Tanker om utroskab

Tanker om utroskab Flemming
Jeg har i et tidligere indlæg ( Utroskab og parforhold) redegjort for mit syn på utroskab.

Jeg mener at man bør opdele utroskab i 3 lag:

1)   Utroskab imod selve parforholdet.
2)   Utroskab imod sin partner.
3)   Utroskab imod sig selv.

Hvis man danner par med en person som man inderst inde ikke elsker er man utro imod sig selv.
Hvis man ikke passer og plejer sit parforhold er man utro imod sit parforhold.
Hvis man laver sidespring og faktisk danner et slags ekstra parallelt parforhold uden partnerens vidende så er man utro imod sin partner.

Det forekommer mig besynderligt at utroskab efter nr. 3 forekommer. Men mange bliver i et parforhold fordi det er praktisk og økonomisk trygt.

Det forekommer mig besynderligt at mange, der er i et parforhold, hvor de ikke er utro imod sig selv ikke gør alt, hvad de kan for ikke at begå utroskab imod parforholdet, nr. 2. Behovet for utroskab imod sin partner ville i givet fald stort set ikke forekomme.

V.h.

Flemming

Det ikke så simpelt endda... F37
Kære Flemming

Din udlægning er ikke helt tosset tror jeg. Men der skal to til at holde utroskab på niveau 1 fra døren. Og selv hvor begge forsøger at gøre deres bedste er jeg i tvivl om, om man (de fleste af os) igennem et langt parforhold kan holde niveau 1 utroskab helt fra døren. Og hermed vil døren være på kritiske tidspunkter være på klem for niveau 2 og i sidste ende 3. Men jeg ville gerne høre fra folk i parforhold på mere end 10-15 år, som mener de ikke på et eller andet tidspunkt har oplevet det du kalder utroskab mod parforholdet. Og specielt hvordan de har undgået det...Dernæst vil jeg gerne høre fra folk der har en mening om hvorfor nogen efter utroskab mod parforholdet også forfalder til niveau 2, og hvorfor andre ikke gør det?