To Film - "Bortført fra sekt" & "Bølgen"!

To Film - "Bortført fra sekt" & "Bølgen"! jalmar
´


Dette er to film, henholdsvis om "SEKT-PROBLEMATIKKEN" & "VILDFØRELSENS PROBLEMATIK"!

http://sekter.org/generelt/multimedia.html

1)
...... "BORTFØRT FOR DIN EGEN SKYLD"!
Film fra 1982 om en ung dreng, Danny, som bliver tiltrukket af en sekt, ledet af en karismatisk guru (Peter Fonda). Den unge mand træder ind i bevægelsen og vil ikke forlade den.


2)
...... "BØLGEN"!
Dramatiseret dokumentar om den ægte historie om den historielærer, som udførte et eksperiment med sine elever for at få dem til at forstå mekanismen bag totalitære bevægelser (nynazisme, sekter, m.fl.). Filmen er på engelsk med danske undertekster (varighed: 00:45:32).


Filmene er destribueret af CYRIL MALKA - et-sect-era !


Med venlig hilsen

jalmar

Filmen viser eks-vidne
på mange måder, hvordan nogen mennesker forstår og formår at fange andre i et spind, der er rimelig svært at gennemskue.

Isolationen i Homeland, selvforsynende, kærligheden, verden er dømt til at gå under, mennesker i verden er levende døde osv osv.

En anden ting der er meget karakteristisk for sektvæsen er gentagelserne. Gentagelse på gentagelse er en programmering af hjernen, så de mennesker i spindet, til sidst er fuld ud overbeviste om, at det er sandheden. Gentagelser kan foregå på mange måder. Som her i filmen, men også via bøger, blade og foredrag, som man ser det hos bl.a Jehovas vidner.

De hallucinationer Danny fik under deprogrammeringen, må være den måde man har forsøgt at vise, hvordan sådanne gentagelser er med til at styre menneskers tanker og sind.

En ting mere, der slog ret hårdt at se var, da Danny gik nede ved vandet og bagefter sad i sofaen og kiggede ind i ilden. Den forandring, der var sket med ham. Hvor var den gamle, levende humørfyldte Danny henne? Danny havde fået kendskab til noget i livet, der med et havde gjort ham mere alvorlig. Det sekten her havde gjort ved ham, vil følge ham resten af livet. Det er lidt svært at forklare, men der er noget dybde her, nogen følelsesmæssige dybder, hvis man kigger bag om. Noget jeg mener, man er bedst foruden. Kender det selv.

En ting mere. Er man pårørende til en, der er eller har været i en sekt. Er det så vigtigt at man forsøger at forstå og sætter sig ind i den pågældende sekt. Man ser i filmen at Danny's forældre ikke kan følge Danny overhovedet. Det er ikke en støtte for Danny. Det kunne meget vel, være gået så galt at han havde valgt at gå tilbage til Homeland for altid.

Egentlig er det også tankevækkende det han siger, da deprogrammøren er der for at overtale ham til TV. At der var mange grunde til at han var der. Men at de bare så ham som sindsyg og dem som onde. At han så kærlighed på stedet. Oplevede den. Det tror jeg er væsentligt at huske på, også mht Jehovas vidner, at de menige vidner, er der af mere end en grund. Der er vidner, der trives der. Og fint nok. Jeg tænker bare på alle dem, der tror de trives, tror det er sandheden, ligesom jeg selv engang, men som i virkeligheden ikke inderst inde dybest set, trives. Men de kan ikke se det og forstår ikke at det er den verden de lever i, der gør at de har det dårligt.

En sidste ting, der er ret væsentligt. Ingen måtte føle sig tiltrukket af det modsatte køn. Neal (guruen) ville have kontrol alt også mht det seksuelle. En stærk drift, kan man styre den, kan man stort set styre hele mennesket.

Sådan tror jeg det er indenfor alle sekter. Også hos vidner. De har også artikler og beretninger, hvor de vil bestemme, med helt ind i soveværelset.

Så det er vigtigt at have hele fornuften med, såfremt man føler sig tiltrukket af en sekt. Undersøge alt til bunds. Også hvad kritikerne siger.

Mange hilsner
Manjana