Tidlig skolestart?

Tidlig skolestart? bozo
Skole skolestart tre-årige?

På skemaet skal der stå fag som dansk og matematik samt rim og remser. Skolen er privat, og børnene er fire år. Næste år får tre-årige tilbudet om at gå i skole.

Forældrene står i kø.

Hvad mener du om tidlig skolestart?

Forskellige modenhedsniveau PhM
Skolen bør møde eleverne på elevernes modenhedsniveau på alle klassetrin, men er ikke i stand til det. Vi må håbe, at de helt små elever (børnehavebørnene) får lov til at være børn når de er på dèt niveau og skoleelever når de er på dèt niveau. Der kan komme mange tabere ud af det, hvis skolerne ikke er i stand til at møde børnene på deres niveau.

det var dælme tidligt! icarus
dete r de da ikke klar til!!

3 år...er der hvor mange børn skal afvænnes fra sutter og ble....

man lære også i børnehaven om natur, en smule regning og bogstaver...men er da begrænset.

Det er alt for tidligt. hannah1
Som tingene er i dag, er der så mange børn i indskolingen, der har svært ved at "begå" sig i skolen med hensyn til parathed. Vi bruger faktisk ofte det meste af undervisningstiden helt ind i 3.kl. på at gøre dem klar til at modtage decideret undervisning.
I det offentlige rum klages ofte over mangel på faglighed, og det er der altså en meget væsentlig årsag til. Og da lærerjobbet efterhånden drejer sig meget lidt om undervisning, men mere og mere om opdragelse, er det ikke så sært, at det ikke er attraktivt at blive/være lærer. Hvis man skal til at være mor/far for så mange børn, gider mange simpelthen ikke. Hvad så med ens egne børn, når man kommer udbrændt hjem? Det vil flere og flere yngre lærere med familie ikke finde sig i, og derfor kan seminarierne ikke få nok studerende.

Nej, tidligere skolestart er ikke interessant i folkeskolen.

Hej, hej ...

Du har ret. hannah1
Men så skal hele skolestrukturen ændres. Bare at indføre det ad bagvejen i den eksisterende skoleform er umulig, og det giver kun frustrationer.

Andre steder i verden..... Lang-Tung-Ting
...er det ikke unormalt at børnene starter så tidligt som i 3-års alderen. I Japan f.eks er det normalt at blive indskolet i den alder. Og se deres forspring foran os? Om det så kan velsignes på alle planer er en anden snak. Så længe den lærdom de skal modtage, sker legende, så tror jeg det er okay.

Men én ting er hamrende nødvendig. Vi bør ikke afslutte deres barndom for tidligt. De skal have lov til at være børn så længe som muligt. Og det kan godt virke en smule vanskeligt hvis de skal lære hele tiden.