Usa det næste imperium som falder

Usa det næste imperium som falder anonym
Jeg tror at Usa er det næste imperium som falder, vi så det med romerriget og senere osmannieriget og sovjetunionen. Den nye stormagt i verden vil være Kina 0m 40 år

Det tror jeg ikke Peter Madsen
Sålænge Kia holder fast i deres kommunistiske styre, deres manglende respekt for menneskerettigheder og demokrati har de ikke en chance for at slå den vestlige verden - og da slet ikke USA.
Hvis Kina indførte vestlige tilstande over en årrække ville du måske få ret

ja.. ifølge teorierne marco
Tja.. 40 år? det kan jeg ikke sige, men ja ifølge de fleste teorier indenfor international politik så vil alle supermagter før eller senere falde, da det er dyrt at forblive førende supermagt.
Kina er klart et muligt bud som arvtageren ja.

Hvis udviklingen går som foregående annym
årtier, tror jeg vi skal være glade over hvis der i det hele taget eksisterer nogle til at kalde det stormagter.

Romerriget Anonym
fandtes altså i mange hundrede år og det findes sådan set stadig idet spansk, italiensk, fransk og rumænsk har udviklet sig fra latin.

Så romerriget lever på sin vis videre i Rumænien, Italien, Frankrig, Spanien, dele af Schweitz, Belgien og Canada og hele Syd- og Mellem-Amerika.

Vi har taget utallige låneord fra latin. Vores kultur er stærkt påvirket af romerrigets kultur og de bogstaver dette indlæg er skrevet med er...romerske!

(men tallene 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 er arabiske, lige som ord som alkohol og sofa. Sikkert til din store fryd!)

(Men omvendt er ordet tabu et låneord fra Tonga-øerne i stillehavet og ordet flæbe har vi lånt fra svensk)

(ca. 40 % af vores ord stammer fra plattysk. men grundelementet er et nordisk sprog)

Kina Logix
Nu har jeg boet i Kina i nogle år, og jeg tror faktisk det er de færreste som kan forstille sig hvor fantastisk udviklingen er der. Den primære grund til at Kina vil overtage i det lange løb, er sådan set mest fordi at man her har 1.3 milliarder mennesker som har et brændende ønske om at gøre landet stort igen. Og knokler 24 timer i døgnet for det.

USA / Europa har nået det stadie hvor vi, faktisk kun interesserer os for brød og skuespil.