Uddannelsens magt

Uddannelsens magt xavier
Selv verdens største geni ville have det svært uden uddannelse i Danmark eller i resten af verden for den sags skyld, for alle falder på næsen for uddannelsernes illusion.

Prøv at forestille jer dette scenarie:
En kvinde har pga af meget lav selvværd ikke kunnet gennemføre en uddannelse. Men derhjemme har hun opøvet adskillige talenter på højt niveau og har desuden et genis evner på mange forskellige områder. Hun prøver at komme ud med det, men det er en ond cirkel, for folk vil have designere, uddannede kunstnere, uddannede musikere, uddannede forskere/videnskabsmænd osv......Eller også skal man være rig, kendt eller have forbindelser. Samtidig er kvinden gang på gang nødt til at bevise, hvad hun egentlig kan, fordi folk ikke anser hende for noget særligt, da hun jo ikke engang har en uddannelse.

Skal vores samfund virkelig være så konservativ?

tror jeg kender flere af den slags anonym
vores system er jo så forskruet at der ikke er plads til at folk kan udfolde sig. jeg er selv blevet en af dem som samfundet ikke har plads til, og overvejer at flytte til udlandet. Tror der er mindre jantelov og mindre hakken ned på folk.
Min veninde er super intelligent, men har fået piller fra lægen, som gør at hun nok aldrig kommer igang med uddannelse. det er meget synd for hende og for Danmark, at man ødelægger mange unge menneskers liv med al deres psykofarmaka!

anonym

kender det kun for godt icarus
jeg er intet geni.. men som mange andre har je forbi overfor eksamener, være "alene" sammen m. fremmede mennesker der skal afgøre resten af mit liv, går i baglås og kan slet ikke få det frem jeg vil sige og gør en masse fejl jeg ikke ville have gjort hvis ikke eksamenerne var på den måde.

fik i folkeskolen ret fede karaktere fordi vi var oppe i grupper, og pludslig turde man sige noget.

ved ikke om det er godt eller skidt, men ved da mine karaktere kunne have været betydeligt højere..og det samme med køreprøven (sidde alene i en bil med en vildt fremmed mand)....nok en af mine værste errindringer :(

Jeg har ikke oplevet det... ladyiz
Jeg er ikke enig i at uddannelse er en forudsætning for at klare sig godt i Danmark, det har det i hvert fald ikke været for mig.

Jeg er 30 år gammel og den højeste færdiggjorte uddannelse jeg har er en HF, men ved hårdt arbejde har jeg fundet et godt job i et entreprenørfirma hvor man sætter pris på mine evner og lader mig stige i hierakiet. Jeg har også flere gange fået jobtilbud fra andre firmaer i branchen når de har snakket med mig og set mig arbejde.

Men der er selvfølgelig brancher hvor det er nødvendigt med papirer på ens evner, og det synes jeg faktisk er meget rimeligt. Jeg har fx. ikke specielt lyst til at blive opereret af en autodidakt læge...

Rudolf Steiner Diablo666
Der er ingen eksamener, men kan du ikke begå dig blandt andre mennesker bliver det svært overhovedet at finde noget arbejde.. Hverken højt uddannet eller lavtuddanet.

jeg ved det icarus
er selv rigtig træt af det. fungere fint blandt andre. men må indrømme når det kommer til prøver og eksaminer er jeg ikke en ørn.

men kender mange der har det sådan...er ikke rart.

Du har ret! taenksomq
Uddannelserne har for meget magt på de områder, du lige nævner der, men der er selvfølgelig også områder, hvor det giver en vis sikkerhed, at folk er uddannede: Tandlæger, læger, kirorpraktorer osv.