Til again,ftg,jalmar ..2

Til again,ftg,jalmar ..2 Jens P.
Til alle de bibelkyndige !

Ja, - undskyld, men min spørgelyst er stor idag !

I bibelen står der: "svigt ikke din egen menighedsforsamling."

Kan man med dette ene skriftssted i hånden påvise at man kun har Guds godkendelse hvis man regelmessigt går i kirke/til møder/bibelstudiegrupper o.s.v. ???

Er det et bibelsk krav at man skal tilhøre en eller anden organiseret trosretning ???

mvh JensP.

Hvor lou
Hvor står det i bibelen, jeg kan ikke genkende disse ord, måske fordi min oversættelse er ældre.
Kan bedre svare når man ser det i sin sammenhæng.

De kristne skal styrke hinanden ftg
og opmuntre hinanden til kærlighed og gode gerninger. Skriftstedet findes i Hebræerbrevet 10:24-25. De kristne er jo et internationalt brodersamfund. Det er derfor det hedder en menighed.
Med venlig hilsen, ftg.

Hej Jens P. jeg vil godt rette din....................... jalmar
...............opfattelse af mig som "Bibel-kyndig", det er jeg langt fra, jeg tager de ord fra Debatterne som jeg kan bruge, dernæst prøver jeg at slå dem op i "Bibelen på nettet"!

http://www.bibelselskabet.dk/danbib/web/bibelen.htm

samt en underbygning fra Google og/eller wikipedia!

Og så til dit spørgsmål, Jeg er ikke troende, derfor mener jeg, at i samme øjeblik men tilknytter sig en bestemt menighed, skal man have en umådelig stærk tro, for ligesom "again", at kunne debattere frit ud fra sin overbevisning.

Efter min mening, er det et tegn enten på fundamentalisme eller på usikkerhed (går næsten ud på et, læs mit indlæg om samme), at man ikke hverken kan eller vil debattere sin tro!


Mange hilsner

jalmar

De kristne skal føre enig tale. ftg
"Nu tilskynder jeg jer, brødre, ved vor Herre Jesu Kristi navn, til at I alle skal føre enig tale, og at der ikke må være splittelser iblandt jer, men at I skal være helt forenede i samme sind og i samme tankegang. (1 Korinther 1:10)

Hvordan skulle de kunne det, hvis ikke de kom sammen?

ok, - jalmar.. Jens P.
..jeg skal nok lade være med at titulere dig som bibelkyndig, - men så i det mindste: en ivrig debatør !
Jeg giver dig ret i, at især again er blændende dygtig til at belyse tingene på en meget seriøs og kyndig måde.Det er altid en fornøjelse at læse hans indlæg.

tilbage til problemet, jeg synes ligesom dig, at så snart man siger: organiseret religion, - så er man omgående begrænset, - ikke af bibelen, - men af diverse tolkninger af skriften.

mvh JensP.

Af en eller anden underlig grund......................... jalmar
................tror jeg ftg mener, at man kun er en religiøs værdig person, hvis man er JV'er!


M.v.h.

J*

1.kor.1:10.. Jens P.
..siger jo ikke noget som helst om hvor meget denne "kommen sammen" skal indbefatte.
Hvis alle skal være enige (uden plads til forskellige meninger), så har vi altså langt igen,
der er hundredevis af nuance-forskelle inden for kristendommen.

mvh JensP.

ja. lol sveland
men jeg trpr næppe, at han vil begynde at snakke det sprog flest taler.
eller dyrke den tro, flest dyrker.
Så hans ord er ret tomme. og er i led med alt det andet dobbelt moral, han har kommet frem med:)
jamen vi går da bestemt ind for religions frihed!!!!!
altså, hos alle andre religioner, ikke vores egen....

Så det er tomme ord, som vi plejer at høre dem:)

Du vælger selv din meninghed. sveland
Du vælger selv din meninghed. og det er gerne der hvor du føler dig bedst til rette. hvis du ikke er åndeligt fanget, i Jehovas vidner. så er du der kun fysisk. men ikke åndeligt, for du tilhøre allerede en anden meninghed. ville jeg sige.

Man tilhøre den meninghed, man har i hjertet:)

Skal? sebl
Altså det skurer i mine ører, at du spørger om man "skal". Der er jo ikke noget man skal.....

Jeg synes jo netop en af de smukke ting ved kristendommen er, at den lærer, at Gud ønsker fællesskab. Gud er selv et fællesskab af Fader, Søn og Helligånd. Og Gud ønsker fællesskab med os ved sin ånd. De kristne kan have fællesskab med hinanden.

At rædike næstekærlighed uden at prædike fællesskab lyder i mine ører hult - som en slags upersonlig teoretisk konstruktion. Den kristne ide er vel netop, at man mødes og glædes ved hinandens tro og vidnesbyrd og derved finder ekstra styrke og glæde ved hverdagen.

Skal man være i en kirke? Det føles naturligt for mig at være i en kirke. Men jeg stødte da engang på en hjemmeside for kristne der havde et internetfællesskab i stdet for at gå i kirke. Om det virker aner jeg ikke, men tanken frister ikke rigtigt mig:-)

Enhed gennem mangfoldighed sebl
Først, tak for roserne:-)

Altså jeg kender godt til de personer der mener, at kristen enhed er det samme som kristen ensretning. Efter min mening har du glemt at læse nogle sider i Bibelen, nemlig de sider der belyser de forskellige "fraktioner" i den første kristne kirke. Nogle var jødekristne (og overholdt de jødiske traditioner), nogle var hedningekristne (og havde eksempelvis ingen problemer med at spise kød ofret til afguderne), og nogle var et sted midt imellem.

Det man skal huske var, at de første menigheder var meget autonome og meget isolerede fra hinanden. Engang imellem formanes det, at man tilhører Kristus og ikke skal gå for højt op i om man føler sig tættest på Kefas, Jakob eller Paulus, men virkeligheden er, at sådan må det jo blive med meget selvstændige menigheder. Især da, når alle anerkendte, at de kristne i Jerusalem var jøder og derfor helt legitimt opførte sig meget anderledes end de andre kristne.

Paulus har et meget godt billede med, at den kristne enhed er at sammenligne med et legeme - vi har forskellige roller, men tilsammen er vi den kirke Gud ønsker. Det sætter jo en naturlig grænse for forskelligheden, men fordrer også, at den enkelte forstår nødvendigheden af, at få skabt en enhed udaf forskelligheden....

Hej again ! Jens P.
Tak for dit svar.
Nej jeg har ikke glemt at læse de sider i bibelen som du hentyder til, jeg er skam meget opmærksom på hvor isoleret de første kristne menigheder i virkeligheden var, og hvor stor grobund der allerede fra starten var for "forskelligheder"

Sagen er at jeg tit debaterer heftigt med mine forældre (som er overbeviste JV-ere), og de slynger tit et eller andet tillært "skriftssteds-statement" ud, som jeg har lid svært ved at svare på, på en tilstrækkelig nuanceret måde.
Derfor søger jeg noget indput, som kan skærpe mig.

Jeg går altså på ingen måde ind for den ensretning som vidnerne praktiserer.

mvh JensP.

Fair nok sebl
Det er fair nok. Hvis du har brug for konkrete input er du velkommen til at spørge. Du kan skrive privat til mig på den fiktive mailaddresse egon65@sol.dk

mvh Stig