Synet.. er optikere fuskere?

Synet.. er optikere fuskere? Øjet
Hvordan ved man om øjnene blir ordenligt tjekket hos en optiker?.. kan huske der engang var et forbruger program, hvor en testperson blev tjekket af forskellige optikere, og resultatet var skræmmende forskelligt......... Er det øjenlægen man skal ty til for at være sikker på hvilken styrke briller og linser man skal ha, eller hvad?...
Hvad gør i derude,... har i oplevet at blive målt forkert?... [:)]

De er mindst lige så... m47
...meget fuskere som bank"rådgivere" og brugtbilsforhandlere! [:D]

De ligger moralsk i præcis samme gruppe, hvoraf brugtbilforhandleren nok er den mest seriøse af dem!

Optikeren skal sælge glas og briller, det gør han ikke ved at "måle sig frem til" at du ikke har behov for briller! Pudsigt nok finder han altid ud af, at dit syn tilfældigvis har brug for netop de briller han - lige så tilfældigvis - gerne vil sælge! [;)]

Så er du i tvivl om dit syn - få det chekket hos øjenlægen!
Ligesom du vel checker en evt. brugt bil hos f.eks. FDM - og ikke hos forhandleren selv? [:O]


M47

Du skal ALTID EyeQ
have din styrke målt hos en øjenlæge! Han er den eneste der kan gøre det helt præcist.

brilleglas anonym
Det vil jeg nu ikke sige. Jeg har levet så længe, at jeg har prøvet mange forskellige. De værste til at bedømme, hvilken styrke brilleglasset skal have er ØJENLÆGEN.
Til gengæld har jeg tillid til øjenlægen med hensyn til sygdom i øjnene. Det kan en optiker ikke klare
Er det kun brilleglas ville jeg absolut vælge en optiker, som jeg har tillid til. Jeg henvendte mig hos flere før jeg valgte en, som jeg kan stole på.
Man skal give sig tid til at være sikker på, man ser som man skal. Optikeren har også et stel, som han/hun kan sætte glas ned i, så man kan se om det man har valgt har den rigtige styrke. Vil optikeren ikke det er det den forkerte man har valgt.
Når først man bliver ældre er det endnu vanskeligere. Så skal øjnene have tid til at indstille sig til de forskellige styrker, man prøver. Jeg kan ikke mere bruge deres "maskine", men får sat glas ned i optikerens stel og prøver så på den måde. Det tager mere tid, men vil optikeren ikke, er det den forkerte.
Jeg gider ikke dem, hvor det bare drejer sig om at sælge.
En øjenlæge, som skrev en recept på glas til mig , sagde jeg ikke skulle tænke.
Til min optiker sagde jeg: Jeg stoler ikke på øjenlægen. Han påtog sig ansvaret, men glassene var forkerte. Han holdt ord og lavede dem om.
Som en dame ,jeg så engang, hun smed brillerne på disken , og sagde: Så kan I beholde dem.
Jeg spurgte, hvad det betød. Åh, sagde ekspedienten, hun er bare tosset. Jeg gik. Jeg skulle ikke have købt nogen briller der.
En forretning der kræver pengene forud, kommer jeg heller ikke i. Tænk, hvis noget går galt, så har de krammet på en.
Min bror købte et par. Da han ville hente dem, var det et helt andet stel og forkerte glas. Han sagde, de måtte have forbyttet dem. Men nej, det havde de ikke. Nu finder han sig ikke i noget, så han truede med en advokat. Det har han råd til. Han fik sine penge igen.

Min søn køber i en af den slags forretninger og har altid været tilfreds. Det kommer sikker an på bestyreren.

Man har jo mulighed for at klage, hvis styrken er forkert, men det tager jo tid.
Hvis man føler øjnene hviler og man kan se, passer glassene jo, det kan ingen andre afgøre om de gør.

øjenlægen og ventetid anonym
Vil lige tilføje. Hos øjenlægen er der jo måneders ventetid. Hvad gør man , hvis man har hovedpine, fordi glassene ikke passer. Næ, den slags går man til optikeren med. Man kan jo ikke vente i måneder og så alligevel risikere at få den forkerte styrke. [:)]
Øjenlægen har heller ikke tid til den slags, han/hun har travlt med at ordne sygdommene i øjnene.
Du milde, hvis de også skulle give recept på brilleglas. De skulle jo arbejde i mere end døgndrift. Det tror jeg bestemt, de vil have sig frabedt.

3 optikere - 3 forskellige resultater jankanlar
For flere år siden fik jeg testet mit syn 3 forskellige steder og fik 3 resultater:

1. Den første test blev foretaget af en der var ved at uddanne sig til optiker, og han kom frem til at de briller jeg havde var for stærke og at jeg skulle have svagere glas.

2. Det undrede mig, så jeg tog til min egen optiker og fik ham til at teste. Han kom frem til at jeg skulle have meget stærkere briller :-( Den tanke kunne jeg heller ikke lide, og slet ikke når jeg lige havde fået at vide at jeg skulle have svagere glas.

3. Derfor tog jeg til en tredje optiker og hun kom frem til at de briller jeg havde var fine til mig. Hvis jeg alligevel ville have nye skulle glassene dog justeres en anelse i forhold til de gamle.

Jeg valgte at beholdt mine gamle briller, men skiftede optiker! Sidst nævnte følte jeg at jeg kunne stole på, da hun ikke havde travlt med at sælge mig nye briller. Men jeg syntes at det er ret uhyggelige at jeg i mange år havde haft en optiker, som bare gav mig stærkere og stærkere glas.

Man skal ikke måles hos en øjenlæge. Tarzan123456
ØJenlægen har, under deres uddannelse, kun 3 ugers kursus i at måle hvad din styke er. Dvs at en optiker er langt mere kompetent til at bestemme hvilken styrke der er bedst for dig.

Hvis det er et barn der skal have briller, kan der være en fordel i, at tale med en øjenlæge, da han kan give dig nogle øjendråber, der får ens øjne til at slappe af. En optiker må ikke give en sådanne dråber, og kan derfor have svært ved at måle børn, da de spænder i øjne.

Optiker - Tjekker dit syn med hensyn på briller.

Øjenlæge - resten.

Gid der var en øjenlæge der ville stå frem... Tropådet
80% af alle recepter fra Øjenlægen har en note, hvori der står at de gerne vil have optikeren til at tjekke deres resultat - Optikeren har hel klart bedre og mere fyldestgørende uddanelse i at tage synsprøver.
Dog er der nogle meget skarpe øjenlæger der har helt styr på synsprøverne. Øjenlægerne er mestre i øjensygdomme.
Alle de her test fra journalister, der får taget 3 forskellige synsprøver hos en optiker og bliver tjekket af en øjenlæge er meget misvisende. Måske den skulle vendes om - Aldrig har I set 3 øjenlæger lave test af samme øjenpar. Det kunne være sjovt at se reaktionerne på de resultater.
Desværre er der nogle rådne kar derude i optikbutikerne, som kun vil tjene penge uanset hvilke øjne der kigger på deres synsprøve tavle. Sådan er det vidst i alle erhverv, desværre.
Jeg vil mene at man er i trygge hænder hos optikeren. Er man ikke tilfreds retter de jo fejlen.