Udløbsdato for ting du har i dit hjem

jan-50 9 måneder 1 uge siden 4

Udløbsdato for ting du har i dit hjem

I et tilsvarende  indlæg er der en som bl.a. udtaler sig om hvor længe ting bør beholdes i hjemmet inden det udskiftes,  f.eks. forlængerledninger  max 1-2 år så du ikke risikerer at de brænder sammen.    ?????????????
link til artiklen: https://sol.dk/nyhed/vildt-disse-ting-i-dit-hjem-har-en-udl%C3%B8bsdato

Hvad er det for en tåbelige og usaglig udtalelse at komme med.
Hvis det var rigtigt så ville de slet ikke være godkendt til salg overhovedet. 
Så kom lige frem i skoene og få undersøgt den slags inden  det kommer frem i medierne !
 

Nøgleord: 
Ethanol_Ole 9 måneder 1 uge siden

Ja, det virker totalt overdrevt - alle ledninger skal selfølig holdes ved lige og iorden - men ligefrem SKIFTE dem er rene galimatias - en af de store poducenter af el-matrialer, 'LK - LauritzKnudsen' - skriver lidt mere fornuftigt:

"Forlængerledninger
En af de store kilder til el-problemer er forlængerledninger, der ligger og roder på gulvet eller under et tæppe. De bliver slidte og forbindelserne kan løsne sig. Tænk derfor over, om du har løse ledninger, som kan blive slidt eller klemt. Er der hul eller slid på ledningernes isolering? Er der løse ledninger, som er tilsluttet en kontakt i et andet rum? Eller er ledningerne gamle, mørnede og sidder løst på stikket? Du bør samle løse ledninger og fastgøre dem til fodlister/paneler langs gulve eller ved døre. Overskydende ledning bør afkortes. Er der tale om ledning på elapparater, er det dog ikke altid en god idé at afkorte den. Et apparats garanti kan nemlig bortfalde, hvis du har pillet ved det. "

http://www.lk.dk/support/privat/hvad-ma-jeg-selv/el-og-sikkerhed

Terrence 9 måneder 1 uge siden

Det er kun tandbørsten der bliver udskiftet.
Det fortæller selv når det er tid.

Håndklæde vil jeg kun kassere hvis der er risiko for colibakterie, ellers kan kogevask slå det der sidder i et håndklæde, vi vasker os grundigt her i huset.

SoesA90 9 måneder 1 uge siden

Synes egentlig ikke den var så tåbelig. Det er da stof til eftertanke. Jeg vidste ikke, at alle de her ting havde en udløbsdato, så jeg blev klogede på artiklen! 

Luk kommentar
123456+ 9 måneder 1 uge siden

Udløbsdato synes jeg nu er lidt grdft sagt.
.
Angående "eldelen", så er rådene fra LK egentlig bare det som man normalt gør, altså afprøver ens HFI/HPFI relæ en eller to gange om året, det står iøvrigt også på eltavlen.
.
De almindelig billige forlængerledninger er ikke beregnet til at ligge under gulvtæpper eller blive trådt på dagligt, for det kan de ikke tåle i længden.
.
(En lille offentlig kendt hemmelighed ...
Siden plastikblødgørere er blevet forbudt, så prøv at tage en stump ledning og vrik den frem og tilbage adskillige gange, så opstår der nemt revner i det isolerende plastik, og så er det det nemt kan blive halvfarligt.)
.
Automat sikringerne er smarte, for man risikerer ikke lige pludselig at stå og mangle en sikring.
Til gengæld så er du på den hvis selveautomatsikringen er defekt, for så skal du have besøg af en elektriker.
.
Med hensyn til håndklæder, vidskestykker etc, så bestemmer man jo selv hvornår de trænger til at blive skiftet, og den med de små dyr og bakterier i stoffet, er der egentlig altid, også selvom du vasker hyppigt.
.
http://www.soendag.dk/sundhed/kost-og-helbred/din-dyne-er-fyldt-med-leve...
.
Og jo mere du vasker, des mere slid og så skal tingene alligevel skiftes hyppigere.....