Uforskammede danskere!

Uforskammede danskere! Polite
Springer du over i køen? Rejser du dig op i bussen for en gammel dame? Hilser du pænt på ekspedienten? Holder du døren for andre? [:$]

Mange danskere er overbeviste om, at de er enormt høflige og diskrete, men det er desværre en opfattelse, som kun de færreste europæere deler med danskerne – og jeg tror da efterhånden også, at vi er en del danskere, som mener, at vores landsmænd godt kunne bruge en lille opsang inden for takt og tone [:/]

Hvad er der blevet af den danske pli? Vi er før blevet beskyldt for at være vestens mest uhøflige folkefærd. Og jeg er da begyndt at tro, at der er noget om det. Jeg har lige haft besøg af min familie, der til dagligt bor i udlandet og har gjort det i mange år. De er rystede over, hvordan den danske mentalitet har udviklet sig, siden de flyttede fra landet for 25 år siden. Og jeg skammer mig! [:$]

Mener du også, at danskerne er blevet alt for uhøflige? Er du selv uforskammet? Hvad kan vi gøre for at ændre på den danske takt og tone?

Nej jeg springer ikke over i køen dulkis
- men jeg er af og til nødt til at bruge mund, for ikke at blive stående, stående, stående og det kan vel af nogen opfattes uforskammet, selvom det bliver påtalt i en påtaget og overdreven høflig tone...

- Nu skal gamle damer jo altså være møj gamle, for at være det i forhold til mig, men det forekommer dog. Skal køreplanerne holdes må man jo af og til en tur i dødsdrom og jeg her ikke nerver til at de kastes rundt i kørehøjet i fritfald. Jeg rejser mig af samme grund for gravide og folk med småbørn på armen.

- Jo jeg holder døren, når jeg er gået forrest ud, og bruger mund, når nogen slipper den, når jeg er halvt igennem..[:D]

- Nogle dage er jeg helt træt i munden, når jeg har været på handel, og det er ikke af at skælde kassedamen ud. [:D][:D][:D]

- Jo det står sløjt til. Det værste er, at det virker ubegavet, når folk er fuldstændig blottede for pli.

Tror du tager fejl! BorgerBjørn
Det er for det meste kun socialt udsatte der rejser med det offentlige. Normale borgere er på arbejde eller kører i bil.
Efter at distriktspsykiatrien er nedlagt skal patienterne jo være et andet sted, og de offentlige busser og tog er jo et trygt og varmt sted at opholde sig, ikke?
Til gengæld må jeg sige at jeg aældrig har oplevet værre frustrationer og agressivitet end når noget går galt på amerikanske highways. Da var jeg for alvor bange for at nogen ville begynde at skyde fordi de er sindssyge lige under overfladen - åbenbart!

Jamen.......... Anonym
Det samme gør sig gældende i eksempelvis tøjbutikker, hvis det er unge piger der ekspederer kan man gå rundt i butikken i lang tid, før en henvendelse de har ikke lært det (Ved godt man ikke må generalisere, men alligevel) Her snakkes privat, som det vigtigste i denne her butik, ikke meget service, som hvis det var en ældre ekspedient , de unge lærer det ikke idag, basta!!

Dansk folkeparti kulmule
er vel en markør for tidsånden. For 25 år siden var det vel utænkeligt at et racistisk/fascistisk parti kunne sidde i regering?

Unormal borger ?? Anonym
Ja - undskyld - men jeg bor i en Københavnsk forstad - dyrt område - har altid arbejdet - har en god uddannelse - god familie - udmærket økonomi - og benytter de offentlige transportmidler til og fra arbejde, bla. fordi jeg ikke ønsker at belemre klimaet med mere forurening.
Jeg synes ærlig talt ikke at jeg er særlig socialt udsat - og synes heller ikke at mine medpassagerer i bus eller metro ser ud til at være hverken unormale eller sociale tabere. Det var da en underlig påstand du kom med der.
Men mange mennesker har meget lav tærskel både i offentlige transportmidler og i almindelighed når man færdes på gader og veje, og bliver hurtigt sure og kommer med grimme bemærkninger over for andre, specielt overfor de svage og ældre. Det smitter desværre, så man skal passe på ikke selv at blive lige så sur og tvær - men forsøge med et venligt ord og et smil - og håber på, at DET smitter.
Ha' en god dag.
Venlig hilsen
En der bruger offentlige transportmidler

hvad har dansk folkeparti manden1
Med sagen at gøre, er det deres skyld at du springer over i køen eller ikke gider at lette røven for ældre og højgravide i bussen eller ikke kan tale pænt til folk, det er sku da folks opdragelse at de ikke kan behandle hinande på en ordtenlig måde.

Sikke noget gylde manden1
At lukke ud, jeg har kørt bus i flere år i københavn og hver morgen var den fyldt op med hårdt arbejdende folk, lige fra kassedamen til chefen og læger og sygplejsker, det eneste de er udsat for er folk som dig, der ikke kan se længer end til din egen næsetip.

Danskere og service Eks butikken
En kort bemærkning fra min side

En stor grund til at danskerne er blevet grovere de senere år, både over for f.eks. butiksansatte, buschuffører og lign. er mange. Personligt tilskriver jeg en del af udviklingen alle de forskellige sådkaldte "forbruger" programmer som kører enkeltsager helt op på en niveau hvor de ikke hører til. Nu har jeg selv stået i en butik og HVER gang en kunde var utilfreds med at han f.eks. ikke kun få rabat på en allerede nedsat vare eller ikke kunne få byttet en mobiltelefon under garantien, truede han med at nu ville jeg komme på forsiden af ekstra bladet eller i Kontanten. Danskerne er et af verdens mest egoistiske folkefærd som lever i deres egen uvidenhed. Hvornår fatter danskerne at de ikke er verdens navle og at resten er verden er pisse ligeglade med hygge og flæskested. Danskerne er, i modsætning til deres egen opfattelse, ikke særlig velsete i udlandet, og slet ikke som turister. En undersøgelse fra sidste år viste at danskerne er det 3. mest uønskede turist gruppe på ferierstederne i europa. Og hvorfor? fordi vi er nærige, larmende og hele tiden skal beskylde folk for at levere "really bad service" hver gang noget ikke er gratis eller man skal stå i kø 5 minuter i butikkerne.

Når man står ved kassen i Netto vrisser folk jo af kassedamen hvis der står mere end 4 man i køen. For i deres verden kan det jo ikke være andet end ond vilje når DE skal stå i kø. Danskerne skal fatte at man får hvad man betaler for. Handler man i discount butikker må man acceptere at stå i kø da en af grundene tilat priserne kan holdes så lave netop er pga lav bemanding.

Danskere: Mand jer op og fej for egen dør

Det er virkelig slemt Trist
egoismen har aldrig været så slem som nu det viser sig allevegne i egne biler busser butikker o.s.v, hensyn til andre er et fremmed ord, mange børn lærer det heller ikke hjemmefra.

opdravelse hoppy
Nej jeg springer ikke over i køen, jeg bliver så sur når andre gør.
Jeg er opdraget til at rejse mig for ældre, det manglede da bare, de står da dårligere fast, end hvis man er ung, men jeg tro desværrer at vi nogle som er dårligt opdraget.
Det kan vi på hele samfundet, knivstik, pistolskyning, så er der sku da noget galt.
[:O]
Man må sige der er nogle alvorlige problemer....

Et godt eksempel... Hørligeher
....på det der står ovenover: Der er ikke noget der hedder gylde, det hedder gylle - altså passer beskrivelsen måske ikke så galt endda!

Så er det nok... Hørligeher
...chaufføren der hentydes til. Det er lige så ofte dem der udgyder deres frustrationer!

Så må du da manden1
Køre meget med det offentlige, for du har jo det synspunkt, og gylle ja da, men prøv du at skrive på Russisk tastatur, fnatmide:::

Igen, chaufføren, prøv manden1
At køre bus i København og hver gang den er forsinket, er det chaufføren, hvis bussen får motorstop og vi bliver 10 min forsinket, så er fanden løs, især hvis vejret er dårligt, mange har heller ikke forståelse om vinteren, hvor det er spejlglat, at vi ikke bare kan suse med 50 km i timen, og derfor bliver forsinket, ja så sviner folk chaufføren til, og trusler fyger rundt.
Men kan godt forstå at du mener at chaufføren, bevidst gør dette for at drille og ødelægge sin egen pause.
Så når du ikke har været chauffør i en bybus i københavn, ja så luk arret::

Det Sure Opstød TM4000
- kik forbi "Det Sure Opstød" på Facebook [:)]

Jeg..... emilieduus
Flytter mig for en gammel dame/mand i en bus, hvis det ser ud som om, at hun/han skal langt ned ad bussen, for at nå en plads. Jeg springer heller aldrig over i en kø. Hilser da på ekspedienterne i en butik, hvis de siger "hej", men gør det ikke af mig selv.
Så vil da sige, at jeg er høflfig! :)

Omtanke!!! Mads :o)
Når jeg nu sidder og læser debatindlæg herinde, så bliver det ikke mindre interessant idag udfra emnet. Du sviner en anden mand til, uden at denne i mine øjne har "talt" grimt til dig.
Det lader til at være en generel tendens herinde, at når man ikke lige er enig med andre, så sviner man hinanden til, nedgører hinanden, kalder hinanden for diverse skeldsord. Og kan man ikke finde på andet, så kan man altid nedgøre eventuelle stavefejl... Det er vel ikke det, som er relevant, så længe man kan gøre sig forståelig.
Jeg skal ikke gøre mig bedre end andre... Jeg har selv til tider kort lunte i det offentlige rum. Men jeg kan se, at er jeg utilfreds med andres ditto, så må jeg starte med selv at være det gode eksempel...
Kan I alle herinde nu have en dejlig dag :o)

he he bd.eh
Ja debatten taler jo sit tydelige sprog.
[:*(]

Smil bd.eh
Jeg springer ikke køen over, skulle det ske så er det ubevidst.

Jeg bliver heller ikke sur hvis en anden skulle komme til
at "snyde" sig foran mig i køen.

Jeg rejser mig for dem det har større behov for, at sidde end jeg selv.

Og jeg taler pænt til andre,også dem der er sure. [:(]
Det får dem ofte lige til at stoppe op og tænke, og ændre tone.

Som det er sagt, den korteste vej imellem mennesker er et smil, så lad os smile ad og til hverandre. [:)] [;)] [:D]

Saga blot!. Th:jensen
Det er trids med holdringen i vort samfund med høflighed til Emma Gad.Vi ser dette mange
steder uden undtagelse.Jeg siger desværre menneskeligt set.Det tager to til tre genartioner at rette op på.Jeg frygter allerede for næste genartion i klar tale.Mine tanker er allerede gjorte.Jeg bruger og anvender høflighed med Emma Gad ganske naturligt
overfor en dame i hverdagen,hvilket flere også bør gøre vi taler bredt mengende.

Vh.

Th.Jensen

I forhold til Holland lilledille
Jeg kan godt foelge dig lidt i hvad du siger, men jeg maa indroemme at efter at have tilbragt at par uger i Holland deler jeg ikke din opfattelse af danske unge som mindre velopdragne. Her i Amsterdam er der ingen der er bange for at springe folk over i koeen, mase sig ind i busser, sporvgone og tog saa de andre passagerer kan komme af osv. Jeg synes i det hele taget folk er meget uhoeflige her. Der er ingen der smiler til hinanden, eller hjaelper hinanden, rejser sig for andre i bussen og holder doeren.

Nu kan jeg naturligvis ikke tillade mig at skaere alle hollaendere over een kam bare fordi jeg har vaeret paa ferie her et par uger, men jeg fortaeller bare hvad jeg har oplevet.

Saa jeg synes egentlig ikke danskerne er saa slemme. Ikke dermed sagt at der ikke godt kan rettes op paa visse ting og jeg oplever i DK isaer tit at de unge indvandrere er meget mere hoeflige og viser mere respekt over for andre, end de unge danskere. Vi kunne nok laere hinanden noget - hvis der var nogen der turde!

Ja så trist... freja98
Det er trist at det er blevet sådan igen er det mig mig og mere mig... og flyt dig her kommer jeg.

Jeg synes mest jeg mærker det i trafikken, og især hvis jeg er på motorvej. Helt op i røven af min bil, når jeg skal overhale en lastbil der køre 90, og hvis ikke jeg kommer ind før jeg har lastbilen i mit bagspejl (SOM MAN LÆRTE PÅ SKOLEN FOR AT HOLDE SIKKERHEDS AFSTAND) ja så for man både lys, horn og fingeren når de køre forbi. Folk tror de er konger. Og når alt kommer til alt er de mennesker mange gange så skidt med sig selv og det liv de lever, så den eneste måde at komme af med lidt af deres gale er på sådanne måder og faktisk også i forums som SOL og osv. Det er trist det er blevet sådan.

Men tror meget af det munder ud i at vi har travlt med at tjene så mange penge så muligt så vi kan vise os over for nabore og venner og at vise vi har styr på livet.(selv om mange ikke har) Kan ikke se hvorfor der ikke er status i at have et lille hus måske "kun" lille lejlighed og en lille bil eller måske slet ikke nogen??? og man i stedet kunne have et dejligt sammenhold og overskud i famillien så man rent faktisk kunne være en famillie. Så tror jeg også chancen for at skabe disse små uhyre af kriminelle unge vil falde. Hvis de fik den tid,opdragelse og omsorg som mange mangler..

ikke enig Amsterdam
med dig overhovedet,faktisk tværtimod. men det er nok - som du selv siger - grundet at du kun har været her et par uger. Du har da ret i at offentlig transport, sprorvogne etc - er kaotiske og der er ingen almindelig logik i af og påstigning. Men om det er uopdragent er en anden sag.
Derimod er der ingen der ku drømme om at springe høflighed i samtale over, her er det: hvad sku' det være, tak,ka' jeg hjælpe, selvtak, pågensyn osv - en fast ingrediens i ethvert butiksbesøg uanset om du køber eller ej. Folk taler sammen på gaden og i parker, som regel altid med fru el. hr (uanset alder) indtil der angivet en mere venskableig form. I vores bydel hilser alle på hinanden bare de har set hinanden før (ikke at vi kender hinanden)

Jeg har boet her i mange år, og hvergang jeg er 'hjemme' i DK græmmes jeg over folks uvenlighed. Jeg begynder ligefrem at overdrive min venlighed og siger højlydt 'Goddag, tak!hvad siger du, jamen tak for det!' og forbavses stadig over folk der end ikke svarer men bare glor. Som når man kommer ind på cafe og be'r om 2 øl og svaret er: 56 kr! Fuldkommen utænkeligt på disse kanter.

Her er vi ligelglade med hvor folk kommer fra osv, der er ingen der ku' finde på at råbe ting som 'perker' el.lign - Amsterdam har 350.000 besøgende hver dag (der bl.a rejser i det offentlige transport system)+ de 750.000 der bor her fast og er sammensat af 177 nationaliteter....

Det er også landet Africa suck´s
Hvor samfundskritiske instruktører og forfattere bliver skudt ned på åben gade... [:(]

Fedt indlæg Freja Africa suck´s
Ku´ ikke have skrevet det bedre selv.... [:)][:)][f]

Hold kæft hvor er jeg enig taxchauffør
hvor mange gange er du belevet truet for at dytte, hvor mange gange holder folk ikke tilbage for dig, hvor mange gange bliver du lukket inde i en sammenfletning, og personen som lukker dig inde, opfører sig som en psykopat når man hentyder til ham/hende at han/hun har lavet en fejl?

Så en morsom episode med en kvindelig billist som gik helt amok og jagede en bus fordi chaufføren gav blink og svingede ud som han har ret til, men det havde hun åbenbart ikke forståelse for, nej hun havde første ret:)

kan godt finde på at råbe og skrige Diogenis
Af folk i et supermarked som gører det samme over for kassemedarbejderen :)

Ved ikke hvor du har været i usa usa
jeg har kørt i 1000 vis af miles på amerikanske highways og hvergang jeg kommer derover bliver jeg forbløffet over hjælpsomheden i trafikken, på trods af der mange mange flere biler i byerne, glider trafikken meget bedre fordi man gir plads til hinanden.
Mht til venlighed i butikkerne bliver man altid mødt af et how are you når man kommer ind, i det hele taget er USA et meget venligere land end DK.

men det er ikke landet Amsterdam
hvor extremistsike grupper har frit spil og såkaldte rockere kan skyde løs uden der bli'r grebet ind af ordensmagten, der tilgengæld gerne hamrer løs på demonstranter......tja, psykopater har et hvert land jo....

100% enig alexsmithnielsen
helt enig især det med motorvejen og de unge jeg er selv ung og oplever ofte div fædre som skal vise nosser med damen i bilen eller endda børn som er med!!!

og ja jeg kender mange unge som er blevet ignorered i barndomen og blevet sat af med pizza penge eller stort tv og nogle er det gået godt og for andre tja..

Behandle ordentligt Tale pænt
Manden1 har netop forklaret grundene til hvorfor vi har et racistisk parti DF med i en regering som skider på alle undtagen de allerrigeste.
Egoisme, racisme fascisme ja det er mange navne for de uhøflige og ubehøvlede i vort samfund.

Det er heller ikke landet anonym
der har et klart racistisk fascistisk parti i regering, som DF!

Vi hører til de værre folkeslag komododragon
Hvad dette angår. På feriesteder græmmes man af og til. Kun englændere og nordmænd er værre.

Der er desværre en betydelig gruppe danskere som opfører sig groft og ubehøvlet.

De:

-Maser sig ind i køen.
-Stønner højlydt og irriteret hvis andre tilfældigvis står og kigger på de varer de selv skulle kigge på.
-Skaber sig hvis tjeneren ikke står med maden 2 minutter efter at den er bestilt.
-Skal argumentere stolpe op og stolpe ned fordi man forstår et nej.
-Bliver hysteriske hvis ikke de kan komme uhindret frem i trafikken.
-Bliver hysteriske på p-vagter, togkontrollører og andre tjenestemænd i funktion.
-Respekterer ikke myndighedspersoner generelt.
-Snakker, råber og grimer højrystet og uhæmmet op i offentlige forsamlinger, så alle med sikkerhed lægger mærke til dem.

Med andre ord opfører sig som små uopdragne børn.

Heldigvis er de fleste danskere ikke sådan, men høflige og venlige. Men vi kunne lære noget af f.eks. tyskerne eller svenskerne hvad almen opdragelse angår.

Der har udviklet sig en slet skjult accept af at det er iorden at være lidt af en bandit. Hvis man snyder foran i køen er man 'smart' hvor man tidligere måske var et 'egoistisk svin'.
Man ser det også af retorikken. Hvis den forankørende bilist kører langsomt, er det sikkert også en 'gammel dame' og 'hvad fanden laver hun også ude i trafikken'. Altså fordi man er gammel og ikke vil kører 120 km/t så har man ingen ret til at transportere sig.
Ligeledes i supermarkedet. Nogle knapt så sympatiske mennesker kan i deres ramme alvor udtrykke foragt og forargelse over at ældre, handicappede og ledige kan finde på at handle når det arbejde folk har fri og således fylde op i køen foran kassen. Altså at folk uden for arbejdsmarkedet ikke må have lov at være i supermarkedet når folk med arbejde skal være der.
Sundhedsdyrkere der raser over rygere og overvægtige
Livsnydere der synes at sundheddyrkere er nogle fanatiske, sure og asketiske knaldperler.
Bilister der raser over cyklister og fodgængere.
Folk der raser over mennesker med en anden politisk orientering end dem selv og synes de er idioter, fladpander, psykopater og klaphatte.
...etc.
...etc.

Det er hele denne agressive og intolerante mentalitet der skal bekæmpes.
Forbehold den til kriminelle og andre som reelt fortjener at blive lagt for had fordi de reelt er nogle dumme svin.

Smil... Elilje
Jeg kan slet ikke nikke genkendende til alle de eksempler der bliver stillet op. Jeg oplever sjældent at folk er sure eller utålmodige; når det alligevel, en sjælden gang sker vælger jeg bevidst ikke at lade mig kue af deres negativitet, men forblive positiv og smilende.
Det er vigtigt man husker på at det kræver noget at møde folk, som man selv gerne vil mødes, især hvis man er stresset.

Jeg tror det er vigtigt at give plads til at lægge mærke til det positive fremfor det negative, ellers ender man som de mennesker der her i debatten betegnes som uhøflige og uden pli.
Det er desværre så dejlig nemt at give alle andre end sig selv skylden.

Nogen prøver.. Malløh
Hej :D

JEg synes selv, jeg er meget høflig og smiler til mange af de folk jeg møder, jeg kunnne være venligere og høfligere, jeg arbejder på det :D

Men jeg har osse lagt mærke til at de fleste folk bare stirrer lige forbi en som om man slet ikke er der...
Det er osse meget uhøfligt og jeg synes det er PINLIGT at danskerne er sådan.
Det skal der laves om på, bare smil til fremmede du møder på gaden, man bliver i bedre humør af det :D

Håber det hjælper :D

Pjat! mumrik_bakunin
Hvem skal afgøre hvad der høfligt og uhøfligt? Det er jo bare fixe idéer der flyver rundt oppe i hovedet på stakkels idealister.
JEG afgører hvad der er ret og rimeligt!
Jeg mener jeg bør skamme mig over dette.

Helt enig med polite! sigrid.ss
Jeg er selv norsk, og har bod i kbh i snart 5 år, jeg er meget sjokkert over store del af danskerne! Spesielt på arbejdspladser hvor det mest er kvinder, kommer man udenifra som mig, blir man vendt ryggen til eller rett óg slett set ned på [:(]

Snakker man til en dansker på bussen, gaden eller hvor det nu er, ser en underligt på en, akkurat som hvem er nu du for en! Jeg er vant med i fra Norge at man er udadvente og meget sociale uansett hvem man er. Og har man en bekendet som også har en bekendt, lærer man nye mennsker at kende på den måde! Men her i danmark er danskerne så lukket, at uhha nej, det går da ikke and at lære nye at kende, uden at man skal hvere skepiske, hvad med heller ar hvere udadvent og positiv??? Hvad er danskene bange for ? Kommer man inden for i dems have, får man et spark i røven med besked og at gå der i fra!!!!

Holde tilbage, hvad manden1
er det: folk overholder ikke færdsels loven, når de nærmere sig en bus, der står at når man nærmerer sig en bus som giver tegn til at vil ud, skal man nedsætte farten og om nødvendig holde stille, men vil tro at 1 ud af 20 gør det, for ingen gider at havde en bus foran dem, de har bare ikke hjerne nok til at vide at bussen er væk igen 300 m længere fremme, da den skal ind og holde igen, og når man som buschauffør så bare begynder at køre ud, ja så er det med horn og fuckfinger og jeg har også oplevet at komme 20 min, for sent til et stoppested, fordi bussen var brudt sammen og skulle havde en ny ud og da jeg så endelig kom frem, var det med trusler på livet, fra dem som stod og ventet på bussen, dette er hverdage for chauffør i københavn, mange skulle prøve at køre bus og taxa så ville de kunne tale med om vores hverdag.

Korrekt !!! Anonym
Lige mine ord.
Har ofte følt mig til ulejlighed, hvis man må afbryde ekspedienternes interne "hyggefnidder" (gælder også hankøns eksp.)

hvordan man ser det udenlandsdanskeren
Ja de virker godt nok høflige, men det er ren overflade og hvis man spørger dem igen hvordan de har det, så får man i 99% af tilfældene ingen svar eller også kigger de på en som om man er dum. Det er ikke fordi de er interesseret i hvordan du har det, men bare en måde at sige goddag på.

Jeg giver dig dog ret i at man næsten kan tage et hvilket som helst vestligt land og så glider trafikken lettere end i Danmark, ved godt at du kun sagde USA, men kan supplere med at det er i de fleste civiliserede lande. Der er bare ingen hensyn i Danmark.

Ydermere når man bor i udlandet og kommer tilbage til Danmark, så bliver man virkelig chokeret over hvor egoistiske og navlepillende danskere er, er blevet eller altid har været, det er lidt svært at sige når man selv kommer fra Danmark. En ting er dog sikkert, og det er at danskere kun tænker på sig selv og skider på andre hvis de ikke vil som de selv vil.

Ved godt usa
Det er ren overflade når de hilser i usa, men det er dog bedre en en tyggegummignaskende servicemedarbejder der knapt gider kigge op.
Desuden kan jeg godt li' man tiltaler og bliver tiltalt med Sir eller Maam, godtnok også overfladisk, men giver alligevel en bedre stemning.

jeg opfører mig Anonym
som jeg selv vil behandles[;)]

jeg gør mit for at være ordentlig borger, tar hensyn, hvis jeg har en vogn fuld af varer får dem bagved med enkelte ting i kurven lov at komme foran, vender stregkode opaf hilser pænt på kasseassistenten, og prøver at virke positiv :-)

generelt gør jeg også mit, og har kun meget enkelte gange reageret, og har været hvis folk har været virkelig ubehagelige, eller har overskredet mine grænser meget langt[:O]

jeg undrer mig over hvad der sker for folk nu om dage [:*(]

Ja mange har kkun dem selv i hovedet, viser ingen respekt og stresser rundt og træder på folk i forbifarten, siden hvornår er folk blevet så travle, og skal pudse fasaden koste hvad det koste vil, om man så ødelægger noget for andre, bare man selv har det godt, men har samvittigheden det så også godt, tja sikkert, nogle gør jo netop disse ting igen og igen [:(]

håber folk vil lære at vise respekt og hensyn til andre mennesker, og man altså er mere end 1 selv på kloden [:D] ellers ville det også være for kedeligt [;)]

Hellig og selvfed = uhøflig? Chopchop
Og hvad er så ret og rimelig i din verden, og dermed høfligt eller uhøfligt. Du tror vel ikke du er anderledes i forhold til trådstarteren? Hehe... Ih guder, folk er så hellige, kom igen!

Godnat Bjørn Chopchop
BorgerBjørn du må da være syg i kasketten.

Normale borgere? på arbejde eller i bil? realitetssansen er sluppet ud på den amerikanske motorvej.. godnat Bjørn!

i hat Chopchop
Har aldrig ALDRIG nogen sinde klandret chaufføren for noget som helst. Hvordan fan*** kan man tillade sig sådan noget? Det er jo helt hen i hat

Ihh guder Chopchop
Kunne man forestille sig, at du henvendte dig selv?

Det koster så lidt ChopChop
Jeg er med i stregkode-klubben.. vender alle vare med synlig stregkode op ad, - det er da det mindste man kan gøre, når man sikkert nok kan regne ud hvor hårdt det er for et job.

Minder mig om tidl. kollegaer der strøg om sig med franskbrød på det blå tæppe. Skulle de selv støvsuge blot for en enkelt nat, der imellem 1 og 4, så havde de med sikkerhed lært at skære deres skide franskbrød ud i det dertil indrettede køkken. Samtidig kunne de finde på at brokke sig over at en af deres egne kontorskraldespande ikke var tømt. Folk er så ualmindelig uintelligente. Dobbeltmoralske højhælede sure stripsiler med et slips bundet så hårdt rundt om halsen, at de ikke kan tænke selv.

Og hav så lige en føler med kantinefolket også - det er et superhårdt arbejde - og er der en skide medarbejder ud af 500, der synes at sovsen var lige vel undersaltet, så hold dog din selvfede kæft, og put selv noget salt på. Det står der, lige til at række ud efter. Men jeg opfordre dig, en lille uge i kantine, bare for at smage...grædende på dine knæ vil du returnere til dit kontor og elske dit job og dit langsommelige papirnusseri i snegletempo..

Denne generation er alt for selvfed. Man taler så meget om jobrotation, men det kunne sgu være sjovt, hvis det galdt alle stillinger i huset. Jeg tager hatten af for Star Tour direktøren, var det Stig, som prøvede en uge som Tour-leder, han fik virkelig øjnene op for hvor meget arbejde, der i virkeligheden var på gulvet. Megastor respekt.

Det handler i virkeligheden om at åbne ører og øjne, at forstå at dit job ikke er det absolut vigtigste for at få hjulene til at løbe rundt, og sidst men ikke mindst at være lydhør. Og giv så de laveste betalte en ordentlig service. Hold døren, bær en kasse, sig god weekend, fortæl en vittighed, smil, smil, smil og vær nu rar, det koster så lidt.

Cheers

indse det t...
Vi lever desværre i en verden hvor alle er sig selv nærmest og alle hytter sit eget skind. og dem som er høflige er det jo i virkeligheden kun for at fremstå bedre end andre. høflighed er jo bare påtaget venlighed. etikette. Det er så falsk det er til at brække sig over. F.u.c.k. høflighed, vær dog hellere ærlige over for hinanden og jeres medmennesker, det har de(og du) fortjent. kære dansker vær dog dig selv og lad være at pakke dit sande væsen ind i høflige fraser og falske klicheer, vis dine medmennesker hvem du er hvis du tør, men vis i det mindste dine medmennesker den respekt at være ærlig og ægte.

Der er noget du har fået galt i halsen Morgenfryd
Høflighed er et udslag af en ordentlig opdragelse. At være høflig er bl.a at omgås mennesker man ikke bryder sig om, eller ikke kender for den sags skyld, på en civilisert måde uden gnidninger og uden nogen genere hinanden.

Din mening er ikke så vigtig, at alle ønsker din "ærlig" i hovedet. Grænseoverskridende opførsel er dumhed.

Næh... rimtursen
...det er slet ikke noget jeg kan nikke genkendende til, men nu bor jeg også i det mørke Jylland. Ved ikke om det har noget at sige. Er flyttet tilbage til Danmark efter 6-7 år i udlandet hvor folk bestemt ikke var mere høflige end her. Snarere tværtimod.

Mennesker der kan få andre til at føle sig godt tilpas dulkis
- har også altid været i høj kurs her. Ærlighed fra uvedkommende vil jeg bestemt også gerne frabede mig. Jeg foretrækker salontonen. [:)]

NEJ Rangle
Jeg springer ikke over i køen - til gengæld er jeg hurtigt ude med at bede pænt om at få en kasse mere åbnet, hvis køen er lang.

Jeg har ALDRIG rejst mig op for hverken en gammel dame eller andre i bussen - til gengæld har jeg aldrig oplevet at køre med en bus, hvor der ikke var ledige pladser - og hold da OP, hvor ville jeg blive mopset, hvis andre tilbød mig deres plads.... jeg er sgu da ikke gammel endnu :)

Og kassedamen hilser jeg da selvfølgelig pænt på - og lægger mine varer med stregkoden opad.

Ved du hvad - jeg synes i grunden at den danske pli har det udmærket - og at ikke mindst de unge er RIGTIGT søde til at være behjælpelige - både overfor ældre og børn... har faktisk oplevet efterhånden mange situationer, hvor f.eks. ældre er kommet i klemme i svingdøre/ børn er bblevet væk i supermarkedet, hvor normal-danskere bare er hastet videre, mens unge med sort hår og laset punker-grej har tilbudt deres hjælp.

Jeg skammer mig i hvert fald ikke over at være dansker - og jeg er MEGET stolt af den generation, jeg har været med til at opfostre!

Sikke noget vaas Bogormen
at kassedamen i Netto eller Fakta er vaerre end i Magasin eller andre snobbuttikker.

Faktisk er de mest udsoegte snobber at finde i netop disse butikker og de er ikke et hak bedre end andre kassedamer, jo okay, de kalder sig noget andet og finere, men de er altsaa kassedamer.

nej da Anonym
jeg er bestemt ikke enig jeg er en middelaldrende kvinde har rejst meget.syntest danskersne har pli især unge mennesker i dag er søde.især over for ældre.

Jeg behandler mine medmennesker ordentlig Blåøje
Jeg er ikke typen der smiler og hilser til alle. Hvis jeg ser nogen og de smiler nikker jeg da høfligt men jeg er ikke specielt social og bryder mig ikke om at være sammen med mange ukendte mennesker.

Ville jeg rejse mig for en ældre dame i bussen? absolut. hvis det ser ud som om hun har mere brug for pladsen end jeg har.

Det her er måske begyndelsen på noget bedre !!! ølway
Mennesker er kun mennesker.

På et eller andet tidspunkt i livet svæver man lidt op, men hovsa, så kommer der lige nogen og fratager en al lykkefølelse, bump bump bump så kom vi ned på jorden igen.

Opdragelse eller miljø, det har intet med begavelse at gøre selv en hund kan lære at sidde pænt, gå pænt og det kan mennesker derfor også.
De fleste menneskers tilblivelse er lidt tilfældig eller dunkel i sig selv, hvorfor opdragelsen får samme præg ved jeg egentlig ikke.

Den gode opdragelse byder også at lære at nok er nok.......jeg lader mig kun pisse på 2 gange...... 3. gang er ikke lykkens gang i den situation, 3. gang, det er den gang man bliver stillet til regnskab for sin utilstrækkelighed og hvor yderligere forsøg på at indlede venskab med mig må bedømmes til at være ren teoretisk.
Så lige børn leger bedst eller næsten lige......jeg tilgiver ikke utilgivelig opførsel, men tager det som et tegn. Det tegn kan være: Skynd dig væk, mod tåber kæmper selv guderne forgæves.

Min bedste ven er ikke specielt klog, men bare en god ven der behandler mig pænt og værdigt, det er uværdigt ikke at opføre sig pænt, ikke sagt at man skal være enige om alt men ved saglig og faktuel debat, opnår man måske i heldigste fald at udvide hele 2 horisonter.

Misundelse og modbydelig uforskammethed i bred forstand, gør dog at jeg tror vi skal regne med at udse vores inderste kreds af mennesker med omhu, det er simpelthen en umulighed at få alle til at opføre sig ordentligt, mennesker har en tendens til at opføre sig som deres nærmeste omgivelser, så hvis du går rundt blandt idioter og dumriander, så vil du gradvist blive præget af det.

Miljø og arv, i nævnte rækkefølge, bestemmer stilen i dit liv....Så vi må hellere opføre os ordentligt,,,under hensyntagen til at ingen skal få lov til at pisse på os til vi drukner....blop,blop,blop[f]

Dig Africa susk`s drudeheksehyl
Der ikke har for to kroner dannelse.
Synes slet ikke du skulle blande dig i den type debat....hold dig til dine uforskammetheder.

Hey.. Holger D.
er der en der kan låne mig 20kr?

tjah , jegvilosse
Spejlæg med hår og løg!

Helligbrøde!!! mumrik_bakunin
Jeg anser kun min egen mening som hellig. Eller, jeg anser ikke noget som værende helligt, men holder mig udelukkende til mine egne ønsker og behov.
Jeg har ingen opskrift på hvad der er godt og ondt. Det afhænger altid af situationen. Stil et dilemma op for mig. Så skal jeg gerne sige dig hvad jeg mener er ret og rimeligt.

Og vi siger tak til den glade nordmand mumrik_bakunin
Altid skønt når folk skærer alle over en kam. Held og lykke med at finde udadvente mennesker i dette lille land

Måske mumrik_bakunin
Får jeg den igen?