Unge er fremtidens tabere!

Unge er fremtidens tabere! Sigurd Jespersen
Nu hvor ugen skal gøres op, og en ny startes i morgen, så lad os lige se lidt i bagspejlet.

I en af gratisaviserne skriver man, at arbejdsgiverne er godt trætte af uduelige unge.
De kan ikke magte noget som helst. Når der bliver bare de mindste problemer på jobbet, smider de håndklædet og skifter job. Gentagne gange. Altså intet engagement, intet ansvar, ingen solidaritet med kolleger, eller ingen tålmodighed og tolerence.

Natten mellem fredag og lørdag, stak en kvinde en anden kvinde ned med en kniv.

En ung mand sparkede umotiveret og spontant en anden person ned ved strøgets udmunding til strøget, København.

Og så igen igen: En sædvanlig ung 14 årig beruset biltyv, der kører ræs i en vogn i en storby.

Er det den ungdom, som fremtiden skal bygges på?

Hvad mener du vi skal gøre ved de unge?

Har de unge nogen fremtid?

Har forældrene til nutidens unge noget ansvar for denne fortabte ungdom?

Debat herom ønskes!.

Hilsen
Sigurd Jespersen

"ungdomme nu om dage" stinemark
Har man ikke altid set tilbage på forgangne tider med sentimentalitet? Det er samfundet og ikke ungdommen, der har ændret sig - nogle vil måske sige til det værre.
Tænk bare på det med jobskifte - nej man holder måske ikke som den ældre generation på det samme job livet ud, men er det nødvendigvis så dårligt? Så undgår man da kedsomhed...

Du ønsker. tomtitomtitom
Der findes helt sikkert mange unge som udviser dårligt opførsel begge på arbejd og i deres fritid.
Men det kan jeg dog godt forstå med de pres vi/samfund ligger på vores unger.

Vi skal kigge lidt indad, og spørge hvorfor ungerne har det svært om at tilpasse sig vores materialistiske samfund;(

Et rigtigt godt debatemne.
Tak
vh
Tom

Er det nødvendigvis dårligt at unge skifter job ? Snart 40 år
Er det nødvendigvis dårligt at unge skifter job? Unge i dag er opdraget til at sige fra, hvis forholdende ikke er optimale. Det kan jo tænkes at det tvinger arbejdsgiverne til ordentlige arbejdsforhold. Den ældre generation er opdraget til at adlyde arbejdsgiveren for enhver pris - meget autoritetstro. Det er ikke det som arbejdsmarked har brug for - marionetter som bare makker ret. De har brug for unge mennesker der kan tænke selv, - skabe nye idéer. Er kreative.
De andre ting som nævnes, med vold og deslige er én ud af tusinde.. og hvis du læser den anden side af avisen står der sikkert at en 50 - 60 årig har lavet noget ulovligt. Hvis ikke i dag så i morgen. Han har enten slået sin kone ned, - lavet sort arbejde eller misbrugt et barn. Hvad er det f.eks der får en ældre/gammel mand til at misbruge et barn ?
Ældre er nok nødt til at indse at ikke alt er som da de var unge. At der stilles andre og større krav til unge mennesker i dag. I stedet for at være så selvgode.

kedsomhed? hardwoking man
Det handler ikke om kedsomhed, men modgang. Hvis medarbejderne bare stikker halen mellem benene på en arbejdsplads, ja så overlever den jo ikke. Det med lige at give sig de sidste 10% i modgangstider, det har intet med kedsomhed at gøre, derimod magelighed. I længden overlever diverse virksomheder ikke med den zapper-holdning, hvor man ikke kan holde ud at det er lidt hårdt af og til.

KUN forældrenes ansvar jessebel
Jamen jeg kan kun være enig....Ungdommen i dag (kæft jeg lyder som en mormor på 78 år), har minus respekt for andre og andres ejendele, mange af dem lider af højdeskræk, hvilket nok er årsagen til, at de oftes ses i vandret stilling foran TV´et, de begynder at ryge og drikke i en alt for tidlig alder osv. osv.

Men det hele kan jo tørres af på deres forældre og deres manglende opdragelse af deres øgleyngel!

Jeg synes det er respektløst og tangerende til børnemishandling, at forældre i dag, ikke tør eller gider tage ansvaret for deres barn/børn, ikke tør eller gider opdrage det barn/børn de nu engang har valgt at få!

Nogle synes, at dem der fravælger at få børn, er da bare dybt egoistiske - tja måske, men er det ikke også dybt egoistisk at få barn/børn!?
De har ikke bedt om at komme til verden. Vi får dem, fordi VI gerne vil have dem, så må vi f..... også leve op til vores ansvar som forældre og regelsætter.

godt skrevet m34
specielt det sidste i dit indlæg, jeg har intet at tilføje, kunne ikke have skrevet det bedre...

Nej det er de bestemt ikke dulkis
Kriminelle unge gider jeg ikke forholde mig til som "ungdommen nu om dage" men dit afsnit om arbejde kan vi så tage i stedet.

Du skriver:

I en af gratisaviserne skriver man, at arbejdsgiverne er godt trætte af uduelige unge.
De kan ikke magte noget som helst. Når der bliver bare de mindste problemer på jobbet, smider de håndklædet og skifter job. Gentagne gange. Altså intet engagement, intet ansvar, ingen solidaritet med kolleger, eller ingen tålmodighed og tolerence.

Hvis de unge er uduelige hænger det oftes sammen med manglende instruks, så det falder da i høj grad tilbage på arbejdsgiveren selv.

Det de kalder "de mindste problemer" er i reglen noget arbejdsgiverene burde have løst for længst, men virksomhederne er oversvømmede af dårlige og middelmådige ledere - så det er vel ikke de unges skyld at virksomhederne har ledelsesmæssige problemer.

Enhver ved at den hurtigste måde at løfte sin løn er at skifte job. Så de hurtige skift er arbejdsgiveren da også selv skyld i - de skal til at lære at betale for indsatsen og solidaritet med kollegerne? Skulle man bliver på en dårlig arbejdsplads fordi nogle andre ikke gider lette en vis del til en "anden skorsten" - NOT.

Jeg hører vist ikke længere til kategorien "ungdommen" men jeg bliver ikke på en arbejdsplads, hvis utilfredsstillende forhold eller lønforhandlinger ikke bliver rettet. Det gider jeg simpelthen ikke.

Hvis arbejdsgiverne vil holde på arbejdskraften, må de gøre en indsats - det er ikke været for imponerende i de år, hvor arbejdsløsheden plagede arbejdtagerne. Jeg har heldigvis i mange år været i den situation, at jeg havde råd til at være arbejdsløs, og så ser jeg ingen grund til at finde sig i dårlige forhold eller lusede lønninger.

Jeg vi gerne arbejde - men ikke for enhver pris.

blot en lille del af ungdommen. UngPige21.
du uddrager en lille del af ungdommen idag og pludselig er alle unge dårlige mennesker.

Jeg kan udemørket godt se din pointe og jeg er selv forfærdet over nogle af de ting andre unge gør, men samfundet har forandret sig og med samfundet har menneskerne deri ændret sig.

Tv'et har stor inflydelse på unge men samtidig bør det ikke forbydes da det også er til stor gavn, der er mange spændende dokumentar programmer, samt nyheder og det engelske sprog læres hurtigere og bedre af unge idag end nogensinde før! selvfølgelig er der også en masse lort i tv'et men det er her forældrenes ansvar kommer ind. børn under skolealderen bør ALDRIG se fjernsyn uden forældres opsyn, det er sq forældrenes ansvar at fortælle barnet at når katten tom bliver kørt over af en lastbil og rejser sig op igen bagefter så er det ikke sådan den virkelige verden hænger sammen, nogle af jer tænker måske at det regner barnet nok ud??? hvordan fanden dog det. lad vær med at overvurder de små! tv'et til unge mennesker synes jeg også der er rigtigt godt, DR1 har et bredt udvalg at gode programmer til unge, der er smæk for skillingen for de unge får spareråd og gode råd om hvordan man undgår af blive snydt af forhandlere m.m. der er også svada hvor forskellige emner bliver set på og hvor forskellige holdninger kommer frem. det er ikke useriæse programmer og jeg synes ikke at tv'et alene kan bærer skylden for de vildfarne unge.

Derudover er der i stor grad miljøet hvori de lever og færdes. hvis der kommer flere kampagner og mere hjælp til de unge kan mange problemer undgåes såsom bandekriminalitet m.m. man skal sørge for at de personer der ender som bandeledere bliver stoppet før de npr så langt og dermed minimere antallet af unge der får ødelagt deres liv og hvis livet er ødelagt for dem så red dem og hjælp dem tilbage til samfundet.

Men for at komme væk fra disse tilfælde du nævner synes jeg du bør se på alle andre unge, det er langtfra alle der er sådan. da den ældre generation var unge var det smøger der var det farligste man kunne prøve og nogle prøvede det, de var seje eller noget. idag er udvalget bredere og farligere men det er i bund og grund de samme svage individer der bukker under for gruppepresset som før i tiden, der er bare meget mere at bukke under for!

ved ikke om min pointe kommer fram for jeg har så meget mere at skrive, men det jeg mener er nok at når samfundet ændre sig så markant kan man ikke forvente at unge mennesker idag er som unge mennesker for 50 år siden.

Fremtidens tabere ? Terminator
Samfundet med historiens største misforståelse, demokratiet, er selve omdrejningspunktet for hele misæren.

Vi skaber tabere på samlebånd. Velfærdssamfundet er det bedste bevis på umyndiggørelse af mennesker. Vi pålægger politikerne at tørre vores røv, vaske vores bleer, lave vores mad, passe vores børn. Sådan kan vi blive ved i en uendelighed.

Så når nu vi ikke skal noget selv andet end hente og bringe og forbruge, er der kun underholdning tilbage. Den bliver også serveret lige foran os.

De, som vil noget andet end underholdning, men ikke må fordi vi har ladet andre ordne det, må så ty til andre gerninger. Mennesket er socialt. Mennesket vil have opmærksomhed. I særlig grad hvis det ikke har fået nok, som barn.

Derfor sker alle de tragiske ting for vore unge. De er DØDTRÆTTE at voksne pylrehoveder, der går til psykolog fordi tomaterne kom en uge senere end planlagt i år!

Men når al ansvar overdrages til andre og "mere kloge" personer. Så har vi balladen.

Så hav ikke ondt af de unge. Hav ondt af deres kropumulige forældre !

Bedre tilbud stinemark
kan det også handle om. Vi lever ikke i en lokal, men gkobal verden idag. Arbejdsgiverne må gøre mere for at holde på de bedste ansatte, da disse kan søge grønnere græsgange eller blive head hunted - både på nationalt og internationalt niveau.
Tiden med den (ubetingede) loyale medarbejder er ved at være slut.

Angående det med job komododragon
Jeg ser det som et sundhedstegn at nutidens unge kan finde ud af at sige fra over for urimelige arbejdsforhold.

Arbejdsforholdende skal fandeme være rimelige og man behandler sine nyansatte med lige så stor respekt som alle mulige andre. Kan en arbejdsplads ikke honorere disse enkle krav kan den rende og hoppe.
Under min studietid var jeg vikar en uge et sted. Arbejdstempoet var skruet grotesk i vejret. Det var ensformigt og hårdt arbejde som man med lethed kunne automatisere (folde kasser ud, fylde dem op og stable dem på paller).
Som om det ikke var nok havde de på stedet den største nar af en lagerarbejder som kørte rundt på sin latterlige truck og skælte ud og brokkede sig i en uendelighed.
De var desparate efter at få folk men både de fastansatte og vikarene flygtede skrigende derfra. Ingen undtagen den latterlige truckfører havde været der mere end et halv år og de kunne ikke finde et andet job eller komme igang med en uddannelse hurtigt nok.

Men den slags arbejdsladser kan jeg ikke have medlidenhed med. Forstår de ikke at levere tålelige forhold forstår de ikke at drive virksomhed. Personligt ville jeg automatisere de mest ensformige processer hvilket med lethed kunne gøres og så ville jeg give en alvorlig påtale til den lagerarbejder der forpestede arbejdsklimaet og fyre ham hvis han ikke fattede budskabet ret hurtigt.

Den tid hvor man sender yngstemanden ned til bageren efter moderkager og kejsersnitter for efterfølgende at håne ham i et halvt år fordi han parerede ordre er slut.

Dit ”vi” er et tegn krampen
på solidariteten, jeg læser det som solidariteten til samfundet?;)

Konsekvensen for at politikkerne/samfundet skal tørre røv osv. er at forventningen ligeledes er vi ;) skal være totalt produktive.
Jeg vælger at skrive det på en anden måde, men tror det er det samme, som du skriver i forhold til, at umyndiggøre mennesket.

Jeg mener processen er glemt i vores tilværelse, hvis ikke man er i denne – så bliver man fremmedgjort for produktet, hvilket skaber konsekvenser, som kaos – som kunne være det signal vi ser ved børn og unge, ja for den sags skyld også voksne?

Hvis ikke der appelleres til processen, hvordan opfanger vi så vores identitet og hvordan vil den komme til udtryk?

Overvej lige det igen med tomaten – det er jo logik, at man vælger denne vej, som psykologen. Psykologens ansvar er også, at ”tørre røv”;) for andre.

Samfundet tænker ikke forebyggende, men vælger først at manifestere sig i den tertiær fase, trods vi har viden – hvilket stemmer meget godt overens med det, at være produktiv, med at skulle løbe hurtigere og glemme sig selv og sine nærmeste.

Nøgleordet er nærværd.

:) Krampen

Hvem sagde billig arbejdskraft? Bimmer ILP
Arbejdsgiverne magter åbenbart ikke, at
ansætte kvalificeret arbejdskraft. Hvad de
lægger vægt på er en gåde, for jeg får
aldrig et job. Selvom jeg både kan arbejde,
møder til tiden, og bliver mange år på
den samme arbejdsplads.
Hvis der er problemer på en arbejdsplads, så
holder man et møde med ledelsen. For det nytter
ikke noget at flygte fra problemerne.

samme gamle traver en ung taber
Det du siger er langt fra nyt. Ældre har brokket sit over yngre siden tidernes morgen. Det er en af hjernens puds at man idyllisere sin egen fortid.

At der har været en udvikling i HVAD det er ældre brokker sig over i dag kan ikke benægtes.
Jeg er selv skræmt at andre unge på min egen alder.
Jeg kan ikke sætte mig ind i hvad der får dem til at opføre sig på en sådan måde. Men jeg tror fuldt og fast på at den ældre generation havde lige så mange ballademagere som vores har.

I hørte muligvis ikke om dem i samme omfang og det var sikkkert nogle andre ting de lavede, men set ud fra samfundet på daværnede tidspunkt har tingene sikkert været lige så slemme.

Syntes jeg min "generetion" er perfekt? Langt fra.. Men jeg vil gøre lige som alle før mig har gjort når jeg engang selv får børn.
Jeg vil lære af de fejl forgængerene har gjort så jeg undgår selv at lave dem.
Det vil bare betyde at jeg laver andre fejl som mine børn kan lære af.

Mennesker er ikke matematik. Der findes ingen facitliste på hvordan man bliver et vellykket medlem af samfundet.

Du har ret Anonym
al den stund vi blander perkerne uden om, for de er godt nok uhørt forfærdelige.

Hvordan bliver de belønnet? Anonym
Hvordan bliver det belønnet at medarbejderne giver sig for deres arbejdslads?

Jo cheferne skummer fløden af til sig selv mens de maner til mådehold og puritanisme. Desuden skalter og valter med deres medarbejderstab som var det tinsoldater.