trådløst net

trådløst net steen19
jeg har et åbent trådløst net i min lejlighed,hvordan kan jeg se om der er andre der bruger det og hvordan kan jeg se deres pc.

Hvorfor jetpost
laver du ikke bare en sikker forbindelse? Er det for at du kan brokke dig over at andre bruger dit net. Det er jo bare at sætte et kodeord på

Routeren Anonym
Har du en router stående?
Den har sikkert et webinterface. Kig i din manual.

På routeren kan du se hvem der har trådløs forbindelse til den, og hvad dereds MAC-adresse er.

Men hvrofor i alverden kører du med et åbent netværk?

Spørgsmål Steen36
Første spørgsmål: HVORFOR har du i h... h... h..... ikke krypteret dit netværk?!? Andre kan misbruge det, og det er DIG der kommer til at stå med ansvaret. Jeg håber naturligvis, at du allerede har krypteret dit netværk nu og forlængst.

Dernæst: På nogle routermodeller kan man logge ud i dem og se, hvilke MAC-adresser og WLAN-ipadresser der er koblet på routeren. Men det er de færreste standardroutere, der har den facilitet og hvis det er en almindelig privat router, så tvivler jeg stærkt på, at du har den mulighed.

Så, navnebror, det er ikke for at komme efter dig: Men kryptér da lige dit trådløse netværk hurtigst muligt!

hej steen19
jeg har ikke nået imod at folk bruger mit netværk,men vil gerne kunne se hvem og hvor mange der gør det.er godt klar over at de bruger min ip til deres netaktivitet men de kan vel ikke se hvad der er på min pc ? og hvad jeg laver på den ? hvis du mener de kan det kan du så ikke give mig et eksempel på hvordan det skulle kunne lade sig gøre ?

mvh steen

Altså.... Anonym
Det kan ikke rigtig svares på uden flere oplysninger.
Hvilket OS kører du?
Har du sat login/password på din profil?
Har du slået fildeling til eller fra?

Så snart to maskiner sidder på samme net, er der også en risiko for at den ene kan få adgang til den anden. Hvor meget kommer an på sikkerheden på maskinen samt dygtigheden hos den anden bruger.

Desuden... Hvis nogen vælger at bruge dit net til til ulovligheder (fx. børneporno eller hacking), så kan det spores tilbage til din router, men du kan ikke vide hvilken pc der har været forbundet på det tidspunkt.

ok så steen19
xp
ingen pw
fra

hvordan skal udefra kommende få adgang til min pc ?