USA og vi skal ud af Irak

USA og vi skal ud af Irak Assessment2
I første omgang vil Iran vinde, men kurderne i nord og sunnierne kan meget vel blive utilfredse med et regidt iransk præstestyre, ja shiiterne ligeså.
Disse (Kurderne og Sunnierne) kan i værste fald evt støttes såvel økonomisk, såvel som militært. Shiiterne er også klar over dette, så det bliver sikkert ikke nødvændigt.
Det kan godt være, at der bliver borgerkrig, men jeg tror, at det ender ud i et demokrati til sidst. Jeg mener ikke, at der opnåes noget ved at blive der, tværtimod.
Ved at trække sig ud, tvinges befolkningen til at kæmpe for et system, de selv tror på, og til selv at tage et ansvar.

Fjols Anonym
Du kan da se at de ikke kan klare sig selv.....!!!
At holde teoristerne nede er det bedste våben for demokrati....!!
Du er sku blevet påvirket af medierne....!! Godmorgen

Præstestyre Attila
Hvis vi (vesten) trækker os ud af Iran bliver der sansynligvis præstestyre... lader vi helt "stå til", er det sansynligt at Iran invadere Irak, hvilket medføre at Irans præstestyre (jo det er), vil herske over Irak også.

Vær du glad for at vi (vesten), bomber dem tilbage til stenalderen i ny og næ... ellers kunne de jo blive en trudsel imod verdensfreden!

Det, der holder teoristerne Assessment2
nede, er en befolkning, der ikke tror på terroristernes forehavende, og derfor forsyner myndighederne med oplysninger, som kan føre til arrestationer. Det er ikke det, der sker i Irak for nuværende, tror jeg.
Desuden ser størstedelen af verdens muslimer ikke USAs tilstedeværelse som et forsøg på at hjælpe et land, men som en ren besættelse. Dette vil man umiddelbart betragte som noget forkert, og som noget der skal bekæmpes. De længere geo- og magtpolitiske udredninger rager de fleste en fjer. Desuden hvis der senere skal gøres noget imod Iran, som godt kan gå hen og blive en reel trussel for mange, så hjælper det ikke at have skeletter i skabet. Man (USA) bliver ikke troet, og man vil isåfald heller ikke få den nødvændige opbakning. Irak er et sådan skelet.
Mht. terroristerne er de fleste af dem, vi oplever kultiveret her i Europa og ikke i Irak.
Jeg tror på, at vores værdinormer (demokrati osv) nok skal vinde indpas mange steder, da de bygger på sund fornuft, men ikke hvis man prøver på at gennemtvinge dem.