Tropisk aroma

Tropisk aroma Pigen
Fandt denne opskrift herinde på debatten. Mit spørgsmål er så; til selve kagen står der sukker, men til glasuren står der melis. Er det det samme (her i DK er melis jo det samme som sukker), men det er jo en nors/svensk tekst!? Nogen der kan hjælpe?

Bunn:
• 125 gr TineSmør
• 275 gr sukker
• 2 egg hele
• 250 gr hvetemel siktet
• 2 ts bakepulver
• 1 ts malt muskat
• 1 ts malt kanel
• 2½ dl TineMelk
• 3 ss kakaopulver

Glasur:
• 45 gr TineSmør
• 300 gr melis
• 2-3 ss kakaopulver
• 4-5 ss ferdig kaffe

Pynt:
• sjokoladekuler

Slik gjør du:
Rund kakeform, 24 cm i diameter. I stekeovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Bland i sammenvispede egg. Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Rør det i vekselsvis med melken. Sett ca. 1/3 av røren til side. Sikt kakao i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i smurt form. Hell på den lyse og til slutt resten av den mørke røren. Stek kaken. Rør sammen smør, melis, kakao og kaffe. Smør glasuren på kaken. Pynt med sjokoladekuler e.l.

Tilføjelse Pigen
SKAL man bruge kaffe i glasuren? Smager sikkert ikke så godt...Nogen der har prøvet at bage den før?

... akse
det er da sikkert flormelis...

norsk svar nordkvinnen
Ja,- oppskriften er norsk, og det er jo ikke så nemt... Men sukker er alminnelig sukker av den typen man ville ha en skje av i en kopp te. Melis er flormelis av den typen man lager glasur av, altså pudderfint!
Og Tine smør er bare alminnelig smør..