tiramisu

tiramisu HEJSA
Hej
Jeg ville blive rigtig glad hvis der var nogen der kunne give mig en opskrift på tiramisu...?

Tiramisu moms
Nu kan du sikkert finde 1000 opskrifter, men denne har jeg selv fudet på nettet - og denne basis opskrift på Tiramisu er bare god *s*

opskriften finder du her:

http://www.italy.dk/mad/tiramisu.htm

Du kan finde en opskrift her noerdk
http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0750012.html

Den ultimative opskrift Muy
Har lavet denne opskrift to gange - har været et hit hver gang. Har dog brugt mørk rom istedet for Masala - for hvor tit vil man bruge det??


Ingredienser
2 bøtter mascarpone
6 æggeblommer (pastuoriserede)
150 g. flor melis
1 tsk. vanillie sukker
1/4 l. piskefløde
3 æggehvider (pastuoriserede) l
Ladyfingers
Stærk kaffe
Marsala likør
Usødet kakao

Fremgangsmåde:
Æggeblommerne piskes med flormelis til æggesnaps. Blandes i mascarponen.
Piskefløden piskes.
Det samme med æggehviderne, til de er stive.
Flødeskum og æggehviderne vendes i mascarponen. Kiksene dyppes i kaffen og lægges i bunden af et firkantet fad.
Likøren dryppes eller forsigtig hældes ud over kiksene.
Så mascaponen og igen kiks og likør og til sidst mascarponen.

Kagen står i køleskab natten over, og inden serveringen sigtes der kakao over det hele.

Piskefløden og æggehviderne gør at den bliver mere let i konsistensen.

Tiramisu jeanet
Basis opskrift på Tiramisu

Ingredienser (ca 8 portioner)
500 g mascarpone
4 æggeblommer
2 tsk vanillesukker
250 g kikse-stænger
1 dl stærk kaffe
3 spsk kaffelikør
3 spsk kakao

Tilberedning
Pisk Mascarponen med æggeblommer og vanillesukker til en lind creme.

Hvis du bruger vanillekvark, tilsæt kun 1 tsk vanillesukker.

Læg halvdelen af kiksestængerne i bunden af et firkantet fad. Stænk stængerne med havldelen af kaffen.
(Du må forsøge dig frem med, hvor meget kaffe, samt eventuelt likør, du vil bruge. Nogle foretrækker helt gennemvædede kiksestænger, andre en "tørrere" udgave af Tiramisu.)

Dæk laget af kikstænger med halvdelen af cremen.

Lav et nyt lag med resten af stængerne, og gentag proceduren med resten af kaffen og cremen.



Lad desserten hvile i køleskab nogle timer, men helst natten over.

Drys kakao-pulver over det hele inden serveringen.


--------------------------------------------------------------------------------

Variationer