Tykke danskere må ikke adoptere

Tykke danskere må ikke adoptere Anonym
En artikel i BT afslører at tykke danskere får afslag på adoption.

Kvinder med et BMI som er højere en 40 og mænd med et BMI som er højere end 38 (BodyMassIndex) vil næsten altid få et afslag på adoption.

Er det ok at give afslag på adoption fordi man er for tyk?

http://www.bt.dk/nyheder/artikel:aid=467986/

Om det er OK susanne.larsen
ved jeg ikke, men hvis det er de BMIer du nævner, så giver det lidt mening :-)

Kvinder der er så overvægtige vil ofte have svært med at blive gravid ad nautrens vej, og de kan heller ikke få assistance til kunstig befrugtning pga vægten (eller retter det helbred der følger med en overvægt i den klasse).

Og det er netop helbredet der spiller ind - også mht adoption. Når man er SÅ overvægtig er der en stor fare for at man ikke lever længe nok til at sikre at barnet er kommet godt i vej.

Jeg kan da godt se at det virker som diskrimination, og jeg kan også godt forstå de der får afslag med henvisning til "overvægt" bliver såret, vrede og føler sig forurettet - men som sagt: det taler ikke til barnets tarv.

Jeg synes tls21
absolut ikke det er i orden! Overvægtige mennesker kan være mindst lige så gode forældre som tynde mennesker!
Det er ikke vægten der afgør om man er en god forælder.
Det grænser sig til racediskrimination, og bare fordi man er overvægtig er ikke lig med at man dør. Min farmor var overvægtig til på den anden side af hendes 60'ende år og hun lever da stadig (bliver 73 næste gang).

Drømmeren

For så vidt Svend35
Enig med dig. Overvægtige kan være akkurat ligeså gode forældre som alle mulige andre, men en kendsgerning man er nødt til at tage i betragtning er, at hvis man er meget overvægtig har man også en stærkt forøget risiko for tidlig sygdom og død.

Når det skal afgøres om man kan adoptere et barn, må man først og fremmest se på barnets tarv, og hvis man skønner der er en stor risiko for at forældrene bliver alvorligt syge eller dør inden barnet bliver voksent, er det naturligvis noget der må indgå i de samlede overvejelser.

Så ikke et ondt ord om overvægtige herfra, blot en konstatering af at de er mere udsatte på deres helbred.

Husk lige på ! Satsemig
At det er børenes tarv der skal fremhæves. Tykke mennsker får ofte alvorlige følgesygdomme som de dør af.
Man er kun en god forældre så længe man er i live.
De børn som skal adopteres skal være så sikrede som bedst muligt, at få forældre med et mbi på det dobbelte af det mormale, er ikke at sikre et barns opvækst.
De kan også blive udsat for mobning.
Det er ikke en menneskeret at bliv forældre.

Hvis de så inderligt ønsker sig børn Anonym
Så bevis det,det kan beviset ved at tabe sig i sagens gode tjeneste og drøm om børn.
De tykke lever ikke så længe og bliver meget ofte tidligt syge og dør.

Altså - nu er FerskenQ
"tykke mennesker" jo altså et vidt begreb, for nogle synes jo mennesker er tykke hvis de blot vejer nogle få kg for meget, andre synes man skal op over 100 kg for at være for tyk. Men nej jeg synes ikke det er i orden at "tykke" ikke kan adoptere. Når jeg tænker på, hvad "hvem" vi ellers accepterer får børn og hvordan de behandles. Jeg synes vi skal prøve at sørge for de børn som bliver født af narkomaner, alkoholikere og af mennesker som ikke engang kan tage vare på sig selv (folk med psykiske lidelser folk født det vi kalder tilbagestående). Hvad der ikke er af børn som er forsømte p.gr.a. disse forhold er vist ikek så få, desværre. Og så hyles der op om, at "tykke" ikke må adoptere, at hvis man blot er lidt oppe i årene (ikke fyldt 40), så kan man ikke adoptere! Børn af misbrugere/dårligt fungerende kan da heller ikke være sikre på beholder deres forældre.

Jeg synes det er diskrimination så det batter, og FØJ siger jeg bare!! Der findes så mange kærlige stabile mennesker som gerne vil tage sig af et eller to børn, men fordi de vejer lidt eller måske noget for meget kan de ikke. Fordi de er lidt "gamle" kan de ikke adoptere. Om jeg fatter det. Skidt med at forældre med biologiske børn mishandler deres børn fysisk el. psykisk - det gør ikke noget, men at en kraftig person ikke kan adoptere - ja, jeg forstår det ikke!!!

ikke helt enig anonym
Det er muligt, at overvægtige til dels har mulighed for at blive hurtigere syge af livstilssygdomme. Men hvem kan f.eks garantere at personer med et bmi på omkring de 26 ikke dør i trafikken eller på anden vis, når deres adoptiv barn er for lille til at klare sig selv? Ingen af os ved, hvornår vores lys brænder ud. og alt i alt: har de adopterede børn det ikke bedre hos en med bmi 35-40, end i en lille hytte uden tag over hovedet, manglende mad og uddannelse? Skal rygere så også have lov at adoptere, da de selv vælger at udsætte deres helbred for fare?

Hvad med de FerskenQ
misbrugere der får børn?? Er det til barnets tarv at de får børn, når de alligevel ikke kan passe dem og føder børnene som narkomaner eller alkoholikere?? Ja, jeg spørger bare! Kan de være sikre på at have forældre hele deres opvækst?

Rygere Sisseli
Hvad med rygere, der udsættes barnet også for passiv rygning, jeg synes det er ok der er en regulering så de der gerne vil adoptere kan tilpasse deres livsstil så barnet får et så godt liv som muligt, men vejledning frem for afvisning er vejen frem, der går jo alligevel mere end et år fra man bliver godkendt til man får barnet, hvis man bliver godkendt på betingelse af man får bragt sit BMI ned under 30 inden barnet ankommer og får vejledning af en diatist, kan det nå at gøre den overvægtige familie til endnu bedre adoptionsfamilie, de har så sammen haft mulighed for at vise at de virkelig er i stand til at yde en indsats for deres barn, allerede inden barnet kommer.
Lad det samme gælde for rygere...

adoptiv mor anonym
Som adoptiv mor til en søn som nu er på 12 år, vil jeg bare tilføje, at mange adoptive forældre synes at det er "bare" at få et barn. Jeg vil sige at hvis jeg var overvægtig og fik lige netop det barn jeg nu har ville jeg aldrig nogenside kunne have klaret mig rent fysisk! Tykke mennesker har da ret til at drømme som alle andre og lige netop fordi de er "kun" tykke kan de da godt gøre noget for det. Vi som en stor familie med mange andre børn (vi adopterede vor son i USA) skulle omlægge HELE vores familie stuktur fordi vi fik det barn. Som alle sagde var sundt or rask. MEN....alle vores normer, madvaner, ja YOU NAME IT, alt skulle vi lave om for det barn. Det er en kæmpe opgave at blive forældre. HVis ikke vi som forældre var fysiske stærke vil vi aldrig kunne havde klaret det psykisk. Sådan er livet. I dag er han et dejligt velfungerende barn. MEN sikke en kamp. Overvej nøje hvad i drømmer om! Det er et privilegium at blive forælder. MEN IKKE EN RET!

Hmm og hvis britzen
adoptivforældrene begynder at ryge 5 år efter de har fået barnet, så skal det tvangsanbringes, ik -

guller

Kun afslag til overvægtige??? maisy
Bliver lige nød til, at stille et modspørgsmål?
Er det ok at diabetikkere bliver afvist som adoptanter såvel som overvægtige?
Mener helt ærligt,at langt de fleste uanset størrelse og evt. andre skavanker er lige så gode forældre som slanke.

Hmm Lumba
Det er lige så god en argumentation som at homo'er ikke må adoptere...

BMI over 40 britzen
Som en anden skriver herinde, svarer til en vægt på godt 125 kg -

Det mener jeg er overvægt det er helbredsmæssig farligt, der er mange gener forbundet med en så stor overvægt, samt varsel om en al for tidlig død, så selvom jeg ikke bryder mig om at diskriminerer overvægtige eller andre, så vil jeg mene at det er ok at sætte den grænse for adoption -

En person med uhelbredelig sygdom, hvor risikoen også er en for tidlig død (iflg statistikkerne) ville heller ikke få tilladelsen til adoption -

Så ja jeg finder det ok -

Selvom man ikke kan forudsige eller garderere sig omkring adoptivforældrenes levealder, så er der nød til at være nogle retningslinier -

En gammel veninde og hendes mand fik afslag på adoption pga mandens nedsatte hørelse på det ene øre, det finder jeg totalt latterligt -

guller

Hvordan vil du bevise det? Svend35
Med mindre folk selv gør opmærksom på at de ryger kan det jo være lidt svært at vide det, og hvis de ved at de skader deres sag kunne jeg da godt forestille mig at mange ville tilbageholde den oplysning.

Det er straks meget nemmere at konstatere om folk er meget overvægtige - det kan man jo gøre rent visuelt.

Homoer har selv fravalgt Ecolab unplogged
Homoer har selv fravalgt at få børn på naturlig måde

Det er da noget VRØVL susanne.larsen
man vælger ikke sin seksuelle orientering, mere end man vælger sin øjn-farve.

Det der var da nok noget af det mest eklatante sludder og vrøvl jeg længe har set på skrift.

Det tyder på en indsnævret menneskesyn og det gør mig tung i sindet og hjertet.

Hvad siger du??? Ecolab unplogged
Bøsser kan levere sæd til en rugemor. Hvad har deres trang til børn med mine skattekroner at gøre?
Lesbiske kan få noget sæd ude "i byen", hvad har deres trang til børn med mine skattekroner at gøre?

Når de orienterer sig seksuelt til det samme køn, umuliggør de jo selv forplantningen?

Det må de rode med selv. Det er ikke en samfundsopgave!

Børn er ikke en menneskeret.

Man kan vende det om og sige komododragon
at det ikke er forbudt for dem at tabe sig. Det er heller ikke umuligt, men det kræver motivation og en hård indsats.

Taber de sig og får barnet har de jo opnået to sejre i deres liv.

Jeg kan sådan set godt forstå argumentet for at man giver disse afslag. Hvis man er så tyk er man jo immervæk stærkt fysisk hæmmet og man er i højrisikogruppen for at udvikle en lang række lidelser der hæmmer en yderlige eller endda tager livet af en i utide.

fravalgt odensevej1
er da vist ikke det rigtige ord!!!!!!!!

Børn er ikke en menneske ret susanne.larsen
det er sandt, og det er sandt at bøsser og lesbiske kan finde udveje hvis de vil, men de har bestemt ikke selv valgt deres seksueller orientering.

De kan tilgengæld sagtens lever et godt, kærligt og trygt miljø for et barn at vokse op i, og da dét må være i barnets tarv, kan jeg ikke se at de ikke skulle kunne adoptere på lige fod med hetroseksuelle par med fertilitets problemer.

JA! Man O Man
JA!

Ikke helt enig Svend35
Indledningsvis vil jeg gerne understrege at folk ikke bliver dårligere mennesker af at være homoseksuelle.

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg, mener jeg imidlertid at barnet tarv er det vigtigste i en adoptionssag, og en opvækst med manglende stimuli fra det ene køn er ikke optimalt - det har adskillige undersøgelser peget på. Desuden kan jeg godt frygte at det, i nogle tilfælde, vil hæmme barnets sociale omgang med andre børn også fordi to forældre af samme køn lettere gør dem til et potientielt offer for mobning.

Så min holdning er, at såfremt der er to par (hhv. et hetero- og et homoseksuelt), der søger adoption og de i øvrigt er lige kvalificerede, skal der heteroseksuelle par til enhver tid ha' førsteprioritet.

det ER okay endnu en adoptiv mor
Det er okay at meget overvægtige personer ikke kan adoptere. Der er også andre sygdomme der gør at man ikke kan adoptere. Man ser nemlig altid tingene fra barnets side. Børnene har allerede været ude for et alvorligt svigt, nemlig at blive afleveret på børnehjem. Noget af det vigtige i en adoptionsproces er at sikre at barnet ikke endnu engang mister sin far og mor(altså adoptivforældrene). Derfor ser man på risici for om adoptivforældre, bl.a. pga. overvægt har stor/større risiko for at dø før barnet er fyldt 18 år.
Ja, det er hårdt for de personer der bliver valgt fra pga. sygdom og fedme. Men jeg finder det rigtigt at man tager hensyn til barnet som nr. 1

Hilsen en glad mor

Nu er livet FerskenQ
jo til dels hvad man gør det til, og for nogle indebærer det måske flere problemer at adoptere end det gør for andre. Hvis et menneske vejer fx 150 kg, har fysiske og psykiske problemer, mener jeg ikke at der er grund til at tillade adoption, men det mener jeg så sandelig heller ikke der er hvis en person vejer fx. 55 kg og har fysiske og psykiske problemer. Men hvis personerne er harmoniske og er velfungerende, kan jeg ikke se noget problem i at både tykke og tynde kan adoptere. Om det er nemt eller svært er jo ikke det det går på men om det skal være tilladt tykke at adoptere af hensyn til børnenes tarv. Der er så meget andet vi tillader uden at tænke på børnenes tarv. Men ellers forstår jeg nok ikke helt dit indlæg.

det er let iampersson
rygere lugter !

du modsiger iampersson
faktisk dig selv. Det er jo netop for at børn der bliver bortadopterede ikke skal udsættes for endnu flere traumer at man har så hårde krav til potentielle adoptivforældre. Børn skulle jo helst ikke udsættes for dårligdom 2 gange.

Stimuli fra begge køn er vigtigt susanne.larsen
- og så er det lige før jeg vil påstå at børn med bøsse forældre får nemmer med den side af sagen en børn af lesbiske :-)

Daginstitutionerne bestå jo med et overvældende flertal af kvinder... hvad så med de drengebørn der opvokser hos enlige mødre og udelukkende i kontakt med modrens veninder, søstre osv.? Ikke alle fædre udviser lige stor interesse for deres børn.

lille mig lil me
HAHAHAHAHAHAHA hvor er det fryd

??????? Mini Musen Enok
Du er værre end en snotklat

Nu er der jo ingen Mig selv
der bliver godkendt til adoption, hvis de kun har en lille hytte og knap kan give barnet tag over hovedet. Nej der er mange kriterier der skal være opfyldt, og det er altså ikke kun overvægtige der sorteres fra.

Super motionister Anonym
Hvad med dem som dyrker sport på overdrevet plan - mange af dem segner om med en blodprop. Hvad med karrierfolkene, som nærmest aldrig er hjemme. Som bliver syge af stress - nogle dør faktisk af det.

I bund og grund burde dem som har et ønske om at få børn, have de børn de gerne vil have. En alm. supermor med bække ben i næsen kan blive kørt ned af en spritbilist imorgen. Hvor skal grænsen sættes for barnets tarv

nej bygbaad
nej

Det er rigtigt Svend35
"Daginstitutionerne bestå jo med et overvældende flertal af kvinder... hvad så med de drengebørn der opvokser hos enlige mødre og udelukkende i kontakt med modrens veninder, søstre osv.? Ikke alle fædre udviser lige stor interesse for deres børn."

Det har du helt ret i, og jeg synes også det er et problem at så mange børn herhjemme vokser op med kun den ene af forældrene, som oftest moderen, og det gælder både drenge og piger - men det er jo svært at lovgive sig ud af at folk går fra hinanden.

Det bliver selvfølgelig heller ikke bedre af, at mange forældre, der går fra hinanden, har et ofte anstrengt hvis ikke ligefrem hadefuldt forhold til hinanden.

At der er så få mandlige pædagoger er en anden problemstilling, som jeg mener man i medierne har været med til at eskallere yderligere ved, i nogle situationer, at oppuste en hysterisk stemning omkring pædofili.

Hvad nu hvis Svend35
Man kommer fra et sted - et kontor, en cafe eller en banegård, hvor der har været rygere og røgen sidder i tøjet, og hvor meget skal man lugte af røg før man ikke kan blive godkendt?

Tanken er meget sjov, men næppe anvendelig i praksis.

Nej til adoption pingvinspasser
Jeg synes ikke folk med spiseforstyrrelser (overspisning) skal have lov til at adoptere, da jeg mener der er en risiko, for at det kan give barnet et forkvaklet syn på mad, og dermed give barnet tilsvarende problemer.

Yes susanne.larsen
enig (man glemmer tilsynladende at kvinder også kan begå overgreb på børn).

Man kan ikke gøre andet end det beste man kan for ens børn og så ikke lukke øjnene for at der findes børn der skal vokse op under alt andet end optimale betingelser.

Ja det er i orden Connie
Hejsa!!
Mange gange har overvægtige mennesker en meget forkert livstil og levevis, de lever meget usundt og spiser enorme mænder af mad, og mange af dem lider af bulimi...Så nej overvægtige bør ikke have lov til at adopterer, da de føre den dårlige livsstil videre til deres bøørn, og giver børnene et ulykkeligt liv fra starten af, samt dårlige levevilkår...

Ja, jeg synes det er ok.. Anonym
Hvis det samme gælder med rygere og sådan noget.. Det giver vel lidt motivation både for de fede og rygerne..

Har du fået afslag? Ecolab unplogged
Nu startede debatten jo med de tykke som opjektet for debatten:"Er det ok at give afslag på adoption fordi man er for tyk?"

Rygerne kan vi tage i en anden diskussion?

Det er jo så det, vi prøver at give bud på! Er det dig, der har skrevet hovedindlægget?....og kan du ikke lide svarene??

Øh.. Uha dada Anonym
Jeg skriver lige præcis hvad jeg har lyst til..

Jeg prøvede ikke at starte en anden diskussion op omkring rygere, men jeg giver min mening..

Jeg har ikke skrevet hovedindlægget nej..

Jeg tror du skulle slappe lidt af lille ven..

ikke skarp i spyttet Ecolab unplogged
Kære Anonym

Når du siger, det ikke er dig, der har skrevet hovedindlægget, tager jeg dit ord for pålydende.

Jeg synes blot debatten tager den samme kedelige drejning som så ofte før, nemlig væk fra det oprindelige emne. Det kan også ofte være svært at skelne mellem debattørerne, hvis de kalder sig det samme! Deraf mit spørgsmål til dig! Det kunne jo godt være dig, der havde skrevet hovedindlægget og havde en skjult agenda med det?

Selvfølgelig kan du da give din mening som alle andre.
Alle der overholder debatreglerne har lov til at ”ytre” sig og der står netop ikke, at man skal holde sig stringent til emnet!

Der står dog, at man skal ”undgå verbale overgreb på grupper eller personer”, så din hånlige bemærkning med mig som ”din lille ven”, springer jeg over! Dig vil jeg ikke spilde mere tid på, du er ikke skarp nok i spyttet.
Kan du have en god dag.

Særbehandling Anonym
Det er jo særbehandling at kvinder må have et BMI på 40 og mænd kun må have et på 38!

Jamen, kvinder har naturligt et højere BMI! Ja, det er korrekt, men hvis kvinder vil have ligestilling på områder hvor deres fysik er grunden til at der ikke er ligestilling, må de vel også ofre sig når situationen er modsat!!!

nej da! lea-bo
Hvad de starter med 5 år efter, er næppe til at konrtolere. Ligesom man heller ikk kan vide om de begynder at tage på, når de har fået adoptivbarnet. Men man kan og skal sørge for, at de forældre der får lov at adoptere et barn, ligger vægt på barnets tarv. Og du kan vel næppe mene, at det er barnets tarv, at man fylder det med kræftfremkalende stoffer, hvilket rygere der ryger i hjemmet gør. Så hellere gi' en overvægtig barnet end en ryger, rygere gør det nemlig med vilje, med fuldt overlæg, uden hensyntagen til barnet.

nej selvølgelig... fusca
nej selvfølgelig er det da ikke iorden ! man kan sku da ikke dømme deres evner som forældre udfra deres vægt . tykke mennesker kan da være lige så gode forældre som tynde .

Forsikringsselskabet" Det gode Liv" Ecolab unplogged
Fede mennesker er ikke "lige så gode liv" som normalvægtige. Det er bare et faktum og ikke nogle samfundet skal donere børn til. Når de har tabt sig, kan de komme ind på lige fod med andre aktivt søgende adoptanter.

nej nej nej øffe
Ja undskyld mig! du skriver tykke KAN værer ligeså gode forældre,sikke noget højrøvet fis at skrive, de ER lige så gode forældre.

Forældreevne Ecolab unplogged
Nu er det jo ikke forældreevnen, der er til debat!!!

ER du sikker???? øffe
det virker lidt som om at,ordet tyk og følgesygdomme i virkligheden,dækker over at du/I mener at tykke mennesker,er uegnede til at tag vare på et barn,når de tydeligvis ikke er istand til at tag vare på sig selv og holde sig slanke=sunde. jeg kender tilfældigvis en Meget tyk dame på 102 og hun har altid været tyk.

ENDELIG NOGET FORNUFT! God of Vengance and Irony
Jamen hvilken fryd at hører dette spørgsmål i offentlig debat!

Selvfølgelig skal fede mennesker ikke have lov til at adoptere. Ej heller noget andet!

Hele verden skal regeres af folk med idealvægt der er blonde, muskuløse, høj-intelligente og ikke mindst skal de være tyskere.

Vi vil have en zero-tolerance politik på alt!
Om det så er dialekt, tøjsmag eller skostørrelse. Alt skal være ens, og alt skal være idealt. Aldrig mere skal vi hører lydene fra frie tanker, debatter, eller nogen andre holdninger end de, predefinerede, ideelle tanker. Verden vil genfødes med en skønhed, der for første gang, aldrig vil blegne.
Snart vil vi kunne nyde frugten af vores anstrengelser, og beskue den uendelige strøm af vores monotone skønhed.

Endelig vil vi kunne elske vores næste, for vores næste er os selv!

tak øffe
det var lige det jeg ville frem til,hvornår blev de tynde gjort til super mennesker????

NEJ Frøken Berg
Nej jeg synes ikke det er ok at man giver afslag på adoption fordi man er for tyk, skulle tykke forældre ikke også være gode nok, jeg kan forstå hvis de er syge på grund af de er for tykke, men hvis de ellers er sunde og raske synes jeg godt at tykke mennesker skal have lov til at adoptere

Hilsen Frøken Berg

nemlig! øffe
endelig en der har fattet at ikke alle tykke er er syge og hæmmet at deres overvægt,men lever et godt og ofte aktivt liv,der er faktisk andre aktiviteter end sport.

misforståelse anonym
så vidt jeg er orienteret, er det ikke samfundet der betaler for børnene. det er de kommende forældre der selv betaler for prøver, papirer, transport og samtaler. så det er ikke en udgift som du som skatteborger, skal lægge penge i... Hvad ville der gå af dig, hvis et "større" par får lov at adoptere, foruden det faktum, at barnet får muligheden for et bedre liv.

Går ud fra du er mand.... Anonym
Hvad ville du sige til at "skulle ud i byen" og være sammen med en mand. Synes du det ville være sjovt. Lesbiske gider sgu da ikke være sammen med mænd. Tror porno har påvirket dit forhold til virkeligheden.

HVAD??? Prinse Mia Maja
der er da mega snyd for dem jeg er kun 14 år, men det synes jeg ikke kan være rigtig.

Fedme = Ingen børn Rødovre borgeren
Det hænger meget sammen, fedme og sygdom.. Selvom de måske er sunde og raske på tidspunktet de ønsker at adoptere, er deres helbred i den grad i større fare for at få flere sygdomme pga. fedmen! Derudover er der jo også den overvejelse, at hvis de "fede" ikke er i stand til at passe på deres egen krop, og behandle kroppen ordenligt hvordan skal de så kunne sørge for et barns sunde opvækst??

Der er selvfølgelig den tusinddel af de overvægtige som er overvægtige pga. en arvelig sygdom og ikke pga. hvorvidt de er istand til at passe på sin egen krop, og her ville dette selvfølgelig gå udover mennesker som helt sikkert sagtens kunne sørge for en sund opvækst for et barn og det er sørgeligt!
Siger ikke at vi skal ha' "Perfekt menneske" hvor man er super topmodel slank, men hvis man ikke engang er istand til at behandle sin egen krop sundt skal man heller ikke forvente at samfundet tror man kan levere en stabil sund opvækst for et barn!

Nej til overvægtige!! mortilspirrevip
Det er altså meget tyndt statistisk materiale at nævne sin farmor - faktum er, at det ER en kæmpemæssig sundhedsmæssig risiko, at være svært overvægtig (hvilket man er med en BMI på 38 eller derover).
Det er ikke diskrimation af gamle eller fede, når man beslutter, at de ikke skal adoptere, det er en beslutning baseret på tørre facts. Rent statistisk vil en for stor del af dem ikke blive gamle - og de vil blive syge før tid (type 2 diabetes, blodpropper i hjertet etc).
Derudover er det faktisk sådan at man med sin overvægt ofte mister evnen til at reproducere sig - derfor kan man i nogle tilfælde også anbefale vægttab, til kvinder, der har svært ved at blive gravide (og er svært overvægtige).
Måske er det naturens måde at sige, at det IKKE er hensigtsmæssigt at man får børn. Ligesom man mister evnen til at få børn, når man bliver ældre. (og ja, jeg ved godt, at de fleste der adopterer fra naturens side heller ikke kan få børn, men at det stadig er okay, at de adopterer, så argumentet holder nok ikke helt :0)

JA , fordi du kan dø af fedme ullabrandt
BMI over 38 og 40 er da så rigeligt forbundet med pludselig død. Det vil gå ud over adoptivbarnet eller børnene. Narkomaner, alkoholikere og folk med livstruende sygdomme må heller ikke adoptere, så det er fair nok.
VIL man VIRKELIG have et barn, så kunne det jo være, at man blev inspireret til at tabe sig, hvilket vil være en stor hjælp for en selv, samt forbedre ens chancer for adoption betydeligt.
"I DE GODE GAMLE DAGE" fik man også at vide, at vil man operes for en livsstilssygdom, må man først ændre livsstilen, før overlægen gav tilladelse til at blive opereret for den livstilsskavank (sygdom), man har tildraget sig.

bade ja og nej. smukke miig
nej det er ikke okay. det kommer an på om man lever usundt..

HVAD SKER DER?! Helene Der Står Frem!
Du skriver at man bare kan tabe sig hvis man ønsker sig børn?! Det er fuldstændig forkert! Hvad med dem som IKKE kan tabe sig!? dem som er blevet født overvægtige og ikke kan blive mindre? skal de stakkels mennesker leve uden børn og aldrig føre sin familie videre?! Nej det ville være for groft! jeg syntes at folk skal kunne adoptere børn uanset vægten! sådan er det bare! skriv hvis du sys eller mener noget andet?

Født overvægtige??? Ecolab unplogged
Hvem er det, der er født overvægtige???

Har sgi da aldrig hørt om overvægt fra fødslen af ( med mindre det er alvorlige sygdomme)
Den meste overvægt bliver grundlagt i barndommen. Selvfølgelig kan folk godt komme til at lide af stofskiftesygdomme med tiden, men det er vist ikke den slags folk vi diskuterer her, eller er det?


Jeg havde engang en patient, hun var så fed at det eneste sted man kunne lægge et drop, var mellem storetåen og tåen ved siden af.

Hun var ganske normal ved fødslen, men var blevet fed med alderen.

Hun fejlede intet, bortset fra alle følgesygdomme til kraftig overvægt. Det er sådanne mennesker der er til debat lige her.

Sådan nogle sværvægtere, gu skal de da ej have et barn at slæbe rundt på. De kan slæbe rundt på flydende føde i tre år og når de så er kommet under de 100 kilo, kan vi snakke om udsigterne til adoption og hvor langt de yderligere skal ned i vægt.

Det er da barnets tarv, og ikke den voksnes magelighed, der gælder her!!!

Max 40 år til forskel Ecolab unplogged
Jeg giver dig fuldstændig ret. Der er jo også en mening med at der mellem adoptivbarn og adoptivforælder ikke må være mere end 40 års forskel.

Igen har det noget med barnets tarv og gøre og ikke den voksnes magelighed.

At få børn er ikke nogen menneskeret!!

Værre end DSB......... rosalilje
...hvor er det bare ærgeligt, - enhver debat der omhandler fedme eller rygnig, kører bare af sporet i en vis fart.

Jeg har læst de fleste af svarene, og krummer tæer over de mange svage og umodne svar der fremkommer - debatten omhandler adoptioen, - men der skrives mere om "rygning" "narkoforældre" "at få noget i hovedet" ....

Nu hvor jeg har logget på, vil jeg også give mit besyv med - svært overvægtige har, eller får typisk svære følgesygdomme - sygdomme som "man" dør af i alt for ung en alder.

Eftersom der er ventelister til adoption, er det både rigtigt og naturligt at vælge de mest velegnede forældre til de små...forældre som er sunde og raske, som ikke står af midt i barnets barndom.

Vh Rosalilje

Adopterede din farmor din far ? Kedeligemig
Det er adoption der debatteres, og ikke dem som føder egne børn.
ADOPTION er emnet !

Frøken Berg ! Frøken Thomsen
Svært overvægtige er ikke sunde og raske ret længe.
Derfor skal de ikke kunne adoptere. Der er mange velfungerede voksne som ønsker at adoptere, lad de bedste af ansøgerne få chancen.
Ikke de fede.

Afsporingsgrunden Frøken Thomsen
Kan være at langt størsteparten af fefolkningen er tykke. de prøver bare at forsvare sig som om det var personangreb på dem selv.

Hørt!! Ecolab unplogged
Hvor kan du sige det smukt. Jeg havde forlængst knaldet 3 års forbrug af NUPO i hovedet på dem.

Vi er for tykke Ecolab unplogged
og bliver tykkere og tykkere. Snart ligner vi de allerfedeste amerikanere

Ja , men jeg frygtede........... rosalilje
...lidt hvad de efterfølgende ville smide i hovedet på mig :)

Jeg skal jo helt kunne forsvare mig, - har ikke mange kilo at smide rundt med :)

Vh Rosalilje

Rolig Ecolab unplogged
Hvad man ikke har i benene, må man jo have i hovedet*griner*

Prøv lige at se øverst oppe, hvad jeg har skrevet om BMI. Det er jo helt gak 170 cm høj og 115 kilo tung. Skal sådan en sværvægter kunne adoptere. Vel skal hun da ej. Det er jo børnemishandling. U ha da...jeg bliver helt dårlig. Hun skal i motionscenter og også have lagt livsstilen op. Så er den vist ikke længere.

Noget som forvirrer mig ... rosalilje
...i andre debatter, hvor overvægt og fedme har været på dagsordenen, påstår de overvægtige selv, at fedme er en sygdom - men lige pludselig nu, er det ikke en sygdom...

Jeg kunne godt tænke mig at høre fra de overvægtige igen - om det er sygdom eller overlevned og dårlig livsstil ?

I denen tråd hævder de at være sunde/raske og velegnede som adoptivforældre.

Vh lilje

Det er konstateret for mange år siden......... rosalilje
...men mange af debattørerne er gået i "forsvar" i stedet for at deltage konstruktivt - det kan jeg kun tyde som, at nogen føler sig ramt, og derved mister overblikket.

Vh Rosalilje

Konfliktsky frede-rikke
Jeg tror, der er mange, der føler sig ramt. Det er som om, der er kommet en tendens til at alle skal gå ad den samme strømlignede holdningsvej?

Nu har jeg været med hele dagen

(jeg har ferie i denne uge og venter bare på at blive kaldt til en venindes hjemmefødsel, hvor jeg skal være fødselshjælper)

og kan se, hvordan folk forsvarer sig med næb og kløer, langt ud over al resons! Jeg tror, folk er konfliktsky og bange for at tage et standpunkt! Derfor vil de ikke diskutere sagligt.

Det forvrænger billedet en del....... rosalilje
...så må hellere sige ingenting, end noget man ikke kan stå inde for..

:) Sidste ord for i dag - tag nu godt imod den lille nye verdensborger..

Lilje

Hmm.. A-A..
Det er altså lidt latterligt at bare fordi man er tyk, eller overvægtig at man så ikk kan få lov til at adoptere børn-. Børn vil få den samme kærlighed fra en tyk mor som fra en tynd.. De fleste tykke eller overvægtige kvinder der ikk kan få børn, er jo på grund af deres vægt.. Hvis alle kvinder var tynde, ville der nok blive født mange flere børn, som så ville betyde flere og flere forældreløse børn ikke ville have så stor chance for at blive adopteret-.
Sådan ser jeg det nok, det ikk sikkert alle gør det!
Tyk, tynd.. vi er alle mennesker med følelser..

Smaskfede Tomasy
hallo med BMI på 38 og 40 er de da smaskhamrende fede og ulækre, og det er da synd for børnene, så det er helt ok. Jeg ville dog mene at grænsen for hvornår man er ulækker fed er ved BMI på 30 og fedtprocent på 35.

Ja, for det er tegn på manglende selvdiciplin Holger
og at man lever usundt.

Enig eller uenig ? irene54
Skriver alligevel ..............

Jeg synes denne problematik er mere kompliceret end som så.
Der findes en del fede mennesker, der ikke fejler noget. De er blot fede, punktum.
Hvorfor disse skal udelukkes fra adoption, er mig noget uklart.

De fede, der er syge, vil pga. sygdom alligevel ikke kunne få lov til at adoptere, så denne del af sagen giver sig selv.

Men, når det er sagt, er jeg helt klart af den opfattelse at det er IKKE en menneskeret at få børn - fedme eller ej.

Kan godt forstå din harme irene54
men her handler debatten altså om adoption i forbindelse med overvægt.

Hverken mere eller mindre

Det kommer vel an på irene54
om diabetikeren passer sin diabetes eller ej.

Og stadig - det er de fede der er til debat m.h.t. adoption, ikke alle mulige andre grupper.

Holger, Tomasy m. fl. Ninette
Man kan sagtens høre hvem der har følelser og hvem der ikke har! Nu er det ikke alle "smaskfede" som selv har valgt det. Jeg er barn af 2 alkoholikere der har trøstet mig med slik hele min barndom, når jeg blev ked af de altid skændtes og sloges. Resultatet er jeg blev for tyk. Jeg har udviklet en sygdom som hedder PCO, som er udviklet p.g.a. overvægt, sygdommen gør at jeg har svært ved at tabe mig, og sygdommen gør at jeg ikke kan få børn uden hjælp. Jeg har nu forsøgt at få børn i over 2½ år uden held, men kæmper videre...
Jeg håber at I åh-så-skindhellige tynde tynde mennesker ikke oplever problemer med at få børn, for det er ikke helt let at takle! Med Jeres "smaskhamrende fede ord", skal I da slet ikke tænke på at "fede mennesker" også har følelser, og ønsker om børn! Bare spark til os mens vi ligger ned, og gnid salt i såret!
Jeg ved ikke hvad min BMI er, men jeg ved at jeg vejer 30kg for meget, men det forhindrer mig bestemt ikke i at spille håndbold 3 gange om ugen, cykle 30km om dagen osv.
Men I åh-så-tynde-tynde mennesker synes vel sagtens at det er min egen skyld at mine forældre var alkoholikere, at jeg fik slik med mælk på, og jeg har udviklet en sygdom p.g.a. overvægt + jeg stadig lever med barndommens traumer over mine forældres druk. Jeg kunne vel bare have ladet være med at spise de slik og drikke de sodavand jeg fik? Ja-da, det kan man sagtens fortælle et barn på 5 år!!!

Du indrømmer du er syg ! tikkertak
Tak for det,det er menlig efterlyst om i selv mener at være syge.
Er i det så skal adoption ikke være muligt.

Hold lige vejret engang irene54
1. Ecolab har helt ret i, at det ikke drejer sig om forældreevnen

2. Hvad de forskellige herinde måtte mene om fede mennesker er sagen uvedkommende

3. At du kender en fed dame har heller ikke noget med sagen at gøre

Summa summarum: hold dig til emnet - tak !

Til Ninette irene54
jeg vil give dig medhold i at tonen overfor fede mennesker ikke altid er særlig behagelig.

Men når det er sagt, må vi også være ærlige og se på hvor mange af de fede har "god grund" til deres fedme.
Du anfører din barndom og græsselige spisevaner - men hvor mange procent af de fede kan gøre det?

Vi kender alle nogle undtagelsestilfælde - men de udgør ikke hovedparten.
Jeg er godt klar over at nogle fede mennesker føler sig ramt, når de er en af de få undtagelser; men så taler vi om sygdom, og sygdom som sådan er uforlignelig med adoption.

JA. Min Mening
Ja det er iorden.
Fedme er ved at blive en folkesygdom, så er det rart at man ikke - undskyld ordet - henter forsvarsløse børn til danmark til et liv i overhængende fare for at blive FED og få de følge sygdomme der følger.
Man ser DESVÆRRE tit, at overvægtige forældre har overvægtige børn som fra barnsben har lært at det er "ok" at spise MEGET - for det gør Mor og Far jo...!!!

Jeg tør slet ikke tænke på de beløb der bliver brugt på følge sygdomme til fedme.
Fedme er en sygdom, MEN og et holdingsspørgsmål, da man også ser folk der efter en "båndoperation" stadigvæk spiser en hele familien pizza fordi de kan....!!! - Men hvorfor dog gøre det????

hun er ikke syg jetpost
på grund af overvægt, men overvægtig pga. sygdommen, som forøvrigt ikke er farlig for helbreddet i al almindleighed. Så er den også på plads.

afslag på adaption, fordi man er overvægtig/tyk???? monsun
Overvægt er en sygdom, som er i høj grad karakteristisk for vestlige del af verden.
Det kan være mange oversage, psykiske eller bare dårligt vener.
Om det er ok at de folk får ikke lov at adaptere synes jeg ikke, at det skulle være afgørende. Når de får barnet, man bliver for travlt og det kommer hurtigt at få normalt vægt igen. Man får så meget arbejde, glade og bekumringer omkring barnet, så lærer det nåk at styre alt, også deres vægt, det kommer at bruge penge til andre formål end til fester og mad.

Jeg synnes jeg ikke at det skulle være ønskulning at det får afslag. Det skal have lov at gøre andre børn og sig selv glad og fuldkommen.Man lærer sammen med barnet hele masse. Giv dem glde og håb, alle menneske har krv til.

ikke altid jetpost
den sygdom hun henviser til er ikke farlig for helbreddet overhovedet, den gør det bare svært at tabe sig, og den gør det svært at få børn, da den påvirker hormonbalancen. Den er ikke farligere end hvis man f.eks er nær eller langsynet.......Må man så heller ikke adoptere hvis man har brug for briller.

det er jo meget nemt jetpost
at sparke nedad. Hvorfor skal de overvægtige altid forsvare og forklare sig. Det er en dårlig tendens i vores samfund, at fordi man er overvægtig, så har man ikke kontrol over noget. Personligt kan jeg fortælle at jeg for 10 år siden, efter at have modtaget hormoner for at blive gravid, fik konstateret en hjernesvulst, heldigvis godartet. Dette, sammen med forkert medicinering gjorde at jeg tog ca. 50 kilo på på et år.......Jeg kan ikke se hvori min andel i dette ligger. Og gør det min uegnet som forælder? Jeg har aldrig haft forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, eller andre livsstilssygdomme, men jeg kender adskillige "normale" mennesker der lider af de nævnte sygdomme, men det er åbenbart ikke noget problem. jeg kan ikke se hvori problemet ligger. Nu var jeg inden jeg blev syg så heldig at hormonerne hjalp mig til at få børn, tvillinger som i dag er 11 år. Skal de fjernes fra mig, fordi at jeg har været uheldig med sygdom, som ikke er livstruende, og fordi at lægerne "glemte" at medicinere mig rigtigt....Jeg kan da ikke være i stand til at tage mig af mine børn....Skal lige fortælle at begge mine børn er meget aktive i idræt, hvor jeg naturligvis deltager. Min søn træner 6 dage om ugen i ishockey, hvor jeg hver dag arbejder frivilligt i klubben og i bestyrelsen. dette burde være umuligt når jeg er overvægtig....Jeg kunne jo egentlig blive ved.

Har du en garanti jetpost
fo at du ikke bliver kørt ned i morgen, eller du bliver syg, bliver stukket ned. Dvs. hvis du skal eliminere alle farer så kan du ikke færdes nogen steder....det er da et fattigt liv.

Min mening adoptiv mor
Min mening var nok at give et eksempel på at være forælder er ikke altid lige nemt. Hvis man ikke kan omlægge sit liv for at overhoved kunne få lov til at få/adoptere et barn hvordan kan det så gå hvis man skal omlægge sit liv for lige netop det barn som man muligvis skal få. Nåh, hvis I ikke kan forstå det, det er bare ærgerligt.

SANDHEDEN ilde hørt !! frede-rikke
Folk der er for fede (BMI over 38-40) kan ikke adoptere, ifølge gældende dansk lovgivning!

En kvinde 170 cm. høj og 115 kilo tung, bliver altså nægtet adoption!

Syg, fordi man er fed ? –
syge kan ikke adoptere - FAIR NOK

eller fed, fordi man er syg ? –
syge kan ikke adoptere - FAIR NOK


Rask og fed ? –
jamen så kan man jo sagtens tabe sig og komme af med sin usunde livsstil, inden man bliver syg!!

Held og lykke med de kommende adoptioner!

Syntes det er HELT okay. Aviation
Det ville jo være frygteligt at miste sine adoptiv forældre , hvis man allerede har mistet sine biologiske !
Så syntes det er helt fair.

Kære Tikkertak Ninette
Øhm, du skriver at jeg MENER jeg er syg? Du får det til at lyde om om alle fede mennesker har pest. Som andre ganske rigtigt er inde på, er PCO ikke en sygdom som påvirker min hverdag, det er en hormonforstyrrelse af en art. Tjek ind på www.pcoinfo.dk så kan du jo orrientere dig, før du svarer en anden gang!
Har du selv børn? Næppe!!
Jeg vil da ikke håbe, at du lige som mange andre skal igennem opslidende fertilitetsbehandlinger, skuffelser, nedture, sorg og andre menneskers uvidenheds-kommentar og ufølsomme meninger! For så til sidst at finde ud af du ikke kan få børn, og ikke kan adoptere fordi du er FED.
Sikke et held at du ikke er FED og du ingen sygdomme har, og heller ikke bærer briller eller måske drikker kaffe? Det må være dejligt at være SÅ perfekt!!!

Ny facisme. claespedersen
Det er ny form for ny facisme som stille og rolig er kommet ind i vores samfund.

Jeg skulle selv havde været tvags fjernet fra min mormor efter nogle lægers mening, men virkeligheden er min mormor var et meget bedre menneske end langt de fleste som, jeg har mødt inde for vores offentlige system.

Men ellers har jeg ikke flere kommentar til denne sammenhæng andet ind jeg vil møde disse mennesker aktiv modstand til jeg forlader denne jord, men der ingen tvivl om der sættes krav til forældre der skal adobtere børn, men dog er det utroligt i denne sammenhæng, at man ikke sætter større krav til folk der arbejder inde for vores offentlige system, hvor en stor del er direkte omsorgs svigtet i deres opvækst og lever deres liv igennem egen sjæleliv.

Mvh

No comprendo! !! Brian.
Gider du at forklare det en gang mere, så vil jeg se om jeg kan svare dig??

Kom on Kim Hansen
Sådan nogle fede svin skal ikke have børn. Så bliver de også bare fedet op. Det tangere jo børne mishandling...

ja det mener jeg er iorden sarahvidtfeldt
ja det mener jeg da de vil være sikker på barnet får en sund opvækst og i et hjem med overvægtige mennesker blir der ofte spist usundt, og børn har brug for sund og nærene kost,
hvis du nu selv skulle bort atoptere et barn ville du så kunne leve med at vide at barnet blev overvægtigt i 6-7 års alderen fordi det endnu ikke er klar over hva det putter i munden af usunde sager , og senere vil blive mobbet i skolen med det.
jeg syntes det er retfærdigt !!

Det synes jeg FerskenQ
da også jeg hele tiden henfører til - samt mere - indrømmet - men det er jo svært at lade være, eftersom andre også snakker om andet og mere og jeg prøver jo bare at lave en sammenligning, ja det kan da godt være det ikke er korrekt - men for mig selv letter det da forståelsen af hvad man mener - synes selv jeg klart har givet udtryk for hvad jeg mener m.ht. om det er rigtigt eller forkert at lade tykke mennesker adoptere.

Eftersom hjem hvor FerskenQ
der bliver røget, lugter af røg, så vil det næppe undgå at blive opdaget - det er nemlig sådan, at folk der ansøger om at adoptere bliver besøgt i hjemmet og hvis der kommer en ikke-ryger på besøg, kan det lugtes med det samme, sådan er det bare. Det andet er bare noget pjat. Nogle rygerer tror jo ikke at andre kan lugte røgen, fordi de ikke selv kan lugte det.

Forstå mig ret - jeg mener ikke at rygere skal forbydes adoption - men så skal tykke mennesker heller ikke!!

Men klart - jeg synes der skal være en grænse - både for rygere og for overvægtige - hvor den lige skal være vil jeg ikke byde på.

Det er da også FerskenQ
godt at der er strenge krav - jeg synes måske bare at kravene er de forkerte. Man fjerner børn fra deres biologiske forældre og placerer dem på børnehjem. De flyttes fra børnehjem til børnehjem, måske til plejeforældre og så til nye plejeforældre. Er det bedre? Børn af fjernede forældre må endelig ikke bortadopteres for HVIS nu de biologiske forældre vil have dem hjem igen fordi de har fået det bedre. Og det har de måske også en tid, så er den gal igen - tilbage til børnehjem. Næe de biologiske forældre der ikke har styr på sig selv skulle tvinges til at bortadoptere. Der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser - dette er også de extreme sager jeg taler om. Nå, det var et sidespring - jeg mener bare at hvorfor skal tykke mennesker udelades? Skal rygere så også udelades? Jeg har selv en bmi der ligger i nærheden af 30 - jeg vejer 90 kg er 166 høj, er velfungerende, mit fedt slasker ikke om kroppen, jeg har et fuldtids arbejde, ok økonomi, fejler for så vidt ikke noget, ryger ikke og drikker kun lidt. Skulle jeg nægtes en adoption? Nu skal jeg ikke adoptere - jeg er for gammel og jeg har voksent barn, men eksemplet blot.

OK med vægten, lidt høj, men ok Ecolab unplogged
Din BMI er på 32,7.

Du ville blive sundhedstjekket og er du sund og rask, som du giver udtryk for, ville det ikke være din vægt, der stod i vejen for en adoption.

Min vurdering er, at alt andet lige, kunne du godt adoptere.


Mange hilsner

Kære mortilspirrevip Ninette
I mine øjne lyder du helt perfekt. Naturen har valgt netop DIG til at være med til at føre denne verden videre!
Har du nogensinde kendt nogen som brændende ønskede sig et barn, men kunne ikke? Har du nogensinde prøvet den følelse, at man efter 5 års kamp med sprøjter hver dag m.m., får at vide at man aldrig får sit ønskebarn???
Er du klar over alle de følelsesmæssige nedture man skal igennem? Ellers vil jeg gerne bede om dit tlf.nr., så vil jeg med glæde fortælle dig hvordan det føles. Eller måske anbefale dig at gå ind på en debat med barnløse?
Kig godt på din spirrevip, hvordan ville du have det, hvis du aldrig havde fået spirrevippen? Og du fik at vide at du ikke kunne få børn?
Jeg kan tude, når jeg læser nogle kommentar fra "perfekte" mennesker som dig. Du skulle skamme dig!!!

Hvor er du dog jetpost
bare et ubehageligt menneske, det viser sig jo gang på gang, det er ikke bare fordi du en enkelt gang fortaler dig, jeg tror simpelt hen bare at du er gennem modbydelig. Jeg kan også være modbydelig, og der komer lidt her: må du ligesom jeg blive syg, og og umotiveret tage 50 kilo på som ikke er til at komme af med fordi de er kommet qua medicin, og ikke grov ædning. Jeg vil håbe for alle overvægtige at det bliver dig der trækker den næste nitte. Så kan vi overveje om du er god nok som mor, ellers er der nok en tynd kvine et eller andet sted i DK der kan overtage dine børn. Føj hvor er du modbydelig

En regel som udelukkende er til... psykiateren
...for at selvfede dobbeltmoralske idioter som Claus Hjort Frederiksen ikke kan adoptere et barn.

og det er jeg ubeskriveligt glad for :-)

vh

Trådt på ligtornen? Brian.
Hov, følte du dig lige truffet der? Det skal du da ikke. Når du nu er blevet så overvægtig af medicin, kan du jo ikke komme til at adoptere alligevel!
Ikke på grund af din overvægt, men på grund af at du er syg! Det kan du jo ikke gøre for, kan du vel?

Et adoptibbarn skal da ikke have en syg mor, når det kan få en rask??

Helt ærlig birgit1980
Så er det da det da noget af det værste jeg længe har hørt. Fordi man er overvægtig eller fed er det da ikke ensbetydende med at man har et dårligere liv eller en dårligere livskvalitet og ikke kan tilbyde et barn en god og sikker opvækst...
inden længe er der vel ikke nogen mennesker som kan adoptere mere for så bliver man da godt nok smålig og hvor smartr er det da lige....
KnuZ
*S*G*

Jeg er helt paf.. Mie Nilesne
Jeg sidder og bliver helt ked af det..

Der jeg selv var barn vejder jeg 50kg for meget.. Har altid haft det svært med min vægt.. Jeg har ALTID KÆMPET EN HÅRD KAMP.. Det er ikke nemt.. Det er det virkllig ikke..

Jeg har en datter på 3 mdr.. Jeg har altid vist jeg skulle have en masse børn.. Og hvis jeg ikke kunne få nogen fordi jeg var overvægtig.. Tør slet ikke at tænke på det

Kan man ikke være gode forældre fordi man er overvægtig???

Selvfølgelig Ecolab unplogged
Selvfølgelig kan du da være en god forælder selv om du er overvægtig? Forælderevnen sidder da ikke i fedtlaget, ej heller evnen til at give kærlighed?
Så op med humøret, det er ikke det diskussionen handler om.

Den handler om, hvorvidt meget fede (ikke syge)mennesker, skal kunne adoptere børn på lige fod med de slankere udgaver.

JA!!! Torben Indad
Det er helt i orden når man ikke en gang kan tage vare på sig selv og lade være med at æde sig bollefed kan man heller ikke passe på et barn, og hvorfor skal et uskyldigt barn vokse op med forældrenes madvaner og risikere mobning og helbredsproblemer.
Jeg tror stor set alle mennesker har glemt hvor onde børn er indtil en hvis alder.
Af samme grund skal bøsser heller ikke have lov til at adoptere.

med vilje ? Terminator
Vil du dermed påstå at folk ligefrem tvinges til at æde til de flækker på tværs ?

Tror ikke du ved særligt meget om hvad der ligger bag visse personers beslutning om, at bortadoptere sit afkom. Det er en barsk beslutning.

Så kære ignorant, forstå at det eneste der tæller er, at børn mødes med omsorg og kærlighed. Ikke om folk er tykke eller ryger.

Dine evt. børn burde tvangsfjernes inden det er for sent. Du er et puritansk og dermed intolerant tilfælde. Din sædvanlige agressive tone overfor rygere viser blot hvor sølle og frustreret en skabning du er. Hvornår lærer du at din nedlandende adfærd overfor personer, der ikke lever i overensstemmelse med din verdensorden, ikke giver pote.

Et forbud mod tobak vil i din verden være en sejr med dit forkvaklede livssyn. Men tror du dine medmennesker får et bedre liv i et puritansk diktatur ? - eller lad mig spørge, rager det dig faktisk ikke bare en kokasse ?

Var du født i USA tilbragte du sikkert din tid i en kristen sekt. (sikkert som leder) - Alternativt sad du i G.W. Bush' såkaldte sikkerstab.

mocafe har nu ret Waleed
Ecolab er ikke ret behagelig. Hun er sjældent særlig konstruktiv i sine svar til folk. Hun taler ned til folk og sviner ofte folk til. Jeg ved ikke helt hvad hun mener at have det i.

Depens... Zanand
Det kommer an på hvor overvægtig man er. Hvis man er så overvægtig at det hæmmer én selv og sine nærmeste (fx børn), så må det vel være fair at de personer ikke får lov. Men hvor går grænser for hvornår man er overvægtig? Hvis man kun har nogle kilo for meget (plus), men at det ingen betydning har for en selv og personerne omkring sig, så kan jeg ikke se proplemet...

Et par kilos overvægt? Ecolab unplogged
Grænsen går ved en kvinde, der er 1,70 m høj og vejer 115 kilo

Så kan du selv vurdere, hvad du mener om statens anbefalinger?

Mange hilsner

En kvinde på 1,70 Tælledoktoren
Skal ikke veje meget mere end 70 kg før hun kommer ind under betegnelsen overvægtig.
Et normalt og sundt BMI-TAL er mellem 18 og 25.

Nogen, der skal starte på den Sociale Højskole, Odense feb. 2007? Beck
Hej.

Jeg vil høre, om der er nogen, der skal starte på Den Sociale Højskole i Odense til februar 2007?

Jeg synes, det kunne være hyggeligt at lære nogle andre der også skal starte til februar at kende.

Anyone?

For tyk til adoption Zandra mikkelsen
Det kan da ikke være rigtig at bare fordi man er født med en gen der gør at man er lidt kræftigere end andre, så må man ikke adopterer.. forstår ikke at det kan komme på tale at fordi man er det x antal kilo større må man ikke få sit ønske opfyldt om at blive mor...jeg er selv kun lige under overvægtigheden og det gør mig da bange at jeg kan risikerer at få et afslag hvis det ikke lykkees mig at få mit eget..

Hvem må adotere Madagaskar
Hvis man er overvægtig og vil adoptere, men får et afslag bliver man selfølgelig skuffet. Man bliver deprimeret og ked af det.Men der er jo nok en grund. Er man overvægtig skyldes det for det meste dårlige kostvaner.Dårlige kostvaner som et barn,om det er adopteret eller ej, risikere at arve.Det er jo ikke sundt at være overvægtig og sikkert heller ikke sjovt. Derfor synes man nok at det er syndt at et barn skal arve sådanne vaner, hvilket nok er grunden til at overvægtige har svære ved at adoptere. det er jo synd, men sådan er det.

Jeg har skam børn jetpost
hvad skal vi gøre ved det?? Skal de fjernes?? Eller hvad mener du ??

Det må Diatisten
Sunde og raske mennesker under 40 år.
Sunde i sind og skind, altså ikke fede med livsstilproblemer og burgermaver.

Hvis det er i orden.... anonym
så er det vel også i orden, at nægte adoption til folk der ryger, folk der er undervægtige osv...

Fjollet Støjer
De færreste dør sgu da af overvægt, før deres børn er voksne. Sammenlignet med adoptionsbørnenes hjemlande, så leverer fede danskere da et trygt liv til ungerne. Det er bare fjollet og ude af proportioner.

Pjat Støjer
Som dreng legede jeg med en pige, som har "to mødre". Det har sgu ikke været et problem nogen sinde. Hun blev ikke mobbet på vejen eller i skolen på grund af det.

Tak for det: :-) FerskenQ
det var da rart at høre. Og ja vægten er for høj- ikke nemt når man godt kan lide god mad.Prøver at passe lidt på.

god weekend

skamme mig?? mortilspirrevip
Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det smerter ikke at kunne få børn - men det er ikke ensbetydende med, at vi som samfund skal hjælpe alle, der ikke kan få børn med at få det.
I vores samfund er det okay, at "narkomanmor" får fire børn, der alle bliver omsorgssvigtet for herefter at blive tvangsfjernet til et liv mod alle odds på institution. Jeg er måske barsk, men jeg mener at sådanne børn burde bortadopteres.
Hvad angår tykke mennesker (og vi taler her BMI over 40), kan der her godt være tale om gode rare mennesker - men deres fysik er i mod dem. Hvis man kigger 10-15 år ud i fremtiden vil mange have alt rigeligt at gøre med at tage vare på sig selv grundet følgesygdomme, (hvis de da overhovedet er i live til den tid). Skal vi så overleve disse børn til institutionsliv??
Det her handler ikke om at være perfekt - det handler i bund og grund om barnets tarv. Vi kan som samfund for mig at se ikke placere børn i "skrøbelige" familier (uanset om det skyldes fysiske eller psykiske forhold).
Så ved jeg godt, at der også fødes masser af børn ind i værre familiekonstellationer. Men så længe vi som samfund ikke er medvirkende til at fremskaffe disse barn, synes jeg heller ikke, at vi kan blande os. Adoption er bare anderledes - og for den sags skyld også kunstig befrugtning, (så længe vi som samfund finansierer).

selvmedlidenhed?? mortilspirrevip
Jeg er modstander af dødsstraf. Jeg har ofte tænkt over, hvordan jeg ville forholde mig til emnet, hvis jeg blev personligt afficeret. Værst tænkelige scenario: mit barn blev misbrugt og sidenhen myrdet af en eller anden syg person. Ville jeg stadig være modstander af dødsstraf? Sandsynligvis ikke. Smerten og vreden ville være for stor.
Ikke desto mindre håber jeg, at det udeforstående samfund ville se anderledes på emnet. For det eneste menneskelige og rigtige er at vi forbyder dødstraf. Påtrods af den enkeltes personlige smerte.
Jeg kan se, at du har personlige (smertelige) erfaringer om emnet. Du spørger, om vi dog ikke har følelser - og om vi ikke tror overvægtige mennesker har følelser.
Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det koster smerte at nægte voldsomt overvægtige mennesker at adoptere. Ikke desto mindre er det en beslutning, der ifølge min overbevisning er rigtig og fornuftig.

Hvad angår dig privat, så er det muligt ved en arbejdsindsats at tabe 10% og holde det vægttab. Jeg tror ikke umiddelbart, at du har et BMI over 40, og såfremt du taber 10% vil du i hvert fald nå under (og det vil hjælpe gevaldigt hvad angår PCO og fertiliteten).
Vi er alle produkter af vores baggrund, - men der er forskellige måder at definere den baggrund, og hvad den har gjort ved os. Du kan være offer og fortsat græde for det lille 5 årige barn, der levede af vingummibamser - eller du kan sige "det var så mine vilkår, what doesn´t kill makes me stronger". Det førstnævnte virker for mig ikke særligt konstruktiv.
Så kommer du sikkert med din - "I slanke perfekte mennesker, hvad kender I til problemer og dårlige opvækstvilkår".
Min far var/er også alkoholiker, og jeg kan enten (som min søster har en tendens til) bebrejde ham og hele verden... sætte mig ned og tude over livets vilkår - eller jeg kan sige "det var okay, det var sådan det var - og så i øvrigt lette røven og kæmpe lidt med de spøgelser, der er i skabet".

Ikke sandt... mortilspirrevip
Overvægt samt fysisk inaktivitet disponerer til PCO. Jeg ved ikke, om du ikke kan kalde PCO for en sygdom... du dør nok ikke af den - men der er en sammenhæng mellem PCO og risikoen for at udvikle type 2 diabetes og hjertekarsygdom. Det første fordi, der er rod i hormonerne (og vistnok også insulin og det sidste fordi der er ændringer i blodlipiderne - kolesterol).

vrøvl mortilspirrevip
Du har simpelthen ikke researchet ordentligt på emnet, enhver google search vil fortælle dig, at PCO påvirker langt større dele af din krop og i sidste ende er farligere, end det at være nærsynet som jo er fuldstændig lokaliseret til øjet. Jeg ved godt hvad jeg ville vælge af de to "onder".

Nej nu må du altså stoppe Anonym
nu tror jeg at det er på tide at du linker til alle de videnskabelige udtalelser du kommer med....Kender flere med PCO som bestemt ikke er overvægtige.....og heller ikke har diabetes, eller noget af det andet du rabler af. Links tak....

Jeg HAR pco Anonym
så forstå det dog, og det eneste jeg mærker og har mærket til det er at jeg skulle have hjælp til at få børn......Har du selv PCO, så du ved hvad du udtaler dig om

Disponerer betyder?? mortilspirrevip
Jeg skriver at overvægt DISPONERER til PCO - det betyder, at man hvis man er overvægtig har risiko for at få PCO. Det er derimod ikke alle overvægtige der har PCO, og det er heller ikke alle der har PCO, der er overvægtige.
Der er andre ting der også disponerer til PCO - genetik fx.
Et andet lign. eksempelvis rygning og forhøjet kolesteroltal disponerer til hjertekarsygdom. Det er ikke alle rygere, der får hjertekarsygdom, og det er heller ikke alle med hjertekarsygdom, der ryger.

Hvad?? mortilspirrevip
Det vil sige man skal selv lide af en sygdom, for at kunne udtale sig om dennes årsagssammenhænge?? Du kan fortælle mig om dine personlige erfaringer, men det er ligesom at sige "jeg har en oldefar, der har røget i 40 år uden at blive syg, så det er ikke skadeligt at ryge" = meget usikkert statistisk materiale.

Links mortilspirrevip
i øvrigt hvis du ex. googler og slår op i lægemiddelkataloget (som læger bruger) skriver de ex. at fedme forværrer PCO- at 50% med PCO er overvægtige (det skal dog nævnes at de hormonforstr. der ses ved PCO godt kan gøre en overvægtig, særlig med fedme omkring maven). Der findes desuden overvægt af metabolisk syndrom blandt PCO (hvilket er forstadiet til type 2 diabetes).
Jeg vil dog give dig, at i følge lægemiddelkataloget er ætiologien ukendt. Andre steder har jeg læst at fedme, arv og fysisk inaktivitet er en del af ætiologien. Jeg ved ikke rigtig - det kræver vist, at man finder nogle undersøgelser på pubmed.
Har du nogle bedre links??

Både og chinc
På sin vis er det jo logisk nok, da det jo, som nævnt i et af de første svar, kan gøre at livet bliver forkortet.

Men der er lige et sted det halter. Hvis der så er to der er sammen, en normalvægtig og en overvægtig, må de så heller ikke adoptere? Det giver jo ikke mening.

Men alt i alt kan jeg som helhed ikke helt forholde mig til de adoptionsregler. Jo, de er da til for barnets bedste, men hvad med den sag der lige har været, men hende der havde været på "vent" så længe, at hun var blevet for gammel, og blev afvist?

Der er sq et eller andet råddent ved de adoptions regler...

Det er jo lidt typisk dig jetpost
Kommer du med de links eller hvad??? Jeg tror at det at have prøvet det på egen krop siger lidt mere end hvad du kan læse dig til....... Links eller ej. Det er ufatteligt hvad andre mennesker ved blot ved at læse om tingene...Næ vi er nogle der ved hvad det drejer sig om i den virkelige verden. Og så er den faktisk ikke længere.

nej det er rigtigt jetpost
og derfor er det ufatteligt at du katagoriserer adoptanter på den måde som du gør.

Fremragende logik irene54
(irony mode off fra nu)

evnen til at holde af, evnen til at kunne passe et barn på forsvarlig vis sidder ikke i overvægten.

Kom blot til at tænke på denne debat, da jeg igår mødte en meget fed ung pige på 27 år, som for nogle måneder siden fik en hjerneblødning, pga. sin fedme.

..................................

Bedre links??? jetpost
foreløbig har jeg ikke set nogle links fra din side, men bare en masse ævl om hvad du har læst engang.....

Bedre links?? mortilspirrevip
Hvad vil du egentlig med links. Du mener jo, at man kun kan udtale sig om en sygdom, hvis man selv lider af denne.
Et argument der er helt uforståeligt for mig. Jeg er i sagens natur ikke i stand til at forstå hvordan det opleves for den enkelte at lide af PCO, men det at sætte sig ind i tilstandens ætiologi og medicinske sammenhænge er noget enhver kan læse sig frem til. Det handler ikke om følelser og smerten ved at være infertil, men derimod om tørre facts baseret på videnskabelige undersøgelser og statistikker.
Mit link er fra lægemiddelkataloget. Du søger bare under polycystisk ovariesyndrom, og så kommer der en side frem. Det er ikke noget jeg har læst engang....
Når det så er sagt er det jo altid let at fyre løs "du forstår ikke en skid - nævn dine links". Jeg kan jo kun returnere bolden :"hvor er dine links, som modbeviser sammenhængen mellem PCO og fedme, samt sammenhængen mellem PCO og type 2 diabetes??". Er nemlig meget interesseret...

kam til mit hår ;0) mortilspirrevip
Har lige læst din profil. Det handler om at give "de bedrevidende, der tror de ejer sol" kam til deres hår. Der er sådan lidt "den lille mands kamp mod systemet over det". Jeg tror på ingen måde at jeg ejer sol- er jeg bedrevidende?? Ja så længe du kun vil diskutere baseret på følelser og egne erfaringer, så handler det for mig at se ikke om at jeg er bedrevidende men om to mennesker, der er ude af stand til at diskutere. Du giver ikke kam til nogens hår - og hvis det er din oplevelse vil jeg måske snarere kalde det for storhedsvanvid. Jeg giver i hvert fald ikke dig nogen kam til dit hår. Det der sker er at vi på godt gammeldags dansk snakker totalt forbi hinanden!!

Jeg påstår ikke jetpost
at der ikke er en sammenhæng, jeg skriver faktisk i et af indlæggene at det er svært at tabe sig med PCO, hvis du gad læse svarene. Du snakker om et link, men jeg har stadig ikke set det. Hvis du ved hvor det er så send det dog...

Hm, Anonym
jeg synes dine to sætninger om at du ikke vil bruge tid på det giver et lidt andet indtryk. Hvis ikke du ville bruge tid på det, havde du vel bare ignoreret det.

ok at fede ikke kan adoptere 12133213
jeg synes det er i orden at svært fede mennesker ikke kan adoptere. Det skal være barnets tarv, der tages hensyn til - ikke voksnes. Og bortset fra, at fede mennesker har kortere liv, så vil de også kunne ovrføre deres usunde, fede spisevaner til uskyldige børn, der så selv ender med at for forkortet tilværelsen.

nu er det jo ikk ligefrem lea-bo
de tykke der bortadopterer sine børn vel....
Og med hensyn til hvad du mener der er nedladent (fu.k dig), se det er nedladent. Men at ville barnets bedste, det er ikke nedladent og bliver det aldrig nogensinde. Og selvfølgelig er du ikke enig i, at man fylder børn med kræftfremkalende stoffer, når man rygger hvor de opholder sig, for du er jo ryger og tænker kun på dig selv. Dig og dit behov, din afhængighed, vil altid komme først, sådan er det med misbrugere.
Og ligesom du har ret til din mening, så har jeg ret til at mene at, tykke mennesker er bedre forældre end ryggere.

Sikke en omgang fis Anonym
Du er sgu selv overvægtig fed. Så ka du ikk adoptere for så er du en dårlig mor og servere usundt mad for dine børn. Fjols.

hallo smarte... sarahvidtfeldt
jeg sagde at det var iorden at de IKKE måtte atoptere, prøv måske at fis ned i synoptik. de har 2 par briller for 1 pars pris.

- det kunne måske hjælpe !