Under dække af

Under dække af modild
begrebet sikkerheds-zoner og i ly af den stundende "terrorkrig" kan Israel nu tilbagelænet gå efter det, det hele måske handler om... vand. Israel er i desperat nød for vand, hvilket der er rigeligt af i de snart besatte områder. Litani floden og Wazzani kilderne der føder Hasbani floden, som bl.a. giver vand til Jordan floden i syd-Libanon vil være en kærkommen "landvinding" for Israel.

Libanon har villet pumpe store mængder vand dagligt fra bl.a Wazzani for at forsyne deres landsbyer i syd. Det har de jo al mulig ret til, men ikke desto mindre har Israel modsat sig den ide, (skønt det turde være enhver nations ret, at anvende deres egne vandforsyninger, og med besættelsen af Libanon, er det jo effektivt stoppet.

Hvis Israel således kan kontrollere syd-libanon, vil de kunne supplere deres vandforsyning med omkring 40% af deres årlige forbrug eller 800 millionr kubikmeter.

Til sammenligning får de ca. 30% af deres nuværende vandbehov dækket fra Golan-højderne.. et andet besat område. Hvis de skulle give disse områder tilbage, ville de have et udtalt vandproblem, eller hur?

V.H. Modild

Er det ikke vanallan
olie så er det vand!!!!! Nu må din galskab snart holde op. Fat det nu at Isreals offensiv imod terrorstaten Libanon skyldes at de huser en terror gruppe..

Verden er måske lidt blåojet Tom unplugget
Når man ikke også kigge på de muligheder der ligger i syd Lebonon mht. kontrole of olien.
Ca.36% af verdens forsyninger indenfor kort afstand.
Mon ikke Iran kigger lidt skævt hvordan sager udvikle sig.
Men vand har mere værdi end olien når men er tørstig, det har du ret i, og der må være mange tørsig med al den krigsstøv.
vh
Tom

Skræmmende teori. mvpr ikke logget på
Martin Krasnik, har i ugens weekend avis interviewet forskellige Israelere, en af dem "en fredsdue", siger at det kun er et skrit på vejen mod Iran's atom-program, Livet er snart kun pest eller kolera.

Men ialt fald god weekend.

mvpr

Upser...Du skrev vist forkert...!! Anonym
Du skrev vist lige forkert... Der skulle vist have stået terrorstaten Israel, eller slyngelstaten Israel.... Det er jo DEM der angriber....

Et land har ret vanallan
til at forsvare sig selv, og det er hvad Isreal gør. At det koster en masse muslimer livet er kun en side gevinst

Bliver mvpr ikke logget ind
denne tråd redigeret, eller er der bare forsvundet et par indlæg.

mvpr