teboller uden smør ?

teboller uden smør ? Kyllings badehat
Hej.

Nogen der kender en god opskrift på teboller, eller noget der hen ad, hvor man ikke skal tilsætte et et halvt mejeri? Evt med olie istedet ??

Skulle det være svært ? dulkis
TEBOLLER 12-15 stk.

4 spsk. solsikkeolie

1 sammenpisket æg

1 1/2 tsk. friskstødt kardemomme

1 dl håndvarmt vand

1 dl kærnemælk

5-10 g gær

2 1/2 spsk. sukker

1/2 spsk. salt

ca. 375 g hvedemel (helst en blanding af (50/50) almindeligt godt hvedemel og italiensk pizzamel type 00)

2-3 håndfulde rosiner

1. Lad smørret få køkkentemperatur. Pisk ægget sammen og stød kardemommen fint.

2. Hæld vand og mælk i en skål. Rør gær, sukker, salt, kardemomme og ægget (gem lidt til pensling) ud i væsken. Tilsæt smør og mel lidt efter lidt. Hold lidt mel tilbage.

3. Skrab dejen ud på en meldrysset bordplade og ælt den længe, til den er glat og smidig. Det sidste mel tilsættes efter behov, men dejen skal helst ikke være mere tør, end at den kun lige akkurat kan slippe fingrene. Til sidst æltes/trykkes rosinerne ind i dejen.

4. Tril dejen til en pølse og skær pølsen ud i 12-15 ens stykker. Form stykkerne til boller, sørg for at ingen rosiner titter ud gennem dejen. Sæt bollerne på en bageplade dækket af en silikonemåtte eller bagepapir. Drys dem med lidt mel og læg et stykke plastic (f.eks. en opsprættet pose) over dem. Stil dem lunt og lad dem hæve, til de har nået dobbelt størrelse. Det tager to-fire timer.


5. Tænd ovnen på 210 grader (over og undervarme). Rør æggeresten med en lille sjat vand og pensl bollerne med blandingen. Sprøjt vand på bollerne en gang eller to undervejs og bag dem i 18-20 min.[:D]

Så er de 50g smør udskiftet med olie. Hvis du heller ikke vil have "et helt mejeri" på bollerne, kan du undlade rosiner og i stedet give dem en klat chokoladeglassur og spise dem hele i stedet for delte.

Smør jetpost
hvad for noget smør??