Ungdomshuset, som kulturinstitution?

Ungdomshuset, som kulturinstitution? Molles
Mine damer og herre, endnu et indlæg om ungdomshuset!

Der er faldet dom, den er nu ved at blive anket og brugerne af Ungdomshuset acceptere, uanset hvad ikke dommen.

Huset har jo en lang historie fra oprindeligt at være arbejdernes hus, til et sted min farmor gik til bal og nu måske også til en kristen sekt.

Der er en ting som jeg godt vil have diskuteret, hørt meninger om.

Ungdomshuset er et kultur og koncert hus hvor "alle" er velkommen. Ungdomshusets bruger erkender selv at det er en snæver musikgenre som spilles, men at indholdet af de kulturelle arangementer afspejler ungdosmhusetsbrugere.
Dermed kan man få en indflydelse på valgende af kulturelle arangementer, hvis man ligger initiativ i huset.
Har København ikke brug for/plads til sådan et kulturhus?

Min egen mening med Ungdomshuset som kulturinstitution:

Vil København uden Ungdomshus, Christiana og for den sags skyld f.eks. det snart lukkede A-hus, + andre kulturelle vækstgrundlag, ikke ende som en stor provinsby i sit eget land? med et Tivoli og en lille statue af en havfrue som det mest spændende?
Desuden er det positivt at det er brugerne selv som bestemmer f.eks. hvilke koncerter der skal være, fremfor politikerne.

Er selv flyttet fra provinsen til KBH pga. manglende kulturelle tilbud. Der kan i provinsen gå meget Crazy Daziy i den, som jeg bare ikke finder interesant, fred være med dem der gør.

Selv for god ordens skyld lige sige at jeg hverken er brugere af ungdomshuset eller tilhøre dens subkultur. Jeg er noget så FINT som Handelsskole elev på Handelsgymnasiet.
Min op bakning til Ungdomshuset ligger i retten til forskellighed, gennem f.eks. subkulturere, om det er Ungdomshuset, bøsseforeninger, christiania eller Technomiljøer.

MVH morten

P.s. Jeg vil sætte pris på at undgå indlæg som er intetsigende i sådan en diskusion, og prøv udelukket at forholde jer til Ungdomshuset som et kultur tilbud, og hvilken rolle det spiller i det Københavnske/Danske kulturliv.

Selvfølgelig modild
er der brug for ungdomshuset. Den private ejendomsret vil nok i sidste ende definere, hvor det hus skal ligge. Der er også hårdt brug for Christiania og i det hele taget miljøer der er sammenlignelige samt sikkert mange andre slags.

Jeg er af den mening, at hvis ikke disse herlige steder er der, må man opfinde dem. Der er udgået voldsomt meget kreativt fra ungdomshuset og Christiania. Og uagtet at der også sker andre ting knap så kreative eller netop lidt vel kreative, er det indlysende, at landet ikke kan undvære åndehuller som dem.

I virkeligheden ser jeg det som et svaghedstegn, at politikkere ikke bakker op om initiativer som f.eks. ungdomshuset. Det ville samfundsøkonomisk være en kæmpe gevinst at have statsligt eller kommunalt ejede kulturhuse overalt, men det ligger nok ikke lige for med den nuværende regering, det har jo altid v☼ret vanskeligt uanset hvem der udfyldte regerings-taburetterne.:)

Jeg er til gengæld fortrøstningsfuld, så uanset hvordan det hele ender, skal der nok dukke en ny mulighed op.:)

V.H. Modild

javel airimorten
har du set nyhederne her til morgen? jeg skal love for at ungdomshuset er kulturberigende,føj for satan.ud med de forbryder.

kultur? observation
Der er vel lige så meget kultur i en svinestal i det mørke jylland, alt efter hvorledes man definere kultur?
Jeg har f.eks ikke set noget til ungdomkulturen og de ting de har bidraget med til kulturen, i danmark.
Er det ikke bare en flok forvirrede unge mennesker/børn der mødes og er imod alt hvad der har med regeringen og gøre?

Du siger selv "alle". Hvis det virkelig var en kultural højborg, så ville alle og ikke "alle" være velkommene, men som så ofte set før tåler de ikke folk med andre meninnger end dem selv.

Så landet er lige så lukket for mig, som den føromtalte svinestal i jylland, og de evt. kulturelle arengementer har lige så lidt indflydelse på mit liv som svinestalen i jylland.
Deres verden bliver begrænset til dem selv og deres ligesindede. Som "kulturbærer" bør man vel være åben over for alle, også dem som har en anden kultur, og dem som har en anden mening.

Jeg mener det er fint der findes subkultur og andre tilbud til folk som har et behov for at se på andet end national museret og den lille havfrue. Jeg ved udemærket godt at ikke al kultur er for alle mennsker.
Men kulturen burde kunne co-eksistere, med resten af samfundet uden brug af vold og uden brug af magt, såfremt den ikke kan det, er den hverken værre eller bedre end en folk unge nynazister, som mødes for at høre headbanger musik (og det er vel også kultur?), og derfor har den som en kulturel institution ikke nogen eksistensberettigelse.

:-) Oldemor
det er nærmest uhyggelig som du og LIR kan overfører kommunalt, socialdemonkratisk, Enhedsliste, SF, RV, selvstyrer til at være Regeringens ansvar, vi har indført kommunalt selvstyrer.
Det kommunale selvstyrer, teknisk forvaltning, bestemmer over lokale kulturhuse m.m. :-) haha

Bortset fra det, heller have nogle steder som tilhører og samler de unge mennesker end at de spreder sig rundt omkring og skaber utrygge vilkår.

Men ikke for enhver skyld, der skal læres at have respekt for andre menneskes ejendomme og grænser.
Der skal pålægges dem at de tager hensyn til andre beboere i området.

Lige nu er der desværre ingen former for respekt eller ansvar.
Jeg er ikke tilhængere af at sige "lad dog barnet"
respekt for andre læres i barndommen, der er nogle forældre som sidder med røde ører.

BZ (protest) tilhører mere yderfløjen i dansk politik.
BZ har jo flere politiske tilhængere siddende i den Københavnske bystyrer så det kan undre en at de ikke kan få dem til at give dem huset.

Måske støtter venstrefløjen den opstand!! eller !! for så kan omverden se hvor dårligt det går i landet under højresiddende Regering.

Hvor dumt kan man være, for det er kommunen som skal ryde op.

Forbavsende ens modild
:) jeg ved ikke lille olde, men du kan ikke finde en eneste sætning i mit indlæg, hvor jeg roder rundt i selvstyre eller ej.

Jeg har sagt det før, huh? Læser du slet ikke hvad der står?

Jeg aner, at man kan føre en samtale med dig, men stort set hver gang, komer du ud med noget helt andet, der mere minder om et maveonde.:)

Prøv at se på det en gang til.

V.H. Modild