jeg synes det er så synd for mine børn, at de ikke har nogen at fejre jul sammen med.

Jeg ved jo godt, at jeg bare kan invitere nogle til julemiddag, så man på den måde fejrer jul, for det er jo mig, der har et problem og ikke de andre.... men når jeg skal være helt ærlig, så har jeg altid haft rollen, som den der giver og giver igen og igen og det er jeg så træt af, for kunne andre ikke for en gangs skyld have noget empati og tænke, at de bare en smule synes det er lidt synd, at mine børn skal holde jul uden deres familie, nu hvor de er døde i år 2008 eller de er blevet syge osv....

Jeg orker bare ikke at give mere af mig selv, jeg kunne ønske, ja mit juleønske er, at nogen også gider gøre noget godet for mig - bare den ene gang i året, så ville jwg blive glad...

jamen jamen frum
hvor er det dog trist!! Du og dine børn skal være så hjertelig velkomne her hos os, men ellers må der også være andre muligheder end at sidde alene. Kan du ikke surfe lidt rundt på nettet og finde et arrangement hvor der er andre der har det samme problem?[f][f][f][f][:)][:)][:)]blomster og smil til dig!

Hvis det endelig kom dertil dulkis
- har du så lyst til at blive "taget hånd om"?

- Vi er selvfølgelig forskellige, men jeg ville aldrig tilbringe jul og nytår med mennesker, der ikke er ganske betydende for mig. MEDMINDRE det var for at give en hånd selv.

- Hvis du ikke er forpligtet af familiebånd og lign. var det så ikke noget for Jer at give en hånd hos eksempelvis Kirkens Korshær? Måske dine børn endda ville synes det blev deres sjovest jul af alle. Fokus kommer på noget lidt andet end prisen på gaver.

- Dér kan de bruge alle de hænder, de kan finde, og det du får til gengæld hedder mere end overvældende taknemmelighed. Måske du føler lige nu "ingen gider dig", men vær sikker på, der er mange der behøver dig. Er det ikke lige så godt?

ensom mor anonym
Du skal ikke regne med der kommer nogen og banker på din dør, det er nu engang sådan at gode og givende mennesker får rigtig mange slag over nakken. Hvis du vil have nogen omkring dig som går den ekstra mil for dig så lig den gode og givende fra dig bare engang imellem så kommer de, vi gode og givende mennesker har det nemelig desvære med at opsøge de mennesker som overhovedet ikke kan andet end at tag imod. Derfor bliver vi også tit skuffede og det er der vi føler de slag det giver at være et givende menneske.
Med hensyn til jul osv prøv at skabe din egen hygge omkring de dage dine børn vil elske dig for det, de kan sagtens have nogle fantastiske dage sammen med bare dig, men det er klart at tænker du på den måde du lægger op til i dit indlæg, ja så kan det kun blive trist, så fokus på dig og ungene så skal det nok blive en god jul, hvem ved næste år kan det være du sidder sammen men 20 andre og holder jul og du så tænker, det var sku da lidt mere nede på jorden og hyggeligt da det bare var mig og ungerne.

held og lykke

tak for venligheden ensom mor
der er altid musik i kirken, men det gørmig endnu mere trist, for det minder mig om begravelse og død.

Der findes et værested i byen, men det er vist mest henvedt til alkoholikkere og sindslidende og det er ik lige et sted for børn..

Der er sker ik så meget i min lille hjemby, men jeg vil da holde øje med ugeavisen, måske kan jeg lade mig overraske af, om der kommer et arrangemant for børn...

Eller jeg fårlige den tanke, at vi måske skal rejse lidt væk i julen!!!i et eller andet koldt sommerhus ved vesterhavet... nej, spøj til side, men et vandland mit i juletiden, tja, hvorfor ik, det er da bedre end at sidde derhjemme og have så ondt af sig selv, at sine omgivelser ikke gider en og ikke mindst børnene.Men meget trist synes jeg nu det er.

Er folk i dag blevet så egocentreret, eller er det bare mig, der er løbet ind i de forkerte mennesker, fordi jeg altid har været "offertypen" jeg har dog 1 rigtig god veninde, som bestemt også giver mig en mase igen...hun har dog givet udtryk for, at hun har medfølelse overfor mig, men at hun skal holde jul sammen med familien...fair nok..

ja, du har så ret ensom mor
jeg arbejder virkeligt hårdt for ikke at give så meget af mig selv, men derfor giver de andre ikke noget af sig - jeg bliver faktisk endda bebrejdet for ind imellem ikke at gøre nok for dem... uha, det er så kvælende.

En sød måde at skrive de 2 linjer på... Ja, jeg vil prøve at skabe hygge omkring børnene, der findes jo så mange gode bageopskrifter[:D]

Jeg kan varmt anbefale... Malou*
at holde jul på Christiania.

Jeg fejrede selv jul derinde for mange år siden. Det er alle typer mennesker, der kommer der... enlige, familier - whatever.

Det var en jul, jeg aldrig glemmer... og vil bestemt ikke udelukke at tage derind igen, hvis jeg trænger til en anderledes jul ;-)

ja, jeg vil gerne ensom mor
have, at folk tog hånd om mig - bare engang imellem.... De mennesker jeg omgåes har jo alle en betydning for mig på en aller anden måde, men min skuffethed gør efterhånden at de betyder knap så meget for mig mere - min tanke var egentlig at invitere ale dem, men ved nærmere eftertanke nej, hvorfor skal jeg gøre det, når de ikke gør noget for mig, så har jeg ikke lyst til at være sammen med dem og endnu engang gøre noget godt for dem...

Hvor godt sagt, det er ikke prisen på gaver det kommer an på, men at kunne glæde andre med taknemmelighed hos kirkens korshær - det var da bestemt en mulighed,for jeg får så lidt af af de folk omkring mig- ingen taknemmelighed der overhovedet og selvom jeg savner at folk ville gøre noget for mig og ikke omvendt, så ville jeg dog kunne glædes over den taknemmelighed jeg ville få ved at udrette noget hos kirkens korshær og mine børn ville få en anden jul og komme til at tænke på noget andet, at der faktisk findes folk, der har det endnu værre end os...

jeg bor desværre ensom mor
i den anden ende af landet, end christania og så er jeg også det mennesker, der ikke bare kommer brasende i folks hjem, når jeg ikke kender nogen på christanie, selvom de kan være nok så gæstfrie..

Men ellers en udemærket ide[:)]

Blot til orientering... Malou*
evt. til andre, hvis de skulle være interesserede :-)

Julearrangementet foregår i en stor hal. Jeg kommer ellers aldrig på Christiania, så jeg kendte heller ikke nogen der - andre end min bror, som jeg havde med :-)

Kender det anden mor
Det er rigtig træls at føle sig ensom, ja, jeg kender det alt for godt.

Det er svært at finde venskaber med andre børnefamilier synes jeg. Det er ret deprimerende for alle har så travlt med de venner og familie de har i forvejen.
Ser ikke familien så meget, dels bor de langt væk og dels giver de mig så mange bekymringer at jeg egentlig har det bedst med ikke at bo tæt på dem.
Hvor i landet bor du egentlig?

Julemiddag Enlig mor2
Hej
Jeg kan godt forstå at du savner nogen at være sammen med juleaften, også for dine børns skyld.

Jeg kan ikke ikke henvise til et bestemt sted, men da jeg var barn, arbejdede mine forældre på et hotel, som plejede at holde juleaften for enlige og andre, som enten ikke havde familie eller ønskede at fejre juleaften på en alternativ måde. Ligesom nogle rejser sydpå i julen. Mine søskende og jeg fejrede altid jul sammen med disse gæster på hotellet den 24. december (den 23. havde vi vores egen juleaften hjemme), og det var rigtig hyggeligt.
Jeg ved ikke hvor gamle dine børn er, men hvis du melder jer til sådan et arrangement, og viser, at du glæder dig til det, så vil dine børn også finde det hyggeligt og en dejlig måde at fejre jul på. Ved en sådan arrangement er det ikke dig, der står for dethele og giver og giver, og det er heller ikke nogen, som giver dig almisser, som du ikke vil have.
Det vigtigste for dine børn, er hvordan du har det med det, så det gælder om at finde en måde at fejre juleaften på, som du også glæder dig til.

Nogle af mine egne tydeligste juleminder fra min egen barndom er f.eks. fra dengang, vi fik røde pølser, fordi min mor var på arbejde juleaften og min far kunne ikke lave mad. Men jeg husker det overhovedet ikke som noget træls, men bare som sjovt og anderledes.

Du kunne måske også finde nogle ligestillede, og lave en slags sammenskudsgilde-juleaften i et forsamlingshus eller lignende, hvor alle deltagere skal yde noget for at alle skal have en god aften: mad, oppyntning, gaver, underholdning m.m. På den måde er det ikke i dit private hjem, hvor du skal trække hele læsset.
Håber du finder en god løsning. Glædelig jul!

ensom mor anonym
Du behøver da ikke arbejde på ikke at give af dig selv det er da en super skøn egenskab du har, men du er nød til at lægge den til side bare engang imellem. De mennesker du har omkring dig som bare bliver ved med at kræve og som bebrejder dig når de ikke lige får noget i 2 min de skal da bare på afstand af dig, så finder både du og de ud af om i overhovedet har noget der binder jer sammen. Prøv i stedet om ikke du kan finde nogen mennesker som er i stand til at give igen det er svært men, hvis du engang i mellem holder igen med at være den givende når du er ude blandt nye mennesker, så kan du mærke hvem de er og hvor de er.

Du skal nok finde dem de er derude du skal bare lige lære at finde dem blandt alle de andre.[;)]

en god måde ensom mor
den med at jeg ude blandt nye mennesker skal holde igen med at give noget af mig, og så se, om der er nogen, der giver mig....

Jeg har faktisk lært nogle nye mennesker at kende på det sidste, alle er blevet fjernere bekendte, men der var en, som jeg synes gav noget af sig selv, men det var kun i starten, nu vil han have en masse igen og helst på hans primiasser....
Jeg synes det er blevet en svær balancegang med at give og modtage, vægtskålen behøver ikke stå lige hele tiden, men den skal ikke vippe for meget til den ene side hele tiden...

christaniakonceptet ensom mor
lyder ellers meget hyggeligt, men igen, alt for lang en rejse[;)]

nemlig, jeg er fast ensom mor
besluttet på, at det IKKE skal være i mit hjem folk kommer, for jeg vil også kunne nyde juleaften sammen med mine børn og rigtigt nok som du skriver, så handler det om, at jeg glæder mig til måden at fejre jul på,med mine børn, for det smitter af på børnenes humør.

jeg vil prøve at undersøge, hvad der findes af muligheder i mit nærområde og så derfra tage en beslutning sammen med børnene - det bliver faktisk lidt spændende at se, hvad vi finder ud af- men anderledes bliver det da.

jeg bor i det ensom mor
sønderjydske, hvor bor du henne, for måske vi kunne finde andre, der også kunne være interesserede. At lave et sammenskudsgilde, som en anden skriver, så skal vi alle give og tage imod...og børnene kan lege sammen[:D]

Juleaften Anonym
Hej Ensom mor..
Har et tilbud til dig, dine børn og ja alle andre der måtte være interesseret..
Igen i år holder jeg og min mand jule for alle der synes at julen er blevet væk eller som ikk har et sted at holde den ..Eller nogen at hole den med... Og det er jul efter gammeldags maner og med alt hvad der tilhøre.
Det er en dag og aften som er gratis for alle deltagere så har det interesse så giv lyd på min mail: piapus67@hotmail.com. Håber at høre fra dig/jer