Tror dine børn på julemanden?

Tror dine børn på julemanden? skytten78
Jeg har to børn. Den ældste er 2 1/2 år, og nu begynder julereklamerne at dumpe ind af døren... hun kikker i bladene og siger "se mor, julemand" men ellers er det ikke noget vi har snakket om. Umiddelbart syntes jeg ikke jeg vil sige at julemanden kommer med alle gaverne juleaften, for som barn kan jeg huske jeg selv var småforvirret over at høre mine forældre tale om at "julemanden kommer den 24.dec med gaver hvis du er sød" og samtidigt skulle jeg så i dagene efter fortælle folk og familie hvad jeg fik af mormor, og af onkel, og af kusinen... hmm... lidt forvirret, for de HAVDE jo sagt det var julemanden der kom!!!???

nå, men mit sp. er kort og godt, hvad siger du til ungerne i dec. ?
i år er det ikke så aktuelt for vores vedkommende, men til næste år...vi havde lige besøg af et vennepar idag der spurgte om vores datter kender til julemanden, og jeg måtte svare at jeg faktisk ikke havde taget stilling til hvor stor en rolle han skal have.
Måske er det bare julemanden der kommer med gaverne på pakkekalenderen... og mor/far der kommer med julegaverne..?

hvad siger i?

Mine gør ikke lala
Faktisk så syntes jeg det er synd at fortælle børnene om julemanden, for hvis han ikke kommer, så tror de jo at de ikke har været søde.
Hos os kommer julemanden med gaver til de fattige børn, i f.eks. Afrika, så at alle børn får en gave juleaften.
Det gør dem glade at tro på at ingen svigtes, og jeg undgår at de bliver skuffede over dem selv hvis han ikke kommer her.
Og det nytter jo altså ikke noget at en de kender trækker i julekostumet, den regner de hurtigt ud ;)

er det ikke også lidt forkert? annanym
At fortælle dine børn at julemanden giver de fattige børn i Afrika gaver?.. Det klart at man skal beskytte sine børn, men direkte at bilde dem det ind, synes jeg personligt er forkert.

Jeg har aldrig kunnet bilde mine... dommeren
Børn ind at julemanden findes... Der er alt for mange af dem i butikkerne, så gaverne er fra os...
Men jeg har overbevist dem om at der findes nisser ! Og at vi skal passe godt på dem som er tilbage, for det er vores venner... Det er da en sød lille juleting...

Hos os Juanita
Jeg har fortalt mine at julemanden findes. Der er en masse der klæder sig ud som julemanden ved juletid for sjov, men den RIGTIGE julemand findes altså og bor på Grønland. Det er julemandens nisser der kommer med pakker i julekalenderen og julemanden kommer selv med et par gaver juleaften. Nogle gange ser vi ham slet ikke, så er der nogle der banker på døren, væk er julemanden (han har jo travlt) og der er en gave på dørtrinnet til hver af børnene. De gaver familien giver er altså ikke blandet sammen med dem fra julemanden hos os. Min søn på 6 har stadig ikke regnet det ud, han tror virkelig på at julemanden findes....

tak for jeres svar allesammen.. mortil2
syntes egentlig at den ide´med en pakke på trappestenen er sød ;-)

Da min søster var ca 4 år, var jeg klædt ud som julemand (der er 7 års forskel på os)jeg syntes det var vildt sjovt, og havde i dagevis arbejdet hårdt på at lave det perfekte julemands-vat-skæg, og nissedragten og det hele var klar..
efetr middagen, og dansen om træet, skulle jeg "lige ud og give min hest en julegave "- hvilket min søster jo troede på, og da jeg så havde fået alt udstyret på, sneg jeg mig ud af døren og om til fortrappen, ho ho ho, og er der negle artige børn her... men ak... min søster stak i et vræl, hun blev så bange, at det endte med jeg måtte hurtigt sætte sækken med gaver ohg gå igen...

Da jeg kom tilbage igen som den rigtige storesøster, var min lillesøster dog blevet glad igen , og fortalte med strålende øjne at julemanden havde været her... smil. hun anede ikke uråd, og vi griner lidt af det den dag idag.