Tolerancens tosser

Tolerancens tosser Pernilleson
Siden Muhammed-krisen, har der i Danmark været en del debat om begrebet tolerance.

Det har ikke givet den store klarhed her i landet. Men tilgengæld delt fløjene i den hjemlige debat.

Det samme er tilfældet i andre europæiske lande.

I Frankrig, er der netop udgivet en bog skrevet af en af Frankrig´s bedst kendte filosoffer, Bernard-Henri Lévy.

Bogens titel er " Left in Dark Times: A Stand Against the New Barbarism."

Ifølge et interview af Nathan Gardels, bragt i Kristeligt Dagblad den 27. oktober, hævder Bernard-Henri Lévy, at "virkelig tolerance begynder først, når man fuldstændig ubøjeligt har besluttet, at ingen diskurs, der søger at fremme had, diskriminering og mord, kan være acceptabel.

Ifølge B-HL, vil ekstrem tolerance blive demokratiernes kirkegård. Herom siger han følgende:

"Når jeg siger sådan, tænker jeg naturligvis på en ekstrem form for tolerance. En, der tilskynder os til at acceptere idéen om, at alle meninger, virkelig alle, uden skelnen eller begrænsninger, fortjener vores respekt.

Hvad så med racistens meninger ? Eller fascistens, voldtægtsmandens eller en hvilken helst persons, som i en eller anden ideologi´s navn opfordrer til massemord eller snigmord på folk, der krænker dem? svarer Bernard-Henri-Lévy og uddyber.

Som fanatisk tolerante mennesker ser det, fortjener alle disse meninger respekt, og i deres øjne forventer fanatikerne selv at blive behandlet jævnbyrdigt og med værdighed.

Det fører til vanvittige situationer som dem vi kan se i Storbritannien, i Holland og i resten af Europa, hvor det, som de personer, der myrdede Theo van Gogh, og de mordere, der tidligere blev sendt ud for at opspore Salman Rushdie, taler om i den lokale moske, bliver acceptabelt.

Tolerance er ikke synonymt med et uindskrænket princip om ytringsfrihed, der etymologisk set ville være adskilt fra ethvert transcendentalt mandat.

At acceptere et sådant adskilt princip ville fratage os mælet, når vi for eksempel står over for de mordere, der forfølger Ayaan Hirsi Ali."

Hvad forstår du?

???? hovmand
hvad er det du ikke forstår?

Er bange for at... gubbi_the_great
Du bruger alt for mange fremmedord til at nogle af de hardcore DF'ere vil deltage i debatten. Hvis du vil have dem ind i debatten skal du have en overskrift såsom: "Muslim skyder killing", eller sådan noget... Du ved noget der lyder som om det kommer fra Ekstra Bladet.

@topic: Jeg tror ikke der er nogen der går ind for ekstrem tolerance. Det at være tolerant overfor intolerance er jo ret paradoksalt.
Jeg vil mene man skal være tolerant overfor de personlige valg personer tager, hvor det ikke skader andre. Dvs. valg af religion mv.

og jeg er hovmand
bange for at du har overset " ..... " desværre er det skrevet på udenlandsk og derefter oversat til Dansk, dvs. at der kan være problemer med den rigtige udmeldelse kontra den oversatte, men ellers har du ret men det kan altså godt lade sig gøre at være tolerent overfor intolerente mennesker, det er du hver eneste dig, der findes intolerente mennesker i din omgangskreds.

men gubbi_the_great
Jeg behøver ikke accepterer intolerance.
F.eks:
Min farmor er inkarneret DF stemmer. Hun er familie, så jeg kan jo ikke udelukke hende fra min omgangskreds, og hvad godt ville det også gøre?
Men jeg kan bekæmpe hendes intolerance hver gang jeg får en lejlighed. Jeg kan debattere argumentere og konstant være på mærkerne for at få hende til at åbne øjnene for at andre er anderledes end os, og at det er ok. Jeg vil indrømme at det i mit tilfælde er et "up-hill-battle", men guderne skal vide at jeg prøver!

Ahaaaaa !. Mjølner.
Er du en ubrugelig arbejdsløs humanistisk akademiker, der har spejle i alle 2 rum på din kvistlejlighed for altid at kunne følge udviklingen i dit forfald ?.

Men dit indlæg kunne jo alligevel ikke indholde andet end en gang munddiare'...... for det trådstarteren har skrevet er jo rigtigt !......... pladderhumanismen bliver socialisternes undergang !...... der findes jo heldigvis flere og flere der tænker selvstændigt, og ikke følger en kvalmende socialistisk facitbog !.

Intolerence !. Mjølner.
Er der vel kun et minimalt mikroskopisk fåtal af de Socialistiske debattører på solen der kan sige at være fri for !.................. det er let at få bevist ved læsning af debatterne.

Tror nok. Mjølner.
Du skulle lytte mere til din bedste !...... hun lyder til at være klogere end dig !.