Unge der fyres

Unge der fyres kayck
Hej.
Jeg prøver at få bekræftet en påstand jeg skal bruge til en dokumentar. Jeg vil meget gerne høre, om der er nogen herinde, der kender noget til følgende problem:

Jeg hørte om en gut der arbejdede i som telefonsælger. Han havde skrevet under på, at han kunne fyres efter 22 dage UDEN løn. Naturligvis i den forventning at dette ikke ville ske.
Sjovt nok skete det på den 21. dag, at han blev fyret. - Da gutten havde skrevet under på ansættelseskontrakten er der således ikke noget ulovligt, men det virker meget meget umoralsk.

Hvis nogle kender til samme tilfælde, må i meget gerne sige til og eventuelt kontakte mig.

Det er ikke så Bill
brugt, men det findes dog nogle steder. Det er en slags prøvetid og skriver man under på det i kontrakten er det lovligt.

Man bør læse hvad man skriver under på, og derpå er underskriften jo an accept af vilkårene. Jeg mener ikke det er umoralsk... det er en del af spillet.

Systematisk kayck
Kan godt se, at hvis det er for en prøveperiode, er det "en del af spillet" - et spil jeg personligt ikke tror at en 17-årig synes er super sjovt, specielt ikke som et første møde med arbejdsmarkedet. Men lad nu det ligge.

Det er hvis det er systematisk, at de hele tiden udskifter, for at få gratis arbejdskraft - så er det ikke længere en del af spillet, men en del af den offentlige debat.

Jeg vil meget gerne høre fra flere

Absolut ikke en del af spillet. dulkis
Det handler udelukkende om at nogle arbejdsgivere tror de kan gå på vandet - der hvor vi andre skal fiske og komme godt fra det.

De skal da bare på forsiden.

Telemarketing chap
Som studerende i Århus kender jeg en del som har eller stadig arbejder i telemarketing bureauer under vidt forskellige forhold. Nogen steder er der ordnede forhold med fast løn mv mens der andre steder hersker "lovløse" tilstande.
Mange steder aflønnes de ansatte efter et sindrigt pointsystem som bygger på en ekstrem lav "grundløn" og så provision som kommer til udbetaling efter endnu et sindrigt system. De unge har reelt ikke nogen mulighed for at vide hvilken månedsløn de har at regne med til supplering af SU'en. Især inden for avis- og bogsalg pr telefon er der eksempler på at telemarketing firmaerne uden var har ændret deres aflønnings- og pointsystem hvilket har kostet dyr for de ansatte. Jeg mener at HK i Århus har sat fokus på telemarketing området men det ville være godt hvis medierne tog fat på området.

Chap kayck
Hvis du kender nogle af disse firmaer, så vi har noget at kigge videre på, må du meget gerne kaste en mail.

dybt ulovligt meineche
Uanset hvad der står i ansættelseskontrakten, så er man berettiget til løn for den tid man har været der. Ingen ansættelseskontrakt kan ændre dette.

Kender i nogen kayck
Update - det ser ud til at der er noget om problematikken. Hvis nogen kender nogen eller selv har været udsat for dette vil jeg meget gerne høre fra jer.

Mvh. Kayck