Udsmidning - nu også for de små?

Udsmidning - nu også for de små? Bertel
Spanskrøret er væk. Og eftersidning og bortvisning har hidtil også kun været for elever fra 3. klasse og op. Men i et udkast til en bekendtgørelse fra Undervisningsministeriet ophæves begrænsningen, så det nu også skal gælde de helt små elever ned til 0. klasse.

Forældreorganistationen Skole og Samfund finder det forkasteligt.

Læs lidt mere her:
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/10/22/042907.htm

Hvor går grænsen?
Er den aldersmæssigt bestemt?
Eller er det gerningen, som udløser en "straf"?
Eller skal det ikke gælde, fordi "det jo kun er børn"?
Og hvor meget skal en skole finde sig i: skal den opdrage eller blot udlevere straf, hvis almindelig god opførsel ikke overhæves?

Ja, personligt synes jeg, at den er speget.

Hvad mener du?

straf Bare mig
Jeg havde faktisk tænkt på at stille det samme spørgsmål... [:/]
Jeg mener ikke at man skal kunne bortvise de helt små elever.. Den er lige en tand for drastisk for mig.. Hvis man ikke kan få en 4 - 6 årig til at opføre sig ordentligt, er det mere en fallit erklæring til læreren (pædagoen)
Til gengæld går jeg helt og fuldt ind for at give ungen en "sveder" Det er jo ikke værre end når forældrene derhjemme sender ungen i skammekrogen, eller ind på væreslet.
Så eftersidning er ok i min bog...

Jeg synes anonym
det er helt iorden at eleverne finder ud af at der er grænser.

Hvad ligner det at en 11 årig skriver på nettet at en lærer er pædofil. Der fejler forældrene total...de viser lige netop barnet at det er iorden hvad det gør og det er det bare ikke.

Hvis min 11 årig søn gjorde sådan noget ville konsekvensen falde per omgående. Jeg ville ikke slå, men med andre handlinger vise at sådan noget gør man bare ikke.

Hvis forældrene ikke viser konsekvenser så må politikerne gøre det. Sådan er det bare.

Den gode gamle - Kristen Kold
- Kristen Kold sagde - "hvis vi skal slås, kan i sagtens banke mig, for I er større end jeg, men I vil snart erfare, at jeg er den klogeste, hvis I kun vil høre på mig"

Ungerne skal - uanset alder - opføre sig ordentligt i skolen...

- kan de ikke det, må de hjem og opdrages !!

- skolen skal ikke DANNE børn, den skal UDDANNE dem....

- det er svært nok at være lærer i forvejen..

[:/]

i gamle dage... ndn
..opdrog skolen eller lærerne børn...

Da de stoppede med det, gik det galt...!
Forældrene er ikke de bedste opdragere, så hvem skal så!
Lige nu opdrager børn nærmest hinanden.

Skole og institutioner skal lære børnene at begå sig mellem hinanden og andre...
Og smide ud og væk er ikke løsningen..

Hent BS og bubber

Hvorfor springe et led over? AnonymQ
Mellem forældrene og politikerne er der også en lærer.

Dit eksempel er så ikke rigtigt anvendeligt i denne debat, da den omtalte elev ikke er den aktuelle aldersgruppe. Han går i 4. klasse.

Det hele drejer sig om økonomi Skolelæreren
Hvis læreren skal stå for opdragelsen, så er 28 elever i en klasse nok ikke det bedste udganspunkt.
Det som mange glemmer er, at det faktisk er hårdt, at stå med 28 skrigende unger, man er på, på en anderledes måde end hvis man har et normalt 8-16 job.

Man kan ikke undgå at skulle opdrage i klassen, men hvor går grænsen for hvor meget man skal blande sig i et område, som vel hører til i familierne.

Jeg skal ihvertfald nok selv opdrage mine egne børn.

Springer et led anonym
over ja....lærerne har idag ingen sanktions-muligheder mere. Hvis de f. eks sender en elev på kontoret får de et helvedets hus med forældrene og måske deres advokat.

Det handler ikke kun om opdragelse AnonymQ
men lige så meget om sociale færdigheder. Dem skal skolen bidrage til at opnå, det kan du se i enhver hensigtserklæring/målsætningsskivelse fra den kant.

Lærerne må lære, som andre voksne der omgås børn at "pisse deres territorie af". Det kan godt være ungerne kan komme godt fra at kalde mor for dumme kælling, men de skal dæleme ikke kalde mig det. De kan jo prøve én gang, så er det helt sikker de tre gange, det forsøges; 1. sidste og eneste.

Haha - BS & Bubber... Kristen Kold
Ja, hvorfor ikke?....

- en halvgammel krigslidelig, afdanket elektriker og en piveskid som evnede at blive kendt på at sidde i et badekar med u-knappede bukser......

Lad os da prøve - det kan ikke blive værre af det.....

[:D]

Du skal ikke ind i familieområdet forælder
du skal sige fra overfor det, du ikke selv vil finde dig i. Det hedder ikke opdragelse men social tilpasning.

Børn kan udemærket finde ud af der er forskellige regler forskellige steder. En hos far, en hos mor, en hos mormor, en hos tante anna osv osv, men når i som lærer går og putter med hvad i vil og ikke vil finde Jer i, indtil i eksploderer så forvirre i ungerne.

Forskellige regler anonym
Børn kan udemærket finde ud af at der er forskellige regler forskellige steder.

Ja de kan, men det er skisme fra starten forældrene der skal lære børnene at opføre sig ordentlig, ikke lærerne.

Det der idag hedder fri opdragelser = ingen opdragelse og derfor er mange børn som de er. Hårde ord, ja, men det er sku fakta.

Jeg har selv børn og har opdraget dem med kærlig hånd og vist dem hvor grænserne går og der er ingen problemer med deres opførsel i skolen eller andre steder.

sidste udvej hr hansen
Jeg går ud fra at alle ander muligheder allerede er forsøgte hvis man vælger at smide en 6-7 årig ud af skolen.. eller hvis det skyldes vold mod klasse kammerater eller lærer.
Så kan den næste skole få fornøjelsen.. godt jeg ikke er lærer

Måske skulle trætafskringeneunger
forælderne tage og være der for deres børn i stedet for at kaste det hele på uddannelses systemet...
børn lærere ikke hjemmefra hvad de må og ikke må, fordi forælderne har så pisse travlt med at tjene penge eller sidde foran tossekassen og laver ikke en skid.

Jeg synes det er fint der er mulighed for at "straffe" børn der er uartige i skolen. Det manglede bare. De skal lærere der er en konsekvens ved alt man laver...

Det vidste jeg ikke Blåøje
Personligt synes jeg det er helt fint. hvis ungerne skaber problemer og forstyre undervisningen eller chikanere andre børn skal de vel ikke gå ustraffet. selvom jeg tvivler på at en møgunge på 9 med forældre der ikke tager sig af ham vil se det som en straf at slippe for skolen.

Jeg siger skam også fra Skolelæreren
Problemet er at nogle børn er så "frit" opdraget, at de ikke er van til, at der bliver sat grænser. Det har jo i langtid været populært, at børn skal være medbestemmende i stort set alt derhjemme.
Dette har medført en del problemer, både for børnene der ikke er opgaven er moden, men også for de instituitioner der skal takle de stakkels børn, som ville have det meget bedre med klare grænser, som er nemme at forholde sig til.

God idé med en stramning alá DF Ham Selv
Der er vel tale om respekt for det enkelte individ, når der reageres på en dårlig opførsel ?

At ignorere en utilpasset unge er vel ikke god pædagogik ?

Sveder? Hvarre
Set med min optik er det værd at undersøge hvorfor denne debat overhovedet er her? Hvad er det i vores samfund som gør det nødvendigt at tage stilling til om et barn på 6 år skal bortvises fra sin skole?

Hvilken barndom? Diogenis
Forbyd den. selv et 6 årigt barn skal have konsekvenser som en voksen, i spjældet med ungerne

Hørt DF 4ever
De børn er sgu nogle nasserøve. De laver ikke dagens gerning. De larmer også udenfor mit kolonihavehus. Hver eneste jul skal vi voksne tvinges til at se deres elendige julekalender.

Sig mig en gang! Kan det virkelig passe, at vi voksne her i Danmark bare skal indrette os efter dem? Nej vel. Hvem var her lige først, børnene eller os?

Børn ud af Danmark nu!

Imponerende lillefrk
At man sætter straffen op for poderne, men fuldstændigt overser det faktum at det er forældrene der skal opdrage deres børn. Jeg har lige oplevet danmarks ungdom på allertætteste hold i forbindelse med mit studie og lad mig være ærlig: det ser godt nok skidt ud. Total mangel på respekt overfor autoriteter, hinanden, andres ejendom eller følelser. Og hvem har så ansvaret for at disse unge ikke kan sidde ned og holde mund smatidig? Forældrene.

Jeg har ikke selv børn, men jeg er kun 28 så jeg kan godt huske det. Min mor kørte en benhård nultolerance politik og på trods af hun aldrig har lagt en hånd på nogen af os virker den stadig. Det blev FORVENTET at vi opførte os SOBERT og ANSTÆNDIGT når vi gik udenfor, skete det ikke som ønsket blev der taget tv, telefon, computer (efter den blev opfundet [;)]), fester, veninder, legetøj - ja alt hvad hun kunne komme i tanke om. Een ting af gangen, havde man været skidt pige i en uge så livet altså lidt skidt ud. Min mor er ikke unfair, men vi havde klare grænser.

Det er min opattelse at forældrene fuldstændigt har mistet taget. Istedet for at være ledere er de nu team-supportere og lader ungerne med til bords på alle beslutninger, lige fra aftensmad, bil, hvilken tøj, frisure, makeup, ja det er fanme lige før de også selv bestemmer deres sengetider?! Når de så skal udenfor og trækkes med alle os andre der også har vores plads i verden, bliver de forskrækket over det faktum at de ikke er solen i universet?? Og hvad fanden er det nu for noget?

Næe, når der var en uvoren unge var det da forældre der skulle have kurser i forældrestyring og genopdrages.

Og så kan jeg ikke lade være med at blive så bange for alle dem med ADHD og lign. småskavanker.. er der overhovedet taget stilling til dem? Eller fortsætter regeringen bare med at overse dem fuldstændigt?

Naturligvis.... Let it grow unplugge
Skal de kunne bortvises og gerne til den nærmeste gabestok, hvor de artige kammerater kan spytte på dem efter skoletid....

Og lærerne skal have mulighed for at tage det gode gamle spanskrør frem og give de uvorne unger 3 rap i r.... , hvis det skulle vise sig at blive nødvendigt. Så skal de frække unger nok lære at sidde stille og høre efter, hvad der bliver sagt - hvis altså ikke de røde striber svider for meget..

Ja, lad os få bombet skolen tilbage til stenalderen eller før, da en mand aldrig gik hjemme fra uden sin kølle etc.

Man kunne jo også overveje om skolesystemet passer til 2008 børn ......!??

X-lærer.

PS.... Let it grow unplugge
Og måske skulle man overveje at stille krav til hjemmefronten - altså forældrene...
At børnene ikke "opfører sig ordentligt" hænger ufravigelæigt sammen med hjemmefronten.....

ENDNU federe hvis man opfordrede forældrene Paranaa
til at lære deres børn at opføre sig ordenligt i offentligheden. Mit svar er rettet mod de "dovne" forældre der ikke gide opdrage deres børn, men har dem som "trofæ" og ellers overlader opdragelsen til alle andre.

Jeg ved jo der er forædre der gør deres bedste, men som har fået en/flere unge/r med krudt i røven og så kan det være svært at være over dem, når man nu ikke er tilstede fysisk

F.eks kunne man prøve at tilpasse Berthel Lea
til skolesystemet 2008. Det ville være en STOR hjælp. Og derefter give lærene deres autoritet tilbage, så man kunne få et samarbejde igang mellem forældre og lærere. Det er trods alt samarbejde man komme længst med....

Udsmidning Alice
fra 0. klasse - det kommer ikke an på alder men på opførsel.
Når man er startet i skole, har der jo været en vurdering af om man er skoleklar.
Er man det, så er det bare om at gøre sit bedste og følge de regler der er. Er der ikke vilje eller modenhed til det er det ud. Der er jo flere børn i en klasse...

Trist Anonym
Jeg kan kun beklage, at den mand er vores undervisningsminister!! Det er under AL kritik, hvad han melder ud nu. Det er det forresten for det meste! Han forlanger,at lærene skal dokumentere, at de rent faktisk laver noget.Tænk hvis vi forlangte det samme om politikerne! Hvordan skulle de så få tid til at arbejde? Nej vel? det samme gælder for lærene!
En lærer!![:*(]

og fårene sagde Terminator
mææææææææh!!

Som sædvanligt labber horderne et medie stunt i sig.

Kan de stakkels får da slet ikke selv længere...Bertel Haarder fortalte, at ansvaret nu var helt op til den enkelte skoles ledelse i samråd med lærerne. Men da fårene ikke hverken kan eller vil påtage sig ansvar, er det vist et selvmål..

Så lad os dog få en Mussolini !

Nej nej og atter nej. Ingen "straf" til små børn. Novella
Syntes ikke de skal sendes hjem, de fleste forældre arbejder jo også. De kan ikke ligge og tage fri hver anden dag fordi lille Ida er blevet sendt hjem. Det er i det hele taget ikke i orden. Det er små børn, de skal håndteres på en anden måde end større børn. Men det er bare min mening !

Hold da op dr100
Det næste bliver vel eftersidninger i børnehaven. Vuggestuen skal nok komme med på et tidspunkt. De kan jo lige så godt lære det med det samme!!

Ja - lige præcis dulkis
- De må være fuldstændig på skideren i den tænketank. Det kan da kun være et udslag af total magtesløshed, at komme med så sindsyge forslag. [:O]

Lad os tage et eksempel: Var hurtig skoletræt
Hvis du som 80-årig havner på plejehjem og der møder en, du ikke har set siden børnehaven...vil denne person være GANSKE meget ugenkendelig...

Præcist det samme burde snart ske for skolen - ellers vil den ikke være en potte pis værd.

Skolen i dag bør laves om, så den alt andet end ligner den skole man gik i for 20 år siden. Den burde slet ikke ligne noget, man ku betegne som skole...

At leve sammen i medgang og modgang er i dag blevet et FY-ord! Derfor trives børnene der hjemme ad helvede til, hvilket gør at skolen er blevet så aller helvedes ligegyldigt for dem... Men hvorfor også tvinge eleverne til at ha historie og kristendom, hvis de aldrig skal bruge det til en skid.............................Det er jo nærmest tortur for eleverne.

Men politikerne ser jo gerne, at eleverne i dag får de samme fag, som de selv fik... For helvede...man kan sgu da vente til i gymnasiet med at studere alt det ligegyldige pis! Og vi er vel selv Herrer over, hvad vi GIDER spilde vores tid på. Vi har altså kun 1 liv!

LoL? Anonym
Ok jeg går i 9 klasse lige i øjeblikket og for mig virker det der helt absurd. Det kan godt være at små børn opfører sig dårligt en gang imellem, men at de skal smides ud af skolen for det er jo totalt retaderet. Små børn ikke fuldt opdraget endnu ved ikke hvad er rigtigt og forkert på nogle områder. På mit klassetrin bliver du f.eks. smidt ud hvis du har lavet et meget voldligt overgreb på en anden elev, altså at eleven er kommet fysisk til skade. Eller hvis man mobber og det fortsætter uden stop. Det skal dog være over en lang periode. Selv en af mine venner var lige ved at blive smidt ud fordi han ikke fulgte med i timerne og lagde sig bare til at sove.
Vi kan blive smidt ud for disse ting fordi vi er fuldt ud klar over hvad det er vi gør. Det gør små børn ikke. De skal have en chance for at vænne sig til skolegangen og i det hele taget "lære" hvordan det er at gå i skole. De burde på ingen måde kunne blive smidt ud efter min mening eftersom lidt hjælp fra forældrene kan gøre store underværker.