UEFA-kamp og Århus Stadion

UEFA-kamp og Århus Stadion Randers FREJA Fan
Ja i går blev det officielt, at UEFA-cup kampen mellem Rander FC og Fenerbahce er blevet flyttet fra Randers Stadion (eller Essex Park om man vil) til Århus Stadion (eller Atletion eller NRGi Arena for dem, der lyster).

Herrn Jacob Nielsen (direktør for Randers FC) går åbenbart mere efter kassen (20.000 siddepladser fremfor 6.400 siddepladser) end efter at skabe en klubånd.

Nu ender det bare med at Randers FC får 2 udebaner, da NRGi Arena naturligvis bliver overrendt af eldevilde tyrkiske Fenerbahce-fans. Som om heksekedlen foran 52.400 grotesk fanatiske fans i Tyrkiet ikke var nok.

Ja, jeg titulerer mig "Randers FREJA Fan", fordi jeg siden 1985 har været fan af Randers Freja. Navnet er således også en protest mod ikke bare sammenlægningen af de 6 største fodboldklubber i Randers (skabelsen af Randers FC i 2003), men også en protest mod al den FC-making, der har foregå på landsdækkende plan over den senere årrække. FC-klubberne skabes naturligvis i profittens hellige ånd, og rodløsheden skabes. Idag er der færre tilskuere i den næstbedste række, ganske enkelt fordi fans hellere vil se suppeligakamp i naboklubben med suppeligastatus.

Klubfølelsen bliver åbenbart væk med de "FC-begreber" og man bliver komplet ligeglad med sin hjemmebane. Det ville ellers banke i mit hjerte at have set Randers FC kæmpe mod et europæisk storhold på det nye Randers stadion. Men sådan skulle det åbenbart ikke være....

Jeg tror egentlig vi er en del, der har en solidaritetsfølelse overfor det stadion, der huser det hold vi holder med. Men åbenbart ikke nok :-(

Flot indlæg Frands Christensen
Bortset fra at FC er mine egne initialer, så synes jeg også, det er umådelig kedeligt, at alle klubber efterhånden skal hedde det. Derfor har jeg også altid godt kunnet lide Randers Freja, fordi de havde fundet et smukt navn til klubben. Gid langt flere fik sans for sådant noget.

Der er de mere opfindsomme, dem der spiller amerikansk fodbold. Dog bliver det også lidt træls med alle de engelskprægede navne.

Efter Thisted er kommet i 1. division, er det blevet kendt, at de spiller på Lerpytter Stadion. Glimrende at et sådant navn har fået lov at blive bevaret. Forhåbentlig længe endnu. Eneste pedant, jeg lige kan komme i tanke om, er Høje Bøge Stadion i Svendborg. De er blot desværre røget helt ud af divsionerne, så det hører man ikke så meget om længere.

Lad kulturen sejre over profitten. SAS-arena bah, og det hedder det kun til at de får en anden sponsor, så skal det hedde noget nyt. Det ender vel også med at de en dag får spillerne til at skifte navn: ... Invita Køkki dribler uden om Silvan Hobbi og spiller bolden over til Jyski Sengo, der skyder på mål...